Ay çok güldümEllerini yıkamaması durumu mu daha iğrenç yoksa g.tünü yıkamayıp el yıkamaya ihtiyaç duymaması mı şu an onu düşünüyorum.
Canım bence üstüne alınmaz çünkü bazı konularda da titiz davranıyor yani kendini hijyenik birisi olarak kabul ediyor ve arada yalan söylediği oluyor önemsiz konularda ben bana elini yıkamadığını söyleyeceğini düşünmüyorum büyük ihtimalle inkar eder aaa yıkıyorum tabiii der ama bir şey değişmez..şey de: bir hadis okudum geçende, diyor ki : taharet almayan, elini yıkamayan , helâdan pis çıkana melekler sabaha kadar lanet eder. o kişinin bütün yaptıkları hayırlar yok olurmuş.
:)
Cnm çocuklar küçük daha. Hem öyle çok misafirim olmaz benim.Aklıma bir fikir geldi; wc kapısına ya da banyo her neyse, "Lütfen ellerimizi bol bol sabunlamayı unutmayalım" gibi bir şeyler yazıp assanız ve gelen misafir çocukları ya da ellerini yıkamayı unutan yetişkin misafirler için yaptığınızı söyleseniz. Çok mu saçma olur bilmiyorum ama şöyle güzel süslü bir şekilde asmalısınız tabi şirinlik de olsun azıcık.
Evet. Bazıları böyle düşünüyor . Taharet musluğundan kapı kolundan ya da sifondan igrenmiyor. Onlara dokununca yıkama gerekYok anarmol değilsiniz ama bu konuda böyle düşündüm , eli değse bir yerlerine kesin yıkardı boyle bi yere değmediğini düşünüyor diye düşündüm. Doğru ya da yanlis ama kötü birsey yaaaa
Ay o konuya hic girmeyelim. Misafirlikte gitmemek için çok direnirdim. Ama genel olarak ikidebir sıkıstığım için gitmek zorunda kalırdım. Eğer ayaklarimi yıkayacak ortamım yoksa coraplarimi tuvalet kapisinda cikarip girerdim. Cikinca ayagina giyerdim. Eve gidince coraplar kirliye. Ben banyoya. Zaten evimden baska yerde tuvalete gitmek yıkanmak demek. Eve dönünce yıkamışım. Gecen hafta ayakkabilarimi makineye attim. Hassasım. Cok dikkat ediyorumKışın dami? O halde wc ye çorap cikaruo gitmeniz lazim...peki misafirlikte?
Ben tuvalete girmeden öncede el yıkıyorum . Mikrop enfeksiyon kapmamak için bu çocukluktan annemden gelen bi alışkanlık . Yasını başını almış bi insana bunu anlatabilmen çok zor mecbur arkasından dokunduğu yerleri sileceksin ben olsam göstere göstere silerim yani
Ay ergenlik dönemim aklıma geldi bunu okuyunca. Yazları memlekette bu konuda ne çile çekerdim. Milletin evinde tuvaletten sonra sabunlu suyla ayak yıkamaktan anam ağlardı. Hala nefret ederim alaturka tuvaletten. Gerçi gene girmek zorunda kalıyorum bazen ama şimdi aştım. Yeterince derdimiz var zaten . Bide onun bunun elini ayağını yıkamasını takip etmek zorunda kalmak ne kötü .Biz de ayak yıkardık. Şimdi klozet kullanıyoruz. Ne zahmet çekmişiz. Ayaklarımı yıkadıkça üşürdüm tuvalete giderdim ve tuvalete gittikçe ayaklarımı yıkardım.tam bir kısır döngü.
Ya evet bende ayniyim iste klozettede tahret muslugu icin pozisyona giriyorunYok ben de öyleyim.
Çocukken de suremezdim. O zaman tabi klozet yok. Taharet musluğu var orda bir de hortum. Hortumla komple yikardim elimi sürmeden. Kışın nasıl yapmışım ya hu?!Tuvalet kağıdı da yeni yeni alınıyor imkan yok. Alındığı zaman ben yarısını kullanıyorum tabi. Arkamdan ablam girince 'ben biliyorum sen harcıyorsun hep tuvalet kağıdini, anneme soyliyyyyceem senii' diye tehdit ederdi..
ayy aynı benseni o kadar iyi anlıyorum ki konu sahibi çok temizim,çok titizim diye etrafımda gez,nen insanlar ne iş yerinde ne evde el yıkamıyorlar asla. evleri gerçekten temiz ama ben çok şahit oldum yemek öncesi ıslak mendille ellerini silip temizlediklerini. benim de kayınpederim ne olursa olsun yıkamıyor ellerini. tuvalette sifon sesinden sonra el yıkama sesini duymazsam deli oluyorum. ben şöyle bir çözüm buldum: kızım dedesine çok düşkün. sokaktan gelince hemen dedesinin kucağına gitmek istiyor. ben de diyorum ki dur kızım deden bi ellerini yıkasın,dinlensin öyle git. bebekliğinden beri kızım üzerinden böyle yapa yapa yıkattırdım ellerini :) bakıcım da bir gün wc'den yıkamadan çıktı ve ona da söyledim ellerini yıka mutlaka,bebeğe bakıyosun sen diye. gelen heeerrr misafire de ellerinizi yıkayacaksanız banyo burda diye önce banyoya gönderiyorum :) hiç bir zaman titiz,tertemiz bir insan değilim,evim dağınıktır genelde ama mutfağım,lavabom,ellerim temiz olmak zorunda. bu takıntıyı çeken bilir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?