O sizin gördükleriniz demek ki.. Ben etrafımda temizliğe dikkat etmeyen kimseye denk gelmedim. Aksine herkes titiz davranır. Çünkü namaza durabilmek için kıyafetlerinin, bedeninin ve namaz kılacağı mekanın temiz olması gerekir. Yoksa şartlar yerine gelmez, kabul olmaz. Konu dine gelsin istemiyorum ama hakikaten farkında olan insan buna göre hareket eder demek istiyorum. Umarım ifade edebilmişimdir size..Niye abdest alırken herkes sabun mu kullanıyor zannediyorsun sen?
Abdest alıyorum diye yalap çalap bi şu dökenide biliyoruz
Peki siz hiç hazir yemezmisiniz?Herseyı gectım de sen kaynanana gıdınce nasıl yemek yıyıyosun canım
Elını yıkamadıgını farkettıgım bırının elınden de yemek yıyemem. Dısardan yıyıyorum elbette ama goz gormeyınce gonul katlanıyo hepımız ıcın gecerlı. Ama bıle bıle yıyemem ben olsamPeki siz hiç hazir yemezmisiniz?
O hazir yemekler nasıl hangi koşullarda hazirlanir hiç düşündünüz mü
KV o ellerini operek başınıza koyarsınız
Bu durumu yeni farkettim hersyi de yiyordum. Burda yaparsa napicam bilmiyorum.Herseyı gectım de sen kaynanana gıdınce nasıl yemek yıyıyosun canım
Bu durumu yeni farkettim hersyi de yiyordum. Burda yaparsa napicam bilmiyorum.
Var. zaten banyodaki klozetin yaninda da alaturka tuvaletin yanndael yıkamak icin lavabo var. iki tuvaleti de kullaniyor ama dediğim gibi sadece buyuk tuv sonrasi el yıkıyorTuvaletin icinde el yikama lavabosu var mi
Belki orada yikiyordur
Taharet muslugu degil
El yikama lavabosu
Konuyu dine getirmek istiyorum bende ama şunu da bilin aslında temizliğin dinle pek ilgisi yokturO sizin gördükleriniz demek ki.. Ben etrafımda temizliğe dikkat etmeyen kimseye denk gelmedim. Aksine herkes titiz davranır. Çünkü namaza durabilmek için kıyafetlerinin, bedeninin ve namaz kılacağı mekanın temiz olması gerekir. Yoksa şartlar yerine gelmez, kabul olmaz. Konu dine gelsin istemiyorum ama hakikaten farkında olan insan buna göre hareket eder demek istiyorum. Umarım ifade edebilmişimdir size..
DoğrudurElını yıkamadıgını farkettıgım bırının elınden de yemek yıyemem. Dısardan yıyıyorum elbette ama goz gormeyınce gonul katlanıyo hepımız ıcın gecerlı. Ama bıle bıle yıyemem ben olsam
O insanların yanlış hareketlerinden kaynaklanan bir durum. Bunların da pek tabi çözümleri var mesela güzelce kurulanmak, ıslak ayakla halılara basmak gibi..Konuyu dine getirmek istiyorum bende ama şunu da bilin aslında temizliğin dinle pek ilgisi yoktur
Temizlik gelişmişlik refah düzeyinin yüksek olması ile ilgidir
Bakın abdest alan çoğu insanin ayaklarında mantar vardır
Temizliğin amacı ise sağlıklı yaşam için gerekli bir eylemdir
Eğer bu eylem seni sağlığından ediyor ise bu temizlik değildir
Ben temiz kokan cami bilmem mesale ter kokar ayak kokar eğer lavobolara yakın ise birde tuvalet kokar ve ibadet eden kalabalık varsa havasizdir astım hastası dayanamaz mesala
Bana bunu anlatamazsınız
Gratiste antibakteriyel mendiller var onlardan mı alsanız?Yada antibakteriyel jel.En azından azıcık hijyeni sağlar.Lavaboya koyarsınız.Ay cok zor gerçekten.Sağolun yorumlarınız için. Aramız iyi ama çok ta samimi değiliz yani çekiniyorum. Eşim söylesin artık napiim. Nasıl dicek bilmiyorum belki de doğru anı bulana kadar kaç kere girecek daha. Daralıyorum inanın zaten takıntım var. Ufak tefek konular hakkında arada yalan söylediğini de daha önce gördüm yani belki de yıkıyorum dicek ya da evet tamam yıkarım dicek ama yapmayacak. Allah'ım, şu haftayı bir atlatsam :'(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?