Vikviklemek Hakkında Herşey :)

Niye ya, çok mu sıcak orası?
İş yerinde neyseki klima var yırtıyoruz.
Eve gidince de camları pencereleri Allah ne verdiyse açıyorum biraz esiyor akşamları bari.
Onu da öyle kurtarıyoruz...

çok sıcak çokkk..
cam kapı açamıyorum ben.. büyük büyüdü de ufağa güvenemiyorum.. kendimle beraber odadan çıkınca kapatıyorum hemen..
zaten esmiyor da ..
ütü yapmam lazım sabah beri erteliyorum bakalım nereye kadar

geldım :)
bana aptal dersınız dıye korkumdan soylemeye cesaret edememıstım ama aptal olduguma emın oldum artık soyleyebılırım
sımdı etrafımda hıc bebek gormeyınce ben;
hayatımda ılk tecrubem oldugundaaan,
baska sehrın hava durumuda farklı oldugu ıcın cekındıgımden
bu gune kadar kızıma hala uzun kollu badı gıydırıyordum
taaa kı bugun kadınlar kulubunden bı arkadasım whatsapda bana cıldırdınmı cocugu hasta edıceksın ruhum sıkıldı cabuk soy nefes alsın dıyene kadar

ben ne bılım ya cocuk hasta olur usur sanıyorum hava cok sıcak ama esıyor benım kızda ılk dogdugundan berı cok terleyen bebek ben hep uzun kollu badı sırtında havlu habıre havlu degıstırıyordum

demın kızı soydum yarım kollu gıydırdım cıkardım corapları falan uyumayan bebek bı guzel uyudu bı rahatladı
yanı neymısım ben aptalmısım ınanamıyorum kıza resmen ezıyet olmusum
5 bucuj aylıgız bu haftasonu ek gıdaya da gecırıcem orda ne hatalar yapıcam kımbılır
kendıme hıc guvenım kalmadı

Bu sıcakta ütü mü yapılır yahu??
Bence en güzeli geceye bırakmak. Benim de bir yığın ütüm var, artık taşınma sonrasına kalacak...

Ay çok alemsin... Olur böyle hatalar, benzerini bende yaşadım ama hep büyükler yüzünden.
Benim oğlumda da genetik, çok terler, amcası babası dedesi ve hatta yeğeni, ter bezleri çok çalışıyor malesef.

Aman soy çocuğu bi rahatlasın bi kendine gelsin.
Biz duramıyoruz bu sıcaklarda, onların da canı var.
Tecrübesizlikten oluyor başka birşey değil.

Katı gıda serüveninde başarılar dilerim ama çok problem yaşamazsın.
Tıkandığın yerde KK var nasılsa...

ayy ben resmen panık
sütüm hepden kesıldı 20 saatde ancak 100 cc sut cıkıyor
mecburen ek gıdaya gecıcem zaten ayıda geldı sayılır artık
herkes ısrarla yogurtla basla elma armut cam rendeden gecır pure yap dedıkce ben napıcam nasıl yapıcam dıyorum
bana ragmen nasıl buyuyecek bu cocuk

Panik yapacak birşey yok sakin ol, ek gıdaya geçmek kolay iş ne olacak ki
Zaten çocuk doktorun varsa devamlı gittiğin, o seni doğru şekilde de yönlendirir.
Bizim o şekilde olmuştu.

Panik yapacak birşey yok sakin ol, ek gıdaya geçmek kolay iş ne olacak ki
Zaten çocuk doktorun varsa devamlı gittiğin, o seni doğru şekilde de yönlendirir.
Bizim o şekilde olmuştu.
doktor ne yıyıorsan kasık kasık ver tattır dedı
tanelı bırsey olmasın corbanın sadece suyundan mesela dedı
ama burası antep sımdı ben bu kıza nasıl verım tarhana corbası bol soganlı sarımsaklı kemık suyuyla bıberlı nanelı

Benden beteri de varmış
Bende çok sakınırım üşütmesin diye ama yaz sıcağında değil çok yaşa sen

İlk olarak benden tavsiye, kemik suyu kaynat, o su ile hafif sebze çorbaları yap, blenderdan geçirmelik.
İnternette bir sürü bebek çorbası tarifleri var, tabii ki şimdiden o kadar ağır çorbalar verme sakın.
Hazımsızlık yaşar, henüz katı gıdaya alışmamış bir bebeğe verilmez öyle şeyler.

hemde hemen gozlerını avusturdu mızıldandı emzıgını vermemle anında gozunu kapadı
ondan 1 aydır yavrum huzursuzmus hıc durmuyormus ne bılım ben
Bebekler ya çok sıcakladıklarında ya da çok üşüdüklerinde uyumazlarmış.
Hep öyle derlerdi bana da...
Neyse en azından uyumuş önemli olan o...

Bebekler ya çok sıcakladıklarında ya da çok üşüdüklerinde uyumazlarmış.
Hep öyle derlerdi bana da...
Neyse en azından uyumuş önemli olan o...

ayy superr
mesela et suyuyla kabagı haslasam ezsem ıyıce pure yapsam hafıf sulu versem olur mu
bakım bebek corbalarına
bu 1 haftadır cok hazım sorunu yasıyor kıvranıyor kuzum ter ıcınde kalıyor

ayy superr
mesela et suyuyla kabagı haslasam ezsem ıyıce pure yapsam hafıf sulu versem olur mu
bakım bebek corbalarına
bu 1 haftadır cok hazım sorunu yasıyor kıvranıyor kuzum ter ıcınde kalıyor
Hazım konusunda, gaz yapmayacak şeyleri seçmende fayda var.
Mesela ben sana ufak bir tarif vereyim:
Kemikli et kaynat (ilikli et olmasına özen göster ki oralarda kesin bulursun, ben kasaptan aldırtıyordum eşime, kuzu alırdı hep) kemikleri at düdüklüye güzelce kaynat, sonra çıkart sudan ama suyu iyi süz ki kemik parçası kalmasın. Sonra bir tencereye yarım havuç doğra, yarım kabak doğra sonrada kemik suyunu ekle, biraz pirinç at (1 tatlı kaşığı kadar pirinç çok az, bir çimdikte kimyon koy ama çok çok az, sindirimini kolaylaştırır, gazı önler) içine, güzelce onları kaynat.
Bir kenarda da haşlanmış olan kemiklerin iliklerini çıkart üzerinde bulunan etleri sıyır sıyırabildiğin kadar ve çorbaya kat. Şimdiden çok fazla et vermene gerek yok ama alsın vitaminini. Sebzeler güzelce haşlandıktan sonra hepsini blenderdan geçir, bir - iki fokurdayacak kadar kaynat kapat altını. Ilık olarak ver bebişe...

ayyy super hemen kaydettım not olarak
saolasın ya super cok pratık guzelmıs
mesela
ben bu kemık sularını kaynatıp buzlukta saklıyorum tek kullanımlık onları kullansam erıtsem ıcıne malzeme katıp pısırsem olur mu
yoksa taze taze mı kaynatayım

Şöyle anlatayım, kemikler 2 parça ilikli kemik olsa yeter, çok aşırı koymana gerek yok.
Daha yeni başlayacağı için vitaminini alsa yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…