- 6 Mayıs 2015
- 2.906
- 4.101
- 133
- 37
- Konu Sahibi Gitkumdaoyna
-
Cocuklarda tuvalet egitimi onun butun hayatindaki psikolojik durumunu etkileyecek bir surec ve 3 yas civarinda oneriliyor. Oncesinde kaslar tam calismiyor (istisnalar kaideyi bozmaz). Eskiden hazir bezler olmadigindan bir an evvel bezden kurtarmaya calisiyorlarmis, boylece 1 nesil manyak oldukBenim bildiğim çocuğa 2 yaşında tuvalet eğitimi verilir. Ama artık anneler 2 yaşına kadar emziriyor çocukları ve senelerce altını bağlıyor. Acaba büyümesin mi istiyorlar ki
Çocuk 33 aylık olmuş ve tuvalet eğitimi almaya hevesli. Bu fırsatı kaçırmayıp sabır göstererek eğitimini verin derim ben.
Ayağının altına çocuk basamağı aldım hanımefendi ve lazımlıga da yapmıyor. Zamanla alisacakKlozette ayakları yere değmeden kakasını yapması sizce de zor değil mi? Ayaklarınızla yerden kuvvet almadan kakanızı yapmayı denemenizi tavsiye ederim, eminim siz de yapamazsınız :)
25. aya kadar emzirdim, 22. ayda tuvaletini öğrendi. Tuvalete beraber girdim. Biz burada yapıyoruz, sen bezine yapıyorsun. Denemek ister misin dedim. Oturdu, düşer gibi olunca korktu. 1 tane lazimligi oynarken kırdı bile. Koltuk gibi salonun ortasında kıyafetle oturuyordu. Baktım alıştı oturmaya. Dedim ki bu çocuk tuvaleti, gel bunu tuvalete koyalım. Bir kaç kere beraber girdik, ben klozete oturunca o da bezini çıkarıp lazimliga oturdu. Yapmadan kalktı. Bir kaç kere böyle oldu. Sonra ben yaparken sesten etkilendi sanırım, çişini yaptı. Abilerinin gulen yuzlu çıkarmalarından verip tuvaletin kapısına yapistirdik dışardan. Sonra onu tek oturttum. Çiş yaparsan kapıya etiket yapistiracagiz dedim, kah yaptı, kah yapmadı.. Kapının önünde yetisemeyip kilime kaçırdığı da oldu, lazimliga tam oturacakken yerlere yaptığı da oldu. Büyük tuvaletini beze yapıyordu ama hala. Gece de bezliyordum. Bir gün altını bağlamadim ve 2 günde 4 kere parkeye kaçırdı (küçük ve büyük). Kendi gelip haber verdi, sildim, bir dahakine tuvalete yap ama olur mu dedim sadece. 3. gün bez istedi, bitmiş kuzum bez, kalmamış dedim. Tuvalette gezindi, klozete oturmaya çalıştı, baktı olmuyor lazimliga oturup bana sarıldı. Sarmaş dolaş iken yaptıLazimligi klozete döküp bay bay yaptık arkasından. Kaka kucaklamalari el tutmaya, sonra ben lavaboyu yikamaliyim, sen yap yanindayimlara döndük. Her seferinde etikete devam ettik ama. Baktım alıştı, onara etiketlerle oynayıp çoğunu yolmustu. Uyurken temizledim hepsini. Bir iki sordu, etiket bitmiş çıkınca alırız dedim, unuttu gitti. Sonra lazimligi tuvalet karanlık diye dışarı çıkarıp yapmaya başladı. Wc önündeki kilime iseyince yanlışlıkla, aldım kaldırdım lazimligi. Girdi tuvalete baktı lazimligi yok. Mızirdandi, sorup durdu. Bu seferlik tuvalete yap çıkınca arayalım nerede bakalım dedim, yaptı. İki gün lazimligi aradık evde. Ama bulamadık Kırılmış galiba boşver bak sifonu çekince gidiyor diye oynaya oynaya lazimligi da bıraktık. Bu ara kendi kendine oturmaya çalışıyor. 2 kere klozetin içine düştü ama pes etmedi. Genelde ben oturtuyorum, kendi kendine iniyor. Tuvalet kapağını kapatıp ellerini yikatip sifonu kendi çekiyor. Uzun sürüyor evet, ama kendi oturmaya alışınca kolay olacak. Şuan 29 aylık. Seruvenimiz devam ediyor. 2 kere gece altına kaçırdı bu süreçte. Gündüz kakasını lazimliga yapmaya başlayınca bezi tamamen bıraktı. Geç saatte sıvı aldığı günler gece kaldırıyorum. Çoğu zaman kendi uyanıyor wc için.
Çok uzun oldu ama umarım bizim seruvenimiz size yardımcı olur.
Cocuklarda tuvalet egitimi onun butun hayatindaki psikolojik durumunu etkileyecek bir surec ve 3 yas civarinda oneriliyor. Oncesinde kaslar tam calismiyor (istisnalar kaideyi bozmaz). Eskiden hazir bezler olmadigindan bir an evvel bezden kurtarmaya calisiyorlarmis, boylece 1 nesil manyak olduk
Bugün ben de 10 tane kilot aldim ama az galiba yarın inşallah tamamen bezi atıyoruz bakalım ne yapicazMerhaba çocuğun hevesli olması çok büyük şans sakın hevesini kaçırmayın.Erken de değil geçte değil eğer sabırlı olursanız çok çabuk alışır.İlk zamanlar altına kaçırması üzerine yapması çok çok doğal her defasında temizlerken mutlu ifade ile gülümseyerek kızmadan nereye yapması gerektiğini hatırlatın anlatın.Ben o dönemde 30-40 tane kilot almıştım yıkamıyor atıyordum bu şekilde yıkarken strese girmiyordum zaten kısa bir zaman içerisinde alışıyorlar. Korkmaması çok önemli benim oğlumda yaşadık bu defa kaka tutma sorunu oluyor inanın o daha da beter birşey. Sabırlı olun destek olun çarçabuk geçer gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?