vizcdan azabım yersiz mi??

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
okuldan şimdi geldim ağlamak üzereydim yolda.. :43:kızımı anaokulundan bu hafta almak zorundayım hani 23 nisana kadar olsun die sabrettik dayandık ama maddiyat çok fena açık verdi ...öğretmeni sağolsun "bu haftaki dans dersine de katılsın 23 nisanda getirin gösteriye çıksın ve sene sonu gösterilerine de katarım" dedi....aslında "doğum sancıları da sık sık yokluyor "diye söyleyebildim utancımdan" maddiyattan alıyorum diyemedim..okul yönetimi de sağolsun anlayışla karşıladı..ama neden içim yanıyor? sanki kızıma karşı yanlış yapmış hakkını yemiş gibiyim....çok kötü oldum ya...dertleşecek içimi dökecek kimsem de yok buraya yazıyorum...neyse ki doğuma 1 ay var evde kitaplarına devam ettiririm hacvakar da düzelecek inşallah parka çıkarırım anneannesi dedesi degelecek 25 güne kadar inşallah onlarla oyalanır kardeşiyle oyalanır diye kendime defalarca söyledim ..ama yok sanki "kızımın hakkını yiyormuşum gibi geliyor içim içimi yiyor ağlamamak için zor duruyorum....:43:

Son düzenleme:
vicdan azabına gerek yok,zaten hamilesiniz bebeğinizi de üzmeyin...aylık ücreti çok mu fazlaydı?

Son düzenleme:
Siz bir annesiniz, bilerek haksızlık yapmazsınız, kaldı ki bu haksızlık değil.

Maddi nedenlerden dolayı anaokulundan almışsınız.. Tamamlasa iyi olurdu ama alacağını almış zaten..Geri kalan zamanınıda sizinle geçirir.

Bence üzülmeyin, telafisi olmayan bir eğitim değil anaokulu.. Zaten az bir zaman kalmış kapanmasına okulların.

vicdan azabına gerek yok,zaten hamilesiniz bebeğinizi de üzmeyin...aylık ücreti çok mu fazlaydı?

fazla değil ama zorluyor bizi 120 tl zaten 2 aylık taksit bekliyor hala ..bebğimin beşiği yok hala o son taksite bebeğe beşik alırım die düşündüm eşime kalsa sana bırakırım diyor ama çok sıkıldığını biliyorum yine krediye başvurmuş benden gizli sıkıntısını söylemez de o yüzden ben de bunu yapmak zorunda kaldım ..kızımla "okul bitecek" die konuştum alıştıırmaya çalışıyorum bi kaç gğüündür hem seviniyorum hem üzülüyorum dedi bana yavrucağımın arkadaşı olsa oturduğum yerde ...

Siz bir annesiniz, bilerek haksızlık yapmazsınız, kaldı ki bu haksızlık değil.

Maddi nedenlerden dolayı anaokulundan almışsınız.. Tamamlasa iyi olurdu ama alacağını almış zaten..Geri kalan zamanınıda sizinle geçirir.

Bence üzülmeyin, telafisi olmayan bir eğitim değil anaokulu.. Zaten az bir zaman kalmış kapanmasına okulların.

ben de kendime bunu demeye çalışıyorum gitti gideceği kadar ne kaldı şurda kapanmasına yeteri kadar eğitim gördü oynadı tiyatrosunu sinamasını gördü sen onu da görmedin gidmeyen çocuklar var bundan sonra 1 ay bişiler yaparsın Kurana gidersin beraber parka çıkarsın diyorum kendime..ama gzölerime söz geçiremiyorum habire ağlıyorum hakkını yemiş gibi hissediyorum ya.....:43:

okuldan şimdi geldim ağlamak üzereydim yolda.. :43:kızımı anaokulundan bu hafta almak zorundayım hani 23 nisana kadar olsun die sabrettik dayandık ama maddiyat çok fena açık verdi ...öğretmeni sağolsun "bu haftaki dans dersine de katılsın 23 nisanda getirin gösteriye çıksın ve sene sonu gösterilerine de katarım" dedi....aslında "doğum sancıları da sık sık yokluyor "diye söyleyebildim utancımdan" maddiyattan alıyorum diyemedim..okul yönetimi de sağolsun anlayışla karşıladı..ama neden içim yanıyor? sanki kızıma karşı yanlış yapmış hakkını yemiş gibiyim....çok kötü oldum ya...dertleşecek içimi dökecek kimsem de yok buraya yazıyorum...neyse ki doğuma 1 ay var evde kitaplarına devam ettiririm hacvakar da düzelecek inşallah parka çıkarırım anneannesi dedesi degelecek 25 güne kadar inşallah onlarla oyalanır kardeşiyle oyalanır diye kendime defalarca söyledim ..ama yok sanki "kızımın hakkını yiyormuşum gibi geliyor içim içimi yiyor ağlamamak için zor duruyorum....:43:

bebeginizide kendinizide boşuna üzmeyin bencede arkadaşın dediği gibi zaten az kaldı okulların kapanmasına anaokulu illaki olacak die bişey yok bu zamana kadar göndermişsiniz zaten

fazla değil ama zorluyor bizi 120 tl zaten 2 aylık taksit bekliyor hala ..bebğimin beşiği yok hala o son taksite bebeğe beşik alırım die düşündüm eşime kalsa sana bırakırım diyor ama çok sıkıldığını biliyorum yine krediye başvurmuş benden gizli sıkıntısını söylemez de o yüzden ben de bunu yapmak zorunda kaldım ..kızımla "okul bitecek" die konuştum alıştıırmaya çalışıyorum bi kaç gğüündür hem seviniyorum hem üzülüyorum dedi bana yavrucağımın arkadaşı olsa oturduğum yerde ...

hepimiz aynıyız bişeylerden ksııyoruz.
bence çok fedakar ve çok iyi bir annesin :29::31:

bebeginizide kendinizide boşuna üzmeyin bencede arkadaşın dediği gibi zaten az kaldı okulların kapanmasına anaokulu illaki olacak die bişey yok bu zamana kadar göndermişsiniz zaten

kendime bunu anlatmaya çalışıyorum ama....

bence yıpratmayın kendinizi,üzülmeyin bu kadar..bu sene zaten az kaldı okulların kapanmasına ki zaten derslerinden geri kalacak falan gibi de bir durumu yok.seneye durumunuz düzelirse İnşallah o zaman yollarsınız.

hepimiz aynıyız bişeylerden ksııyoruz.
bence çok fedakar ve çok iyi bir annesin :29::31:

son zmanlarda okul meselesi nedeniyle bazen kızıma ben kötü anneyim dimi die soruyorum "hayır annecim sen çok iyisin "die boynuma sarılıyor..ay ben niye çok kötü oldum ya....tutamıyorum kendimi kızlar..

üzülmeyin az bir süre kalmıştı zaten okulların kapanmasına,havalar ısınıyor dışarıda biraz gezmeye falan çıkın,sizede yürüyüş iyi gelir..zaten sonrada küçük kardeşi :nazar: geliyor :)) stres yapmayın bebeğinizde hissediyor,rahat olmaya çalışın..allah yardımcınız olsun hayırlı doğumlar..

Üzme canınıda sıkma ... Haksızlık etmiyorsun canımm... ne babalar var ki oğluna açıpta nasılsın bile demiyor ..sonra da babalık taslıyor.. hiç canını sıkma sen çok iyi bir annesin .. bebeğinde bunu anlayacak.. Allah kolaylık versin...

Bence de üzülmeyin.Bu son haftaları zaten ve hep gösteriye hazırlanıyorlar.
Öğretmeni de gösteriye katılmasını söylemiş.Bir de bunca hazırlıktan sonra
ona da katılamayabilirdi.O parayla kardeşine beşik alacakmışsınız zaten.
Hayat bazen böyle mecburiyetler gerektirebiliyor.

bence hamileliğinden dolayı dazla hassas duygusalsınnn :) Hayat bu millet gece gündüz çalıştırıyor mendil sattırıyor o yaşta çocuğuna. Sen imkan tanımışsın imkanın olsa fazlasını da tanırdın. Sağlık olsun be canım sen sıkma bence canını.. Devlet anaokuluna ver en son onların dönemlik 50 TL filan aidatları vardı o kdr. Hayat her zaman normal gtmez inişler çıkışlar elbet olur. Hiçte söylemeyin okul btti deyin gidiversin, oda sıkmaz canıını, zaten 1.sınıfa başladığında mecbur gidicek.
Gönlünü rahat tut doğacak çocuğun rıskıyla gelir elbette. Dışardaki mutluluğu değil evdeki mutluluğu önemli çocuğunuzun bunu unutmayın. Evde hergün ağlayan bir anne çocuğun iç dünyasını çok yıpratır, gülen şarkılar söyleyen , kendini yormadan çocuğuyla kalkıp dans eden, gezen tozan bir anne, anaokulundan daha iyi kişisel eğitmiş olur çocuğu.

son zmanlarda okul meselesi nedeniyle bazen kızıma ben kötü anneyim dimi die soruyorum "hayır annecim sen çok iyisin "die boynuma sarılıyor..ay ben niye çok kötü oldum ya....tutamıyorum kendimi kızlar..

Hamilelikten kaynaklanıyor, duygusal boşalma yaşıyorsunuz belliki. Üzmeyin kendinizi.

Birde bir anne evladına ''ben kötü annemiyim v.s '' tarzında soru sormamalı..

Bu çocuğun psikolojisini olumsuz etkiler.

vicdanınız hiç sızlamasın.. diğer çocuklar yapıyor kızım yapamayacak diye onlardan eksik kalmış olmuyor ki..inşallah yeni bebeğiniz size bol kısmetle gelir maddi zorluklarınızı yenersiniz..

biz hangimiz anaokuluna gittikki :)
en azından ben 3 kardeşiz 3 ümüzd egitmedik ne gerek var dedi babam :1:

gitmeyince bir eksikliğimizde olmadı çok şükür :1:
senn kızın en azından bitirmeye yaklaşmış maaşallah :1:

sizin bi suçunuz yokki neden vijdan azabı çekiyosunuz hiç gönderemeyenlerde var malesef .özel bi okulmu devlet okulumu onun anlamadım..benim kızımda ana sınıfına gidiyo ve aydatımız 10 tl aylık .sizde ne kadar çokmuş öyle bi durumda gerçekten sıkıntı çekersiniz.neyse canım sıkma canını okulda verilen dergilere devam edersiniz kardeşi olacakmış o zaman kendiside gitmek istemez zaten.

çocuklar eve de çok kısa süre de adapte olabilir bunun için üzülme hiç hiç anaokuluna gidemeyen çocuklar da var bide bu açıdan düşün canım son bir ayı da birlikte geçirmiş olursunuz hem kardeşi gelmeden ön hazırlık olur dedigin gibi havalar da ısındı bazen dışarıya çıkarsınız zaman çok hızlı ve eğlenceli geçer

bi arkadaş sormuş :kızım devlete gidiyor zaten canım dans dersiyle birlilkte 120 yi buluyor...
hepinizden Allah razı olsun canlarım haklısınız hepiniz de;doğru bayağı gitti şurda 1 ay var kapanmasına okulun...aslında neşeli olmaya çalışacağım kızımla arada bi sulu boya resim yapsak birlilkte..zaten okul kitaplarını da istedim baştan ücretini vermiştik inşalah verir öğretmeni arada bi yaptırsam hergün 1-2 sayfa oyalanır umarım...park havası da olunca çıkarırırız..netin de süresi son ay en isi netten oyunlar indirmek pc ye..nette oyun oynayınca çok eğleniyor unutuyor herşeyişi.

bana güzel pratik önerileri olan var mı peki bu konuda?mesela pc ye neler indirebilirim napabilirim evde...?ağlamaktan şimdi cvp yazabildim kusura bakmayın?

Back
X