- 25 Mayıs 2013
- 377
- 40
- 118
- Konu Sahibi TopaLsoLucaNn
-
mrhaba arkadasim bemde uc gndur ayni konudan muzdaribim daja oncede ufak girisimlerim olmustu ama uc gundur cok kararliyim oglima cis ogretme konusunda ikibucuk yasinda benimki solemiyor ama tuvalete goturunce genelde yapior cisini sonrada basardim yada aferin dio kendi kendine kakada daha buyuk problem yasiyoruz bugn kahvaltidan snra tvalete gturdum cis yapti hemen kalkmak istedi bitti die ama ban kakasininda geldigini bilodum ustune dusmedim mjtfaktaydim yamina gittigimde kaka ddi hemen gtrdum azicik yapmisti oturma odasina bi gottim yerde kaka...yapma oglum bidaha ddm tmm ddi
yarim saat sora bi gittim uanima heryer kaka cinnet gecirdim bu sefer cok kizdim yarim saattir kali temizliorm su an solemio cis kaka die ama bi muddet sonra solermi dersiniz
annem hep derdiki tuvalete bir türlü alişamayan çocuklara kizacaksin, hatta her yere yaptiginda küseceksinki tez alişsin, bize öyle yapmiş yani yere yaptigimizda çok kizmiş ve bu sayede 3 4 günde alişmişiz, iyi bir yöntemmi bilemicem, ama küsmeyi deneyebilirsin??
günaydınn. benim kızımda 35 aylık tam 4 ay önce öğrendik çişimizi. şöyle oldu; kreşte bir gün popişi pişik olmuş bez taktırmamış. o gün bezsizmiş akşama ben farketemedim beszis olduğunu bi baktım işemiş. aa dedim senin bezin yokmuydu. anne dedi ben bezi istemiyorum artık. tamam dedim bundan sonra çişler tuvalete dedim. geçen seneden lazımlık almıştık. geldikçe ona otutturdum. ama büyük sorunumuz vardı tatasını altına yaptı ilk gün. ilk gün diye ses etmedim. ikinci günde yapınca ona çok kızdım ve bi daha yaparsan senin popişini yakarım dedim sinirle. yaptığım doğru değil ama işe yaradı. o günden sonra büyük tuvaletinide söylemeye başladı. bi kaç gece ne olur olmaz diye bezledim. bana gecede bezleme dediler. beşiğine sıvıgeçirmez allez aldım ve beze elvada dedik herşey 1 hafta içinde olup bitti. ben geçen seneden öğretmek istemiştim 2 yaşındayken ama başarılı olamamıştım. bana dediler herşeyin yeri vakti vardır diye harbiden doğru. çocuk kendini ne zaman hazır hissederse o zaman bırakıyormuş zaten
3 gün de sonuç alamadım deyip bez takarsanız alışmaz tabi. her çocuğun alışma süreci farklıdır. Çiş muhabbetini bir süre açmayın. 1 hafta 10 gün gibi bağlayın altını.
sonrasında çocuğuna kararlı bir şekilde, budan sonra asla bez takmayacağını, çünkü markette onun poposuna uygun bezin artık satılmadığını, çok aradığınızı ama bulamadığınızı söyle ama ciddi ciddi. ve çiş var mı diye sorma, ama ara ara kendin tuvalete gir, ben bir çiş yapayım gibilerinden söylenerek. 1-2 gün işesin altına (sonra toptan halıları koltukları yıkarsın yılma :)) Ara ara tabi söyler çişini ama zorlamadığını görünce olayı önemsemez doğal bir olgu kabul eder ve alışır. Tabi söyleyip yaptıktan sonra babayı arayın vs. söylüyor akşama kızıma bir dondurma al falan yücelt yani. Bunları yaptın sonuç alamadım deme çünkü sabırla devam etmen gerekli.
Gecede gündüzde asla bez takma. Çiş eğitimi çok önemli bir çocuk için bunu unutma hayatı boyunca senin kararlılığını sorgulayacak...
Tabi bu işi bayramdan sonra yap ki, bayram ziyareti faslı olacak diye tekrardan bez takmayasın çocuğa.
Not: çişini söylediğini komşulara söyleme asla, nazar değiyor
Sizde onunla beraber wc girin oturun.bak bebeğim bende seninle beraber tuvaletimi yapacağım diyin.bezine hangi saatlerde kakasını yapıyorsa o saatte wc ye girin.çişini değilde kakasına ayak uydurun ilk başta.zaten kakasını yaparkençişinide yapar hemen arkasından.geneldede öyledir zaten.ben tuvalet alışkanlığında karşısına oturmuştum.suyu açtım oynayarak beraber tuvaletimizi yaptık.1 hafta aynı şeyleri düzenli uygularsan 2.haftada tamamen öğrenmiş olur.çocuğa baskı yapmadan oyun aracalığınla öğretebilirsin başka şekil çok zor.ALLAH kolaylık versin.
bende oğlumla uğraşıyorum.bizimde mayıstan beri devam ediyor ama hala tam anlamıyla anne çişim var kakam var demiyor.ama bir gelişme artık çişi gelince eliyle pipisini tutuyor anlıyorum götürüyorum.ve dışarı gezmeye gidersek kiloduna yapmıyor.bide çoğu gece tutuyor yapmıyor bezine.gündüz görmesem yapıyor kiloduna.çok nadir anne çişim var diyor.ben tuvalete hayvan resimleri yapıştırdım.belki sizin içinde değişik olabilir.deneyebilirsiniz.şarkılar besteledim.küçük küçük adamlar çişlerini yaparlar.nerelere yaparlar tuvalete yaparlar.bide anne çişim var deyince heyecenlnıyoruz ve koşalım deyip tuvalete koşuyoruz.buda hoşuna gidiyor.
merhaba arkadasalr. bugun hıc bez baglamama ragmen 2 kez cısını altına yaptı bır kerede kakasını yapacaktı ben yakaladım tvnın arka kısmına gecmıs ıkınıyo hemen aldım tuvalete goturdum yaptı kakasını.ya neden solemezler anlamıyorum gelınce sole ıste ne sen unal ne ben.kakasını yapmaya ugrasırken bıraz kızdım sımdı sordum neden yok dıyosunda kıloduna yapıosun sole sende kurtul bende dıye.tamam solecemm dedı bakalım soleyecekmı.
hayatımda bukadar zorlandıgımı hatırlamıyorum.tek basıma 3 cocuk buyutuyorum ama su cıs kaka mevzusu kadar zorlanmıyorum vallahı ya.
wcye sevdıgı karakterlerı yapıstırmak guzel fıkır.
mrhaba arkadasim bemde uc gndur ayni konudan muzdaribim daja oncede ufak girisimlerim olmustu ama uc gundur cok kararliyim oglima cis ogretme konusunda ikibucuk yasinda benimki solemiyor ama tuvalete goturunce genelde yapior cisini sonrada basardim yada aferin dio kendi kendine kakada daha buyuk problem yasiyoruz bugn kahvaltidan snra tvalete gturdum cis yapti hemen kalkmak istedi bitti die ama ban kakasininda geldigini bilodum ustune dusmedim mjtfaktaydim yamina gittigimde kaka ddi hemen gtrdum azicik yapmisti oturma odasina bi gottim yerde kaka...yapma oglum bidaha ddm tmm ddi
yarim saat sora bi gittim uanima heryer kaka cinnet gecirdim bu sefer cok kizdim yarim saattir kali temizliorm su an solemio cis kaka die ama bi muddet sonra solermi dersiniz
cnm bende az once bi oyun denedim cisinin geldigini dusundugum bi anda ben cisimi yapcam die kosmaya,basladim arkamdan kostu once bi evi dolastik kosarak sora onu oturttum tvalete yapti sonra sifonu celel cise baybay ddik(senin taktik)bi saat sora baktim bizimki tvalette oturttum yapti cisimi yine,sifon ve baybay:))
merhaba
oğlum var 29 aylık. alıştık gıbıbız ama henuz tam olarak degıl. sadece konudakı ılk yazınızı okudum devamına bakmadım. ben oğluma ogretırken oncelıkle bezı tamamen cıkardım. gun ıcınde hıc takmadım. bez olunca soylemıyecegını bılıyordum. evet evde cıs yapması hos olmayacaktı ama halıları alısınca yıkatırım yerlerıde sılerım dıye dundum ilk başlarken. henuz halı tecrubemız olmadı bundan sonrada olmaz heralde. hanı bezı cıkartıp atınca o ıslaklık onlarıda rahatsız edıyor bacaklarını acarak gelıyor. oğlum oyle yapıyordu anne cıs yaptım dıye. afremım benım oğluma dıyordum bende. ama bıdahakıne tuvalete yapalım tamammı dıyorum tamam dıyordu. bırkackez boyle oldu sonra yıne soylemedı ama cısı geldıgınde pıpısını kakası gelıncede poposunu tutmaya basladı. gorunce kosarak wc ye goturdum. sımdı 3-4 gundurde kendısı dıyor anne cısım geldı dıye. henuz geceye baslamadık. yatarken bezını baglıyorum uyumadan once anne cısım geldı dıyor. bezın var ıse demıyorum usenmeden hadı kos tuvalete dıyorum kosarak gıdıyoruz. bence eger kullanıyorsan sende bezını tamamen cıkar oyle alıstır. bu cıs kılodu falan var onlarda bahane. ıslanmadan ogrenenı gormedım ben :) umarım en kısa zamanda ogrenır cimcimen.. sabırlı olman şart ama..
alıstırma kılodu hıkaye bı ısede cıs bacaktan akıyor kılotlu corap gıydırıyorumkı cıs yaparsa cok akmasın corap tutuyo cunku haklısınız bugun hıc bez baglamıyorum az once basarısız bı gırısımımız oldu cıs dedı ama foss
olacak sabret o ıslaklık bızım kadar onlarıda rahatsız edıyor. mesela beze kakasını yapınca hıc rahatsız olmayan oğlum kıloda yapınca ne degısıyorsa uzulerek anne cısımı yaptım dıyor..yerım onu ben ya..alışacaklar..
cıse bay bay taktıgı ıse yarıyor en yapıcı ve etkılı yontem o ama bızde en fazla 3 gun surer ınsallah sızde artık alısmıssınızdır.hayırlı olsun ,
taktıgımı caldıgın ıcınde telıf hakkımı ısterım
lkıs metodunu hep uygularım odul vermeyı falan alkıs yaparak bay bay cıss dıye el sallıyorum.ıse yarıyor ama dıyorumya 2 guncuk sonra gene bez ama bez takmıcam artık bugun hıc takmadım bakalım beklıyoruz oyuna daldı gıttı keısn unutup altına yapackayorumları okuyamadım sadece konunuzu okudum , benimde samimi arkadaşım var onunda kızı 3 yaşını dolduracak oda sizle aynı durumda
bence sizin yapmanız gereken tek şey var bir yöntemde sabit kalmak ve kararlı olmak
mutlaka denemişsinizdir ama ben yinede örnek vereyim mesala en sevdiği yiyeceği tuvalete çişini yaptığında verseniz onun dışında asla vermeseniz çünkü başka şekildede elde ettiğinde değeri kalmıyor( tabi başkalarınında vermesine izin vermemelesiniz) , tuvaletini söylediğinde alkış gibi başka bir yöntemi deneseniz
ev dışında başka ortamlarda eğitimin şartları değişiyorsa o zaman bir süre evden başka yerlere pek gitmemeye çalışın veya kısa süreli gidip gelin
tuvalet eğitiminde en önemli şeyde annenin sakin ve kararlı olmasıdır
eğitim sırasında hiç kızmamanız , ceza vermemeniz gerekiyor aksi halde ilerde kişiyi çok etkiliyebiliyor
valla caldim cnm catircatir
az once tine baybay yaptik ama cnm hic kendi solemio hepp ben gtruhrum ozmn yapio
lkıs metodunu hep uygularım odul vermeyı falan alkıs yaparak bay bay cıss dıye el sallıyorum.ıse yarıyor ama dıyorumya 2 guncuk sonra gene bez ama bez takmıcam artık bugun hıc takmadım bakalım beklıyoruz oyuna daldı gıttı keısn unutup altına yapacka
dur bakalım 1-2 gun bole devam etsın sonra kendısı soelr elbet baslarda bnmkıde solemezdı sonra solemeyı ogrendı 1 gun 2 gun devamını getıremedık
ay insallah seni.kide benimkide bir an once ogrenir koca bebek daha emzik amiyor benimki bide dusun
bide ikizlerinmi var kiz sende kc cocuk varbnm buyuk oglumda yanı ıkızesı olan 8-9 ay once brıaktı oda sole oldu emzıgını dısleye dısleye parcaladı sonra tıksındı ememedı ıstersen sende makasla kes emzıgını parca pıncık et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?