Tuvalet Eğitimi wc eğitimde büyük bir hata yaptım. Birileri duzeltebilecegimi söylesin

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

nerisona

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
4.604
3.549
Merhaba , kızım 2.5 yaşındayken gündüz wc eğitimini tamamladım. 7 aylık hamile idim. Geceleri yanımda yatıyordu, odasını ayiramamistim. Baktım gece full dolduruyor, bunu da daha sonra öğretirim dedim. Hata olduğunu biliyordum ama büyük bir hata olduğunu bilmiyordum. 1 yıl sonra yatağını ayırdım ve odasına aldım. Yatağa alıştıktan sonra bezini çıkardım. 1 haftadır denemelerimiz çok kötü gidiyor. Sanki bu hatanın bedelini yıllarca odeyecekmisim gibi geliyor. Gece kalkarken çok ağlıyor , yapmamakta direniyor,yapsa da yatağına da yapıyor vs. Birileri ben de gece bezini geç çıkardım ama öğretmeyi başardım der mi acaba?

Ben boyle seylerin genetik olduguna inaniyorum. Anne babadan biri tuvalet egitimini gec tamamlamis ise, cocuk da ayni olabiliyor. Sanirim uykusu agir cocugun. Ödül yöntemini deneyebilirsiniz. Gunduzden soyleyin gece yatagina isemezse odul vereceginizi. Birde alez alin yatagina serin. Cocuklar tedirgin olmadigi zaman isemiyorlar.

Bu büyük bir hata değil, gece ve gündüz eğitimi aynı zamanda verilmesi daha doğru, ama çoğu kişi gece eğitimini erteyebiliyor. Zaten uzmanlar gece alt ıslatma durumunu 5 yaşına kadar normal kabul ediyor. Gece eğitimi daha zordur yaşadıklarınız normal... Yatmadan 2 saat önce sıvı vermeyi bırakın. Hangi saatlerde altını ıslattığını farkederseniz, 15-20 dk daha erken kaldırın...

Ben boyle seylerin genetik olduguna inaniyorum. Anne babadan biri tuvalet egitimini gec tamamlamis ise, cocuk da ayni olabiliyor. Sanirim uykusu agir cocugun. Ödül yöntemini deneyebilirsiniz. Gunduzden soyleyin gece yatagina isemezse odul vereceginizi. Birde alez alin yatagina serin. Cocuklar tedirgin olmadigi zaman isemiyorlar.
Dediklerinizi yapıyorum bana mısın demiyor

Bu büyük bir hata değil, gece ve gündüz eğitimi aynı zamanda verilmesi daha doğru, ama çoğu kişi gece eğitimini erteyebiliyor. Zaten uzmanlar gece alt ıslatma durumunu 5 yaşına kadar normal kabul ediyor. Gece eğitimi daha zordur yaşadıklarınız normal... Yatmadan 2 saat önce sıvı vermeyi bırakın. Hangi saatlerde altını ıslattığını farkederseniz, 15-20 dk daha erken kaldırın...
Arada 1 yıl var, aynı zamanda veremedim eğitimi, hatam orda :KK43:

neyi yaptıgınızı anlamadım
1 sene boyunca altınımı bezledınız?

3,5 yaşında kızınıza hala gece bez mi bağlıyordunuz? rahatsız olmadı mı kendisi hiç?
ben gündüz gece beraber bırkatırdım ama şöyle bir yol izlemiştim,size faydası olur belki.
gece bez bağlamadığınızı çişi gelince uyanması gerektiğini söyleyin..(aklına yer etsin)
yatak koruyucu ön y-tarafı pamuklu altı naylon ince bezler var,kızınıza çaktırmadan ondan serin.
uykudan yarım saat yarım saat-1 saat öncesinde sıvı alımını bırakın.
önce çiş yaptığı belli saatlerde uyandırın..uykusundan uyansın ama,hani kucakta tuvalete götürmeyin..
daha sonra alışınca,gece çok nadir kalkar zaten..

Ben de 2 yasinda gunduz egitimini verdim ama baktim gece islatiyor, uykusunda bezledim yaza kadar (marttan hazirana kadar gibi) Havalar isininca bezini attik, ilk zamanlar o 10 da uyuyorsa biz gece 1-2 gibi uykusunda kaldirip lazimliga oturtuyorduk, cissss diyorduk falan :) yapiyordu oyle. Yine de sabaha karsi altina kacirdigi oluyordu. Bikac ay boyle gecti sonra birakti yapmayi, simdi 3 yasini gecti, uyumadan hemen once cok su ya da sut icerse gece yatmadan cise kaldiriyorum yoksa nornalde sabaha kadar tutuyor.

3,5 yaşında kızınıza hala gece bez mi bağlıyordunuz? rahatsız olmadı mı kendisi hiç?
ben gündüz gece beraber bırkatırdım ama şöyle bir yol izlemiştim,size faydası olur belki.
gece bez bağlamadığınızı çişi gelince uyanması gerektiğini söyleyin..(aklına yer etsin)
yatak koruyucu ön y-tarafı pamuklu altı naylon ince bezler var,kızınıza çaktırmadan ondan serin.
uykudan yarım saat yarım saat-1 saat öncesinde sıvı alımını bırakın.
önce çiş yaptığı belli saatlerde uyandırın..uykusundan uyansın ama,hani kucakta tuvalete götürmeyin..
daha sonra alışınca,gece çok nadir kalkar zaten..
Evet 3.5 yaşına kadar bezlendi ,rahatsız oluyordu ben de bezin kuru kalk çıkaracağım diyordum, yazın gelmesini ve bebeğin biraz daha büyümesini bekledim.bunlar bahane değil aslında, diyorum ya gerçekten hatalıyım. Söylediklerinizi söylüyorum, stickerlarimiz da var, 1 haftada gelişme olmadı ama hic

Ben de 2 yasinda gunduz egitimini verdim ama baktim gece islatiyor, uykusunda bezledim yaza kadar (marttan hazirana kadar gibi) Havalar isininca bezini attik, ilk zamanlar o 10 da uyuyorsa biz gece 1-2 gibi uykusunda kaldirip lazimliga oturtuyorduk, cissss diyorduk falan :) yapiyordu oyle. Yine de sabaha karsi altina kacirdigi oluyordu. Bikac ay boyle gecti sonra birakti yapmayi, simdi 3 yasini gecti, uyumadan hemen once cok su ya da sut icerse gece yatmadan cise kaldiriyorum yoksa nornalde sabaha kadar tutuyor.
Pelin benim gibi birini bulduğuma çok sevindim. Kaç ayda bu iş çözüldü acaba?

Bende gece gündüz hepsini aynı anda bıraktırdım. geceleri bir kaç defa kaçırdığı oldu ama bizimki bezsiz olmanın rahatlığını fark edince bezi hiç istemedi. siz pes etmeyin sakın.biraz zor olur ama arkadaşlarında dediği gibi uyumaya yakın sıvı alımını kesin,geceleri de kaldırıp çişe götürün alışır elbet. bu süreçte önemli olan sizin sakin olmamız ve onun altını ıslatmasına tepki vermeyip bunun olabileceğini ama ıslatmaması gerektiğini öğretebilmeniz. kolay gelsin :)

Aynı anda çıkarmak elbetteki doğru olan ama bunu büyük bir hata olarak görmeyin. Ben her iki çocuğumda da aynı zamanda çıkardım, geceleri tıpkı sizin anlattığınız gibi uykudan kalkmak istemiyorlardı. İlk bir hafta saat başı kaldırdım zaman zaman benimkilerde ağlıyordu kalkmak istemiyorlardı ya da tam yapmaya başladıklarında anne diye sesleniyorlardı. Ama bu durum geçici bir dönem 1-2 haftaya kadar öğrenmiş olur. Siz ısrarla geceleri 1-2 saatte bir kaldırıp tuvalete götürün yine de.

Evet 3.5 yaşına kadar bezlendi ,rahatsız oluyordu ben de bezin kuru kalk çıkaracağım diyordum, yazın gelmesini ve bebeğin biraz daha büyümesini bekledim.bunlar bahane değil aslında, diyorum ya gerçekten hatalıyım. Söylediklerinizi söylüyorum, stickerlarimiz da var, 1 haftada gelişme olmadı ama hic

ne olduysa oldu,hepimiz anne olarak ,zamanında mantıklı gelen şeylerde hata yapıyoruz bazen..:)şimdi siz tekrar tuvalet eğitimi veriyorsunuz aslında..
karşınıza alıp konuşun..gece bez takmaycağınızı,ama gece 2 sefer kendisini uyandıracağınızı söyleyin..o zamana kadar tutmasını tembihleyin..kendini buna şartlarsa öncelikle altına kaçırmaz..sonrası da zamanla çözülür zaten merak etmeyin.henüz 1 hafta olmuş..ama lütfen ne olursa olsun tekrar bezlemeyin.

Pelin benim gibi birini bulduğuma çok sevindim. Kaç ayda bu iş çözüldü acaba?

Yani tam tarih verecek olursam kizim mart 2012 dogumlu, 2 yas dogum gununden hemen sonra gunduz olayini hallettik, haziranin ortasina kadar gece bezledik, o yaz boyunca da gecelerimiz bol cisli gecti :) dedigim gibi kizimin ortalama uyku saati 10 benimki 2, uyumadan oturtuyordum lazimliga yapiyordu, yine de sabaha karsi kacirdigi oluyordu, once o sabaha karsi kacirmlari bitti, sonra ben cise kaldirdigimda yapmamaya basladi, ben de kaldirmayi kestim. Simdi abarti bir sivi tuketimi yoksa 10 da yatip sabaha kadar kuru kaliyor, cok ictiyse ben kaldiriyorum cise, kaldirmazsam yatak göl :)

Gündüzü öğrendikten sonra gece bezlemeye devam ettim :KK43:
sanırım en zor kısmı bırakmıssınız
ben her ıkı egıtımıde aynı anda vermıstım
bır kac kere dısarıda altınada kacırdı yanı dusun berbat bısey ama
neyse. 2 saatte bır kaldırın derım gece ve bezı bırakın

Aynı anda çıkarmak elbetteki doğru olan ama bunu büyük bir hata olarak görmeyin. Ben her iki çocuğumda da aynı zamanda çıkardım, geceleri tıpkı sizin anlattığınız gibi uykudan kalkmak istemiyorlardı. İlk bir hafta saat başı kaldırdım zaman zaman benimkilerde ağlıyordu kalkmak istemiyorlardı ya da tam yapmaya başladıklarında anne diye sesleniyorlardı. Ama bu durum geçici bir dönem 1-2 haftaya kadar öğrenmiş olur. Siz ısrarla geceleri 1-2 saatte bir kaldırıp tuvalete götürün yine de.
Çok teşekkür ederim peki 1-2 hafta sonra öğrenmiş olur dediğiniz sabaha kadar kalkmadigi halde kuru kalması mi yoksa benim gece birkaç kez kaldırmam sayesinde kuru kalması mi? Siz gece kaldırıyor musunuz şimdi?

Canım kızın baya büyükmüş ödül felan denesen olmazmı ki?
İlk bir hafta geceleri 2 saate bir kaldırın bence.Ben öyle yaptım hatta öyleki kızım ayılmıyordu babası bardaktan bardağa su boşaltıp efekt veriyordu çabuk yapsın diye:)
Altını ıslatmadı (24 saat boyunca) istediği bir kek olabilir,yada sütlü tatlı gibi şeyler yaptım.Üzerini süsledim mum bile diktim festival havasında ilk tam gün çiş yapmayışını kutladık.Böyle yapsan tutarmı sende de?

Merhaba , kızım 2.5 yaşındayken gündüz wc eğitimini tamamladım. 7 aylık hamile idim. Geceleri yanımda yatıyordu, odasını ayiramamistim. Baktım gece full dolduruyor, bunu da daha sonra öğretirim dedim. Hata olduğunu biliyordum ama büyük bir hata olduğunu bilmiyordum. 1 yıl sonra yatağını ayırdım ve odasına aldım. Yatağa alıştıktan sonra bezini çıkardım. 1 haftadır denemelerimiz çok kötü gidiyor. Sanki bu hatanın bedelini yıllarca odeyecekmisim gibi geliyor. Gece kalkarken çok ağlıyor , yapmamakta direniyor,yapsa da yatağına da yapıyor vs. Birileri ben de gece bezini geç çıkardım ama öğretmeyi başardım der mi acaba?
Geç ama imkansız değil. Sonsuza kadar böyle bir sorun yaşayan var mıdır ki?
O direniyor şu an..
Eğer sen de direnirsen kazanırsın. Ama pes edersen süreci uzatırsın.

X