ya hiç arkadaşlık teklifi eden çıkmazsa?

14 yaşındayken düşünme bunları canm..
ayrıca orta okuldaken lisenin muhteşemliginden bahseder ya herkes..bence hiçte öyle degil. yani degişen bişey olmıcak..bunu sonradan anlıcaksn tabi de..
bu evlilik mevvzunuda cok erken takmışşsın kafana ..
eninde sonunda biri cıkar karşına kader kısmet meselesi ha deince bişi oldugu yok ki cok düşünme akışına bırak bence..
mutlaka seni fark eden biri olucaktır

Şimdi sana gereksız gelıyor.Ama sonra fıkrın değişir. Lise ortamı o kadar kötü değil hersey aynı. Ergenlik çağındasın eninde sonunda birinden hoslanıcaksın. Oda senden hoslanır. Bu hıc olmuyacak ımkansız bırsey değil. Lise ortamı kötü değil. Evleneceğin insanı zamanı gelince bulucaksın Bu yuzden kafana takma sımdıden. Önünde uzun bir yol var daha Ama 9.sınıfta kesınlıkle biriyle çıkma , kendini derslerine ver. Tamam mı?

zaten üniversiteden evvel kimseyle çıkmayı düşünmüyorum hani evlenme meraklısı oldugumu falan düşünmeyin sadece merak ediyorum nasıl oluyor diye

neden bu kadar acele ettiğini anlamış değilim dogrusu daha yaşın 14 müş şu an hayatında birinin olması bana göre gereksiz bence bunları düşünüp beynini yoracagına hangi mesleği secmeliyim diye düşünsen daha yararlı olabılr hayatına elbet biri girecektır ama o zmaan bu zaman değil..

hayatında başarılar diliyorum sana

konulara bakıyorum da.
biri 16 yaşında sevgilisini 2 sene hiç görmeden nasıl bekleyeceğini soruyor.
biri 17 yaşında bakire değil ve erkek arkadaşıylaaynı evde yaşıyor.
burdada 14 yaşında kimse bana çıkma teklifi etmedi diyor.
neye bindik nereye gidiyoruz ?

Son düzenleme:
yazını okuyunca direk aklıma teomanın şarkısı geldi;daha 17 17 17

kaldı ki sen daha onyedi bile değil 14 yaşındasın canım,bırak bunları daha düşünme,kocaaaaman bir hayat var önünde....hayatı çokta planlamamak lazım bence,ne zaman tanışırım,ne zaman evleniriz falan filan,o zaman zaten hayatın tadı çıkmaz.hem bence şimdi derslerine odaklan canım,inan bana sevgili her daim bulunuyor,hem aşkın kapını ne zaman çalacağı belli olmaz,sen hayatını yaşa,önce okulunu bitir,gez,dolaş,eğlen...

14 yaşımda, öncesinde ve sonrasında; deli gibi çalıştım..
Birşeyler yapmaya, kendimi hep bir adım ileriye atmaya uğraştım-uğraşıyorum.
Bu sizin söylediğiniz yaşlarda bırakın evlenmeyi sevgili düşüncem bile yoktu.Ne olduğunu bile doğru dürüst bilmiyordum..

Gideceğim üni.hayalini, kuracağım işin planlarını yapıyordum..

Ama şuan bunları okudukça üzülüyorum sanırım..

Senin yaşındakilerin böyle şeyler düşünmesi normal ama bu yaşta bu kadar ileriyi düşünme tatlım.Liseyi bi oku güzelce eğitim çok önemli.Ondan sonra zaten kafana göre birisi karşına çıkar.

okulu oku tatlım dersıne ıyı calıs ve senı bekleyen erkekler ıcın hıc meraklanma, cunku su an bıraz daha populer olan kızlar kovalanır ancak yasın kemale erdıgınde hersey daha farklı olacak, bır kere daha guzel bır kız olacaksın kı lısede populer olan tıplerın bırcogu ne unıversıteye gıdebıldı ne de artık populerler...hıc unutmam ortaokulda ezgı vardı meltem vardı super guzel ve zayıflardı ama artık cok kılolular ve ezgının yuzu makyaj yuzunden harap olmus durumda ama dılek dıye bır arkadasım vardı aynı senın guttugun kaygıları tasırdı hatta gulsah vardı kı, muhtesem ıyı bır ınsandı ama malesef kıymetını hıc bır erkek bılemedı cunku cok guzel degıldı bu ıkısı ozellıkle gulsah cok basarılı oldu odtu de okudu dılekte ıstanbul unıversıtesı bıtırdı ve artık hem populer hemde cok guzeller, yillarin ardindan yapilan bakimlar makyajlar bu kizlari bir atesli hatun yapmaya yetti:) ve şu an emin ol hayatta gerçekten popülerler

kızlar bazen çok acımasız oluyorsunuz.Çok doğal tatlım bu yaşta bunları düşünmen.Olur bazen işte insann aklına takılıveriyor olur olmadık şeyler ama merak etme Allahın izniyle zamanı gelince herşeyi güzel güzel yaşayacaksın sana çıkma teklifide edicekler sende hoşlanıcaksın aşıkta olucaksın hayırlısıyla evleniceksinde.Zamanları geldikçe olucak tabikide.Sen şimdiki yaşında bulunduğun ortam gibi düşünüyorsun ama lise ortamıda üniversite ortamıda çok farklı.Bir gün bir bakmışsın doğru kişi seni bulmuş bile.Yani olucak hiç dert etme bunları.Üzmede kendini doğal böle şeyler gelir insann aklına hiçbirimiz mükemmel robotlar değiliz 24 saat ders çalışmaya işe gitmeye yatmaya uyumaya programlı değiliz yaşımız gereği hiç olmadık şeyler kafamıza takılabilir.Ama bunu kendine sıkıntı haline getirme.Senden yaşça büyük evlenmiş bir ablan olarak söylüyorm herşey zamanı gelince olucak.Yeterki hiç acele etme.Kalp bu taş değilya birileri için çarpabilir ama emin ol doğru kişi üniversiteden önce pek denk gelmiyor.Genellemiyorm ama çoğunlukla böyle.Oyüzden hiç acele etme.Etrafında o bu yaşlarda bi onla bi onla çıkıp gömlek değiştirir gibi sevgili değiştiren aklını bunnla bozmuş arkadaşlarına bakma.Mutlaka böyle insanlar vardır.Yok o teklif etti bu teklif etti diye dolanırlar.Bu yaşlarda zaten erkekler evlenmek için çıkma teklifi etmezler ya laf olsun torba dolsun işte birbirleriyle yarışa girerler.Sana şuan kimsenn teklif etmemesi senin düzgün yetiştirilmiş bu durumlara prim vermeyen saf tertemiz bir kız olduğunun ispatıdır eminim.Şimdi böyle olduğun için kimse sana teklif etmez ama ilerde erkeklerde evlilik düşünücek yaşa geldiklerinde bu özelliklerin için peşinde sıra olurlar.Bir bakmışsın bugün bu yaşta o şu teklif etti bu teklif etti diye yaşayan kızlara etrafında kimseler kalmamış.Tamammı üzme yani kendini

canım seni iyi anlıyorum
etrafındaki arkadaşlarının hep (onların değimiyle)çıktıkları olur sonra kendinde eksiklik aramaya kalkarsın
ama aslında senin durumundur normal olan.
inan bayanlar çok değişiyor.20 yaşında kendinden daha emin bir şeyleri aşmış olcaksın.
şimdilik sana tavsiyem okulunu en iyi şekilde bitir.
etrafımda gördüğüm hiç kimse evde kalmadı iyi kötü talibi çıkar.
ama okuyunca daha iyileri çıkar.!
telaş yapma yaşının tadını çıkar:)

Tabiki olacak yeri geldiğinde canım
Kimisi (umarım olmazda) hata olarak yer edincek hayatında keşke olmasaydı diyeceksin
Kimisinede iyiki diyeceksin

Ama hayatının aşkı olduğunu düşündüğün kişiyle karsılastığın zamanda keske ilkim o olsaydı daha öncekileri yasamasaydım diyeceksin( en azından ben böyle düsünüyorum)
Olmaması güzel bisey bence, keske benimde hic olmasalardı:97:

Merhaba,

Şu çıkma lafını sevmiyorum.
Ne demek çıkmak?
Çıkmak denir?
Popülerlik olsun diye falan yapılan saçma şey. Çıkanların aralarında sevgi var mı diye merak ederim hep ama galiba yok.Adı bile berbat.

Ben 18 yaşındayım. Bu zamana kadar hiç biriyle "çıkmadım". Kimseyi sevmedim. Kimsede beni (bildiğim kadarıyıla :):), gizli hayranım yoksa :):) :))

Ben, gerçekten sevmeyi, aşık olmayı, sevilmeyi isterim.

Anlamsızca şeyler.. Çıkmak çok BOŞ bir şey...

Staj yaparken, işyerin de bir bayan çalışıyordu.( gerçi bu bayan lafına da sinir olurum ya neyse :)) Neyse, sevgilin var mı diye sormuştu. Ben de hayır demiştim. Çok şaşırmıştı. Günümüzde böyle demek ki. Genç erkekler ve genç kızlar çıkarlar... Yahu aklımıza başımıza devşirelim. Gençler lisede abuk sabuk şeylerle uğraşaklarına geleceklerini düşünsünler biraz. Okumaya baksınlar. Okumazlarsa hayat biraz zorlanabilir. Asgari ücretle bir yere girip, sıkıntı çekmemek için....

Biliyor musun, bende bazen senin gibi düşünüyorum. Bu zamana kadar hiç olmadı, bundan sonra......x?

Bak, ben çok karamsar bir insanım aslında. Ama artık karamsarlığı bırakmam lazım. 14 yaşındasın zaten. Dert etme canım. Daha çocuksun bee

Umarım bu uzun yazımla kimseyi sıkmamışımdır. :):)

Benim arkadaşımda kendince ortalama bir kızdı. Yani öyle dikkat çekecek güzellikte değildi. Ya o kimseyi beğenmiyordu ama çoğunlukla kimse onu...Daha sonra açıköğretimden ortaokul, lise derken üniversiteyi bitirmek üzere öğretmen olacak. Bu sırada o kadar çok kısmeti açıldı ki... Mantıklı insanlar bir yerden sonra güzellik aramıyor, kendine uygun mesleğini eline almış aklı başında bir eş istiyor artık. Bence şuan senin en büyük derdin okul olmalı. Önce mesleğinle evlen sonrasını görürsün zaten.

Konuyu silmişssin ama anladım 14 yaşındasın ve sevgilim olmazsa diyorsun?

Ablacım herşeyi bu kadar çabuk yaşama.Derslerine çalış.

Daha sen bebeksin ailen için.Aman amannn dikkatli ol.Zaman kötü

ben de 13-14 yaşındayken bunu çok düşünürdüm. şimdi 24 yaşında ve evliyim. oluyo yani zamanı gelince :76:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…