*** xxDerinxx'in Mutfağı ***

bende dun yaptım ama ben hazır yaptım
kasaptan altından sonra yenıden ınceltıyormusun tavuk gogusunu ?

1 tane aşırdımmmm

Teşekkür ederim canım...

Rica ederim canım...

bende dun yaptım ama ben hazır yaptım
kasaptan altından sonra yenıden ınceltıyormusun tavuk gogusunu ?

İnceltilmiş olarak hiç almadım ben kendim yapıyorum...

derincim mutfağına bayıldım..ellerine sağlık..

Canım çok teşekkürler hoş geldin...

1 tane aşırdımmmm

Afiyet bal olsun :)

Arap dolması nasıl birşey canım?:26:

Doğuda yapılıyor...
Eşimin ailesinde çok yapılır...
Patlıcan, biber ve yaprak sarma karışık...
Genelde kuru patlıcan ve biberden yapılır ama ben öyle sevmem normal yapıcam...
İçine de satır kıyması, biber, domates, maydanoz, pirinç, salça, baharaylar ve bol sumak konur...

Son düzenleme:
Arap dolması...

Şimdi yaptım pişiyor...
Pişince de eklerim fotoğrafları...

Yarım kilo dolmalık biber
2 patlıcan
Küçük küçük doğranmış et
1 çay bardağı pirinç
1 kaşık salça
1 büyük domates
2 sivri biber
1 büyük kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Dolma baharatı, karabiber, pıl biber, bol sumak, tuz
Sıvıyağ

Soğan, biber ve domatesleri küçük küçük kıyalım. Diğer tüm malzemeyi ve ekleyip güzelce karıştıralım. Biberleri ve patlıcanları oyup yarıya kadar malzemeyi dolduralım. Tencereye dizip üzerini az geçene kadar su koyalım, yağ ekleyelim. Ksık ateşte 45 dk 1 saat kadar pişirelim. Afiyet olsun :)

ayy bu bizim dolma bende arap kökenliyim ellerine saglık elossa çok güzel görünüyolar canım çekti şimdi size afiyet olsun

canım çok özür dilerim elossa yazmışım ikinizinde takipcinizim o yuzden umarım yanlış anlamazsn

Derin bu dolmayı biz de yaparız ama kıymayla.Her yörede adı değişiyor demekki.Bizdeki adı etli biber dolması.Tavuk göğüslerini de tavukçuya dilimlettir.Uğraşma evde bir de onunla.İki dakikada hallediyorlar.

eline sağlık canım, daha yumuşak oluyo demişsin, daha çıtır olması için ne tavsiye edersin??

Canım ben hiç denemedim ama hep düşünmüşümdür patatesleri dondurucuda beklettikten sonra kızartmayı.Bence çıtır çıtır olur tıpkı hazır patatesler gibi.Denemediğim birşeyi tavsiye etmek de garip ama bence çok mantıklı.Sen denersen bizi de bilgilendiriver hayrına.

Canım ben tavukçudan almıyorum marketten alıyorum o yüzden öyle bir şansım olmuyor :)

Ben tavada pizza yaptım haftasonu,
eşimin tepkisi "bu hamuru sen mi yaptııınn"
ben de biraz korkar gibi yapıp biraz da gurula "eveet, nolmuş"
"muhteşeeem olmuşşş"

Teşekkürler xxDerinxx'cim..

Ben tavada pizza yaptım haftasonu,
eşimin tepkisi "bu hamuru sen mi yaptııınn"
ben de biraz korkar gibi yapıp biraz da gurula "eveet, nolmuş"
"muhteşeeem olmuşşş"

Teşekkürler xxDerinxx'cim..

Eşin o tepkiyi verince olumsuz düşünüyor sandın dimi :)
Afiyet olsun canım, pizzan harika görünüyor...

Son düzenleme:
ayyy harıkaaaaa yaaa olculerını bırebır mı kullandın derınle aynımı cunku fazla yapınca ıkı kısı yıyemıyor sonrakı gunde hadı yıyosun ılla artıyor
denemek ısterım bende

valla canım, hatta hamur bana biraz koyu geldi diye birazck daha yoğurt ekledim.. aslında eklemesem de olurdu belki de..
walla kahvaltıda yiyince,ekmek yerine gibi gitti zaten, 1 tavaya yaptım, 4e böldüm, biz bitirdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…