- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi Dolunay2018
-
Doğduğundan beri kilo artışı düşük olmamasına rağmen mama verdiyseniz muhtemelen kesilmek üzeredir sütünüz. Ya emzirme kampına girip mamayı azaltacaksınız ya da mama ile devam edeceksiniz muhtemelen. Bu size kalmış.Ya şoyle dogdugu gunden beri mama ile destekliyorum ve saglıklı besleniyorum. Tabiki bende ıstermıyım bebegım sütümden mahrum kalsın
Zaten yazımdada belirttim sırf kendimi dusundugum ıcın sütüm kesiliyor yada psikolojikmı bilemiyorum oncelıgım oglum tabıki
Kilo ve boy onde gidiyor en son kılosu 4.aylıkken tartıldı 7.900 gr boyu da 65 cm Di ama mamada veriyorum ben istahlıda bı bebek3-5. aylarda çevreyi daha farklı görmeye başladıklarından memeye kilitlenip kalmıyorlar eskisi gibi. Oğlum şu an elinden gelse bir fırt çekip amuda kalkacak ikinci fırtı boynumdan sarkıp emecek. Doymadığını kilo artışından, memeye atılımından en iyi siz anlarsınız. 16aylık oğlum bir tabak makarna sonrası meme isteyebiliyor (9.5kilo). Çünkü dişi ağrıyor memede rahatlıyor.
Ha zaten mama takviyesi yapıyormuşsunuz. O zaman değişen bişey olmamış.Ya şoyle dogdugu gunden beri mama ile destekliyorum ve saglıklı besleniyorum. Tabiki bende ıstermıyım bebegım sütümden mahrum kalsın
Zaten yazımdada belirttim sırf kendimi dusundugum ıcın sütüm kesiliyor yada psikolojikmı bilemiyorum oncelıgım oglum tabıki
Off sızdede mı siz napıcak siniz pekiDiyet konusunda hep başarılı bir geçmişin olmuştur.diyetisyenimin verdiği listeye harfi harfine uyarım .ama bende bir hafta önce diyetisyen eşliğinde diyete başladım .uyguladığı liste emzirdiğini göze alarak oluşturduğu liste fakat iki günde sütüm ciddi azaldı ve bıraktım uygulamayı.bu arada bebeğim 5. Ayın icinde
Midesi genişlemiştir. Doktor mama verin muhakkak demeden verdiyseniz sütünüz bu yüzden azalmıştır kesilmeye yüz tutmuştur. Diyetle ilgisi yok maalesef.Kilo ve boy onde gidiyor en son kılosu 4.aylıkken tartıldı 7.900 gr boyu da 65 cm Di ama mamada veriyorum ben istahlıda bı bebek
Bu saydıklarınız süt değil kilo yapar :) belki psikolojik olarak etkilendiniz biraz daha devam edin, bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Birde bu tarz tatlı ihtiyaçları için hurma birebir tavsiye ederim :)Ya cok kafaya taktım bu kilo olayını cevrede cok kilo alıssın deyince baslamalıyım diye dusundum Sımdıde vercekmı yım diye dusunuyorum moral bozukluğu olunca sütte etkileniyor
Belkide kafaya taktığım icin boyle bırde su cevre olayı var bı sussalar beni kendi halime bırakan yokHa zaten mama takviyesi yapıyormuşsunuz. O zaman değişen bişey olmamış.
Aslında sağlıklı beslenmeye başlamışsınız ne güzel
Siz kendi kendinizi etkilemişsiniz o halde. Diyet yapıyorum sütüm azaldı diyerek azalttınız belki de.
Aman yiyin canınız ne isterse, kilo önemli değil yine verirsiniz :)
Süt biraz da nasip işi, bazen ne yaparsan yap gelmiyor.
Neyse, bilemedim ben, sağlık olsun diyeyim :)
Erteledim :)Off sızdede mı siz napıcak siniz peki
Kilo ve boy onde gidiyor en son kılosu 4.aylıkken tartıldı 7.900 gr boyu da 65 cm Di ama mamada veriyorum ben istahlıda bı bebek
Doktor tavsiyesi ile mamaya basladim. Yani cok aman aman bı sütüm hıc olmadı ama emıyodu yine ya hala emıyo ama ben niye boyle oldum kafaya takıyorum belkide ondan etkılenıyoMidesi genişlemiştir. Doktor mama verin muhakkak demeden verdiyseniz sütünüz bu yüzden azalmıştır kesilmeye yüz tutmuştur. Diyetle ilgisi yok maalesef.
Dogunca kilo kaybı yasadı doktora goturdu doktor basladı cok bı sutum olmadı zaten yoksa kendi sutum varken niye mama vereyımkı? Bende isterim sadece benim sutum le beslensın ama olmayınca olmuyokiloso boyu iyi olan bebeğe mama verdiğiniz için vicdanınız sızlasın bence.
kendi sütünüzü de bu şekilde azaltmışsınız.
Fena olmusErteledim :)
Haklısınız bunlara dikkat edeyim bırde su ıcıyorum ama daha cok arttırayimBol yeşillik - özellikle dere otu, bulgur pilavı, sıvı tüketimini arttırmak sütünü arttırır. Afrika'daki kadınların azıcık yemekle nasıl şakır şakır sütü geliyor? Aslında sütü arttıran tatlı yemek değil tatlıdan sonra bol su içince süt artıyor biz de tatlıdan sanıyoruz :)
Dogunca kilo kaybı yasadı doktora goturdu doktor basladı cok bı sutum olmadı zaten yoksa kendi sutum varken niye mama vereyımkı? Bende isterim sadece benim sutum le beslensın ama olmayınca olmuyo
Kiloyu yine verirsin . Diyetisyenin verdigi listeye de %100 uymak zorunda degilsin.Ya cok kafaya taktım bu kilo olayını cevrede cok kilo alıssın deyince baslamalıyım diye dusundum Sımdıde vercekmı yım diye dusunuyorum moral bozukluğu olunca sütte etkileniyor
İlk aylar o kadar kafaya taktımkı süt konusunu yok olmadı ama Insallah simdi kesilmez yine ıyı kotu emıyorevet sonradan gördüm düzenledim mesajımı.
zaten azmış sütünüz demek ki.
bol bol su için yeşillik tüketin.
Bi göz atayım en iyisiKiloyu yine verirsin . Diyetisyenin verdigi listeye de %100 uymak zorunda degilsin.
+ Sut arttiran bazi caylarin ve bir seylerin oldugunu duymustum. Su an aklimda degil. KK de ayni sorunu paylasan annelerden bilgi alabilirsin.
Oyle ama dogunca kılsu dustu doktor mamaya baslatyçtı yoksa bende isterdim sadece sütümü ıcsın olmadı kılosu boyunda onde gıdıyo sukurBen manaya karşıyım ne yalan söyleyeyim :) yani cocuk doymuyorsa zaten belli ediyor, ağlıyor, aylık kilo kontrolünde de sorun yoksa çocuğa anne sütü varken niye mama verelim ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?