Aralarda yazdınız mı bilmiyorum ilk sayfayı okudum gerisini okuyamadım çünkü, eğer yazdıysanız ve ben gözden kaçırdıysam kusuruma bakmayın, kızınızı tuvalete oturttuktan sonra yapsa da yapmasa da hemen akabinde bezliyor musunuz ?
Eğer bezliyorsanız bezlemeyin, altı bezlenen çocuk bezli olmanın rahatlığıyla tuvalete oturmayı rededer, ne gündüz ne de gece bezlemeyin, yatağına kalın muşamba tarzı birşeyler yerleştirip üstüne çarşafını serin, sabırlı olmakta fayda var, 3 günde tuvalet alışkanlığı kazanmasını beklemeyin, ödül, ceza gibi şeylerde işe yaramaz, onun yerine bıkmadan usanmadan sabırla tuvaletini lazımlığa yapması gerektiğini anlatın, kızınızın tuvalet eğitimi süresinde arkadaş toplantılarına, akraba ziyaretlerine gitmeniz gerekirse lazımlığını yanınızda götürün, çocukların tuvalet alışkanlığını kazanana kadar bildikleri aşina oldukları lazımlığı kullanmaları güven hissi veriyor, yabancı oldukları tuvaletlerden korkuyorlar.
Çocuğunuz tuvaleti geldiğinde söylemese, söylememek için inat etse de gözle görülür sinyaller verir, eliyle edep yerini tutar, tuvaletinin geldiğini anladığınız zamanlar tuvalete oturtun, arada tuvaletini altına kaçıracaktır, kaçırdığında sabırla ve sakin bir ses tonuyla lazımlığa yapması gerektiğini yineleyin, bağırırsanız korkar lazımlığa oturmayı istemez ve her altına kaçırdığında ağlama nöbetleri olur.
Geceleri sizi daha zorlayacaktır, zira ilk zamanlar en azından yarım saatte bir tuvalete kaldırmanız gerekecek, sonraları çocuk tuvaleti geldiğini fark edip belli saatlerde kendisi sizi kaldıracaktır, tam alışkanlık kazandıklarında gece 2 kere tuvalete kalkıyorlar.
Biraz meşakatli bir süreçtir ama sakinliğinizi korursanız birkaç hafta sonra tuvalet alışkanlığını kazanır, tek şart asla bez kullanmayın ve çok sabırlı olun.
Allah kolaylık versin...