• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

XL'dan M'e yolculuk

Merhaba spor sayfasını gezerken gördüm.. Diyette olan biri olarak diyeceğim tek şey çok ama çok sağlıksız besleniyorsun..herşeyden önce az yemek zayıflatmaz. daha çok beynine komut gidiyor açlık komutu ve depolama yapıyor vücudunda az ama sık ye.. sebzeni de ye proteinini de al.

diyetisyene gitmen daha yararlı olacaktır.kilo fazla oldugu için daha çabuk sonuç alırsın.. belki troid ya da şekerden kaynaklı problemin var bilemezsin..

ben sana kendi beslenme planımın örneğini yazayım sen düşün kendi listenle kıyasla ;

sabah : 2 tam buğday ekmek (kepekli tercih etme.ya bugday ya tahıl olsun) 2 dilim peynir,5 adet zeytin ya da 4 kavrulmamış badem veya 4 kavrulmamış fındık....
peynir yerine mesela yumurta yiyebilirsin

ara ; 2 adet meyve

öğlen; 2 dilim tahıllı ekmek, 3 porsiyon et,salata, 4 kasık yogurt

ara; 1 adet meyve

ara; bir bardak süt, eti form yarım paket

akşam ; 2 dilim tahıllı ekmek, 8 kasık sebze yemeği , bir bardak yogurt ayran ya da cacık, bol salata

günde en az 2,5 litre su, ve 2 fincan yeşil çay mutlaka..akşam 8 sınırın olsun.. yanına spor da yapman faydalı...

menü cok gibi gelse de 1 ayda ben bu menüyle 5 kg verdim.. gördüğün gibi sebze de protein de kalsiyum da var.. az ama sık ye.:8:

haklısın aslında ben de düzensiz ve az olduğunu biliyorum ama çok fazla verilcek kilom var ve biraz olsun yaza formda girmek istiyorum birkaç özel sebebim daha var o yüzden kendimi sıkıyorum ama sadece az yemiyorum sporda yapıyorum o yüzden fazla geri almam diye düşünüyorum bilmiyorum da belki yazın bir diyetisyen eşliğinde devam ederim ama şimdilik böyle iyi gidiyor gibi inceliyorum ve bunu görmek güzel :16:

bu hafta elma diyetinde olduğum için liste yazmama gerek yok klasik liste
kahvaltı: 2 dilim tam buğday ekmeği
light peynir
4-5 zeytin
salatalık-domates

o saatten sonra 2 saatte bir yeşil elma yeniliyor ve günde 3-4 bardak yeşil çay ve en az 2 lt su

sadede gelmem gerekirse sporumu yaptım toplamda 350 üzeri kalori yaktım 40dk yürüyüş(190cal) 20dk bisiklet(160cal)

bugün şimdiye kadar 2 lt sudan biraz fazla içmişimdir yatana kadar 3 lt yaparım ve 3 bardak yeşil çay içtim bir tane daha içerim büyük ihtimal

hepimize mutluluk dolu günleeeer :16:

bu sabah uyandığımda az kalsın frenleyemiyordum kendimi ama sonra kahvaltım doyurdu her sabah tatlı yemeye alışık olan bu kilolar beni tatlıya sürüklüyor valla hiç yüzüne bile bakasım yok tatlının zaten beni şişiren de hep tatlılar oldu normalde fazla yemek yemem sevmem de ama abur cubur tatlı yemekten bu hale geldim kendi kendimi motive için yazdığım bu yazımı da sonlandırıyorum
keşke şu sabah ve geceler için bir çözüm bulunabilse her seferinde kendimizi gaza getirmek zorunda kalmasak günün normal saatleri geçiyor zaten de :ssz::14:

neyse buna da şükür 2. günü de sonlandırdım daha önümde 5 gün var bu diyette :1:

sevgili günlük,
senin bana yararın oluyor o yüzden seni tutmaya devam etmeliyim bugün biraz halsizim sabah bir saat sıcakta yürüyünce birazcık çökmüş olabilirim bunu anlayışla karşılıyorum da neden canım tatlı istiyor veya ekmek yemek onu bilmiyorum sanırım beynim bana oyun oynuyor ama yılmak yok devam edicem
birazdan spora gidicem bir saat spor yapar duşumu alır elmamı yemeye devam ederim bir hafta dolsun ara vercem nasıl 25-30 gün elma diyeti yapabilirim ki değil mi? neyse önemli olan spor her gün gitmeliyim aksatmamalıyım ki sıkılaşayım :18::41:

milyonlarca diyet listesi var heralde zayıflayana kadar hepsinden bir süre deniycem :9:

neyse çeşitlilik iyidir bir hafta elmalı yaptım haftaya pr:9:teinli bişi yaparım sonrasında karbonhidratlı bişiler :1:

bakalım zaman neler gösterecek ama asla vazgeçmiycem mutlaka denemeye devam edicem :32:

milyonlarca diyet listesi var heralde zayıflayana kadar hepsinden bir süre deniycem :9:

neyse çeşitlilik iyidir bir hafta elmalı yaptım haftaya pr:9:teinli bişi yaparım sonrasında karbonhidratlı bişiler :1:

bakalım zaman neler gösterecek ama asla vazgeçmiycem mutlaka denemeye devam edicem :32:

Canim kaç kolon gitti şimdiye kadar zayiflayabildin mi

sevgili günlük,
senin bana yararın oluyor o yüzden seni tutmaya devam etmeliyim bugün biraz halsizim sabah bir saat sıcakta yürüyünce birazcık çökmüş olabilirim bunu anlayışla karşılıyorum da neden canım tatlı istiyor veya ekmek yemek onu bilmiyorum sanırım beynim bana oyun oynuyor ama yılmak yok devam edicem
birazdan spora gidicem bir saat spor yapar duşumu alır elmamı yemeye devam ederim bir hafta dolsun ara vercem nasıl 25-30 gün elma diyeti yapabilirim ki değil mi? neyse önemli olan spor her gün gitmeliyim aksatmamalıyım ki sıkılaşayım :18::41:

Zayiflayacaksin diye sagligindan mi olmak istiyorsun elma diyeti çok sagliksiz aman canim dikkat et yavaş yavas ver ki geri alma

ayy acıktım bu saatlere kadar oturunca doğal olarak acıkırım bir gün de erken uyusam da bünyem yenilense ama yok hep geç saatlere kadar duruyorum uyuyamıyorum hiç zamanında :ssz:

DİYET
Çoğu rejimler hızlı şekilde kilo verdirir ve bıraktıktan sonrada hızlı bir şekilde kilolar yeniden alınır. Sonuçta sağlığınız ve kendinize olan güveniniz sarsılır. "Forma gir, formda kal" diyeti, öncelikle bir daha kilo alınmaması için izlenmesi gereken 4 aşamayı içeriyor.
Genellikle bu diyeti uygulayanlar hafta içi rejime girip, hafta sonu serbest besleniyorlar. Haftada 2 kilo verdirmeyi amaçlayan bu rejimi ideal kiloya ininceye kadar uygulayabilirsiniz. Bu diyet, beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemeyi ve daha sonra bunları bir yaşam tarzı haline dönüştürmenizi amaçlıyor. Asıl hedef noktası kilo kaybını kalıcı bir hale getirmek. 5 günlük forma gir formda kal diyetini, zayıflamaya karar verdikten hemen sonra uygulayabilirsiniz. Bu rejimin bir diğer özelliği, esnek oluşu. Yani 3 ana öğünde yiyeceklerinizi 6 ara öğüne bölerek de alabilirsiniz.
Haftada 2 kilo
5 günlük "Forma Gir, Formda Kal" diyetini uygulayarak ve düzenli olarak egzersiz yaparak, her hafta 2 kilo verebilirsiniz. Bir ay boyunca bu rejimi uyguladıktan sonra, verdiğiniz kiloları geri almamak için şu tavsiyelere uymanızda yarar var:
• Yağlı süt yerine az yağlı veya yağsız süt içmeyi tercih edin.
• Alışveriş yaparken üzerinde az yağlı yazan yoğurtları tercih edin.
• Salatalarınıza sos veya mayonez kullanmayın.
• Kaşar ve tulum peyniri yerine az yağlı beyaz peyniri tercih edin.
• Kızarmış yiyecekler yerine haşlanmış veya ızgara olanları tercih edin.
• Kırmızı et yerine balık ve tavuk yiyin.
• Zengin soslu ve kremalı yiyeceklerden uzak durun. Canınız çok istediğinde haftada bir kez olmak koşuluyla yiyebilirsiniz.
• Haftada dört gün en az yarım saat egzersiz veya yürüyüş yapın
Forma gir formda kal diyeti
Kahvaltılar
1. seçenek - 1 bardak süt, 1 bardak meyva suyu, 1 orta boy muz.
2. seçenek - 1 tas sütlü cornflakes, 1 küçük dilim peynir,1 elma.
3. seçenek - 1 katı pişmiş yumurta, 1 dilim reçelli tost ekmeği, 1 kase meyveli yoğurt
4. seçenek - Yarım taze greyfurt, 1 çay kaşığı bal, 1 dilim tost ekmeği, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir.
5. seçenek - 1 dilim kepek ekmeği, 1 çay kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı marmelat, 1 bardak elma suyu veya portakal suyu.
6. seçenek - 1 bardak süt ve 3 çay kaşığı kakao ile hazırlanmış sıcak kakao, 2 diyet bisküvi ve iki çay kaşığı krem peynir.
Öğle yemeği
1. seçenek - 1 domates, 50 gr. Dardanel ton balığı, 1 çaykaşığı mayonez, 1 kaşık haşlanmış mısır, kıvırcık salata, 1 salatalık, 1 kaşık zeytinyağı ve limonla hazırlanmış salata. Ardırdan 1 orta boy muz.
2. seçenek - 2 ince dilim ekmeği, 2 çay kaşığı tereyağı, 2 dilim peynirle hazırlanmış sandöviçin yanında 1 bardak portakal suyu ve elma.
3. seçenek - 1 tas domates veya karışık sebze çorbası, üzerine krem peynir sürülmüş 1 dilim tost ekmeği, 1 dilim karpuz .
4. seçenek - 1 katı pişmiş yumurta, 1 tabak yağsız yeşil salata, 50 gr. haşlanmış tavuk eti, 1 portakal.
5. seçenek - 1 tas yoğurtlu çorba (3 kaşık haşlanmış lapa pirince, 3 kaşık yoğurt ve bir miktar sıcak su ilave ederek karıştırın, üzerine nane serpin.) 2 adet ızgara köfte, 1 tabak söğüş doğranmış salatalık ve domates.
6. seçenek - Balık şnitzel (2 orta büyüklükte balık filetosunu galeta ununa batırarak hafif yağda kızartın), 1 tabak mevsim salata, 1 salkım üzüm.
7. seçenek - 80 gr. tavuk eti, 30 gr. kereviz, marul ve bir çorba kaşığı zeytin yağıyla hazırlanmış tavuk salatası, 1 dilim ekmek, 1 armut.
8. seçenek - 1 tabak domatesli spagetti (30 gr. spagetti makarnayı haşlayın ,diğer tarafta bir çay tabağı dilinmiş kuru soğanı yağda kavurun ve domatesi üzerine doğrayarak sos haline getirin, makarnanın üzerine dökün),1 bardak ayran.
9. seçenek - Izgarada kızartılmış 60 gr. Hamburger eti, 1 tabak söğüş doğranmış domates ve salatalık, 1 elma.
10. seçenek - 1 tas domates çorbası, 1 tabak lahana salatası (50 gr. turp, 140 gr. kırmızı lahana, marul ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile hazırlayın), 1 dilim kepek ekmeği.
Akşam yemeği
1. seçenek - 1 tas mercimek çorbası, 100 gr. haşlanmış tavuk, 1 tabak haşlanmış sebze, vanilyalı bir top dondurma.
2. seçenek - 3 adet haşlanmış sosisin yanında 1 haşlanmış patates, yeşil

buna uygun bir diyet listesi hazırlanacak 4 gün sonra ceyda hanım! :40: ve tabii ki spor :8: sonra gitsin 2 kilo haftada ohh mis :9: valla diyette olmak gibisi yok :1:

3 gündür gram bozmadan elma diyeti yapırorum valla kendimi kutlamam lazım 4. günümdeyim ve çok heyecanlı yakında biticek bakalım bir haftalık kilo kaybım kaç olucak :9:

light peynir
5zeytin
domates-salatalık

bu saatten sonra saatte bir iki saatte bir elma yerim artık bir de spor var günlük neyse olur olur yaparım ben :16::1:

Canim oncelikle kolay gelsin bastan sona okudum gunlugunu 96 kiloymussun bi ara sonra yazmayi birakip 113 kiloya cikmissin ve geri donmussun o kadar tanidik geldi ki ayni ben 😇 ben de bi ara 85 dim ve zayiflamaya calisiyodum sonra biraktim ne olduysa 94 kiloya ciktim ve su an tekrar baslamaya karar verdim birakmak bizim icin kotu o yuzden gunlugun daim olsun :) insallah istedigin kilolara inersin hatta ineriz beraber :)

Canim oncelikle kolay gelsin bastan sona okudum gunlugunu 96 kiloymussun bi ara sonra yazmayi birakip 113 kiloya cikmissin ve geri donmussun o kadar tanidik geldi ki ayni ben 😇 ben de bi ara 85 dim ve zayiflamaya calisiyodum sonra biraktim ne olduysa 94 kiloya ciktim ve su an tekrar baslamaya karar verdim birakmak bizim icin kotu o yuzden gunlugun daim olsun :) insallah istedigin kilolara inersin hatta ineriz beraber :)

teşekkür ederim umarım ineriz ki zaten bunun için bu kadar çabalıyorsak olması da gerekir :16:
sen nasıl bir yöntem kullanıyorsun şuan dışarı çıkıcağım için inceleyemem ama günlüğün v:16:rsa ve link verirsen ben de senin yaptıklarına bakabilirim :9:

light peynir
5 zeytin
domates-salatalık

o zamandan sonra 4-5 elma sayı tam olarak aklımda değil

yalnız kaçamak yaptım 3ü1 arada kahvenin yarısını içtim yani bardağı da tam olarak içmedim ama özlemiştim napim :14:
bir de elmalı soda içtim bugün
yemekten vazgeçsem içecekte sınırlayamıyorum kendimi ah bu ben kendimi ne yapayım bilemedim kiiii :1:

ayy ben çok sıkıldım yine uyuyamıyorum ama şunu fark ettim artık canım bir şey yemek istemiyor bu saatlerde belki de alışmışımdır dimi?

ya ben artık mutlu olmak istiyorum :ssz: kızlar ben ne zaman mutlu olcam ya :14: dersler, kilo takıntısı derken ciddi ciddi psikolojim bozuluyor benim artık hiç mutlu olamıyorum :25:

sabah klasik kahvaltı şimdiden sonra da elma :25:

ya sabah oda arkadaşımın masasında albeni gördüğümden beri yıkılmış durumdayım :14:

çok istedim bir an ama şimdi elma yicem neyse 5. günümdeyim belki bitirince bir albeni yerim kendime ödül olaraaak :44::56:

bugün kaçamak yaptım :ssz:

sabah kahvaltısı: 2 dilim tam buğday ekmeği
light peynir
6 zeytin

ara öğün: 1 elma

öğle: tavuk göğsü kazandibi gibi bir tatlı yedim sütlü tatlı gerçi ama kaçamak oldu :5:

akşam bir şey yemedim toplasın diye umarım yarın verdiğim kilonun bir kısmını almış olmam gerçi sanmıyorum akşam yemedim ama bilemedim de :26:

ay şimdi kaçamak yaptım diye yemek yemiyim dedim ama acıktım gibi de ama yemicem kilo vermem lazım bu sefer kararlı durmam lazım hayır işin garibi aç değildim o tatlıyı yerken sırf gözüm doymadığından yedim şuan da o kadar aç değilim ama gözüm doymuyor kendimi terbiye etmem lazım benim :14:

Back
X