Canım benim nefis görünüyor ellerine sağlık
Tadını beğendiniz mi? Arada fark yok gibi hangisi daha güzeldi?
Güzel soruben atlamışım yazmayı..
Bence fırında pişen daha kuruydu hamuru falan benim damak tadıma daha çok hitap ediyordu..
Ancak eşim,tavadakini daha çok beğendi..
Yani her ikisi de çok lezizdi..
Sağol derinim canım arkadaşım
Canım benim çok sağol yorumlarını paylaştığın için...
Tatile girelim ben de yapıcam inşallah..
Pazartesi finallerim başlıyor. Birkaç gün giremicem yine...
Güzel paylaşımlarını bekliyor olacağım derin'im,sınavlarda başarılar dilerim kolay gelsin
Merhaba Derin
Tava pizzanı burdaki güzel yorumlara ve beğenilere dayanamayıp haftasonu eşim için yaptım, çok güzel oldu. Teşekkürler tarif için.Evde yapılan bir pizza ancak bu kadar güzel olabilirdi heralde.Ölçüler de çok güzel.Kızımdan zaman bulabilsem de hepsini deneyebilsem keşke.
canım tavada pizzana bayıldım ya çok güzel olmuştu biz 10 kişiydik az geldi sadece ama herkess bayıldııı o an kapış kapış olunca resim çekemedimm bi dahakine sözz
ben bu ölçüde büyük tavaya yaptım valla yetti 1 dilim yedikk
cnm bu hafta sonu sabah kahvaltasına eşime yapıcam
bir sorum olucak üzerindeki sosis salam sucuk pişiyoru mu eşim et türü yicekleri çok pişmiş yerde
ah bende istiyorum bir yemek blogu oluşturmak bir gün başlıcam inş
derin pizzan bi harikaydı denedim oldu süpersin
pizzanın tarifini bende aldım burdan haftasonu yaptım cok guzel oldu ellerine saglık tesekkur ederiz tarif icin
Islak kek
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika daha çırpın. Eleyerek; kakao, vanilya, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kare borcam tepsiye hazırladığınız hamuru boşaltın. 170 dakika ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Sosu için, tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kek ılındıktan sonra kare şeklinde kesin.Üzerine ılık sosu dökün. (kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kekiniz kuru kalacaktır) Servis tabağına alıp, hindistan cevizi yada toz fıstık ile süsleyin..
Tarif gulaymutfakta.blogspot.com'dan alıntı...
Tarifi dün denedim harika oldu, tavsiye ederim kızlar...
Tavanın büyüklüğüne de bağlı tabi canım...
Biz 4 kişi ikişer dilim yemiştik...
Merhaba canım...
Çiğ kalmıyor sosis ve sucuk da çok pişmişi nasıl oluyor ki bunların :)
Afiyet olsun canım :)
Islak kek
(kek sıcakken dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kekiniz kuru kalacaktır)
[/B]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?