Vicdansizlik ailedense koyuyor insana..

Bazen ne kadar anlatsan da karşındakinin anlayabileceği kadar anlatirsin demişler.

Aileden gelen para ne kadardi. Kucuk bir eve gecseniz ne olacak, diyelim 500 lira kira, kaldi size 1100 tl bununla bile gecinilmez. Buldugunuz cozum bu mudur?

Yorumuma alınıp da sonradan yan cizseniz de çalışan anneleri evden kaçmak çocuğuna bakmak istememekle itham eden hadsiz bir insansiniz ve alındığınız yorum da bu gayet kibar yazılmış hatta yanlış çıkarım yapıyorum belki de yazmışım

Belli ki doğru noktaya parmak basmışım yaranıza fena değmiş

Çok tesekkur ederim. Sadece anladiginiz için bile, çok sagolun.

Aileden gelen para ne kadardi. Kucuk bir eve gecseniz ne olacak, diyelim 500 lira kira, kaldi size 1100 tl bununla bile gecinilmez. Buldugunuz cozum bu mudur?
Konu sahibi "evden" dahi olsa çalışmak dışındaki her öneriye açık bence , tahta kemiririz ama çocuğumu öcü kreşlere kık bakıcılara bırakmam diyor. Öfff kimse anlamıyor kadını ya

Sizin yorumunuza yorumum buydu ama nasil ve hangi duygunun eksikliği yasadiginiz şey ne bilmiyorum israrla olayi yanlis yerinden yakaliyorsunuz. Doğru soyle yoksa sen kayinvalidem misin bak o zaman taslar yerine oturuyor :)

1-2 sene bu şekilde idare edip sonrasında Çocuğum da 3-4 yasina gelmiş olacagi için benden daha çok sosyal ihtiyaçlari olacagi için onu krese verip ben de calisacagim isler umdugumuz gibi giderse.

Konu sahibi "evden" dahi olsa çalışmak dışındaki her öneriye açık bence , tahta kemiririz ama çocuğumu öcü kreşlere kık bakıcılara bırakmam diyor. Öfff kimse anlamıyor kadını ya
Bence siz okuyamiyorsunuz. Kreşi olan fabrika ve evden calisma konusundaki fikirlerin hoşuma gittiğini ve inşallah olur dedigimi görürsünüz yoksa ve en önemlisi tamamen mecbur olursam istemeden de çocuğumu krese birakabilecegimi de yazdim. Ama okuduğunu anlamak kabiliyet. İnsanlik, iyi niyet, empati bambaşka yetenekler.

Sizin yorumunuza yorumum buydu ama nasil ve hangi duygunun eksikliği yasadiginiz şey ne bilmiyorum israrla olayi yanlis yerinden yakaliyorsunuz. Doğru soyle yoksa sen kayinvalidem misin bak o zaman taslar yerine oturuyor :)

Allah korusun bırak k.validen olmayı senin gibi bir evladim dahi olsun istemem

Parazit benzetmem cuk oturdu değil mi :)

Calismamak kendi tercihi olsa da, ha deyince is bulabilir mi, buldugu is kres/bakici parasini karsilayabilir mi, degecek mi calismasina o da var.

Cocuk en azindan biraz buyuyene kadar ailelerin evinde kalinsa en azindan kiradan kurtulurlar . Belki baska bir is bulunur vs vs.

1-2 sene bu şekilde idare edip sonrasında Çocuğum da 3-4 yasina gelmiş olacagi için benden daha çok sosyal ihtiyaçlari olacagi için onu krese verip ben de calisacagim isler umdugumuz gibi giderse.

1-2 sene degil bir kac ay bile bu sekilde idare edilmez. Hani cocuk olmasa da idare edilmez . Ben mi abartiyorum.

Kendinizce haklısınız ona sözüm yok
Fakat ben aıleye bel baglamayı dogru bulmuyorum .
Yardım ederlerse canıma mınnet allah razı olsun der gecerım
Etmezlersede yapacak bırsey yok

Daha düşük bir kira ve evden yapılabilecek küçük isler veya annemler yanimdayken yapabileceğimiz part-time günlük islerle ve ailemin desteğiyle sürdürülebilir diye düşünüyorum.
Ailesi bize vermedi o evi veya herhangi bir ev vermedi biz o konuda sizinle anlasamadik :)

:)) O kismi basta soylemistim ama sonradan onlarin evinde kalin derken beraber kalin demek istedim. Bir sureligine. Kendi aileniz bu konuda daha ilimli , hem anneniz cocuga yardimci olurken hem de part-time isinizi yapabilirsiniz.

Kendinizce haklısınız ona sözüm yok
Fakat ben aıleye bel baglamayı dogru bulmuyorum .
Yardım ederlerse canıma mınnet allah razı olsun der gecerım
Etmezlersede yapacak bırsey yok
Evet biz de illaki yapmak zorundasiniz demedik kabul ettik çekildik kenara yazip rahatlamak istedim sadece.

:)) O kismi basta soylemistim ama sonradan onlarin evinde kalin derken beraber kalin demek istedim. Bir sureligine. Kendi aileniz bu konuda daha ilimli , hem anneniz cocuga yardimci olurken hem de part-time isinizi yapabilirsiniz.
Gorusmuyoruz şuan. Ailemin yasadogi şehre tasimak da eşime cazip gelmiyor. Yoksa en içime sinen ve en mantikli seçenek o şuan.

İyi niyetinizi, size gerçekleri söyleyen arkadaşı sevgisiz büyümekle yaftalarken sizden bir nebze olsun öğrendiğimi düşünmüştüm ama olmamış galiba.

Allah kolaylık versin , kaynana kayınpederiniz en kısa sürede evi satar siz de oturur bir güzel yersiniz umarım.. çocuğunuzu da 3 kuruş para için kreşe bırakıp sevgisiz büyüten vicdansız anne olmayın hiç. Sevgiyle kalın , hoşçakalın...

Konuda ki tek hadsiz yorum sana ait.
Ton olarak da hakettigin uslupla karsilik veriyorum.
Cocuguma benden baska biri ne verebilir ki demissin mesela.
Soruyorum sana, sen ne verebiliyorsun?
Dustugunde yaninda oluyorsun
Cocuguna karsi cok hassassin.
Maneviyat cok daha on planda..
Baska?
Evet hic biri yadirganabilecek seyler degil.
Ama bizler de cocugu birakip
Yilda bir defa yanimiza aliyor degiliz.
Siz calisma hayatinda annelik bu sekilde isliyor gibi bir kafadasiniz sanirim.
Bilmiyorsaniz sorun anlatalim.
Ahkam kesebilecek bir durumda degilsiniz.
Sonucta gecinemeyen siZsiniz.

Yetmiyorsa calisacaksin hesap bu kadar basit.
Bazi seylere gozlerini kapatacaksin.
Sonsuz bir sabir falan bunlari gececeksin.

Bu cocuk buyuyecek. Beslenmesi para, istedigi oyuncak para, giyecegi kiyafet para. 2 defa giydigi ayakkabi 3. Giyisinde olmayacak ayagina.
Napicaksin o zaman, cocuguna tum sabrin ve maneviyatinla
Evladim babannenler de var ama vermiyorlar ne yapayim mi diyeceksin..

De o zaman.

Tum emeklerin olsun cöp. Gitti butun maneviyat.

Eşinin ailesinden fena halde darbe almışsınız, gerçekten çok üzüldüm. Görüyorsunuz pamuk ipliğine bağlı herşey, bu gün aile yarın eş kim bilir... Bunlar hayatın gerçekleri. Evet hiç kimse 2 yaşında bebesini kreşe verip işe gitmek istemez ama bazen şartlar maalesef bunu gerektiriyor. Şu an daha küçük bebiş ama bir süre sonra ihtiyaçları artacak, bunu karşılayabilecek bütçe gerek. Size kalan para ile geçinmek çok çok zor. Düşündüm düşündüm işin içinden çıkamadım.

Profilinizden gördüğüm kadarı ile lisans mezunusunuz. Daha önce iş deneyiminiz oldu mu? Mesleğiniz nedir? Bir de profilinizde yazan şehirde misiniz? Sizin aileniz hangi şehirde? Ne çok sordum değil mi...

Allah yardımcınız olsun.

Sizin haklı olduğunuz noktalar elbet vardır ama sanırım bizden istediğiniz kv nizi taşlamamız yuhalamamiz lanet okumamız vicdansizliklarina kahretmemiz falan. Ama bunlar size bişey kazandirmaz. Iciniz belki soğur ama gene ayda 500 liraya geçinmeye çalışırsınız arkadaşlar öneri sunmuş değerlendirmenizi tavsiye ederim.bu arada kimse çocuğunu isteyerek sabahın köründe işe gitmez hayat zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…