Wc den sonra el yıkamayan misafir

Bi komşun uydursan, millette ne değişik dertler var, kv sinin gelmesini istemiyor, kadın elini yıkamıyomuş wc den çıkınca desen.

Bence siz söyleyemezsiniz ama eşinize bu durumu anlatın.Ama güzellikle.Anneni cok seviyorum bana kırılsın istemem sen soyle diyebilirsiniz.Nasil olsa onun annesi pekala nazikce soyler.Sizde sıkıntı yapmayın . Günleriniz kötü geçmesin

şey de: bir hadis okudum geçende, diyor ki : taharet almayan, elini yıkamayan , helâdan pis çıkana melekler sabaha kadar lanet eder. o kişinin bütün yaptıkları hayırlar yok olurmuş.

:)
Canım bence üstüne alınmaz çünkü bazı konularda da titiz davranıyor yani kendini hijyenik birisi olarak kabul ediyor ve arada yalan söylediği oluyor önemsiz konularda ben bana elini yıkamadığını söyleyeceğini düşünmüyorum büyük ihtimalle inkar eder aaa yıkıyorum tabiii der ama bir şey değişmez..

Aklıma bir fikir geldi; wc kapısına ya da banyo her neyse, "Lütfen ellerimizi bol bol sabunlamayı unutmayalım" gibi bir şeyler yazıp assanız ve gelen misafir çocukları ya da ellerini yıkamayı unutan yetişkin misafirler için yaptığınızı söyleseniz. Çok mu saçma olur bilmiyorum ama şöyle güzel süslü bir şekilde asmalısınız tabi şirinlik de olsun azıcık.

Böyle şeylerde hep titiz insanları bulur . Ben çok çektim böyle şeylerden . Kendine ettiğinle kalıyorsun çünkü onlar değişmiyor . Kardeşime anneme kuzenime falan söylüyorum onlar bozulmuyor bana alıştılar ama herkesede söylenmiyor. Çok düşünmemeye çalışın. Bu yaştan sonra onu siz terbiye edemezsiniz. Eşinize falan elini yıkamadan çocuğa dokunma falan diyin belki üstüne alınır ama hiç zannetmiyorum .

Cnm çocuklar küçük daha. Hem öyle çok misafirim olmaz benim.

Evet. Bazıları böyle düşünüyor . Taharet musluğundan kapı kolundan ya da sifondan igrenmiyor. Onlara dokununca yıkama gerek
Kışın dami? O halde wc ye çorap cikaruo gitmeniz lazim...peki misafirlikte?
Ay o konuya hic girmeyelim. Misafirlikte gitmemek için çok direnirdim. Ama genel olarak ikidebir sıkıstığım için gitmek zorunda kalırdım. Eğer ayaklarimi yıkayacak ortamım yoksa coraplarimi tuvalet kapisinda cikarip girerdim. Cikinca ayagina giyerdim. Eve gidince coraplar kirliye. Ben banyoya. Zaten evimden baska yerde tuvalete gitmek yıkanmak demek. Eve dönünce yıkamışım. Gecen hafta ayakkabilarimi makineye attim. Hassasım. Cok dikkat ediyorum

Sizi çok çok çok iyi anlıyorum..İşyerinde calışma arkadaşlarımdan bazılarında wcden elleri kuru çıkmış olmasıyla başladı ben de bazi takıntılar mı diyeyim artik adı her neyse.Normalde dikkat de etmezsin wcden çıkan o insana ama dikkatini çekiyorsa ciddi anlamda sorun var demektir.Aslinda dikkat etmek de gerekir.Sağlık bu neticede.O yüzden özellikle kulak veriyor olmanizi bile asla ve asla elestirmezdim.
Bir değil iki değil insan değil misin oturmaya cay kahve içmeye gitmiyorsun bu wcye değil mi? Hadi tuvalet kağıdı kullandın ic camasirina bilimum yerlerine degmiyor mu elin? Kapi kolu tutuyorsun yahu! Çok çok iğrenç düşününce..
Uzun zamandır kapı kolu,musluk tarzi yerlere dokunurken hatta insanlarla tokalaşırken eldiven kullanmayi düsünüyorum.İşim gereği,sosyal ve özel hayatımda insanlarla tokalaşma korkusu musallat oldu böyle insanlar yüzünden.Temas etmekten aklim gidiyor kaza bela wcden ciktiginda ya el yikamiyorsa'ları düsünmekten?
Konu sahibi alenen bile söyleseniz haklısınız ortak yaşam alanlarinda olmamalı bu.Hadi sen midesizsin etrafindaki insanlari düsün yahu! Millet senin pis elinin değdiği şeylerle temas etmek zorunda mı?
Wcye girdiği an kapı yakınlarında bekleyin.Sanki sıkışmışsınız wc sirasi bekliyormussunuz gibi yapın.. :) Tam kapidan çıkarken özellikle göz göze gelin ve ellerine doğru iğrenir şekilde bakın.Emin olun hiç bir şekilde olumsuz geri dönüş yapmayacaktır.Çünkü midesiz,hijyenden bihaber olduğunun kendisi de pekala farkindadır..

Ben tuvalete girmeden öncede el yıkıyorum . Mikrop enfeksiyon kapmamak için bu çocukluktan annemden gelen bi alışkanlık . Yasını başını almış bi insana bunu anlatabilmen çok zor mecbur arkasından dokunduğu yerleri sileceksin ben olsam göstere göstere silerim yani

Ben de girmeden önce yıkarım :) sifonu da çekerim girmeden önce mutlaka.

Konu sahibi zor bir durum nasıl söylenir bilmiyorum ama mesela bizim bebiş için gittiğimiz Dr. Çocukları ve kendinizi hastalıklardan korumanın en birinci yolu el yıkamaktır diye 1 saat anlattı. Laf arasında Dr böyle söylüyor çok önemliymiş falan diye geçirseniz. Ya da eşinizle anlaşın ve onu uyarın el yıkama konusunda. Kv de anlar sanırım.

1 adette bende var bacım ondan Doğum zamanı yanıma geldi 1 buçuk ay kaldı kokudan yanına yaklaşamaz oldum 1. Ay olduğunda zar zor eşim banyo yap diye diye banyoya soktu ve 5 dakika sürmeden geri çıktı tuvaletten sonra asla elini yıkamaz sifonu bile çekmez Peşinden gidip eşim çeker sifonu düşünün o derece evinde çöplük ev gibi pislikten kokudan girilmez o eve bi de çocuğu neden getirmiyorsunuz diye eşimi dolduruyor en sonunda eşim bu eve karımı bırak çocuğu ben getirmem pislikten kapıdan girilmiyor demiş yani bacım bende daha beteri var

Biz de ayak yıkardık. Şimdi klozet kullanıyoruz. Ne zahmet çekmişiz. Ayaklarımı yıkadıkça üşürdüm tuvalete giderdim ve tuvalete gittikçe ayaklarımı yıkardım.tam bir kısır döngü.
Ay ergenlik dönemim aklıma geldi bunu okuyunca. Yazları memlekette bu konuda ne çile çekerdim. Milletin evinde tuvaletten sonra sabunlu suyla ayak yıkamaktan anam ağlardı. Hala nefret ederim alaturka tuvaletten. Gerçi gene girmek zorunda kalıyorum bazen ama şimdi aştım. Yeterince derdimiz var zaten . Bide onun bunun elini ayağını yıkamasını takip etmek zorunda kalmak ne kötü .

Elini yıkamıyorsa afedersiniz ama başka yerlerini de yıkamıyordur. Kusarım üstüne ve gitsin diye herşeyi yapar arkadasından evi çamaşır suyuna batırırım.
Yine içim rahat etmez bir güzel herşeyi yıkarım.
En tiksindiğim konu yeni evliyken kocaman elini kokluyodhm ben yıkıyo mu napıyo diye. Temiz o konuda ALLAHtan.
Ben olsam söylerdim toplu olarak yaşıyoruz dikkat ederseniz sevinirim diye siz söyleyemiyorsanız oğlu takip etsin farketmiş gibi yapsın söylesin.

Esinizi bu duruma dahil edip kadını rencide etmeyin .
Kibar bir şekilde anne su mu kesik banyoda falan diye sorun mutfaktan gelmiyor da orda akıyor muydu elinizi yıkarken diye bı sorsorun bilmiyorum derse nasıl elinizi yikamadiniz mı tuvaletten sonra benlik sikinti yokta cocuklar farkedebilir ne bilim onlara bizi etkilemicek mikroplar bulasabilir diye uyarin ufak kibarca bı diyalogla hallolur bence

Ya evet bende ayniyim iste klozettede tahret muslugu icin pozisyona giriyorun

Dün söylemiş eşim. Yani daha doğrusu sormuş, birkaç kez lavabo kuruydu yoksa sen her zaman yıkamıyor musun diye. O da aa-aaaa hiç öyle şey olur muuu tabi yıkıyorum suyu az açıyorum elimi tutuyorum suya demiş. Tam konuşamadım eşimle daha malum yalnız kalamadık. Ama bence yalan söylüyor. Ben gördüm çünkü lavabo kupppp kuruydu yani 1 damla yoktu hangi suyla yıkamış ki acaba. Diyelim ki çok aşırı az su ile yıkadı .. o zaman sen yine de pissin arkadaş. Öyle temizlik mi olur görünmez sularla sessizce ve kuru kuru bir yıkama. Neyse başka birşey gelmez elden, napicaz ki. Yapmayan gene yapmaz.

bir okb hastası olarak asırı etkilendigim alanlardan biri... bana doktorum demişti 20 sn el yıkamak temizlige yeter. ben de hep 20 sn yıkarım ama etrafımda el yıkamayan asırı insan var. yada sadece sabun olmadan suya tutup anında elini ceken

Ayy bu erkekler neden böyle , bende esimi yakaladim öyle bikez , kuusra bakma tiksiniyorum dedim artik cöpü atip geldiginde isten eve geldiginde direk ellerini yikar .. gecenlerde video actik bi kiz arkadasla wc ye gittii kamera acik tabi isi bitince ellerini bile yikamadi cikti sigarasini icti ben sok tabi bisey diyemedim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…