*** xxDerinxx'in Mutfağı ***

Portakallı Etimek Tatlısı

Kızlar çok güzel bi tatlı oldu...
Etimekleri kaselere dizdik.
Üzerlerine portakal suyu katılmış şerbet döktük.
Sonra bir kat muhallevi bir kat krem şanti döküp hindistan cevizi serptik.
Çok güzeldi...

Fırında Patates Ve Tavuk

Kızlar kemiksiz tavuk kelebek kullandık. Çok yağları çıktığı için marine malzemesine yağ koymadık. Yoğurt, salça, tuz, karabiber, kekik, pulbiber ve çok az köriyi karıştırıp tavukları bu sosta buzdolabında beklettik. Patatesleri elma dilim kesip kekik, nane, karabiber, pulbiber, köri ve tuzla karıştırıp tepsiye dizdik fırına attık. Çok lezzetliydi...

Fırında pizza

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kuru instant maya
1 çay kaşığı tuz
ılık su
1 bardak kadar un (1 kalıba bir bardak un)

Ara sosu için:

domates salçası
kekik
Üzeri için:

ince doğranmış mantar
biber mısır
zeytin
sucuk, salam
Kaşar peyniri rendesi
Domates

Un, tuz, yağ ve mayayı bir kaba alın ve karıştırın. Üzerine azar azar ılık su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurunuz kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir kıvamda olmalı. Yoğurma işlemi için yaklaşık 10 dakika yeterli olacaktır. Hamuru elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde tezgahın üzerine alın ve ikiye bölün.( iki tepsi yapıyoruz) Merdane yardımıyla biraz açın hamuru. Sonra yağlanmış kalıba elinizle yayın.
Bir kapta 2 kaşık salçayı az miktarda su ile inceltin, ardından kekiği ekleyin ve bu karışımı hamurun üzerine sürün.

Resimler bana ait çok güzel oldu...
onbirnisan.blogspot.com'dan aldım tarifi...

Derin ellerine sağlık.Bütün tariflerin nefis görünüyor.Şu mantarlı makarnayı herkes çok beğeniyor.En kısa sürede deneyeceğim inşallah.

Derin'im yemek yarışması var canım.. katılmalısın

eline sağlık çok güzel gözüküyo hepsiii acıkmışım :)

Mantar Kurabiye

125gr margarin
1 yumurta
1.5 bardak un
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1.5 bardak buğday nişastası
1 pk vanilya
Yarım pk k.tozu
Kakao ya da tarçın

Margarin, yumurta ve pudra şekerini karıştırıp parmağımızla ezelim.
Sonra nişasta ve unu en son da vanilya ve k.tozunu ekleyip yoğuralım.
Sert ve ele yapışmayan bir hamur elde edip üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirelim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Gazoz kapağını tarçın ya da kakaoya batırarak üstlerine bastıralım.
Ben hem tarçınlı hem kakaolu yaptım. Tarçının kokusu daha hoş oluyor çünkü.
200 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15 20 dk kadar pişirilir...

Son düzenleme:

ay bayılırım kızz hele sıcakkenn hamileye yapılırmı buuu
üşenmezsem kalkar yaparım resminide çeker korum daha pizzalarınkini koyamadım birlikte artık kakolu seviom ben

Yarışma yemek tarifleri bölümünde Derin..
Katıl mutlaka bebeğim

ay bayılırım kızz hele sıcakkenn hamileye yapılırmı buuu
üşenmezsem kalkar yaparım resminide çeker korum daha pizzalarınkini koyamadım birlikte artık kakolu seviom ben

Oyyy Allah kucağına almayı da nasip etsin canım benim
Üşenmezsen beklerim ben de fotoğraflarını

ay çok eskiden bende yapardım bu kurabiyeden ortaokula giderken mutfağı batırırdım kakaoyla görünce aklıma geldimantarıda kurabiyesinide çok severim

Derincim tariflerini takip ediyorum ben de, pek güzeller. Pizzanı pazar sabahı yaptım ben de anneme ve babama. Çok beğendiler. Teşekkürler tarif için.

amin cnm
inş eklicem

İnşallah canım

ay çok eskiden bende yapardım bu kurabiyeden ortaokula giderken mutfağı batırırdım kakaoyla görünce aklıma geldimantarıda kurabiyesinide çok severim

Mutfağı batırsan da yapabiliyormuşsun canım...
Ben ortaokulda yumurta bile kıramazdım, evlendikten sonra öğrendim

Derincim tariflerini takip ediyorum ben de, pek güzeller. Pizzanı pazar sabahı yaptım ben de anneme ve babama. Çok beğendiler. Teşekkürler tarif için.

Afiyet olsun canım teşekkürler...
Pizzayı deneyen çok sanırım memnun kalmayan olmadı henüz

kremalı mantarlı makarna yapıcam bugün,
ilk defa klasik makarnanın dışına çıkıyorum...
aslında severim böyle tatlarıda denememiştim hiç.

mantar kurabiye için malz leri oluşturdum az sonra yapmaya başlıcam becerebilirsem resim koyarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…