Çok geçmiş olsun, hayırdır neden ateşi çıkıyormuş?Harbiden de yokum he kac gun oldu
Sicaklardan buharlastim
Oglanin atesi var surekli doktordayiz
CrazyMother koş,
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kocasinin-uzerine-ev-aldi-pisman-oldu.936206/
bu haberdeki hukuki terimleri hiç anlamadım ben ya.
şimdi bizim ev benim kocişin üzerine, vefat durumunda kardeşleri vs hak mı iddia edebilecekler?
Bu olayda ortada çocuk yok, fakat çocuk olmamasına rağmen kardeşlerin mal üzerinde hakkı yoktur. Sizin çocuğunuz var hatırladığım kadarıyla.
Miras konuları oldukça karmaşık, ben kardeşler hak iddia edemez derken anne-baba sağ gibi düşündüm.
Tek senin adına olursa da bu kez senin ailenin hakkı doğar ( şayet öyleyse )oo anne baba da mı hak iddia ediyor.
ben kocişe gazoz içirip alayım tapuyu elinden o zaman.
ortak tapu yapmadık kredi onun adına olduğu için.
ama ikimiz ödedik, çok saçma değil mi başka kişilerin hak iddia edebilmesi?
Tek senin adına olursa da bu kez senin ailenin hakkı doğar ( şayet öyleyse )
Biz nişanlıyken aldığımız için ortaklı yapmıştık
Eğer çocuk yoksa, yani miras bırakanın alt soyu yoksa ,yani çocuğu yoksa mirasçıları anne ve babasıdır.
1. Mirasbırakanın altsoyu ile birlikte mirasçı olursa, mirasın dörtte biri,
2. Mirasbırakanın ana ve baba zümresi ile birlikte mirasçı olursa, mirasın yarısı,
3. Mirasbırakanın büyük ana ve büyük babaları ve onların çocukları ile birlikte mirasçı olursa, mirasın dörtte üçü, bunlar da yoksa mirasın tamamı eşe kalır.
evin 1/4 ü benim, 3/4 ü de çocukların mı olacak yani?
ya bu gelinler beni evden atarlarsa
Nooption gene yandık yahu...
şimdi ne yapayım ben, en iyisi müşterek tapu yapayım.
1/2 oradan alayım, eşten de 1/6 gelir, evin çoğunluğu bende olur.
bu devirde çocuğa mocuğa güvenmicen
Eğer çocuk yoksa, yani miras bırakanın alt soyu yoksa ,yani çocuğu yoksa mirasçıları anne ve babasıdır.
2. Mirasbırakanın ana ve baba zümresi ile birlikte mirasçı olursa, mirasın yarısı,
3. Mirasbırakanın büyük ana ve büyük babaları ve onların çocukları ile birlikte mirasçı olursa, mirasın dörtte üçü, bunlar da yoksa mirasın tamamı eşe kalır.
Şimdi tekrar yani yani demeden anlayacağın bir dille anlatabilirim :) Eşinizle karşılıklı olarak tapuda ufak bir işlem yapabilirsiniz. Allah korusun eşin vefat etmesi durumunda sen vefat edene kadar evi kullanma hakkını saklı tutabilirsin. Aynı şekilde sen vefat ettiğinde eşin de kendisi vefat edene kadar evi kullanma hakkına sahiptir. Bunun için tapuda ufak bir işlem yapmak yeterlidir.
Yani ben oha falan oldum
Yani ben oha falan oldum
evetCrazyMother ben de aynen oha falan oldum,
şu kanunlara bir el atsan olmaz mı,
geliniz diye bu kadar ezilir mi insan
O ufak işlemin adı neŞimdi tekrar yani yani demeden anlayacağın bir dille anlatabilirim :) Eşinizle karşılıklı olarak tapuda ufak bir işlem yapabilirsiniz. Allah korusun eşin vefat etmesi durumunda sen vefat edene kadar evi kullanma hakkını saklı tutabilirsin. Aynı şekilde sen vefat ettiğinde eşin de kendisi vefat edene kadar evi kullanma hakkına sahiptir. Bunun için tapuda ufak bir işlem yapmak yeterlidir.
O ufak işlemin adı ne
Sadece kullanma hakkı mı oluyo
Satma hakkım yok mu mesela
Bizim ortaklı tapu gerçi , sanırım %50
Buna intifa hakkı denir, tapuya şerh düşülür..Bu hak sadece kullanma hakkıdır.
bu arada sağol canım, hızır gibisin maaşallah, her işe yetişiyon.
bizim şu kanun değişikliği meselesini de bir ara halledersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?