Vikviklemek Hakkında Herşey :)

Hehehee ben bir el atayım müsait olduğum bir ara :)

yani karısı dururken ana babası da neymiş.
şimdi o evi biz evlendikten sonra aldık zaten, direk bana kalması gerekir bana göre, ben çalışıp kazandım da aldım, çocuklara bile kalmaması lazım.
ay çok fenayım.

edit: crazyciğim yeni metinde şöyle değiştirilirse iyi olur zannımca,
erkek mirasçının tüm mirası direk eşe kalır. kadın mirasçının mirası eski usül dağıtılır.

Son düzenleme:
Ben ona değil de
Mesela nasıl çocuk yoksa anne babasına kalıyo
Çocuk olmadan eş bir hiç mi

Şimdi adalet bunun neresinde? diye sormazlar mı insana :)

Tamamı değil tabi ki, ama miras altsoylara kalır. Çocuk yoksa altsoy anne-baba oluyor.

ama crazy parayı kadın kazandı ise, evlilik sonrasında alındı ise gayrimenkül veya araba vs.
eşin hakkı gasp edilmiş olmuyor mu?
kadın boşansa zaten evlilik sonrası edinen mallara ortak olacak.

Benim internet can çekişiyo ondan iki kez gönderiliyo bazen
Pattis, soğan, sarımsak koycam bu 3 lü sepete
Dün başka şey sipariş etmiştim stokta yokmuş diye iptal ettiler, stoğun yoksa tükendi yaz dimi sipariş edilemesin

ama crazy parayı kadın kazandı ise, evlilik sonrasında alındı ise gayrimenkül veya araba vs.
eşin hakkı gasp edilmiş olmuyor mu?
kadın boşansa zaten evlilik sonrası edinen mallara ortak olacak.

Yani ilk başta da yazdım bu miras davaları en çetrefilli davalar, örneğin haberde çıkan miras davası gibi. Dava sırasında sunulan deliller ifadeler ,tabi ki verilecek kararda etkilidir. Kanun böyle ama, tabi ki gerçek yaşamda kanun uygulanırken, şartlar göz önüne alınıyor.

Onu bilmiyordum bak, hatta ben önce erkek ölürse nikah düşmez; ama kadın önce ölürse nikah düşer diye biliyordum. Tabi bu durumda kadın eşinin yıkanması için girebiliyor ama , yıkandıktan sonra erkek göremiyordu. Aman ne bileyim, dini yasalar ve insanların koydukları yasalar karmaşık...Yıllarca okuyup avukat oluyoruz, ama her davada yine okuyoruz yine okuyoruz :)

Belki senin dediğin doğrudur
Ben birinden duydum işyerinde, hoca değil sonuçta. O da yanlış biliyo olabilir
Ben çok sorgulamıyorum, sorgulasam işin içinden çıkamam çünkü
Ben bi patates sepetini googleda sayısız aramadan sonra alan biriyim
Mantık yürütsem dinen çarpılırım, hukuken de çare bulamam. En iyisi düşünmemek bunları : ) nasip herşey..

Yarın kız kıza toplanacağız liseden 2 kız arkadaşımla
4 kişiydik 1 i pek gelemiyo
Biz üçümüz iftar yapacağız kısmetse
Çocukları götürmeden
İyi gelir kız kıza sohbet, heyecanlandım : )

Alys sende az değilsin : ) bi fikirler bi krunazlıklar bi hep bencilik
Çocuklara bile kalamaz diyo
Anne baba da neymiş diyo
Eli maşalı gelin : )

Bu arada gerçekten sepet güzelmiş, nereden aldın merak ettim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…