ay nasıl sevındım ya bende google fırında makarna xxderınxx yazıp tarıflerınden bulmaya calısıyorum kıbrıs usulu mantarlı kasarlıyı bulmustum tam bır baktım bu sdayfaya onlınesın
cok sevındımm
beklıyorum bende bı borcamda yaparım 2 kısıyız kare borcam fazla olur oval yeterlı olur ıdye dusundum
Fırında makarnayı halam peynirli yapmıştı ben bunu kıymalı yapıyorum...
Fotoğraftakinin tarifini ekliyorum...
Yarım paket fırın makarna ya da herhangi başka makarnayı haşlıyorum. O haşlanırken bir tencerede biraz sıvıyağda 2 kaşık unu kokusu çıkana kadar rengi değişmeden kavuruyorum. İçine süt ekleyip kaynatıyorum biraz tuz atıyorum. Makarna pişip süzüldükten sonra beşamel sosla makarnayı karıştırıyorum. Makarnanın yarısını borcamın dibine yayıp araya rendelenmiş peynir koyuyorum. Kalan makarnayı üserine serip rendelenmiş kaşar atıyorum. 180 derece fırında kaşar kızarana kadar pişiriyorum...
kıymalı pek sevmem yanı ben makarna pek sevmem aslında ama fırın makarna severımıstete severek yerım
pekı bısey sorucam sut ne kadar eklemem lazım
:2:
bız her aksam evde ıkı kısı olmuyoruz mesela yarın aksam ben tekım o sebebten oval gıbı olan bı borcamda yapayım zıyan olmasn yemek atıyorsam morelım alt ust oluyor
tarif ıcın coık tesekkur ederımm
elın degmısken karnıbahar yemegınıde anlatsan ben yapmayı bılmıyorum yemek ıste buradan aldıgım tarıflerle yapıyorum da oncedende yazmıstım:26:
Canım ben karnıbaharları çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlıyorum suyunu süzüyorum...
Soğan ve salça kavurup karnıbaharları onunla azıcık kavuruyorum o kadar :)
bende bu aksam bu sekılde yapayım uzerıne su eklıcem herhalde
öpüyırum cok tesekkur ederım resımde cekeyım madem emege saygımız olsun
bende resım cektım ama evde ıkaldı makınaa
fırında makarna cok guzel oldu ama bende kare borcamda yaptımınce oldu ovaldede olurmus ben hesaplayamadım ne kadar kalınlıgı ıolsun olur dıyede
karnıbaharıda pısırdım ancak onu yemedık bu aksam ınsallah
Sevilen birşeyin daha pratik olanı varsa çok tutuluyor canım..Sulu yapacaksan önce haşlamana gerek yok canım...
Bu kavrulmuş olan :)
Mmmmm nefis görünüyor
Pizzambaya denendi sanırsam
Afiyet olsun canım...
Önemli değil fotoğraf çektiysen daha sonra eklersin :)
Sevilen birşeyin daha pratik olanı varsa çok tutuluyor canım..
Aynen canım...
Ben bu tarifi öğrendiğimden beri dışardan pizza yemiyorum kötü geliyor :)
benimde canım kaç zamandır pizza istiyordu. dışardakilere güvenip yiyemiyordum. evde fırında yapmakta zor geliyordu..bu tarifini görünce pizza yeme zamanı gelmiş dedim.. Allah razı olsun senden
Güvenme de zaten canım...
Arkadaşım çalıştığı bir yerden sonra patateslerin domuz yağında kızartıldığını söylediğinden beri hiçbirşeye güvenemiyorum ben de...
Senden de Allah razı olsun canım ne demek
Dışarıda yemek yerken nedendir bilmem ama patates kızartması yemekten hiç hoşlanmazdım. mümkün olduğunca da yemezdim.senin yazını okuduktan sonra artık hiç yemem
bilgini paylaştığın için çok teşekkür ederim canım..........
Takip ettiğim iştah açıcı konulardan biri daha. Böyle paylaşımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Sormak istediğim bir şey var; pizzanın hamuru piştikten sonra yumuşak mı oluyor yoksa kıtır kıtır mı? Fotoğraflardan kenarları baya sert oluyo gibi geliyor da o yüzden soruyorum. Ben kalın hamurlu pizza seviyorum daha yumuşak olduğu için.
Ellerine sağlık hepsi o kadar leziz görünüyor ki özellikle tava pizzayı çok merak ettim en kısa sürede denicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?