- 19 Kasım 2013
- 18.772
- 33.866
- 798
- Konu Sahibi Gitkumdaoyna
-
Çocuk hevesliyse kesinlikle geri adım atmayın. 33 aylık olmuş zaten maksimum 1 hafta dişinizi sıkın,öğrenecektir. Benim kızım 3.günün sonunda gece/gündüz bıraktı bezi. 3 gün zorlandım yalan yok ama geçti bitti.Oturmaktan korktu 5 6 defa kalktı ayakta dışarı yapicam dedi istemiyorsan gel bezini takayim oraya yap dedim ki yanlış olduğunu biliyorum onu da istemedi
Hayır sakın iptal etmeyin, çocuğunuz öğrenmekte bayağı hevesli. Tabiki ilk başta acemiliklerinin olması normal. Sizin tuvalet eğitiminde çocuğunuza destek olmanız gerekir. Düşünce tarzınızı yanlış buldum. Bebeğiniz için diğer çocuğunuzun gelişimini ihmal etmemeniz gerekir. Keşke arayı biraz açıp ikinci çocuğu yapsaydınız. O zaman bu kadar yormazdı sizi.Merhaba kk 33 aylık bi oğlum tuvalet eğitimi için bugün beraber gidip konusan klozetten aldık çok sevdi , aslında ben hemen baslamicaktim yani erken alayim gözünün önünde olsun alissin bir iki aya da bezi atarız diye dusunuyodum ama kendisi hemen cisini yapmak istedi oturttum ama yapmadı sonra bizden gizli bezini açıp yapmaya çalışmış ama oturamamis dışına yapmış daha sonra kakasi geldi yine gitmek istedi goturdum biraz zor oldu ama başardı çok zor bi oğlum var mesela ne bez bağlamak istiyor ne klozete oturuyor biliyorum bugün daha ilk gün ama bir aylık bi bebeğim var yani tüm zamanımı ona veremem soruyorum yarım yamalak başladığımız eğitimi simdilik iptal mi edelim yoksa kesin dön atletle başlayalım mı tecrübe ye ihtiyacım var
Erken tuvalet egitiminin olumsuz etkilerini arastirmanizi oneririm. 3 yasindan once onermiyorlar.Ben de kenarda durup bekleyim ne tavsiyeler gelecek diye benim ufaklık klozete oturmuyor. Lazimliga da poposu açıkken oturmuyor ama çıplak gezmeye bayılırerteledim şimdilik zorlamamak için. Tabi benimki 25 aylık
Eğitim vermedim sadece oturtma çalışmaları yaptım iki yaşından itibaren verilebilir eğer çocuk hazırsa. Bizimki değilmiş oturmayı reddedince zorlamadim tabi ki havalar biraz daha isinsin oturup oturmadığına bakacağım tekrar.Erken tuvalet egitiminin olumsuz etkilerini arastirmanizi oneririm. 3 yasindan once onermiyorlar.
Hazir olsa dahi 2 yas civarinda, egitim verenler ileride geriye donuk sorun yasiyor. Tıpkı emekleme yürüme gibi bunun da hazır olunduğu bir yaş var. Bahsedilen süre 1 yıl. Azımsanacak gibi değil.Eğitim vermedim sadece oturtma çalışmaları yaptım iki yaşından itibaren verilebilir eğer çocuk hazırsa. Bizimki değilmiş oturmayı reddedince zorlamadim tabi ki havalar biraz daha isinsin oturup oturmadığına bakacağım tekrar.
Gündüz tam anlamı ile ogrenirse gece de uyuduktan sonra bağlamayi düşünüyorum. Bakalım ne zman öğrenecekBezi tamamen çıkarsınız mı bi tak bi çıkar yapmayınız değil mi ? Birde geceyi sorayim ?
Klozette ayakları yere değmeden kakasını yapması sizce de zor değil mi? Ayaklarınızla yerden kuvvet almadan kakanızı yapmayı denemenizi tavsiye ederim, eminim siz de yapamazsınız :)Benim oğlum da 34 ayında. Bende şu sıralar tuvalet eğitimine başladım. Direk klozete getiriyorum. Tuvalete gidince cis yapıyor ama kaka yapmıyor, ve daha kendisi hiç çisim geldi diye söylemedi, napcaz bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?