Whatsapp mesajlarını silmeyen insan

Sildim deyip silmediğini anlamam zaten mümkün değil. Şu an cesaret etmese bile yarın etmeyeceğinin garantisi yok. Ben arkadaşımın ayrılacağını düşünüyorum. Onu da uyardık ama dinlemiyor malesef. Endişe etmemin nedeni arkadaşım değildi aslında ama mesela geöen bir konuda konuşurken bak bundan bir yıl önce bu konuyu böyle konuştuk diye göstermesi bana garip gelmeye başladı. Çünkü cidden sıkıntı yaşayacağım birkaç şey de var orada. Bunu yeni dert etme nedenim ise evleneceği adam

Bence de garip esinin saklasa neyse ama arkadasimin mesajlari neden saklayayim

Fotoğraf değil beni geren. Ondan rahatsız olmam. Başka birkaç şey var bana sıkıntı yaşatacak. Sadece mesajları silse yeter bana. Geri getirirse de onun art niyeti der, bunu anladığım anda da hayatımdan çıkarırım zaten

Peki madem neden sizi hedef alsın ?
Neden siz yani ?
Onu bir anlayalim..
İsi gücü yok bu adamın,açtı kızın telefonunu,eski konuşmalarınızı okudu ve sonrasında.millete yaydı misal.
Eline ne geçecek ?
Sizi tedirgen eden nedir yani ?
5 yıl önce özel bir telefona yazılmış bir mesaj ; nasıl suç teşkil edecek ?
Ayrıca siz sözü soylemissiniz yeri geldiğinde söylemiş olduklariniza sahip cikabilmelisiniz.
Bana sorarsanız fazlaca kuruyorsunuz.
Ha diyorsanız ki ben o adamın canını yaktım o da ilk fırsatta benimkini yakar ; o ayrı pek tabi
Yoksa kimse sizin kadar takmaz bu duruma.

Bunu bende yaparım eşime ama sadece eşime. Mesela arkadaşlarım özel bir resmini atar, bazen eşlerini anlatır. Niye saklayım yani. Her şeyimi silerim ben. Dünyanın da binbir türlü hali var. Belki abartıyorum evet ama birkaç gündür cidden huzursuz etti bu durum beni

Arkadaşım eşimle iyi anlaşır. Adam da eşimi sevmiyor. Bize hiç gelmedi, çağırdık yok dedi. Ben onun yüzünden en yakın arkadaşımla ailecek görüşemiyorum. Selam bile vermez hatta eşime. Nedenini bilmiyoruz. Sorduk, cevap da vermemiş. Şimdi düşününce demek ki var bir derdi diyorum. Ben onun canını yakacak bir şey yapmadım hiç. Sadece arkadaşımı uyardım diğer bir arkadaşım ile. Mesela ben arkadaşımı bir kere aldatma girişmini öğrenmiş bulundum ama arkadaşım kabul etmek istemiyor. Belki bunu da okudu mesajda bilemem ama bize karşı bir şeyi var.

Bir kere başka bir arkadaşım bana eşini gömdü gömdü. Haksız mıyım dedi. Ben de haklı olduğu haksız olduğu yerleri yazdım. Kocası okumuş. Adam eşine ağzını açmayıp bana sen nasıl benim hakkımda bunları dersin dedi. Üstelik adamın haklı olduğu yerleri de yazdığım halde. O gündür bir korku var bende. Bu olayın da üzerinden dört yıl geçti mesela ama hala unutmam. Arkadaşımın hayatına bu kişi girene kadat sorun da yoktu ama ne zaman adamı iyice tanımaya başladım, endişe duydum.

C camagacii Whatsapp Gizlilik kısmında "Varsayılan mesaj süresi" diye bir şey var, onu 24 saat olarak değiştirin. 24 saat içinde atılan tüm mesajlar otomatik olarak her iki taraftan da siliniyor.
Arkadaşınız "bu ne" diye sorduğunda da, "artık mesajların kimsede kalmasını istemiyorum, bütün arkadaşlarım telefonlarını ortada bırakıyor, herkes her şeyi kurcalıyor.. Hem insanlık hali telefon çalınır veya başka bir şey olur vs. özelimiz dökülmesin ortaya" deyip, kendisindeki eski mesajlarınızı da tutmamasını rica edersiniz olmaz mı?

WhatsApp ta varsayılan mesaj süresi diye bir yer var. Onu 24 saate getir büyük ihtimalle her mesaj karşı taraftan da senden de silinecektir
Bu eski mesajları da kapsıyor mu?

Tamam işte,ayırmaya çalıştığınızı dusunuyor olabilir.
İş güç olarak eşinizden statü olarak daha düşük bir pozisyonda ise o da rahatsız ediyor olabilir.
Güvendiginiz arkadaşınız bile sizin adınızı vermiş olabilir.
Ama sizin düşündüğünüz kadar ileriye gitmez.
Ayrıca yazılan iki parça mesaj icin bu kadar endişe etmek de yersiz.
Yani Cok çok ne yazmış olabilirsiniz ki ?
Devlet sırrı olacak değil ya.
O zaman öyle düşünüyordum şimdi ise fikirlerim değişti diyerek kestirip atarsınız.

Yok abartıyorsunuz demedim. Adamın sizin yazdıklarınızı ifşa edeceğini düşünmüyorum ama okumasın da tabi, sizin özeliniz yani.

Doktora yapan, devlete atanmış, iki üniversite okumuş olan arkadaşımı artık tanıyamadığım için bu korkum. Keşke ayırabilsem ama olmuyor işte. Kendi yaşayığ görsün o adamın ne olduğunu artık.

Yeni üyelik olduğu için mesaj yazamıyorum. Ama özel mesajda anlatmak isterdim neler yazdığımı hak vereceğinizi düşünüyorum.

Yani sizin sorununuz mesaj silinmesiyle hallolmaz gibi geldi bana. Anladığım kadarıyla arkadaşınız hiç uygun olmayan biriyle birlikte. Mesajları okuma potansiyeli varsa zaten dümdüz maganda derim ben. Korkunç bir şey çünkü bunu intikam amaçlı okuyup kullanmak. Adamın size tavrının sebebi de bence arkadaşınızdan dolayı, muhtemelen adamın gözüne girebilmek adına sizi harcamış. Yani “bak arkadaşlarım seni istemiyor ama ben hep arkandayım, onlar seni sevmiyor ama yine de ben seninkeyim” gibi. Ya da eşinizle kıyaslama yapmıştır. İlla ki sizin eşinizi anlatmanıza gerek yok. Sırf adam jest yapsın diye “x’in kocası da şöyle yapmış” vs diye anlatmış olabilir.

Eğer mesajlarda eşinizle, ailenizle problem olacak bir şey varsa direkt söyleyin. Yoksa size karşı kullanırsa eşinizle güven sorunu olur ve size sonrasında da güvenmez. Ama sizden duyarsa ne olursa olsun ben zaten biliyorum der geçer. Çünkü kendini kurtarmak için yalan da söyleyip zor durumda bırakabilir.

Bir de eğer arkadaşınız hissettiyse müstakbel eşini sevmediğini sizin söyleyeceğiniz en makul şey bile adamı iyice arzu nesnesi haline getirip ona iyice bağlanmasına sebep olacaktır. Yasak cezbeder çünkü. Hiç yorum yapmayın ki size karşı da tepkisel olmasın.

Bence bizesöylediğiniz gibi durumu arkadaşınıza söyleyin. Anladığım kadarıyla arkadaşlığınız eski ve sağlam. Sizi yanlış anlamaz bence. Siler gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…