- 20 Ocak 2010
- 48.864
- 189.283
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi Dolunay2018
-
Evet diyetisyen biliyor bebek oldugunu emdıgını ona gore fazladan yazdı bazı seylerı ama farkettım ben azaldı emerken sinirleniyor süt gelmiyor. Sızın bebek mama alıyomu acaba?? Birde kac dakika emziriyorsunuz?
Zaten daha çok minik bebeğiniz, şuan kilolarınızı dert etmeniz için çok erken, bol bol emzirin kuzuyu, kilolar bir şekilde verilir, ama ona şuanda verebileceğiniz en değerli şey olan anne sütünü bir daha verme şansınız olmazHanımlar bes aylık bebegim var dogdugu andan itibaren hem emzirdim hemde mama verdim. Ama artık kilolarımlada mutsuz oldugum ıcın cuma gunu diyetisyene gittim ve uc gundur diyetteyim. Haliyle meyveden Baska agzıma tatlı bısey de sürmedim.
Suda ıcıyorum bol bol ama benim sütüm hemen etkilenmeye basladıbu aksamda bebegımi emzirdim arkasından mama hazırlayıp verdım. Kayinvalidem gorunce benim korkum Insallah sütün kesilmez dedi.
Sırf kendimi düsündügüm ıcın sütüm etkilendı ya napsam diyetimi bıraksam boyle de azalmaya basladı. Cok canım sıkıldı. Ama kılolarlada mutsuzum bebegımın sütü azalıyor oyle daha cok mutsuzum ıstıyordum en azından bir yasına kadar emebılsın. Bana fikir verin benim gibi olan varmı??
Diyete harfiyen uymak yerine besin değeri yüksek ve süt yapıcı şeyleri de ekleyin. Ekmeksiz tahin pekmez yiyin mesela. Bulgur pilavı soğan.. Bol suyu zaten biliyorsunuz. Bir de mamayı neden verdiniz. Sütünüzü azaltan bir etken de çocuğun mama dolayısıyla az emmesiHanımlar bes aylık bebegim var dogdugu andan itibaren hem emzirdim hemde mama verdim. Ama artık kilolarımlada mutsuz oldugum ıcın cuma gunu diyetisyene gittim ve uc gundur diyetteyim. Haliyle meyveden Baska agzıma tatlı bısey de sürmedim.
Suda ıcıyorum bol bol ama benim sütüm hemen etkilenmeye basladıbu aksamda bebegımi emzirdim arkasından mama hazırlayıp verdım. Kayinvalidem gorunce benim korkum Insallah sütün kesilmez dedi.
Sırf kendimi düsündügüm ıcın sütüm etkilendı ya napsam diyetimi bıraksam boyle de azalmaya basladı. Cok canım sıkıldı. Ama kılolarlada mutsuzum bebegımın sütü azalıyor oyle daha cok mutsuzum ıstıyordum en azından bir yasına kadar emebılsın. Bana fikir verin benim gibi olan varmı??
Cok yemek degilde cıkolata kek bu tur seylerı cok yiyordum onlarda tatlı oldugu ıcın sütüm iyiydi o bakımdan birden kesıncede sütte de azalma oldu
Psikolojiktir. Sütünüzü etkileyecek bir durum yok. Hatta sütünüzün kalitesi artar. Boş karbonhidrat ve şekerin size de bebeginize de zararı var. Sütünüzün zamanla azalması doğal bir durum. Diyetle alakası yok.Hanımlar bes aylık bebegim var dogdugu andan itibaren hem emzirdim hemde mama verdim. Ama artık kilolarımlada mutsuz oldugum ıcın cuma gunu diyetisyene gittim ve uc gundur diyetteyim. Haliyle meyveden Baska agzıma tatlı bısey de sürmedim.
Arastırıcam sagolunKeto diyetini arastir derim, protein ve sebze agirlikli bir diyet, fena yag yaktirir ve sutunu cogaltir.
Emzirdigin icin meyve eklersin sen.
Tabi bol su icmelisin
Proteini arttir kesinlikle, yoksa yag yakamazsin.
Protein aldikca sutun cosar.
Bir tasla iki kus.
Evet uc gunlukken doktor baslattı mamaya sonrasında azalt falan demedı bızımkı bırazda ıstahlı yedıkce yer. Bes aydır sukur emzırdım gece gunduz ama suan azaldıgının farkındayım emzırme kampıda yapamam durmaz aglar evde bı oglum daha var cok zor yanı brnde bpl su ıcıyorumSanırım 3 günlükken henüz ödem atma sürecindeyken tartım esnasında mama takviyesi yapılması istenmiş. 10. gün dü yanlış hatırlamıyorsam Doğum kilosuna ulaşması beklenen zaman. Mama ile düzene giren kilo artışına rağmen Doktor 1. Veya 2. Ayında mamayı kademeli azaltmadıysa(kilosu 4.ayda ortalamaların üzerinde), maalesef dediğim gibi emmeyi bırakmaya ramak kalmıştır.
Kaç cc veriyorsunuz günde bilmiyorum ama zaten sütünüz azmış ve bu yüzden mama ile devam edilmiş. Herkesin çocuğu birşekilde büyüyor süreçte bazı hatalar olmuş ama mama da öcü değil. Diyeti kesip deneyin buna rağmen düzelmiyorsa süt kesileceği için böyledir. Dediğim gibi süte devam etmek istiyorsanız diyeti kesip emzirme kampı yapmalısınız.
Off haklısınızEmzirirken diyet olmaz. Vicdan azabi cekmeniz normal ve gayet yerinde
Bana kalsa sütumle devam ederdım ama doktor baslattı uc gunluktu kılo kaybı olmustu o gun o kadar moralımı bozdukı anlatamam halıylr devam ettık zaten cok bı sütüm olmadı ama bes aydır hep emzırdımBu durumda neden mama verdiniz acaba? Benim kızım 5.5 aylıkken 6.400 gramdı. Mama vermedim. Ek gıdaya geçtim. Sütümü artırmaya çalışıyorum. Gereksiz şişirmeyin bebeleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?