Wc den sonra el yıkamayan misafir

Havluyu kaldir. Ben o sekilde utandirmistim kayinbabayi. Herkesin icinde ay havlu koymayi da unutmusum ellerini nasil kuruladin ki yikamadin mi yoksa baba demistim. :) Ben de senden havlu isteyecektim kizim diye baglamisti konuyu kp

Niye abdest alırken herkes sabun mu kullanıyor zannediyorsun sen?
Abdest alıyorum diye yalap çalap bi şu dökenide biliyoruz
O sizin gördükleriniz demek ki.. Ben etrafımda temizliğe dikkat etmeyen kimseye denk gelmedim. Aksine herkes titiz davranır. Çünkü namaza durabilmek için kıyafetlerinin, bedeninin ve namaz kılacağı mekanın temiz olması gerekir. Yoksa şartlar yerine gelmez, kabul olmaz. Konu dine gelsin istemiyorum ama hakikaten farkında olan insan buna göre hareket eder demek istiyorum. Umarım ifade edebilmişimdir size..

Son düzenleme:
Peki siz hiç hazir yemezmisiniz?
O hazir yemekler nasıl hangi koşullarda hazirlanir hiç düşündünüz mü
KV o ellerini operek başınıza koyarsınız
Elını yıkamadıgını farkettıgım bırının elınden de yemek yıyemem. Dısardan yıyıyorum elbette ama goz gormeyınce gonul katlanıyo hepımız ıcın gecerlı. Ama bıle bıle yıyemem ben olsam

Bütün konuyu okuyamadım ama en nefret ettiğim şeylerden biri ıslak ellerdir onun için tuvaletten sonra elimi havluyla tamamen kurulayıp çıkarım nemli bile kalmasını istemem. Acaba benim arkamdan da elini yıkamıyor kupkuru geldi diye düşünüyorlar Mıdır ki

Tuvaletin icinde el yikama lavabosu var mi
Belki orada yikiyordur

Taharet muslugu degil
El yikama lavabosu
Var. zaten banyodaki klozetin yaninda da alaturka tuvaletin yanndael yıkamak icin lavabo var. iki tuvaleti de kullaniyor ama dediğim gibi sadece buyuk tuv sonrasi el yıkıyor

Benimde kv geçenlerde geldi . Benim de en sinir olduğum şey ağzını çalkalayıp lavaboyu pis bırakması insan bir su döker pislikler gitsin diye ama nerde . En sonunda ev temizliğinden falan bahsederken eşimde lavaboyu ağzını çalkalayıp bırakıyor öyle sinir oluyorum dedim halbuki öyle birşey yok anlasında yapmasın diye söyledim . Ne dese beğenirsiniz aaaa hiç sevmem öyle şeyleri iğrenç dedi Tabi ben bir daha yapmaz diye düşündüm ama maalesef yapmaya devam etti .

Bunun aşırı hassaslikla ya da takintiyla alakasi yok ki. Tuvaletten sonra elini yikamayan bariz pistir. Mikrop saçar. Ama belki yikama ihtiyaci olmuyordur elini. Yani elini bi yerlerine sürmüyor oraları yıkamıyordur

Konuyu dine getirmek istiyorum bende ama şunu da bilin aslında temizliğin dinle pek ilgisi yoktur
Temizlik gelişmişlik refah düzeyinin yüksek olması ile ilgidir
Bakın abdest alan çoğu insanin ayaklarında mantar vardır
Temizliğin amacı ise sağlıklı yaşam için gerekli bir eylemdir
Eğer bu eylem seni sağlığından ediyor ise bu temizlik değildir
Ben temiz kokan cami bilmem mesale ter kokar ayak kokar eğer lavobolara yakın ise birde tuvalet kokar ve ibadet eden kalabalık varsa havasizdir astım hastası dayanamaz mesala
Bana bunu anlatamazsınız

Bizim ofiste bi stajer vardı,sıkır sıkır giyinen kız.Allahım nasıl süslü.Wc adabı sıfırdı ama.El yıkamıyor,sifon çekmiyor.Ayyhhh hatırlayınca bile sinirleniyorm.Kvdeye ne denir bilemedim.
Anne sıvı sabunun kokusunu beğendin mi?Yeni aldık falan de:)Havlunu değiştireyim ıslanmıştır diyebilirsin yada.
Esinizle konuşsanız da değişen biseyin olacağını sanmıyorm.Erkekler annelerine laf söyletmiyor genelde..

Doğrudur
Evet mesala elimize aldığımız cep telefonu bile KV nin elinden daha kirlidir
Kadın elinde telefon bebeğini emziriyor
Kimsede yadirgamiyor

O insanların yanlış hareketlerinden kaynaklanan bir durum. Bunların da pek tabi çözümleri var mesela güzelce kurulanmak, ıslak ayakla halılara basmak gibi..

Gratiste antibakteriyel mendiller var onlardan mı alsanız?Yada antibakteriyel jel.En azından azıcık hijyeni sağlar.Lavaboya koyarsınız.Ay cok zor gerçekten.

bence şöyle bir şey yapabilirsiniz.antibakteriyel jellerden alın , çocuklar küçük olduğundan salgın mevsimi doktor uyardı artık tuvaletten sonra dışardan gelince bunları sürüyoruz deyin.her tuvalet çıkışı da al anne diye zorla uzatın sürsün.

Elinde kolonya ile gez her tuvaletten çıkışında eline dök belki anlar..

Sifondan önce el yıkanmaz ki sifon butonu da pis olur sonuçta..

Arada hijyen konulu "bir tanıdık.." veya "tv de doktor anlattı.." konusu açıp laf dokundur.. "Çocuklar bu şekilde insanlardan çok mikrop kapıyorlarmış" diye uydur..

A4 kağıdına, Banyodan çıkarken ellerimizi yıkayalım diye bir yazı hazırlayıp asın banyoda lavabonun yanına. Altına da resimle gösterin musluk el havlu filan renkli renkli. Çocuklar içinmiş gibi gösterin.

Her gün göre göre belki aklına gelir.

Alışsınlar istiyorum anne, bazı büyükler bile yapmıyorlar, allah korusun, insanın elinde, kıyafetinde necaset peygamber efendimizin bile kötülediği, cehenneme girme sebebi filan diye dini bir hassasiyet olarak gösterin, hassas ise o konuda.

Ama çok zor biliyorum, üniversitede kaldığımız bir evde, bir arkadaşta aynı böyleydi, onu anlamak zor olmamıştı, çünkü lavabo dışarıda, tuvalet kapalıydı ve bu kız hiç kullanmıyordu.

İşin kötüsü, bu kızın babası aşçı olduğu için, yemek işlerini o almıştı başta. Sonra kız uyarıldı, yemek işi de ondan alındı. Yani aşırı bir hassasiyet değil sizinki.

Yalnız yaşlılarda zor oluyor alışkanlık kazandırmak. Öyle birini de biliyorum. Her WC den çıktığında arkasından hemen temizliyorum gözümü kapatıp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…