- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.649
- 158
Şöyle söyleyebilirsiniz anneciğim lavabo pis bir yer kapı klozet heryere dokunuyoruz hani çocuklarla ilgileniyorsun ya ellerini daha dikkatli yıkayabilir mısın biz de öyle yapıyoruz hatta evde alaturka tuvalet varsa lütfen misafir klozet i kullanmasın herkes oturuyor ona ne pis ya ben misafiri hep alaturkaya yonlendiriyorum başkasının oturduğu klozet e oturamam böyle söylerseniz kirilmayacagini düşünüyorum.Hanımlar dürüstçe paylaşırsanız çok sevinirim. Tuvaletten sonra elini yıkamayan var mı ya da tanıyor musunuz? Bu durumda nasıl hareket edilir? Ben kendim tuvalet konusunda aşırı hassasım hatta takıntılıyım diyebilirim ve inanılmaz huylanırım hijyen konusunda. Şu an kv bir haftalığına fln bize geldi ve bir iki kere tesadüfen rastladım wc den sonra ellerini her zaman yıkamıyor. Önce istemeden duydum wc sifon sesinden sonra direk kapıyı açtı çıktı dışarı dedim belki de ben duymamışımdır ya da sifondan önce yıkamıştır diye unutmaya çalıştım ama sonra bir iki kere daha duydum (bizim oda banyonun hemen yanı herşey duyuluyor) ve en son dayanamadım gittim baktım lavabo kupkuru bir damla yok belli yani kullanılmamış havluya da dokunulmamış. Beynimden kaynar sular indi ne yapcami şaşırdım wc den sonra geliyor çocuklarımı seviyor onlara yemek yediriyor midem kalkıyor biliyorum benim tepkilerim de aşırı ama zaten en hassas olduğum konuyla da imtihan oluyorum yani çok zor durumdayım. Mesela onun dokunduğu herşey bana pis geliyor ne yapmalıyım? Hele ki mutfağa girdiğinde çok fena stres anksiyete geliyor bana ister istemez tavırlarıma yansıyor soğuk davranıyorum kaçıyorum ondan. Sizce takmamalımıyım? Bir de en önemli sorum elleri ile dokunduğu herşeyi temizlemek geliyor içimden bu gereksiz mi? Yani bir yerden sonra orda mikrop kalmaz dimi?
Birşey de söyleyemiyorum sanki o tuvaletteyken onu dinliyormuşum gibi, ayıp yani çocuk gibi gidip sorcam mi elini yıkadın mi diye? Eşim mi söylese, nasıl dicek ki? Kv mi severim de yani anlaşırız aramız iyidir aslında. Offf ben daha bir hafta nasıl dayanıcam.
Güldüm yorumunuza :) ben de üşürdüm ama o idrar suçlama düşüncesi gelince aklıma hiç zor gelmezdi :) şimdi klozet kullanıyorum ve ben de diyorum ne zahmetli işmiş o diyorum ama bu seferde her girişte dip bucak klozet temizlerim.Biz de ayak yıkardık. Şimdi klozet kullanıyoruz. Ne zahmet çekmişiz. Ayaklarımı yıkadıkça üşürdüm tuvalete giderdim ve tuvalete gittikçe ayaklarımı yıkardım.tam bir kısır döngü.
Annemlerdetken Ben bir kere uyardım bir misafiri çorapla girme diye. Namaz kılıyoruz evde dedim. Bide bir akrabamızın oğlu tuvalete direk ayakları ile girdi hemen annesine seslendim. Annesi sanki ben anormalmişim gibi bozuldu. Annem de ayaklarını yıkayalım falan dedi kadına. Annemle ben bastırmasak kadın o halde salacak çocuğu evimizeAynen bizde her iki tuvalet te kullanılır ama alaturkada mutlaka ayak da yıkanır malum sıçrar eder diye. Böyle çorapları ile o tuvalete girenler var ya ıığ
Klozetle o kadar husumetim yok. Evimde kimse yok çünkü. Ama tuvaletten sonra ayak yıkama alışkanlığı gittikçe ilerliyordu .önce ayakları yıkıyordum. Daha sonra bileklere çıktım. . Sonra dizler derken basenlere yakınken alaturka tuvaleti bıraktım. Kısır döngü beni hasta etti. halen daha idrar kaçırma sebebiyle tedavi görüyorum. 30 yaşındayım daha. Herkese tavsiyemdir. Ayak bilek bacak kol kulak yıkamaya kalkacaksanız alaturka tuvaletten vazgeçin:)Güldüm yorumunuza :) ben de üşürdüm ama o idrar suçlama düşüncesi gelince aklıma hiç zor gelmezdi :) şimdi klozet kullanıyorum ve ben de diyorum ne zahmetli işmiş o diyorum ama bu seferde her girişte dip bucak klozet temizlerim.
Ay taharet musluğuna elim değince duramam ya da sifona. Geçen eşim ben banyoda ellerimi yıkarken banyoya geldi. Durup dururken sifona basti. El yikamadı çıkıyor. Niye bastın şimdi ona dedim. Temiz olsun diye dedi. Ellerini yıkamayacak mısın dedim. Sifona bastım bâska Bi sey yapmadım ki dedi.Klozet mi kullanıyor bence taharet alirken huc dokunmuyor böylece temiz hissediyor kendini sadece suyu aciyor gelen su yikiyor kalkiyor of bilemedim
Ben kesin söylerdim. Ama soyleyemiyorsan başka yöntem dene. Mesela şu el dezenfektanlarından al ve bunu ailece her tuvaletten sonra kullanmamız gerekiyormus çocukların sağlığı için de.Hanımlar dürüstçe paylaşırsanız çok sevinirim. Tuvaletten sonra elini yıkamayan var mı ya da tanıyor musunuz? Bu durumda nasıl hareket edilir? Ben kendim tuvalet konusunda aşırı hassasım hatta takıntılıyım diyebilirim ve inanılmaz huylanırım hijyen konusunda. Şu an kv bir haftalığına fln bize geldi ve bir iki kere tesadüfen rastladım wc den sonra ellerini her zaman yıkamıyor. Önce istemeden duydum wc sifon sesinden sonra direk kapıyı açtı çıktı dışarı dedim belki de ben duymamışımdır ya da sifondan önce yıkamıştır diye unutmaya çalıştım ama sonra bir iki kere daha duydum (bizim oda banyonun hemen yanı herşey duyuluyor) ve en son dayanamadım gittim baktım lavabo kupkuru bir damla yok belli yani kullanılmamış havluya da dokunulmamış. Beynimden kaynar sular indi ne yapcami şaşırdım wc den sonra geliyor çocuklarımı seviyor onlara yemek yediriyor midem kalkıyor biliyorum benim tepkilerim de aşırı ama zaten en hassas olduğum konuyla da imtihan oluyorum yani çok zor durumdayım. Mesela onun dokunduğu herşey bana pis geliyor ne yapmalıyım? Hele ki mutfağa girdiğinde çok fena stres anksiyete geliyor bana ister istemez tavırlarıma yansıyor soğuk davranıyorum kaçıyorum ondan. Sizce takmamalımıyım? Bir de en önemli sorum elleri ile dokunduğu herşeyi temizlemek geliyor içimden bu gereksiz mi? Yani bir yerden sonra orda mikrop kalmaz dimi?
Birşey de söyleyemiyorum sanki o tuvaletteyken onu dinliyormuşum gibi, ayıp yani çocuk gibi gidip sorcam mi elini yıkadın mi diye? Eşim mi söylese, nasıl dicek ki? Kv mi severim de yani anlaşırız aramız iyidir aslında. Offf ben daha bir hafta nasıl dayanıcam.
Ay taharet musluğuna elim değince duramam ya da sifona. Geçen eşim ben banyoda ellerimi yıkarken banyoya geldi. Durup dururken sifona basti. El yikamadı çıkıyor. Niye bastın şimdi ona dedim. Temiz olsun diye dedi. Ellerini yıkamayacak mısın dedim. Sifona bastım bâska Bi sey yapmadım ki dedi.
Ben kalp krizi geçirdim . Yıkayacaksın buraya gel diye bağırdım. Kavga ettik. Ama yıkadı. Elim banyonun kapısına degince bile elimi yıkıyorum. Ben anormalim galiba.
Yani pess wc den cikinca el yikanmaz mi ya...hicbir zaman hastalik derecesinde titiz olmadim ama bu baska bisey ya.hele ki cocuklar varken...valla ben acik acik soyledim bir yakinima..bebegimin hasta oldugunda bile ilac vermememiz gerekenozel bir durumu var lutfen ellerini yikar misin dedim.Hanımlar dürüstçe paylaşırsanız çok sevinirim. Tuvaletten sonra elini yıkamayan var mı ya da tanıyor musunuz? Bu durumda nasıl hareket edilir? Ben kendim tuvalet konusunda aşırı hassasım hatta takıntılıyım diyebilirim ve inanılmaz huylanırım hijyen konusunda. Şu an kv bir haftalığına fln bize geldi ve bir iki kere tesadüfen rastladım wc den sonra ellerini her zaman yıkamıyor. Önce istemeden duydum wc sifon sesinden sonra direk kapıyı açtı çıktı dışarı dedim belki de ben duymamışımdır ya da sifondan önce yıkamıştır diye unutmaya çalıştım ama sonra bir iki kere daha duydum (bizim oda banyonun hemen yanı herşey duyuluyor) ve en son dayanamadım gittim baktım lavabo kupkuru bir damla yok belli yani kullanılmamış havluya da dokunulmamış. Beynimden kaynar sular indi ne yapcami şaşırdım wc den sonra geliyor çocuklarımı seviyor onlara yemek yediriyor midem kalkıyor biliyorum benim tepkilerim de aşırı ama zaten en hassas olduğum konuyla da imtihan oluyorum yani çok zor durumdayım. Mesela onun dokunduğu herşey bana pis geliyor ne yapmalıyım? Hele ki mutfağa girdiğinde çok fena stres anksiyete geliyor bana ister istemez tavırlarıma yansıyor soğuk davranıyorum kaçıyorum ondan. Sizce takmamalımıyım? Bir de en önemli sorum elleri ile dokunduğu herşeyi temizlemek geliyor içimden bu gereksiz mi? Yani bir yerden sonra orda mikrop kalmaz dimi?
Yani evet muhtemelen taharet musluğunu eli degmeden kullaniyor sonra sadece kuruluyordur tuv kağıdı ile yani yapilabilecek tek açıklama bu.. Offf napsam.. Sorduğum bir çok kişi de ayıp olur sen söyleme söyleyecekse eşin söylesin diyor.. Yani kocaman kadin ama keşke söyleyebilsem ama arkandan baktım lavabo kuruydu diyemem ki piskopat gibiKlozet mi kullanıyor bence taharet alirken huc dokunmuyor böylece temiz hissediyor kendini sadece suyu aciyor gelen su yikiyor kalkiyor of bilemedim
Konuşurken havadan sudan bir arkadaşiniz anlatmış gibi deyin ki tabi kişiyi çocuk diye anlatin, arkadaşınım çocuğu ya da yegeni cocuk 12 yaşlarında olabilir sürekli hastalaniyormus böyle dışkıdan olan bisey olabilit iyi el yikanmadigndan (dizanteri olabilir ) olmuş bikac kere tekrarlayinca annesi çocuğa wc den sonra ellerini yıkamıyor musn diye sormuş , çocukta sadece taharet musluğu ve sifona dokundugum icin gerek duymadım demiş sonrasini ana fikirle bağlayın :)Yani evet muhtemelen taharet musluğunu eli degmeden kullaniyor sonra sadece kuruluyordur tuv kağıdı ile yani yapilabilecek tek açıklama bu.. Offf napsam.. Sorduğum bir çok kişi de ayıp olur sen söyleme söyleyecekse eşin söylesin diyor.. Yani kocaman kadin ama keşke söyleyebilsem ama arkandan baktım lavabo kuruydu diyemem ki piskopat gibi
Iyi fikir.Ben kesin söylerdim. Ama soyleyemiyorsan başka yöntem dene. Mesela şu el dezenfektanlarından al ve bunu ailece her tuvaletten sonra kullanmamız gerekiyormus çocukların sağlığı için de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?