ya bir daha konuşamazsam?

canım benım cok gecmıs olsun guzelm sen ıyılescegıne ınan hep dua et ıyılesırsın.aklına hıc ama hıc kotu seyler getırme
benım halamında beynınde tumor vardı allah alllaaah doktorlar ne senaryolar yazdılar kadını oldurduler resmen neler neler dedıler halamda bızde nası zor gunler gecırdık sonra tedavıye baslandı gamma knife die bısey oldu amelyat gıbı ondada duyma kaybı oldu mesela ılk aylarda sonra yavas yavas duzeldı onada dedıler duymayabılır bı kulagınız falan dıe ama o cok ınanıodu duycagına hep cok sukur cok ıyıyım dıyodu suan cok ıı masallah
sende ınan canım benım ve dıger arkadaslarında dedıgı gıbı bı doktora baglı kalma mutlaka baska doktrlarada gorun ınsallah bı an once iileşirsin
dualarım seninle :teselli:

Öncelikle Allah şifa versin geçmiş olsun,olumsuz düşünme güzelim ya kötüyü çağırıosun böyle konuşarak tedavisiz bişi yok yani Allah her şeyin dermenını vermiş sende olumlu düşün önce sonra tedavi ol ve moralini yüksek tut biliosun ki vücudda mutluyken salgılanan bir hormon var ve bu antibiyotik etkisi gösterio ii edio yanii Allah yardımcın olsun...:Saruboceq:

çok geçmiş olsun. bazı doktorlar gerçekten de bilip bilmeden konuşuyor. benim de başıma geldi. kesinlikle birkaç doktora görünmeden bir tedaviye falan başlama.

gecmis olsun öncelikle..
benim ses tellerimde nodul var 3 tane sanırım..
lise sondayken çıkmıştı..yani yaklaşık 6 sene önce falan..
bir çok şey yasaktı ilk basta,ameliyat olmak istemedim doktorda çok gerek görmedi..çok fazla yasaklara uymamama rağmen bir problemim yok..
dediğin sekilde kontrol edildi,küçük bir kamerayla ağzından sokuyor kamerayı ve ses tellerine kadar iniyor..böyle anlatınca korkunç gibi geliyor :)) hatta o gün erkek arkadasım vardı yanımda dayanamayip başka odaya gitmişti:))) dışardan bakıldığında veya anlatıldığında korkunç gibi gelsede hiç korkunç bir yani yok :))) zaten boğazına sprey sikarak uyusturdugu için hissetmiyorsun bile..eğer bu kontrolden çekiniyorsan kesinlikle çekinme:) o yüzden anlattım..çok basit ve hiç bir şey hissetmedigin bir yöntem..doktor da zaten kameradan kontrol edebildiği için güzel bir yöntem..baktirmani tavsiye ederim..
ses teli felci konusunda bir fikrim yok açıkcası..ama bana da ilk nodullerim çıktığında soğuk-sıcak icmek yasakti,bağırarak konuşmak yasakti,sigara zaten yasakti,nefes alıp o nefesi yavaş yavaş kullanarak ve sessiz konuşmamı söylemişti doktor..bu tarz seylere dikkat etmek gerekiyor aslında..şimdi bile çok soğuk bir seyler içip biraz bağırsam hemen sesim kisilir :) alıştım artık..ama dediğim gibi yani benimki çok ciddi bir şey değil aslında..umarım seninki de tahmin ettigin gibi değildir..
ama o kontrolden sakın korkma..2dk sürmüyor bile..onu bir yaptır derim..öyle daha net sonuclar alabilirsin..
tekrar gecmis olsun..

çok sağol bitanem yerimseniben halanaçok geçmiş olsn.darısı benm başıma :Saruboceq:

vücudda mutluyken salgılanan bir hormon var ve bu antibiyotik etkisi gösterio ii edio yanii Allah yardımcın olsun...
çok doğru sağol canım opuyorumnanaktan
çok geçmiş olsun....bikaç doktora sormadan hemen üzülme öyle....inşallah kötü birşey olmaz
inşallah canım :Saruboceq:
çok geçmiş olsun. bazı doktorlar gerçekten de bilip bilmeden konuşuyor. benim de başıma geldi. kesinlikle birkaç doktora görünmeden bir tedaviye falan başlama.

haklısın canm benm çok sağol :1rolleyes:

cekhu çok sağol canım zemuszemus o kameradan korkuyorm işte. zAten nefes alınca zorlanıyorm. midem bulanmaz inş hihoyyyt işlemden sonrada bi tedavi yapar inş :Saruboceq:

canım çok geçmiş olsun öncelikle...
ama herkesin problemi aynı değildir ki neden hemen böyle karamsarlığa kapıldın git bir uzmana detaylı bir araştırsınlar bak et ondan sonra ağlanacak halin varsa ağla....(Allah yazdıysa bozsun inşallah)
Rabbim acil şifa versin ....

Öncelikle acil şifalar diliyorum çok geçmiş olsun.Aklınıza kötü şeyler getirmeyin hemen birkaç uzmana daha görünebilirsiniz.Moralinizi lütfen yüksek tutun tıp artık çok ilerledi ve mutlaka tedavisi vardır.Bir süre kendinizi yorgun hissedebilirsiniz ama moralinizi yüksek tutarsanız bence herşeyi çok daha rahat atlatrsınız.Tüm güzellikler sizinle olsun..

kameradan hiç korkma...biliyorum düşününce bı kötü oluyor insan ama inan o kadar kötü bir şey değil..
ben rutin kontrole gitmiştim adam kamerayla bakicam dedi düşünme fırsatı vermedi bana hiç :) iyikide vermemiş yoksa bende yaptiramazdim,kafamda kurardim sürekli ama öyle değilmiş :) zaten kafani kaldırıyorsun bir aci yakalıyor doktor ve sprey sıkıyor uyusturuyor sen sadece hap icer gibi yutkunuyorsun o kadar..ve o kamera sayesinde rahatça ne var ne yok görüp o sekilde tani koyabilmesi kolaylaşıyor..hiç hiç hiç korkmasın gözün..sonrasında da hiç hır şey hissetmiyorsun..uyuşukluğu bile sadece yutkunurken biraz fark ediyorsun o da çabucak geçiyor zaten..

amin cnm bnm cok saol senın ıcın dua etcem :Saruboceq:
vereliniortak
sağol canım yerimseniben güzel dileklrin için
haklısın moral çok önemli bayanssulusmile bilemiyorm doktor bi şey söylemedi inş.vardır tedavisi. kaydirigubbakcemile5

tecrübelerini paylaştığın için sağol cekhum opuyorumnanaktan

ben de ses teli felci geçirdim tek taraflı. 5 ay konuşamadım ve aynı dediğin belirtiler vardı bende. canım, arkadaşlar yazmış ama ben bizzat yaşadığım için biliyorum ses telin geçici felçe benziyor anlattıklarından.. guart ameliyatı olmuştum.

senin ses tellerine giden sinirde ameliyat esnasında çekiştirmişlerdir ve zedelenmiştir. sinirin toparlanması çok yavaş oluyor. ben depresyona bile girmiştim ve çok KBB ye göründüm.

üzülecek bir durum yok. eğer ses telin kopmuşsa yerine gelmez. zedelenmişse en geç 1 yıl içinde yerine gelir sesin. bu kişiden kişiye değişiyor. ben o zaman çok araştırdım. 1 ay süren de var 10 ay da.. 9 aya kada iyileşmezsen ses teline silikon yapıyorlar ve o kaçak yeri dolduruyorlar ve tekrar konuşmaya başlıyorsun o belirtiler de kalmıyor. yani çaresiz bir dert değil. ama seni anlıyorum çünkü geçen sene bu zamanlar ben de senin gibiydim. konuşamamak, soğuk-sıcak yiyememek, iş yaparken boğazının yanması faranjit gibi ve nefes nefese kalmak.. bunlar çok zor.

ben de ses tellerime baktırmıştım. kamera soktular hem de defalarca hiç acımadı anlamadım. bu olayı büyütme bence.ses telleri 2 tane yelpaze gibi. bir yelpaze oynuyor diğeri hep kapalı duruyor o yüzden konuşurken hava kaçırıyorsun..

işte o boşluğu silikon ile çok minik bir operasyonla dolduruyorlar. hatta istanbulda bir prof 3 aylıkken hemen yapalım dedi yatırıyordu ben istemedim.

geçmiş olsun. moralini bozma. çaresi var ve yüzde doksandokuz iyileşirsin. ameliyatta hortum zedelemiştir kolay değil onu koparmak. ancak cerrah yanlışlıkla kesecek de öyle. sinir hep yıpranır..

gelişmeleri bildir bana

Son düzenleme:
öncelikle çok çok geçmiş olsun
bundan 6 yıl önce geçireceğim bi operasyon için
var olan risklerden birisi ses teli felciydi
ve dr'um hacettepe üni.kbb anabilimdalı başkanıydı
ses teli felci için üzülmemem gerektiğini bunun tedavisinin olduğunu biraz zaman alacağını
ama tedavi olacağını söylemişti
o yüzden üzlmemen gerektiğini biliyorum tek yapman gereken
iyi bir kbb uzmanı bulman
evet ses tellerinin kontrolü biraz ağrılı bi yöntemle oluyor ama
kısa süreli bi ağrıyı yaşaman ses teli felciyle yaşamandan iyidir
tekrardan Rabbim acil şifalar versin

çok geçmiş olsn bitanem yerimseniben evet doktorda öle dedi ameliyatta zarar görmüş dedi. şimdi naslsn,konuşman,yiyip içmen. ben su bile içerken kaçıyo boğazıma benneyaptımki sol tarafa yatınca öksürük iyice artıyo. umarım iyisindir ve umarm bende iyileşirim opuyorumnanaktan gelişmeleri yazarım kaydirigubbakcemile5

sağol canım opuyorumnanaktan işte o kamera korkutuyo beni. başka bi doktora daha gitcem. olmadı çaresiz yaptırcam boshayallersmile

Cok gecmis olsun Allah sifa versin. Oncelikle doktorun dedikleriyle karamsar olma cunku doktorlar her zaman en kotu ihtimali dusunmek zorunda ama sen iyi seyler dusunki oyle olsun. Kameradan hic korkma ben 2 ay once gittigimde doktor kamerayla bakmisti once spreyle uyusturuyor sonrasinda hic bisey hissetmiceksin emin ol ve bence sagligin icin mutlaka baktir kamerayla bosuna korktugunu anliycaksin

allah yardimciniz olsun acil sifalar diliyorum
bi kac doktora daha basvurun insallah tez zamanda iyilesirsiniz

şimdi şükür birşeyim kalmadı darısı senin başına...

önce çok geçmiş olsun benimde ciğerimde sorun vardı ve kamerayla girilip bakılacak dedi dr bende sizin gibi çok korktum yaptıramam beni bayıltın yapın dedim ve öyle yapıldı sende anlatsan ve rica etsen belki senide bayıltırlar inşallah çabucak geçer iyi olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…