Vikviklemek Hakkında Herşey :)

teyzem var 35 yaşında bekar. zihinsel engelli. %45 raporlu
ben vasi si olmak için mahkemeye başvurucam. yani vasi si olabilir miyim? 3.deceden akrabası oluyorum sanırım

Vasilik konusunda sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum, merak ettiğim konu teyzenizin engellilik oranı. Vai tayini için belli kriterler var çünkü, kendi işini kendi yapamaması, kendisine ve çevreye tehlike arz etmesi gibi... Bunun için durumu gösterir bir sağlık raporu ve dilekçe ile bağlı bulunduğunuz yerin Sulh Hukuk mahkemesine başvurmanız gerekiyor.

Sen tecrubeli annesin, ben ona istinaden yaptigini yaparim
Ya erkek cocuk et ve pekmez sever derlerdi de yok ya derdim ama gercekmis
Adama on yumurta sarisini yedirebilirsin yeter ki pekmezli olsun komik cocuk
Suyu da cok seviyor,ne zaman aglasa ver eline suyu tip diye sesini kesiyor cok ilginc

Benim kız pek yemedi pekmez, öksürünce ilaç gibi verdim bi

oranı%45 işte. sardırgan olduğu zamanlarda oluyor.. çocuk gibi ağladığı zamanlarda. yani kendi başına yaşayamaz %45 oran bunun için yeterli sayılmaz mı?
teyzemle farklı şehirlerdeyiz. benim bulunduğum yada onun bulunduğu şehirde açmam fark eder mi?

Yalnız vasi tayinin de , yakınlık oldukça önemli kriterdir. Yine de tabi ki karar hakimin takdiridir. Sağlık raporunun içeriği tabi ki benim uzmanlık alanım değil, gerekli detaylar açıkça belirtildiği sürece yeterli olacaktır bu oran. Durumlar,şartlar her davanın sonucunu değiştirir, o yüzden gerekli belgelerle yaşadığınız şehirdeki adliyeye başvurmanız gerekmektedir.

teyzem oluyor kendisi. bekar onun yaşadığı şehirde başvurmam daha doğru olur sanırım yada fark eder mi? vasi tayin edildikten sonra tayin isticem çünkü.
heyet raporu alıp,başkasının güç ve yardımı olamadan hayatına devam ettiremez vs vs yazdırdığımı varsıyorum.

Yakınlık derken, fiziksel yakınlıktı kastım. Aynı şehirde yaşamak gibi mesela, davanın takibi ve katılım sağlaması açısından şuan yaşadığınız şehirden başvuru yapmanız gerekmektedir. Dava sonuçlanıp, vasi olarak atandıktan sonra tayin talebinizi yapabilirsiniz tabi ki. Tüm bunları detayları ile dilekçenizde belirtmeniz yararınıza olacaktır. Engellilik durumu ile ilgili ,sağlık raporu dikkate alınacaktır.

onuda davaya çağırırlar diye onun olduğu şehirde yapmak istiyorum.
2 3 saat mesafe var aramızda. davayı yine yakından takip edebilirim izin vs vs

neden altınların yok diye mi

@Bilgece çok güzel cevap verdi o yoruma

Ben insanların kurdukları hayallerle, başkalarının gerçeklerini ezmesinden nefret ediyorum...Ben evimin mutfağında seve seve , sevdiğim adama yemekler yapıyorum. Evet yardımcım var ama , evimin her köşesini temizlemek bana ayrı bir zevk verir. Şimdi birinin kalkıpta buna hizmetçilik diyerek aklınca küçümsemesi, beni delirtti. Ben hoşlanmıyorum ev işlerinden denebilir, fakat tüm bunları hizmetçilik adı altında toplamak çok yanlış.

Bilgece 'nin yazdığını gördüm evet, takdire şayan bir cevaptı, tabi anlayana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…