Patates kızartması (Sütte haşlanmış)
Göz kararı suya 1 bardak süt ekleyip kaynattım. Patatesleri doğrayıp kaynayınca içine attım. Dağılmayacak ve çok yumuşamayacak kadar haşladım. Güzelce süzdükten sonra tavada kızarttım. Böyle daha yumuşak ve daha lezzetli oluyor...
eline sağlık canım, daha yumuşak oluyo demişsin, daha çıtır olması için ne tavsiye edersin??
hepsi çok leziz duruyor ellerine sağlık
Peynirli kolay poğaça
nefisyemektarifleri.com'dan bulup yapmıştım bu tarifi...
Oradan alıntı yapıyorum...
1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
bir tutam tuz,
1 adet kabartma tozu,
alabildiğince un.
(İç malzemesi: peynir veya patetes, kırmızı biber veya karabiber.)
Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine isteğe göre peynir ya da haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber konulur. (İsteğe göre iç malzemesine maydonoz da ilave edilebilir.) Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.
derincım selam ıyı haftalar benım fırında makarnanın yarısı hala duruyor bugun yanına bır corba ve guzel bı mezeyle canlandırmak ısıtyorum sunu bıtsın gıtsın yenı yemeklere ufkumzu acılsın dımı ama
bunu tarıf defterıme yazmam lazım canımmm
buaarad sutte haslanmıs patatesı ınan hıc duymadım hayal edemedım yaa
bırd eben mercımek corbasını sarı sevıyorum lokanta usulu salca hıc koymuyorum
guzel oluyor
Sütte haşlanmış patates harika olur ya. Bak canım istedi şimdi. Püre tadı nasıl aynı öyle oluyor. Gideyimde yapayım
canımcım nasılsın?Sana bişey sorcam. tavuk şinitsel yapmak istiyorumda:44: elinde hep yaptığın bir tarif varsa yazabilirmisin?
Canım tavuk gösünü ince ince kes enlemesine...
Sonra onları tuzla buzdolabında beklet. Kızartacağın zaman önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızart...
Ben bu şekilde yapıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?