vücut kokusu :(

ah bu koku meselesi.geçen sene kpss için dershaneye gidiyordum.sosyal bilgiler öğretmeni bir kız vardı.onun yanına oturduğumda ağır bir koku geliyordu burnuma.ben kendimden şüphelenip kendimi kokladım yok ben de değil.bir kaç gün sonra sınıftakiler sınıfta bir koku var çok kötü arkadaşlar herkes temizliğine dikkat etsin diye konuşmalar yapıldı.sonra artık kızın olduğu konusunda herkes hemfikirdi.kimse yaklaşmıyordu kıza.herkes arkasından konuşmaya başladı kötü kokuyor diye.sonra bir arkdaş dayanamadı söyledi kıza.kız sınıfa bağırarak geldi ben kokuyorum öyle mi ne biçim insansınız siz ben namaz kılan biriyim böyle kokmam dedi ama bariz kokuyordu.dershaneyi bırakıcam siz de rahat edersiniz dedi çok kötü olduk.sonra kızla konuştuk yapma etme diye neyse ikna oldu.ama sonra kokmamaya başladı demek ki bişeyleri eksik yapıyordu.
Arkdaşının kayınvalidesiiin durumu zor gibi Allah yardım etsin

Canım tuz gerçekten iyi geliyor. mesela bizde şöyle bir adet vardır. bebekleri ilerde teri kokmasın diye tuzlu suyla dolu leğenin içine koyarlar yazın. bebek oynar onun içinde bıcı bıcı :) 1-2 yaşlarındayken tabi.
gerçekten de çokkkk işe yarıyor. benim babam 60 yaşında adam. yürüyüş yaptıktan sonra terden su içinde bile kalsa teri hiç kötü kokmuyor.
Tabi sık sık yıkanır onunda etkisi vardır.

mesela arkadaşınız dese ki annecim bak hamilelikten eklemlerim ağrıyordu. lavanta yağı önerdiler nasıl iyi geldi anlatamam istersen sana da veriyim. romatizmalara da iyi geliyormuş dese.

yaşlılar genelde kovayla filan banyo yaparlar. kovasını hazırlasa içine şöyle bir avuç kaya tuzu atıp karıştırsa o görmeden. anne bak banyonu hazırladım. bu lifle eklemlerini iyice ov. sonra hemen lavanta yağından sürcez dese. belki işe yarar. Allah kolaylık versin. cidden çok rahatsız edici

Son düzenleme:
Daha önceki mesajları okumadım, belki söyleyen olmuştur ama yediklerinin etkisi olabilir mi? "Tüm aile aynı yemeği yiyorlar" demeyin, genç insanların sindirimi ile yaşlılarınki farklı olur. Baharatlı gıdalar alıyorsa terine bu koku siniyor olabilir.

arkadaşım en iyisi banyoda kese yapmak ölü deriler gittiği için tabii koku azalır birde koltukaltı stıckleri kullanmalı

arkadaşım antibakteriyel sabunları öneririm sana şiddetle.sıvı jel halinde olanları da olabilir.sıradan sabunlara göre epey farklı.iyice köpürtün dakikalarca sabunu sürdüğünüz yeri.bakteriden olabilir çünkü koku..ben koltukaltım için uyguluyorum kurutuyor..hatta mümkünse sabunladıktan sonra pudra ve ya antibakteriyel koltukaltı deo rollonlar(pudralı olsun) kullanın.en çok kulak arkası,göğüs altı,koltuk altı.bacak ve kol dirsekleri arası kötü kokar özellikle..oralara daha çok temizlik yapılsın..

"Bir arkadaşım" diyerek neden insanları aptal yerine koyduğunu anlamadım?! Bal gibi de kayınvalidenle yaşıyorsun ve sorun senin sorunun. Ne diye buradaki insanları aptal yerine koyuyorsun pardon? Salak mı bu insanlar? Hem hamileymiş, ne tesadüftir ki senin de imzanda hamilelik sayacı var(!), hem her detayını biliyormuşsun maşallah malum arkadaşının, bal gibi de sensin. Ne var bunda gocunacak anlamadım. Buradaki hiçbir insan da aptal yerine konulmak istemez, sana yardım edilmeye çalışılıyor senin yaptığına bak. Yazık...

Son düzenleme:
Ten kokusu hastalık gıbı bışı bazıları oyle olurmuş
Caresi olduğunu hiç duymadım
Ama doktora sormak lazım

kullandığı ilaçlardan veya bazı hastalıklarda vücudun kokusu değişir. sık sık banyo yapmasını sağlamalılar. koltuk altı için olan ürünler sadece orayı etkiler ama bahsettiğim durumlar varsa, enseden terlese bile kokar.

oda spreyı parfum gıbı seylerle olacak bırsey degıl .
düzenli vücüt temizliği şart .temızlıgı yapılmamıs bır tene
veya havalandırmamıs bır odaya parfum sprey dedorant gıbı
seyler zaten kullanmayın . o zaman hıc cekılmeyen leş gıbı
baygın koku yayar etrafa .bu tur spreyler temızlıgın arkasından
olacak seylerdır .

yaslılar bıraz ınatcı olurlar ,guzelce soylemektende
malesef pek anlamazlar .ıteleyıp kakalayın demıyorum ama kıbar bır
uslupla sartlandırabılırsınız .kızı var ıse kızı ılgılensın .
gıtsın desin ; "annecıgım banyoyu ısıttım senı ben yıkayacagım
mısler gıbı kokacagız "desın .hayır yıkanmam yada ben kendım
yıkanırım derse kıbar bır uslupla ısrarcı olup
"hayır annecıgım ben yıkayacagım ,cok yaslı olmasanda artık
yaslı sayılırsın .dogal olarak egılıp kalkmak vucudunu ovalamakta
zorlanırsın ,bundan sonra ben senınle ılgılenecegım ,
bebekken sen benı yıkıyordun sımdı de ben ,
ben senın evladın degılmıyım tabıkı sana ben bakıcam guzel annem "desın .

yaglasın paklasın bıraz vucut temızlıgı sorumlulugunu tamamen kız alsın .
agdasına kadar kızı temızlesın .hafta da en 2 kere duş aldırın .duştan
sonra katı kıvamda olmayan su bazlı vucut losyonlarını vucuduna surun .
parfum dedorant gıbı agır urunler degılde ,hafıf vucut spreylerı sıkın .
body shopun urunlerı guzeldır .ohhh mıss gıbı ıste

Son düzenleme:

neden insanları aptal yerine koyuyormuş oluyormuşum bunu anlamadım.

arkadaşımın ihtiyacı var deyip para mı istedim.

burda bir bilgi lazımdı bilenlere soruldu. 3 ortak özellik buldunuz diye bu kendinden eminlik neden ??

3 ortak özellikli iki arkadaş olamaz mı? arkadaşımın sorunu veya benim sorunum ne fark eder. burda konu kokanın kim olduğu bile değil. sadece vücut kokusunun çözümü.

neden bu kadar çoştunuz ki. sherlock homes mu sandınız kendinizi anlamadım. sanki önemli bi cinayeti çözdünüz. gülüorum sadece

kokmanin yasla ilgisi oldugunuda ilk defa duyuyorum :44:

bana kalirsa haftada bir kez banyo az en fazla 3 gune bir banyo yapilmasi sart...heleki yazin o kavurucu sicaklarda genc yasli herkes kokar

kaldigi odayi bolca havalandirmasi gerek bence...vucut kil tuy olayina dikkat etmek gerek. kol alti deorollardan kullanmasi gerek...ayaklari kokuyorsa ayak spreyleri var...haricinde guzel guzel kokan parfumler deodorantlar var...daha ne olsunki :44:

Bence bu durumun yaşlılıkla ilgisi yok belki temizlikle bile kimi insanın gerçekden keskin bir vucut kokusu oluyor kimi yaşlıda mesela haftada bir bile yıkansa hiç kokmuyor tamamen ten kokusu olduğunu düşünüyorum ve çözüm zor bence ancak hergün yıkanacak ve parfüm kullanacak onuda yapmayacağına göre zor.Ayrıcada birisi arkadaşın kendi sorusunu başkasınınmış gibi sorduğunu eleştirmişde bizi ne ilgilendirir bunun için kendimi niye aptal yerine konmuş hissedeyeyimki aslında tam tersi takdir ettim kayınvaldesini deşifre etmediği için eğer kendininse sorun arkadaşınınkiyse bile onunda kayınvaldesini deşifre etmemiş sadece soruya odaklanın size ne kim kim nesi

banyo suyuna bolca elma sirkesi karıştırsın.
nasıl ikna eder bilemiyorm ama sirkeli su kötü kokulara birebir
vücut kokusunu da belki giderebilir.

dermotologa gıdıp damısmanız bence tavsıye olunur.. Yanı kas yapayım derken goz cıkarmak olabılır..en dogru yonlendırmeyı Doktor yapacaktır..

Yatalak bi dedem vardı biz bakıyoduk annem çok tıtızdı.Allah var dedem bı gun bıle kokmadı felç olmasına rağmn.Kesinlikle banyo cok onmlı ve yaslı olan bı ev mutlaka sureklı havalandırılmalı

Merhaba yorumları okudum ve ne yazık ki dışardan bu şekilde görülüyor. Ben günde 2 kere yıkanan keselenen hatta karbonat süren bi insanım. koltukaltıma 2 kere işlem yapıldı terlemeyi durdurmak için ama hala koku var. İnsanların bu şekilde algılaması beni çok üzüyo. tamam belki o kadın yıkanmıyodur ama eminim benim içinde böyle düşünüyorlar. Çare bulamadım maalesef .

arkadasiniz yaslilarina arada lavanta,karanfil cayi ikram etsinler..insaallah faydasi olur diye düsunuyorum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…