*** xxDerinxx'in Mutfağı ***

Karnıbahar pane...

Karnıbaharları çiçeklerine ayırıp tuzlu suda dağılmayacak şekilde haşladım. Yumuşayınca fazla suyunu süzüp soğumaya bıraktım. Bir kapta 2 yumurta, biraz un, tuz ve karabiberi çırptım. Karnıbaharları bu karışıma bulayarak kızgın yağda kızarttım...

Dana ciğeri kavurması...

Ben ciğeri hiç yiyemem ama eşim bayılır. Dün sırf onun için yaptım :)
Bir soğanı piyazlık doğradım. Ciğerleri tavla zarı şeklinde doğrayıp yıkadım ve süzdüm. Soğanları yağda azıcık çevirdikten sonra ciğerleri ekledim. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirdim. Suyunu çekince tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ve kekik ekleyip kavurdum...

Son düzenleme:
Süzme mercimek çorbası...

1 soğan rendelenir. Sıvıyağda kavrulur. 1 kaşık un eklenir. O da kavrulunca kaşığın ucu ile salça eklenir. 1 su bardağı kadar mercimek yıkanır. Tavaya eklenip suyu konur. Baharat olarak nane, karabiber ve tuzot baharat çeşnisi eklenir. Mercimekler yumuşayana pişirilir. En son blender'dan geçirilir.

Patates kızartması (Sütte haşlanmış)

Göz kararı suya 1 bardak süt ekleyip kaynattım. Patatesleri doğrayıp kaynayınca içine attım. Dağılmayacak ve çok yumuşamayacak kadar haşladım. Güzelce süzdükten sonra tavada kızarttım. Böyle daha yumuşak ve daha lezzetli oluyor...

eline sağlık canım, daha yumuşak oluyo demişsin, daha çıtır olması için ne tavsiye edersin??

Peynirli kolay poğaça

nefisyemektarifleri.com'dan bulup yapmıştım bu tarifi...
Oradan alıntı yapıyorum...

1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
bir tutam tuz,
1 adet kabartma tozu,
alabildiğince un.
(İç malzemesi: peynir veya patetes, kırmızı biber veya karabiber.)
Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine isteğe göre peynir ya da haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber konulur. (İsteğe göre iç malzemesine maydonoz da ilave edilebilir.) Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.

derincım selam ıyı haftalar benım fırında makarnanın yarısı hala duruyor bugun yanına bır corba ve guzel bı mezeyle canlandırmak ısıtyorum sunu bıtsın gıtsın yenı yemeklere ufkumzu acılsın dımı ama

bunu tarıf defterıme yazmam lazım canımmm

buaarad sutte haslanmıs patatesı ınan hıc duymadım hayal edemedım yaa
bırd eben mercımek corbasını sarı sevıyorum lokanta usulu salca hıc koymuyorum
guzel oluyor

Sütte haşlanmış patates harika olur ya. Bak canım istedi şimdi. Püre tadı nasıl aynı öyle oluyor. Gideyimde yapayım

O daha hala duruyor mu yahu şaşırdım

Yaz canım çok pratik ve lezzetli...
Hayal etme zaten yap harika oluyor
Mercimek çorbasını ben de öyle yapıyorum bazen de renk katsın diye salça koyuyorum arada :)

Sütte haşlanmış patates harika olur ya. Bak canım istedi şimdi. Püre tadı nasıl aynı öyle oluyor. Gideyimde yapayım

Canım afiyet olsun...
Normal kızartmaya göre uğraştırıcı olsa da tat harika :)

canımcım nasılsın? Sana bişey sorcam. tavuk şinitsel yapmak istiyorumda:44: elinde hep yaptığın bir tarif varsa yazabilirmisin?

Son düzenleme:
canımcım nasılsın? Sana bişey sorcam. tavuk şinitsel yapmak istiyorumda:44: elinde hep yaptığın bir tarif varsa yazabilirmisin?

Canım tavuk gösünü ince ince kes enlemesine...
Sonra onları tuzla buzdolabında beklet. Kızartacağın zaman önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızart...
Ben bu şekilde yapıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…