virüs maskesi sorunsalı

Bu maske goruntu mu yumusatiyormus ki?

Ozellikle calismak zorunda olanlar beyaz/mavi renk kullanmaktansa o maskeleri takip, uzerine bunu takinca gorsel olarak daha yumusak bir hava verdigi icin tercih ediyorlarmis. Bana doktorum (gebelikten kaynakli) N95 dedigi icin onu kullaniyorum mecburen.

Eczaci arkadasim acikcasi N95 uzerine takmaya gerek yok dedi ki zaten disari cikmiyorum. Peki potansiyel musterisi kim diye sordugumda da bu cevabi verdi.

Bilincsizlik yapmiyorsunuz evet maske bulunmuyor, yok! Olanlar fiyatlari yuzde 400 arttirdi. Bunun suclusu su an siz degilsiniz. Bunun suclusu firsatci ruhlu irkimiz. Firsatiniz varsa kullanin.

Singapur'da maske zorunlu degil, hatta tam tersi hasta degilseniz maske takmamaniz gerektigi soyleniyor. Devlet bize her haneye 4 adet maske dagitti, yalnizca bir kere, hastaysaniz doktora giderken takin dediler :) Su anda da plastik kabini getirene el dezenfektani dagitiyorlar, biz kalabaliga girmek istemedigimiz icin almadik. Vaka artisi bir ara stabildi ama su an 200.000 vatandasini cesitli ulkelerden geri cagirdilar o yuzden yurtdisindan gelenlerle 2.dalga artista. Birkac gundur de lokal olarak yeni lokasyonlarda vaka kumeleri cikiyor. :/ Sokaga cikma yasagi yok ve hic olmadi, cocuklar okula devam ediyor, biz ayrilmis takim calismasi ile alternatif gunlerde calisiyoruz. Ilk dalgayi iyi atlattilar ama ikinci dalgada onlemler cok daha artti(Her yerde 1mlik aralarla oturuyorsun-bekliyorsun, eglence yerleri kapandi, kisa donem vizeli kisiler ulkeye giremiyor. Sosyal mesafeye uymayanlara 10.000$ para cezasi veya 6 ay hapis cezasi, ya da ikisi birden uygulaniyor) bakalim bunu nasil atlatacaklar.

Ev yapımı maskeler bile bayağı koruma sağlıyormuş. Taksanız daha iyi derim ama maksimum ameliyat maskelerinden, diğerlerini sağlık personelleri kullanıyor. Doğru da kullanamazsınız

Ben korumadigina inanmıyorum hijyenik şekilde takılırsa koruyor ama dikkatli olmak lazım ayrıca maskeler bitmesin diye böyle diyolar düşünsene 82 milyonun maskelre saldırdığını..

Bizim gibi ulu orta hapsırmayı öksürmeyi çok seven millete maske takmayın demelerini saçma buluyorum. Maske tabiki korur. Korumasa şu zamana kadar ne izolasyon hastaları gördük ölür giderdik yani. Allah korusun işi şansa bırakmamak lazım. Gencim güzelim derken hık gidecek insanlar. 3 saat max 4 saat takılmalı. Eldivende takılmalı çünkü markette ürünlere dokunup dokunup bırakıyorlar.

Yıkanabilir olanlardan dün aldım çok kaliteli değil evet ama çokta kötü de değil iş görür diye düşünüyorum 7.5tl aldım. Eşim işinden dolayı günlük sokağa çıkıyor onun kullanması lazım. Ben maske yokken şallarımı sarıyordum. Kullanmayın demeleri en başta idi ama diğer ülkeler kullanarak yendi. Herkes kendi önlemini alsın diyerek bence bunuda kast ediyorlar

Bence takın. Uzmanlar takma dıyor ama bızım uzmanlara guvenemıyorum ben. Doğu Asya takıyor ve maskeyi doğru kullandığın zaman bence koruyor.ben bir kaç tane aileme yaptım evde, farklı iki üç model daha cepli yapıp daha çok korumalı olmasın sağlayacağım. Dört kat kumaştan yaptım ( dış yüzey sıkı dokunmuş iki kat kumaş iç yüzey yumuşak nefes almayı kolaylaştıran türden) içi farklı renk dışını farklı yaptım ki, takarken yönler belli olsun yanlışlıkla contamine kısmı ağzına takmasınlar diye.makinede de ve elde de dikebilirsiniz.

Eklentiler

• IMG_9977.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_9978.webp
    36,4 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_9980.webp
    50,1 KB · Görüntüleme: 20
ben de evde kendi maskemi yaptım. kullanmadığım biraz kalın polar bir kumaşın iki yanından kulaklarımın geçebileceği şekilde kestim (derya baykal'ın videosunda vardı), içine de 3 kat ıslak mendil koyup çıktım geçen gün dışarı. nefes almakta pek problem yaşamadım ama terletti tabii biraz.
bence ne olursa olsun takmakta fayda var.
sağlık çalışanı bir arkadaşım diyor ki "maske zor bulunduğu için takmanıza gerek yok diyorlar." ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Maske takmıyorum. Maske nemlendikçe kötü oluyomuş virüs açısından. Markete girmeden eldiven takıyorum çıkınca çıkarıyorum. Arabada kolonya var sıkıyorum. Asansöre binerken ıslak mendille düğmeye basıyorum. Eve gelince herşey banyoya.

Aaaa ben hep yorumlarını görüyorum ama Singapur'da olduğunu bilmiyordum gece gece zaten uyku tutmuyordu, coronavirus sayfasına yazdıklarınızı okudum, bilgilenmis oldum.
Teşekkür ederim^^
(Çok da güvenilir kaynak olmayan) onedio'da okumuştum singapurun halkına maske dağıttığını.
Instagram'da Tayvan'dan wangpinar ve koreden kizlar bol bol story atıyorlar devletin her hafta vatandaşlık numarasına göre dagittigi maske sırasında. Ve Çin'e yakın olmalarına rağmen ölüm sayıları oldukça düşük... Yani bana da mantıklı gelen maske takmak açıkçası.
Kaldı ki ben hep elimi yüzüme götürürüm. Fotoğraf çekerken bile elim yanağıma gider,basımi egip poz veririm
Yani virüse karşı tam koruma sağlamasa bile en azından elimi asla yüzüme degdirmemis oluyorum dışarıda. Ki bunun içn bile takmaya devam edeceğim.

bence maske takın ama sürekli değiştirebilecekseniz yoksa sürekli aynı maskeyi takmanın bir anlamı yok.zaten bir süre sonra koruyucu özelliğini yitiriyor nemlendiği için ve içinde mikrop oluşuyor.maskenin şöyle bir güzelliği var malum bütün insanlar yeterince bilinçlenmediği için ağzını kapatmadan hapşurup,öksürebiliyor veya ağzınıza kadar gelip tükürükler saçarak konuşabiliyor(ikiside daha yeni başıma geldi).böyle birşey olunca insanın siniri bozuluyor,paranoya yapıyor.bu tarz durumlarda korur bence maske ama asıl önemli olan ellermiş.eller içinde kesinlikle yüze götürmeyeceksiniz eve girip yıkayana kadar.eldiven takmakda sakıncalı diyordu geçen tvde bazı uzmanlar en iyisi en çok kafaya yatanı yapmak.

Eldiven ya da maske kullanirsiniz kullanmazsınız . Seçim sizin. Yalniz lniz bu maskeleri yola atmak nedir? Evinizin ortasina atiyor musunuz? Copculer bunlari toplamak zorunda mi? Azami dikkat lutfen(!)
Sadece boyle yapanlar için yazilmis bir mesajdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…