Vikviklemek Hakkında Herşey :)

İşin güzel tarafı eşin seni ezdirmemiş ve güzelce cevap vermiş "napabilirim herşey karşılıklı" diye...
Zaten üstüne denilecek birşey yok, sen doğru olanı yapmışsın.
Ne kadar saygı o kadar karşılık, ne kadar sevgi o kadar karşılık şeklinde bakıyorum ben de artık.
Biz zamanında "saydık" ta ne oldu, adamın tepesine biniyorlar sonra.
Az görürsün öz görürsün.
Benim kayınvalidem de aynısını yapıyor oğlunu torununu kayırıp ben dış kapının dış mandalı şeklinde kalıyorum.
Sanki o çocuk kendi kendine doğdu...

Takma kafana, bazen böyle mesefeler koymak iyidir.
Ben hep alttan alan taraf oldum mesela bizim ilişkilerde, kimse kıymet bilmedi.
Bu kıymet bilmeme konusuna eşim de dahil.

Bazen görüşmemek görüşmekten daha hayırlı.
Şimdiden gelecek doğum günün kutlu olsun.

Benim anlamadığım iki farklı kültürdesiniz, bunu bugün mü öğrendi bunlar?
Zamanında zaten biliyorlardır muhakkak, ona göre davranmaları ve gelecekte olabilecekleri görmeleri gerekirdi.
Ama insanlar işte, işlerine geldiği gibi davranıp yaşıyorlar malesef.

Vallahi iyi atlatmışsın bu bayramı ne diyeyim.
Tuhaf bir kaynın var vesselam, insan böyle durumlarda kardeşine destek olmalı köstek değil.
Ama anne dolduruşuna geliyordur kesin.
O yüzden çok kafada büyütülecek birşey değil.
Demekki kayınvalideden uzak durman gerekecek, kayınpederin zaten konu hakkında son noktayı koymuş.

hah bende aynı seyı dusundum
demekkı normal olan benım

ya oyle bı kaosun ıcındeyım kı kımın dogru kımın yanlıs oldugunu kestıremıyorum
cogunluk o taraf herkes mı haksız demekkı bende hata var dıyordum hep ama burda kı herkes de benım gorusumde

erhana avrat agızlı dıyene bak dıyesım geldı kendısı kac agızla konusuyor acaba cahil cüheyla ya

bana resmen malzeme verıyorlar benım fıtne fesat yapmama gerek kalmıyorkı zaten kendılerı karıstırıyorlar herseyı...

Ya bi defa "avrat ağızlı" ne demek?? Böyle bir saygısız laf - kelime daha olabilir mi ya?
Sen bir evi, bir hayatı, bir ömrü paylaşıyorsun eşinle, kimse kadına "kocan köylü" diyemez - adama da "avrat ağızlı" diyemez.. Daha önce senin de dediğin gibi "kültürsüzlük" göstergesi bence de...

Doğru diyorsun, senin fitne fesat yapmana imkan bile bırakmıyorlar.
Boşver, uzak dur. Hazır eşin de uzak duruyor, mesafe her daim iyidir.

Ya ben bir çok konuya bakıyorum buradan da, safmışım hakikaten.
İyi olsun aman hır çıkmasın aman insanlar kötü bilmesin diye baya baya alttan almışım.
Kendimi iyi ezdirmişim...

Hoş olmamış ama bu zaten olacaktı ha bugün ha yarın. Eşin gerekeni söylemiş. KV'nin yaptığı çok ayıp kendi oğlu özgür iradesiyle gitmemeyi seçmiş telefon açmış sana laf söylüyor.
Hele bebeğinle ilgili olan kısımında sonuna kadar haklısın. Dışlamaya çalışıyor ama eşin izin vermemiş.
Bence eşin senden yana destek olmuş. Onu da üzme elinden geleni yapmış aslında. Huzurunuz bozulmasın.

Ya ben bir çok konuya bakıyorum buradan da, safmışım hakikaten.
İyi olsun aman hır çıkmasın aman insanlar kötü bilmesin diye baya baya alttan almışım.
Kendimi iyi ezdirmişim...
ıyı nıyetden cunku
aman kalp kırılmasın aman konu uzamasın aman gergınlık olmasın dıye
bız kucuguz altdan alalım belkı zamanla duzelır dıye
saflık degıl ıyı kalplılık aıle terbıyesı bıze bunu gosterır aman esının annesı nolursa olsun saygı duy dıye

ama yok yasım 30 bı bukadar daha yasasam nıye cıle ıcınde yasıyım dıyorum bende
annem ısrarla farzetkı kadın delı esının annesı o saygı duy dıyor
ne munasebet o anneyse ben neyım
annem ıyı gelın dıye madalya da takmadılar

onca hurmet hızmet guleryuz hepsı bos...
tam mesafe super otesı resmıyet en guzelıymıs

bız kayınvalıdelere buyuk gomleyız

Sana senin haklı olduğunu söylemiştik değil mi
Hani doğulu olarak eleştiriyorum doğuda çok fazla kaynın tipi insan var maalesef
Avrad ağızlı ne demek ya
Kadına bakış açısı çok iğrenç. Böyle bir adamın kızı olmak ne kadar kötü olur. Hayal dahi edemiyorum.

aynen bıde hıc annesının ve esının sozunden cıkmayan bı adam
esım dıyorkı...
hergun kolalı gıbı utulu gomlek
pırıl pırıl ev
yedıgım onunde yemedıgım ardımda
hıc küsüp ayrılmamısız

annem babam yıllarca ayrıydı
abım bosandı aynı kadınla tekrar evlendı sımdı yıne kotu
onların ısteyıpde sahıp olamadıkları bende kıskanıyorlar dıyor

Oo eşin altın madeni bulduğunun farkında güzel.
Sen yinede çok yüz verme tepene çıkmasın
Bazı insanların günlük eğlence anlayışı olayllı yaşamaktır. Ondan öyleler galiba.

Oo eşin altın madeni bulduğunun farkında güzel.
Sen yinede çok yüz verme tepene çıkmasın
Bazı insanların günlük eğlence anlayışı olayllı yaşamaktır. Ondan öyleler galiba.
yok kız adam benım kahrımı cekıyor
bazen cok tersım uzuluyorum sonra adama nıye boyle yaptım dıye

ya bunlar eller belde kavga edelım sonra bırsey olmamıs gıbı yuz yuze bakalım modunda
ayy ben yapamam onun ne o oyle bı ınsanla ya ıyı olursun ya kotu
dengesızler ya

Benim düşüncem neydi biliyor musun evlendiğim ilk günden beri?
"Daha kayınvalidem bir bu kadar daha yaşamayacak sonuçta, ben katlandığım kadar katlanırım, eşim de annesi bu dünyadan göçüp gittiğinde - karımda anneme böyle davranıyordu - diye sorun yaşamaz, aklında hep iyi şeyler kalır..."

Bu yüzden safım diyorum ya...
Kadın beni gömer be... O derece yani.

Yok artık iyi niyette kalmadı bende, saygı da bırakmadılar.
O yüzden aslında en başından mesafe koyarak ilerlemekte fayda var.
Görüşülecekse bile az - öz tadında olmalı herşey.
Yoksa suyu çıkıyor...

selam kızlar.

eski yaşlılar olurduya. fistan giyerlerdi. yani etek gömlek, göğüsleri sarkmış, sindirella terliği giymeyenler hani. işte böylelerine""Daha kayınvalidem bir bu kadar daha yaşamayacak sonuçta, ben katlandığım kadar katlanırım, eşim de annesi bu dünyadan göçüp gittiğinde - karımda anneme böyle davranıyordu - diye sorun yaşamaz, aklında hep iyi şeyler kalır..." bunu diyebilirsin.
ama diğer türlü genelde kendine zarar vermiş olursun

bana sanırım mahkeme kağıdı gelmiş.evde kimse olmadığı için muhtarlıktan alın demişler.
acaba biri gitse yerime olurmu. farklı şehirde çünkü
bide telefonla bir yeri arasam adliye 188 vs vs tarihi söylerler mi?

Y yesil_zeytin_ işte benim bunu çözmem zaman aldı.
Yoksa, dediğin gibi, kimse "aman souvvenir'e de bunları yaşattık denilmesin" derdinde değil.

En son eşim ile kavga ettiğimizde (bayramın 1. günü) dedim yeter ne istiyorsunuz benden ailece.
Sen ayrı annen ayrı bitmediniz bir, ne hamilelik bıraktınız ne düzen, düzenimi bozdum taşındım o bile yetmedi anlamanıza.
Yani nasıl köpürdüysem artık, ağzıma geleni söyledim sanırım...
Artık sabır bitince, dilinde tartısı olmuyor malesef.
Eşim çok üzüldü halime, hırpalanmış yorgun mahvolmuştum resmen.
"Ölümü gör beni affet, çok özür dilerim" diye başlayıp baya bir dil döktü.

O sinirle bende "inşallah sen benim ölümü gör belki anlarsın o zaman!" dediğimi hatırlıyorum...
Benim civatalar fena yanıyor sinirlenince...

Valla onu bilmiyorum ama genelde o tarz evrakları kimlik ile teslim ediyorlar.
Soy ismi tutan birine teslim edebilirler, arayarak bir sor istersen, kimlerin teslim alabileceğini.
Bana gelen ihbarnameyi mesela annem teslim almıştı problem olmamıştı, kimlik bilgilerini verdiği için.
Gelen evrağın ne tarz bir evrak olduğuna da bağlı tabii ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…