ya çocuğum engelli olursa

nilgul80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
257
57
118
Kahramanmaraş
merhaba.biliyorum hepimiz engelli adayıyız hayatta.fakat eşimin anne tarafında engellikik var.örneğin kaynım eli ve ayağında engellilik var.teyzesinin oğlu zihin engelli.dayısının kızı fiziksel engelli.ve bir teyzesi de fiziksel engelli.bu nedenle çocuk sahibi olmaktan çok korkuyorum.

iyi düşünün iyi olsun lutfen kotu dusunup kotuyu cagırmayın.
ben bızım eskı mahallede sagır ve dılsız bır cıftın 2oglu konusuyor ve duyuyordu.
ALLAHIN TAKDIRI AMA BEN COK ORNEKLER BILIRIM ANNE BABA ENGELLI COCUKLAR SAPASAGLAM
OLUMSUZ DUSUCELERE YERVERMEYIN

böyle düşünme bence kaderde varsa eğer ne kadar korkarsan kork başına gelir zaten bizim elimizde olan bişey değil bu biliyorsun allahtan hayırlısını iste bol bol dua et allah hakkımızda en hayırlısı neyse onu verir sen kalbini temiz tut hiç korkma cnm allah gönlüne göre versin :71:

Allah sağlıklı sıhhatli bir evlad nasip eder inşaALLAH...Ama ailede var diye engelli olacak diye bir şey yok ...Benim ve eşimin ailesinde yoktu ilk çocuğum da olmadı ikincisi engelli oldu sonradan sağlıklı bir kızım daha oldu...Ben size dr. gidip dücüncelerinizi ona anlatmanızı tavsiye ederim...

Herşeyden önce Allah'ın takdiri...Ve tabiki hepimiz engelli adayıyız...
Ama eğer böyle bir korkunuz varsa eş seçiminiz yanlış olmuş...Evlenmeden bilmiyor muydunuz bu kadar engellinin varlığını...
O zaman düşünmediniz mi ya çocuğum engelli olursa diye...

Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin arkadaşım.
Sana tavsiyem eşine tam teşekküllü bir hastanede genetik testlerin yapılması.
Şimdi tıp çok ilerledi, eşinin gen haritası çıkarılıp ne var ne yok görülür.
Eğer bir taşıyıcılık durumu varsa tüp bebek yöntemiyle sağlıklı çocuklarınız olabilir.
Allah yardımcınız olsun.

Herşeyden önce Allah'ın takdiri...Ve tabiki hepimiz engelli adayıyız...
Ama eğer böyle bir korkunuz varsa eş seçiminiz yanlış olmuş...Evlenmeden bilmiyor muydunuz bu kadar engellinin varlığını...
O zaman düşünmediniz mi ya çocuğum engelli olursa diye...

Evet arkadaşım doğru söylüyorsun hepimiz bir engelli adayıyız.
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.
Tıp o kadar ilerledi ki aklın hayalin durur.
Önce Allah'ın takdiri sonra tıptaki olanaklar...
Ancak sonraki söylediklerin inan içimi acıttı.
Eş seçimi niçin yanlış olsun, o adamda genetik bir taşıyıcılık varsa evlenmeye hakkı yok mu?
Onu geçtim engelli birinin evlenmeye hakkı yok mu?
Çok sert konuşmuşsun.
Ben de genetik bir hastalık taşıyorum ve evlenmeden önce bunu eşime söyledim.
Eşim bir an bile tereddüt etmedi, Allah ondan razı olsun.
Babam engelli ve evlendikten sonra annem bana hamileyken çıkmış hastalığı ortaya.
Annem boşanmış mı? Hayır, çok şükür 27 senelik evliler, annemin bir kere of dediğini görmedim.
Lütfen biraz duyarlı olalım.

allahın takdiri hiçkimse bilemez...ailede engelli varsa seninkid eolacak diye bi durum yok..dediğim gibi allahın takddiri..kimseyi bu ko nuda yargılmamak gerek..dua edip allahtan hayırlısını istemeliyiz...

Canım merhaba...Bak başımdan geçen olayı anlatayım sana...

Hamileyim.Sık sık kontrollere gidiorum.Bebek 4 aylık.Gayet her şey normal şükür.Yolunda giriyor.

5 inci ayımda filanım.TAAAA TAAAMMMMM süprizzzzzz....Kontrolümde doktor demesin mi AMNİYOTİK BANT oluşmuş sende.Bebek hareket ederken elini yada ayağını buraya takarsa,taktığı o organ gelişmeyebilir.Hazırlıklı olun !!!!!!!!!!

Hani insan derya dünyam karardı,inan doğru bi kelime.Ben tabi ağla anam ağlaa...Sürekli ultrasana girmek istiyorum acaba taktımı elini yada ayağını diye.Tabi böle bişi olmuyor biliorsun.her istediğinde ultrason.

Bi gün ağlıyorum yine ama her an takıldımıki eli,ayağı oraya geldimiki diyorum.Çok kötü günlerdi.Biliyormusun belki de yawaş yawaş alıştırıyorduk kendimizi.Eşim dedi ki ' Hiç canını sıkma,üzülüp ağlama.Eğer Allah böyle uygun gördüyse bize,yapacak hiç bir şey yok '

İnan her ay kontrolümde koşa koşa gidiordum takıldımı ki diye.Sezeryanla doğum yaptım ben.Genel anesteziyle.Ayılırken çok sersem oluyorsun narkozun etkisiyle.'Gözümü açar açmaz elini ayağını takmışmı banda ' demişim.Doktorum gülerek anlatıyor halimi.Millet bebeğime bakim der ilk,sen ne dedin diye.

Takılmamış çok şükür.Sağlıklı bir kızım oldu.Allah hepimize nasip etsin.

Şunu söylemek istiyorum.Bu durumlarda biraz Allah a bırakmak gerekiyo galiba.Ama korktuğun gibi bişey olsa bile teşhis anne karnındayken konuyo artık.

bunun bazi testleri vardir sanirim...kan uyusmazligi filan..veya doktor bilir genetik bi sey olabilirmi diye sorarsan.. doktorla gorus..
ama evet Alah bilir,,
ben ailemde hic engelli yokken bile surekli korkuyodum.. bu kadinsal bi dusunce..seytanin vesvesesi..
iyi dusun,iyi olsun..
opuyorum cnm

Ben fiziksel engelliyim, doğuştan kalça çıkığı var ve benim ailemde bir çok kişide var. Çocuklarım doğduğunda ilk kontrollerinde dr.a söyledim.Dr.da ben daha sizi görür görmez baktım. yok demişti. Çook sevinmiştim. Ama teyzelerimde, kuzenlerimde anne, baba sağlıklı olup çocuklarında kalça çıkığı olan çok var ailemde. Gerçi Allah'a şükür Rabbim beterinden korusun.

Evet arkadaşım doğru söylüyorsun hepimiz bir engelli adayıyız.
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.
Tıp o kadar ilerledi ki aklın hayalin durur.
Önce Allah'ın takdiri sonra tıptaki olanaklar...
Ancak sonraki söylediklerin inan içimi acıttı.
Eş seçimi niçin yanlış olsun, o adamda genetik bir taşıyıcılık varsa evlenmeye hakkı yok mu?
Onu geçtim engelli birinin evlenmeye hakkı yok mu?
Çok sert konuşmuşsun.
Ben de genetik bir hastalık taşıyorum ve evlenmeden önce bunu eşime söyledim.
Eşim bir an bile tereddüt etmedi, Allah ondan razı olsun.
Babam engelli ve evlendikten sonra annem bana hamileyken çıkmış hastalığı ortaya.
Annem boşanmış mı? Hayır, çok şükür 27 senelik evliler, annemin bir kere of dediğini görmedim.
Lütfen biraz duyarlı olalım.

Eğer böyle bir korkunuz varsa ne demek hanımefendi...
Neden işinize gelen kısımlarını alırsınız hiç anlamam...
Genetik hastalığı olan biriyle evlenilmez demedim...
Böyle bir korkunuz varsa bunu evlenmeden önce de biliyorsanız dikkat etseydiniz şu an düşünmenin anlamı yok dedim...
Aslında gayet açık yazıdğım şey ama her insan anlamak istediğini anlıyor işte...
Gereksiz alınganlık göstermeyelim lütfen...Kimin neye ne kadar duyarlı olduğunu bilemezsiniz tıpkı hayatımda engelli birinin olup olmadığını bilemediğiniz gibi...

Merhaba arkadaşım,
Bende sana benim doğum hikayemi anlatim da moral olsun sana :61: Bizim ailemizde engelli biri yok, annem bana hamileyken yeşilköy'de zamanın en iyi hastanesine (şuanda hala yeşilköy'de o hastane ve gerçekten çok ünlü bilirsiniz belki) doktora gidiyor ve ultrasona giriyor. Daha ilk defa girdiğinde doktar " bu bebeğin bir bacağı bir kolu yok engelli ve erkek" demiş. Annem hastaneden çıktıktan sonra ağlaya ağlaya eve gelmiş ki psikolojisini tahmin edersin, babama olanları anlatmış babam belki saklamıştır kendini doktor tam anlayamamıştır fln demiş. Bir sonraki kontrolde tekrar ultrasona giriyor annem ve doktor tekrar" bu bebeğin bacağı kolu yok alalım bebeği" demiş. Annem aldırırmı hiç engellide olsa benim çocuğum diye. Daha sonra başka bir hastane de doktora gitmiş ve o doktor" bebekte bir sorun göremiyorum ve kız demiş". Ama annem ilk gittiği doktorun söylediklerinin etkisiyle okadar çok korkmuş ki anlatamam, doğumuna kadar o kadar çok dua etmiş ki... Ve sonunda ben doğmuşum. Elim, ayağım diğer organlarım sağlam bir şekilde sadece kalp kapakcığımda bir sorun vardı okadar oda 18 yaşımda tamamen geçti ve kız olarak :61: Diyeceğim o ki hiç korkma Allah'a sığın, zaten Allah verecekse sağlam çocuk verir doktor istediği kadar kendini parçalasın alalım diye. Sakın öyle hatalara düşme canım ve korkma..

Eğer böyle bir korkunuz varsa ne demek hanımefendi...
Neden işinize gelen kısımlarını alırsınız hiç anlamam...
Genetik hastalığı olan biriyle evlenilmez demedim...
Böyle bir korkunuz varsa bunu evlenmeden önce de biliyorsanız dikkat etseydiniz şu an düşünmenin anlamı yok dedim...
Aslında gayet açık yazıdğım şey ama her insan anlamak istediğini anlıyor işte...
Gereksiz alınganlık göstermeyelim lütfen...Kimin neye ne kadar duyarlı olduğunu bilemezsiniz tıpkı hayatımda engelli birinin olup olmadığını bilemediğiniz gibi...

Afedersiniz de eş seçiminiz yanlış olmuş ne demek?
Seçtiği kişinin evlenmeye hakkı olup olmadığını sordum bu kadar basit...
Sonuçta herkes korkar evladının böyle bir şey yaşamasından, ne yani korkuyorsak istediğimiz insanla evlenemeyelim mi?
Haklısınız herkes anlamak istediği gibi anlıyor tıpkı sizin gibi...
Umarım evliyseniz böyle bir korkuyla karşı karşıya gelmez, bekarsanız da böyle hassas bir konu nedeniyle eş seçimi gibi bir ikilem yaşamazsınız.

Afedersiniz de eş seçiminiz yanlış olmuş ne demek?
Seçtiği kişinin evlenmeye hakkı olup olmadığını sordum bu kadar basit...
Sonuçta herkes korkar evladının böyle bir şey yaşamasından, ne yani korkuyorsak istediğimiz insanla evlenemeyelim mi?
Haklısınız herkes anlamak istediği gibi anlıyor tıpkı sizin gibi...
Umarım evliyseniz böyle bir korkuyla karşı karşıya gelmez, bekarsanız da böyle hassas bir konu nedeniyle eş seçimi gibi bir ikilem yaşamazsınız.

İllaki yanlış anlayacağım diyorsunuz...Keyfiniz bilir...
Ben ailesinde genetik bir hastalığı olan bir adamı, çocuğumun hasta doğacağı korkusunu taşıyorsam eş olarak seçmem...
Siz istediğinizi yapın...
Anlaşılır oldu mu ki...

İllaki yanlış anlayacağım diyorsunuz...Keyfiniz bilir...
Ben ailesinde genetik bir hastalığı olan bir adamı, çocuğumun hasta doğacağı korkusunu taşıyorsam eş olarak seçmem...
Siz istediğinizi yapın...
Anlaşılır oldu mu ki...

Benim yanlış anladığım falan yok hanımefendi.
Sizin seçimleriniz beni enterese etmez.
Bunu yaşayan biri olarak sadece nacizane bir tavsiyede bulunacağım. Böyle bir durumla karşılaşırsanız kestirip atmak yerine neler yapılabiliyor az da olsa araştırın...
Araştırın ki bu konudaki bilgisizlikler (bu sözüm bilgisi olmayan herkese) ortadan kalksın.
"Büyük lokma ye büyük söz konuşma" demiş atalarımız.
Umarım büyük konuştuğunuz şey başınıza gelmez.

Ailede bu gibi rahatsızlıklar olması elbette riski arttırır. Ama bebek isteyince de bu riski göze almak gerekiyor. Aslında herkeste olan riskler bunlar siz akraba evlilği yapmamışsınız, eşinizin anne tarafında bu hastalıklar var. Sağlam bir genetik geçmişe sahip olanlarda da olabilir bu hastalıklar. Bence bebek sahibi olmadna önce genetik uzmanıyla görüşebilirsiniz. Ancak en önemlisi böyle bir olasılığa karşı kendinizini hazırlamanız. O bebeğe bakabilecekmişsiniz, zaman ayırabilecek misiniz ona uygun eğitimleri verebilecek misiniz. Allah'a bol dua edin ondan medet umun. İnşallah birşey olmaz. Ben işitme engelliler yüksekokulunda çalıştım. O insanları orada çalışmadan önce yadırgardım anlamazlar hiçbirşeyden zannederdim ama iç mimarlık ve grafik dallarında değitim veriyordu okulumuz ve süper şeyler çıkıyordu ortaya. Hem orada çalışan işitme engelli bir arkadaşım doğum yaptı ve kızı duyuyor. Bu tür vesveseleri atın içinizden ve hayırlısını Allah'tan dileyin..

Back
X