- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.089
- 258
- Konu Sahibi lianazelko
-
Bu maske goruntu mu yumusatiyormus ki?
Bilincsizlik yapmiyorsunuz evet maske bulunmuyor, yok! Olanlar fiyatlari yuzde 400 arttirdi. Bunun suclusu su an siz degilsiniz. Bunun suclusu firsatci ruhlu irkimiz. Firsatiniz varsa kullanin.Babam kronik hasta, dışarı çıkarken takıyor ama ben takmıyorum. Dışarı çıkarken dediğim o arabayı kullanıyor, ben markete giriyorum. Alıp eve dönüyoruz, maske kullanmamakla hata mı ediyorum? Doktorlar sağlıklı bireyler kullanmasın diyor tvde, gerçekten ihtiyacı olanların hakkını yemek istemiyorum çünkü maske bulunmuyor. Bilinçsiz miyim, hata mı yapıyorum kullanmamakla? Kimseye yaklaşmıyorum, sadece ihtiyaç amaçlı çıkıyorum haftada bir.
Ben yikanbilir maske aldım n11den. 3 tanesi 50 liraydı,10lu alınca daha ucuza geliyordu.
Tavisye ederim.
Uzmanlari anlamiyorun ya. Hem hasta olmayan takmasın diyorlar hem de eğer gencsiniz , bağışıklığıniz saglamsa coronavirus olsanız bile farkın varmadan iyilesebilirsiniz diyor. Ya ben virusluysem elaleme gecirirsem? Ya hastaysam ama daha kuluçka dönemindeyse??
Hem virüsle mücadelesi başarılı olan japonya -kore- Singapur- Tayvan gibi ülkelerde maske zorunlu. Devlet her hafta kimlik numarasının son rakamına göre ikişer maske dağıtıyor insanlara. E, onlarda virüs artmıyor. Durmuş bir şekilde.
Demek ki çözüm bu olabilir. Şahsen bizim Tv'de konuşan kismelere inancım sıfır
Bu maskeyi takanı görsem hırsız zannederimBu maske goruntu mu yumusatiyormus ki?
Maske takmıyorum. Maske nemlendikçe kötü oluyomuş virüs açısından. Markete girmeden eldiven takıyorum çıkınca çıkarıyorum. Arabada kolonya var sıkıyorum. Asansöre binerken ıslak mendille düğmeye basıyorum. Eve gelince herşey banyoya.Babam kronik hasta, dışarı çıkarken takıyor ama ben takmıyorum. Dışarı çıkarken dediğim o arabayı kullanıyor, ben markete giriyorum. Alıp eve dönüyoruz, maske kullanmamakla hata mı ediyorum? Doktorlar sağlıklı bireyler kullanmasın diyor tvde, gerçekten ihtiyacı olanların hakkını yemek istemiyorum çünkü maske bulunmuyor. Bilinçsiz miyim, hata mı yapıyorum kullanmamakla? Kimseye yaklaşmıyorum, sadece ihtiyaç amaçlı çıkıyorum haftada bir.
Aaaa ben hep yorumlarını görüyorum ama Singapur'da olduğunu bilmiyordumSingapur'da maske zorunlu degil, hatta tam tersi hasta degilseniz maske takmamaniz gerektigi soyleniyor. Devlet bize her haneye 4 adet maske dagitti, yalnizca bir kere, hastaysaniz doktora giderken takin dediler :) Su anda da plastik kabini getirene el dezenfektani dagitiyorlar, biz kalabaliga girmek istemedigimiz icin almadik. Vaka artisi bir ara stabildi ama su an 200.000 vatandasini cesitli ulkelerden geri cagirdilar o yuzden yurtdisindan gelenlerle 2.dalga artista. Birkac gundur de lokal olarak yeni lokasyonlarda vaka kumeleri cikiyor. :/ Sokaga cikma yasagi yok ve hic olmadi, cocuklar okula devam ediyor, biz ayrilmis takim calismasi ile alternatif gunlerde calisiyoruz. Ilk dalgayi iyi atlattilar ama ikinci dalgada onlemler cok daha artti(Her yerde 1mlik aralarla oturuyorsun-bekliyorsun, eglence yerleri kapandi, kisa donem vizeli kisiler ulkeye giremiyor. Sosyal mesafeye uymayanlara 10.000$ para cezasi veya 6 ay hapis cezasi, ya da ikisi birden uygulaniyor) bakalim bunu nasil atlatacaklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?