Vuran çocuk

Yanlız itici olmalarının sebebi onlar çocuklarında dolayı depresyonda bizim eşinin akrabasının özürlü çocuğu var beni ve eşimi
arasıra aşağlar, hor görür, kızar biz hiç oralı olmayız çünkü kadın depresyonda çocuğunda dolayı
Engelli*

Kibarca söyleyin , bizimkiler pek anlaşamıyor yanyana getirmeyelim bari ,birbirlerinin canını yakcaklar diye diken üstünde duruyorum deyin.
Yani , normal davranın.otizm li annesi olmasa ,nasıl konuşurduysanız öyle konuşun.

Kibarca söyleyin , bizimkiler pek anlaşamıyor yanyana getirmeyelim bari ,birbirlerinin canını yakcaklar diye diken üstünde duruyorum deyin.
Yani , normal davranın.otizm li annesi olmasa ,nasıl konuşurduysanız öyle konuşun.

Sadece bu çocuk değil zaten diğerleriyle de oluyor benzer şeyler hatta bnm oğlumda vuruyor ama hemen müdahale edip özür dilemesini söylüyorum ve çok mahçup oluyorum ama bu kadında ne mahcubiyet var ne başka birşey. Oğlum feryad figan ağlarken o gelip çocuğunu kucaklayıp gidiyor sadece. Yüzümüze bile bakmak yok. Birgün bende onun boğazına yapışmamak için kendimi zor tutuyorum.

Sadece bu çocuk değil zaten diğerleriyle de oluyor benzer şeyler hatta bnm oğlumda vuruyor ama hemen müdahale edip özür dilemesini söylüyorum ve çok mahçup oluyorum ama bu kadında ne mahcubiyet var ne başka birşey. Oğlum feryad figan ağlarken o gelip çocuğunu kucaklayıp gidiyor sadece. Yüzümüze bile bakmak yok. Birgün bende onun boğazına yapışmamak için kendimi zor tutuyorum.
Kendince savunma biçimi oluşturmuş etrafa karşı.
Anne nin pskolojisi baya bozuk belliki.
Elinizden geldiğince aynı ortama sokmamak en mantıklısı gibi görünüyor

Kendince savunma biçimi oluşturmuş etrafa karşı.
Anne nin pskolojisi baya bozuk belliki.
Elinizden geldiğince aynı ortama sokmamak en mantıklısı gibi görünüyor

Sinirden başıma ağrılar girdi uyuyamiyorum gerçekten. Bide herkes diyor x bugün kafayı sana taktı... Bırakmıyor çocuk yakamızı. Biz nereye otursak o pesimizde ve tepemize çıkmadan annesi gelip almıyor.

1. Görüşmek zorunda değilsin evlerine gitme
2- gidersen bebeğini yanından ayırma , bebek diyorum , kucağında tutabilirsiniz daha çok küçük
3- annesi vurdum duymaz davranmıyor , söndürme davranışı uyguluyor olabilir
4- o çocuk hasta değil, hasta hasta yazıp durmuşsun , farklı bir çocuk . Hastalık olsa ilaçla ameliyatla vs düzelir . Otizmin ilacı ameliyatı yok

Otizmli cocugu olan anneler diger annelere gore daha cok yipranmis annelerdir. Cocuklarinin dislanmasi, surekli baska cocuklara zarar verdigi icin genelde kacilan cocuk olmasi, kendilerinin duydugu o yetemiyorum cocuguma hissi.
Bunlar inanin cok zor. O yuzden kendi savunma mekanizmalarini olusturuyorlar bir cogu.
Daha 3 4 gun once konustum dayimin hanimiyla. 3 yasinda otizm dendi cocuguna su an 9 yasinda.. 6 senedir ne yasadigini bizzat goren bir insan olarak onun ne kadar yorgun, bitkin ve kirgin oldugunu ben biliyorum. Cok zor. Inanin ki cok zor otizmli bir cocugun annesi olmak. O yuzden ben o annelere birsey diyemiyorum. Agzimi acacak gibi olsam yengem ve kuzenim geliyor gozumun onune. Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin.
Sizi de anliyorum. Cocugunuza zarar gelsin istemiyorsunuz. Ben de bir anneyim. Cocugumun kilina zarar gelsin istemem. O zaman bir araya gelmemeye calisin madem oyle. Ya da yaninda durun zarar gormesini engelleyin. Cocugunuz zarar gormesin istiyorsaniz siz bunu yapin. Ben boyle yapardim muhtemelen. Cunku o kadinin cocugu sizin benim cocugumdan cok daha zor bir cocuk. Annesine ben guzelce oynamalarini istiyorum sende yaninda dur ve birbirlerine zarar vermelerine engel olalim deyin ya da.
Bilemiyorum otizm zayif bir noktam. Ne desem olmayacak simdi. Yasamadan bilemeyiz o annenin ruh halini de.

Ortak toplanmalarmz oluyor mecbur dediğim o yani... yani bi o kadın için gitmemek diğerlerinin hatrını hice saymak olur.

bence olmaz. bence siz diger insanlarla birlikte olmak istediginiz icin gidiyorsunuz. ama eger bu sekilde devam.ederseniz daha buyuk tepki vereceksiniz bu sefer hic görüşemez olacaksiniz. o yuzden bence birkac ay gitmeyin olduklari ortamlara. eger zarar goren sizseniz kendini korumasi gereken de sizsiniz. cocugun annesinden beklenti icinde olmayi kesin. yani laf soz anlayan bir cocuk degil ki kadin vurma diyince vurmasin. kadin vurma dedikce cocuk daha cok vuracak

Bence kimseye bir sey demeyin, o ortamlarda bulunmamak en iyisi veya bebeginizi uzak tutmak... Otizmli cocuklarin durumlari da cok uzucu, annesi de cok yipranmis olabilir, okullarda falan hep dislaniyorlar istenmiyorlar, (bu konuda siz kesinlikle haklisiniz annesinin mudahale etmesi gerekir) ama soyleyeceginiz seye cok alinganlik gosterebilir... otizimli cocuklar da uyguladiklari gucun farkinda olmuyor, kontrolleri yok.. zor bir durum bilemiyorum

Ufacık birseyde ağlıyor anne, aşırı yıpranmış durumda kendisi... Haline bakınca üzülüyor insan... O yüzden uyarmak yerine o harekete geçsin diye bekliyorum ama mümkün olmuyor.

Ağlar tabi ne kadar zor bir durum allah düşmanımın başına bile vermesin engelli evlat çok çok zor. Kadın yıpranmıştır tabi hem yürek hem beden zor dayanıyor gerçekten. Ben senin yerinde olsam o kadını uyarıp üzeceğime hiç gitmem yada cocuğumu anneanne ,babaanneye bırakır giderdim. Benim yüreğim dayanmaz uyarmaya bile.

Otizimli cocuklar cok cok zor cocuklar..
Siz orada 1 saat tahammul edemiyorsunuz ama anneyi dusunun ki her saniye ilgilenmek yapma demek durumunda.
Anne artik koyvermis.. umursamaz olmus.. cünkü soylese bile yapmayacak.. ondan bir adim beklemek yerine siz ortamdan uzaklasin..yapacak baska bisey yok cunkü..

Ufacık birseyde ağlıyor anne, aşırı yıpranmış durumda kendisi... Haline bakınca üzülüyor insan... O yüzden uyarmak yerine o harekete geçsin diye bekliyorum ama mümkün olmuyor.
Kadın yerine sen müdahale et o zaman, kadın için çok zor bir durum. Ya siz kontrol edin çocukları ya da görüşmeyin.. kadını daha fazla üzmeyin.

Benim gordugum genelde cocugu bi sekilde anormal davranan (bi cocuk hastaymis bir sey diyemiyorum ama hasta olmayip baskalarina zarar veren de cok) anneler için bu durum normallesiyor. Cok da tepki vermiyorlar cocugunun baskasina zarar vermesi siradan geliyor ki en nefret ettigim insan grubudur. Ama diyorum ya hastalik farkli bir sey diyemiyorum size tavsiyem o aileyle cok fazla gorusmeyin derim

Sinirden uyuyamiyorum.
Akrabamız olan bir kadın var küçük çocuğu otizimli ve ne zaman bi arada olmak zorunda olsak çocuğu 2 yaşındaki bebeğime saldırıyor... Çocuk rahatsız diye birşey diyemiyorum bebegimi uzak tutuyorum ama biyerden sonra bebeğim durmuyor yanimda oynamak için çocukların yanına gidiyor ve yine olan oluyor. Ve aşırı güçlü bir çocuk. Boğazını sıktı bebeğimin zor aldım elinden. Beni en çok sinir eden kısım annesinin tavrı. Vurdum duymaz davranıyor ben mudahele etmedikce asla yerinden kıpırdamıyor. Yanlış anlamasın, çocuğu hasta sabredeyim diyorum ama sabri kalmadı bu işin. Aşırı sinirlerimı bozuyor kadın. Sevmiyorum da kendisini mecbur olmasam asla karşı karşıya gelmem.....

çocuğun durumu değil annenin tavrı yanlış.... benim çocuğum parkta büyüklerden öğrendi şuan pat pat vuruyor arkadaşlarına.bu yüzden Her gün görüştüğüm kişilerle görüşmez oldum. Çünkü oğlum çocuklarını dövüyor ve 2 yaşında olduğu için yapma etmeden anlamıyor. Bıraktım artık evde kendi kendine oyunuYor aşırı Sıkılıyoruz aşırı bunalıyoruz ama yapacak bi şey yok anlayana kadar evdeyiz.Kitaplarla anlatıyorum arkadaşların cici olduğunu vurmamak gerektiğini sarılmak gerektiğini sürekli konuşuyorum.Ne zaman anlarsa o zaman gideceğiz arkadaşlarına

Eşimde onun eşini sevmiyor aynı şekilde. Adamda sıkıntılı. Yani bilmiyorum kadın sürekli kıyas yapıyor benle kendini çocuklarımızı. En basitinden bir saat görse bende aayyy benim saatim daha güzel diyor. Senin bebeğin konusuyor benimki konuşmuyor diyor. E hasta senin çocuğun normal diyorum..... yani bu yüzden üzülmüyorda değilim Allah yardımcısı olsun ama sahip çıksın çocuklarına....
Hasta deyip durma şu çocuğa. Eminim bakışlarında bile bir tiksinme var çocuğa karşı. Anne de bunu hissettiği için triplidir sana. Kimse başıma gelmez sanmasın. Çocuğu hep birlikte içlerine almalı çocuklar. O kadına hayat ne kadar zor hiç düşündün mü? Yapma dese de yapacak. Otizmli olmayan çocuklara bile yapma dedikçe yapıyor. Çok rahatsız oluyorsan gitme toplantilara. Ama o kadın gelmese, eve tiksa çocuğu nasıl hoşuna gider dimi? Ne zaman öğreneceğiz empatiyi acaba?

Sinirden uyuyamiyorum.
Akrabamız olan bir kadın var küçük çocuğu otizimli ve ne zaman bi arada olmak zorunda olsak çocuğu 2 yaşındaki bebeğime saldırıyor... Çocuk rahatsız diye birşey diyemiyorum bebegimi uzak tutuyorum ama biyerden sonra bebeğim durmuyor yanimda oynamak için çocukların yanına gidiyor ve yine olan oluyor. Ve aşırı güçlü bir çocuk. Boğazını sıktı bebeğimin zor aldım elinden. Beni en çok sinir eden kısım annesinin tavrı. Vurdum duymaz davranıyor ben mudahele etmedikce asla yerinden kıpırdamıyor. Yanlış anlamasın, çocuğu hasta sabredeyim diyorum ama sabri kalmadı bu işin. Aşırı sinirlerimı bozuyor kadın. Sevmiyorum da kendisini mecbur olmasam asla karşı karşıya gelmem.....
Neden görüsüyorsunuz?
Cocuksuz gidin illa gitmeniz lazımsa.

Ya bu mejajı yeni gördüm , biz ne anlatsak boş. Siz kadına ve çocuğa öyle bilenmişsiniz ki vurmasa da bir bahane bulursunuz. Ne diyelim o Hasta çocuğu hastaneye bakımevine yatırsınlar böyle insan içine çularmasınlar mı yazalım. Anne çocuğu her bir şey yaptığında ayaklarınıza kapanıp özür dilemeli mi yazalım . Ki kadın sizin yanınızda bile ağlıyormuş psikolojisinin ne durumda olduğu belli . Ne yazalım , siz gitmeyin o toplantılara yazılmış ay gitmem gerek yazmışsınız ne yazalım nasıl çözüm bulalım size

Tutuyorum yanımda telefon veriyorum bazen kadına kızıp bebeğime bağırıyorum otur yanimda vuruyorlar sana diyorum ama çocuk oynamak istiyor sindirmiş gibi oluyorum üzülüyorum....

Ortak toplanmalarmz oluyor mecbur dediğim o yani... yani bi o kadın için gitmemek diğerlerinin hatrını hice saymak olur.
Açıkçası çocuğunuza üzüldüm, onu düşürdüğünüz bu durum çok üzücü.karşıdaki anne hadi müdahale etmiyor, siz de kadına bir şey diyemiyorsanız, gitmeyin o toplantıya o zaman.mecburiyeti mi var bu toplanmanın ya da çocuğunuzdan daha mı önemli ? Hem çocuğunuz otizmli çocuktan dolayı fiziksel hem de sizin tarafınızdan bağırdığınız/kısıtladığınız için psikolojik şiddet görüyor.çocuk için güvenli bir ortam sağlamakla mükellef olan sizsiniz,yapamıyorsanız yer değiştirin

Sırf kadını sevmediginiz için zaten bu tepkiniz... Durumdan cok rahatsız ve çocuğunuzu düşünseniz gitmezsiniz.Anne müdahale etmiyor demişsiniz, çocuk otizmli olduğu için ne kadar müdahale etse de sonuç aynı olacak.Siz neden SAĞLIKLI çocuğunuza laf geçiremiyorsunuz da sürekli diğer çocuğun yanına gidiyor diye sorarlar adama?
Kadın çocuğum konuşmuyor seninki konuşuyor dediğinde verdiğiniz cevapta muhteşem gerçekten,
O bilmiyor çünkü çocuğunun neden konuşmadığını
Yaşamanız gerekmiyor anlamak için Empati....

Hasta deyip durma şu çocuğa. Eminim bakışlarında bile bir tiksinme var çocuğa karşı. Anne de bunu hissettiği için triplidir sana. Kimse başıma gelmez sanmasın. Çocuğu hep birlikte içlerine almalı çocuklar. O kadına hayat ne kadar zor hiç düşündün mü? Yapma dese de yapacak. Otizmli olmayan çocuklara bile yapma dedikçe yapıyor. Çok rahatsız oluyorsan gitme toplantilara. Ama o kadın gelmese, eve tiksa çocuğu nasıl hoşuna gider dimi? Ne zaman öğreneceğiz empatiyi acaba?

*Annesi otizim demiyor hasta diyor sürekli. Bende onun otizimli denmesini istemediğini düşündüğüm için hasta diyorum onun gibi. Gözüne gözüne sokar gibi otizimli demek onu incitmekmis gibi geliyor. Ben kimseye kötü bakmıyorum benim tek sinir olduğum 2 yaşındaki bebeğimin boğazı sıkılırken annenin hiç oralı olmayışı. Olayı nerelere getirmişsin. Neden onun evine tikilmasindan memnun olayım??? Sadece girdiği ortamda kontrol etsin. ( Çocuğunun kendisinden başkasıyla iletişimi yok eğer ben iletişime geçebilsem ki bunu çok denedim asla dinlemiyor başkasını o yüzden mecbur kendisi müdahale etmeye. Kendisi oturup çay içerken ben onun çocuğunu kontrol etmeye çalışıyorum ki edemiyorum da sadece kalksın bi el atsın rahat rahat oturmak koyvermek nedir yani...... )

Back
X