- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi Littlestar
-
Emzirirken doğum kontrol hapı kullanamazsın.Dogum sonrası Doğum kontrol hapı yasak mi kızlar? Yanı emzirirken?
ben emsirdiğim süre boyunca yani 1 seneden fazla regl olmadım.emzirirken prolaktin hormonu salgılıanıyor.bu hormon da yumurtlamayı baskıladığı için yumurtlamayı engelliyor..ancak koruması (regl olmasan dahi) %100 değil.yani gebelik istenmiyorsa mutlaka ek koruma gerekli.Benimde o değil canıminşallah koruyordur adet olunca emzirmenin korunmaya bi etkisi yoktur diye duymuştum da
Evet Canım bi kaç gün sonra yapıcam olmazsamBen lohusalıktan sonra 1 yıl adet görmüyorum ,muhtemelen süt o şekilde koruyordur ama ben güvenmedim yinede. Ama adet görüyorsanız süt korumaz sanmıyorum
Yine de ne test yapın içiniz rahat etsin
Kesinlikle gerekli bencedeben emsirdiğim süre boyunca yani 1 seneden fazla regl olmadım.emzirirken prolaktin hormonu salgılıanıyor.bu hormon da yumurtlamayı baskıladığı için yumurtlamayı engelliyor..ancak koruması (regl olmasan dahi) %100 değil.yani gebelik istenmiyorsa mutlaka ek koruma gerekli.
Evet canımkorunuyor musunuz?
İsim vermek istemem ama emziren anneler için doğum kontrol hapı var. C ile başlıyor. İçen çok arkadaşım var benim ama yinede tavsiye etmiyorum ben. İnsanın içi rahat etmiyor doktor önerse bile.Emzirirken doğum kontrol hapı kullanamazsın.
muhakkak ki sizde güveniyorsunuzbenim doktorumda böyle şeylere inanmayın.öyle saçma şey olmaz,süt korumaz dedi.
bilemedim şimdi
zaten hiçbir korunma yöntemi %100 değil.muhakkak tabi güvenmemek lazım.muhakkak ki sizde güveniyorsunuz
benim kadın doğumcu çok güvenilir geliyordu bana
doğumdan sonraki muayenede korunmayı ne yapacaksın dedi eşim korunacak diyip süt olayını da sordum
güvenme sakın dedi.. %70 oranında koruyor dedi
Ay bu msj bana da çok iyi geldi, bebeğim 16 aylık benimde adetim 8 gün kadar geciktiBebeğini emziriyorsan adet döneminin düzensiz olması çok normal 6 ila 12 ay arasında düzene girecek, yengemden biliyorum.
Amin canım benim amin inşallah:) vallahi her ay bu korkuyla yaşamakta zor yaAy cnm ayni korkulari yasiyoruz :)
Benimde 3 aylik oglusum var
40 ciktiktan sonra 1 ay icinde adet oldum simdi 1 ayi gecti olmadim test yaptm negatif herhalde dogumdan kaynaklaniyor duzensizlik normalde hep gununde geliyordu bende emziriyorum ve korunuyoruz
Allah olmayanlara versin bizlerede biraz ogluslari buyutelimde oyle versin ins
Aynen oyle canım acemin evlilik acemi annelikBiz daha evlilikte acemi olduğumuz için korunmamıza rağmen her ay korkuyoruz galiba kızlar
Bu kadar korkuyordunuz niçin önlem almadınız?Kızlaar uç aylık bir oğlum var lohusalığım bittiğinden beri adet görüyorum ama bu ay uç gün geçti ya hamileysem ne yaparım nasıl bakarım test yapayım mı bekleyeyim mi sizce ?
Canım sanırım okumadın mesajlarımı korunuyorum ve emziriyorumBu kadar korkuyordunuz niçin önlem almadınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?