Ya kör olursam :( göz numaram hep büyüyor

15 yıldır düzenli gözlük kullanıyorum :KK70:
30 yaşına girdim çocuklukta başladım hala yükseliyor hafiften ama illaki duruluyormuş banada ilk 18 sonra 25 vs dendi ama bizim ailede herkes gözlüklü ve anne tarafım komple göz problemi var.Göz numaran sabitlenmeden ameliyat yapmak istemiyor doktorlar çünkü tekrardan derece yükseliyormuş bu aralar bende bulanık görüyorum yine kaşıntı vs oluyor sabahları ip gibi sıvı birşeyler oluyor.

Saçma sapan şeyler kuruyorsunuz kafanızda. İnsan göz numarasının büyümesiyle kör olmaz. O çok başka retinadaki yapısal bozukluklardan meydana gelen bir şey kaldı ki göz numaranız kaç olursa olsun gözünüzü isterseniz çizdirip kurtulabilirsiniz bunun için göz numarasının ilerlemesinin durması lazım ama eğer gözlüğü sürekli kullanıyorsanız belli bir yaştan sonra ilerlemez bu civarlarda kalır 19-20 gibi bir ölçü yok zaten. İlla bir yerde duracak.

Göz numarasinin ilerlemesi engellenemiyo bildigim kadariyla.

Bazi gozlerde numara ilerlemesi 30 yasina kadar devam ediyo hemen panik yapmayin.

Peki ek testler yaptirdi mi doktorunuz,gorme alani,kornea kalinligi falan gibi testler?

Evet hatta korneam vs çok iyiymiş
Başka hiçbir problemim yok büyümesi dışında

Saçma sapan şeyler kuruyorsunuz kafanızda. İnsan göz numarasının büyümesiyle kör olmaz. O çok başka retinadaki yapısal bozukluklardan meydana gelen bir şey kaldı ki göz numaranız kaç olursa olsun gözünüzü isterseniz çizdirip kurtulabilirsiniz bunun için göz numarasının ilerlemesinin durması lazım ama eğer gözlüğü sürekli kullanıyorsanız belli bir yaştan sonra ilerlemez bu civarlarda kalır 19-20 gibi bir ölçü yok zaten. İlla bir yerde duracak.

İnsan sağlığı hakkında endişe eder.
Lazer için göz numaramın büyük olduğu söylendi.
Mervek olurmuş anca

30 yaşına girdim çocuklukta başladım hala yükseliyor hafiften ama illaki duruluyormuş banada ilk 18 sonra 25 vs dendi ama bizim ailede herkes gözlüklü ve anne tarafım komple göz problemi var.Göz numaran sabitlenmeden ameliyat yapmak istemiyor doktorlar çünkü tekrardan derece yükseliyormuş bu aralar bende bulanık görüyorum yine kaşıntı vs oluyor sabahları ip gibi sıvı birşeyler oluyor.

İnsan işte endişeleniyor
Göz yani bu sonuçta :(

geçmiş olsun, ilerlemesini durduracak birşey ben de bilmiyorum, ama durduğu zaman lazer vs yaparlar belki, üzmeyin kendinizi.. benim de 24 civarı durdu. yaşınız kaç şimdi?

Benim bir akrabam da 9 numara takıyor, hatta lense geçmiş şimdi daha rahat ediyor, sana lens olmuyor mu ? bu yıllarda lens takabılırsın lensle daha yavas ılerlıyor, bır de gözünde astıgmat olabılır bellı olmuyordur aılede genetık astıgmat var mı bır baktır ıyıce baska yerlere de,
goz cızdırme ıcın de durması gerekır durmazsa yenıden 2.defa yaptırabılıyormuşsun,

benım bıldıgım doktorlar 28de durur dıyor, sonra 30-40 arası ilerlemıyor zaten aynı gozluk veya amelıyat olucaksan ol 28 yasında durum böyle.

astıgmat olabılır ama mıyopu arttırman da astıgmatı kapatmaz.

Benim arkadaşım neredeyse 3 yaşından beri gözlük kullanıyordu.Sürekli büyüme vardı.30 yaşında 6 numara iken lazer yaptırdı.Türkiye hastanesinde.

Merhaba kızlar,
Göz numaram sürekli ama sürekli büyüyor. Daha 3 ay önce değiştirdim gözlüklerimi. Dünyanın parasını ödedim. 8-9 numaraydı. Şimdi yine uzaktaki yazılar bulanık.

Doktorlar bilgisayarın vs etkilemediğini söylüyorlar. Genetikmiş. Genlerimde kaç yaşında kaç derece olacağı, ne zaman duracağı vs hepsi yazılıymış.

Ama ben hiç durmayıp 20-30 olacakmış gibi korkuyorum. Görememekten korkuyorum. Sinirim bozuluyor okuyamadıkça. 8-9 la bile gözlüksüz bulamam ne evimi. Ailemi bile tanıyamıyırum gözlüksüz.

Azıcık teselliye ihtiyacım var. Lazer yada mercek tedavileri de gözlerimin büyümesi durmadığı için olmuyor şu anda. 18inde durur dediler. Durmadı. 20inde durur dediler durmadı. En son doktor da daha büyümez dedi 24 yaşında oldum ama surmuyor. Nereye kadar gidecek
Şimdiye dek gözlük numaraları benim kadar yüksek biriyle tanışmadım :KK61:

Benim de durmuyor ve ben de 23 yaşındayım. Bazen çok üzülüyorum ama kendime teselli veriyorum.

Düşünün mesela, ya ortaçağda olsaydık? Lazer yok, lens yok.. Şu anki imkanlar dahilinde görebiliyoruz şükür. Durur inşallah sizinki de benimki de. Sıkmayalım canımızı..

Bir de içini rahatlatıcaksa söyleyeyım kör olmazsın ama numaran tabı gıtgıde buyumuş, 24de duraklar belkı sonra 3 sene sonra buyuycekse yıne 1 numara falan buyur bellıolmaz veya hıc buyumez 24de durur kalır bellı olmaz. Icını karartma daha fazla, yenı teknolojıler de gelısıyor bu konuda.

Merhaba kızlar,
Göz numaram sürekli ama sürekli büyüyor. Daha 3 ay önce değiştirdim gözlüklerimi. Dünyanın parasını ödedim. 8-9 numaraydı. Şimdi yine uzaktaki yazılar bulanık.

Doktorlar bilgisayarın vs etkilemediğini söylüyorlar. Genetikmiş. Genlerimde kaç yaşında kaç derece olacağı, ne zaman duracağı vs hepsi yazılıymış.

Ama ben hiç durmayıp 20-30 olacakmış gibi korkuyorum. Görememekten korkuyorum. Sinirim bozuluyor okuyamadıkça. 8-9 la bile gözlüksüz bulamam ne evimi. Ailemi bile tanıyamıyırum gözlüksüz.

Azıcık teselliye ihtiyacım var. Lazer yada mercek tedavileri de gözlerimin büyümesi durmadığı için olmuyor şu anda. 18inde durur dediler. Durmadı. 20inde durur dediler durmadı. En son doktor da daha büyümez dedi 24 yaşında oldum ama surmuyor. Nereye kadar gidecek
Şimdiye dek gözlük numaraları benim kadar yüksek biriyle tanışmadım :KK61:
Aynısı canım benim memnun oldum benimle tanıştın benim de 7 falan lens kullanıyorum 25 yaşındayım hala her gittiğimde gö derecem durmamış oluyo bende tedavi olmak istiyorum ama çözüm yok valla bitkisel şeyler uygulamaya başladım artık ben bal limon falan benimde endişelerim var ama işte herşey Allah tan Allah şifa versin Can'ım

Gozlugunu surekli yenilersen durmaz. Gozun tembellesiyor. 9 olsa 8.5la devam etmen lazim. Ayni seyi yasadim. 4 sene kucuk numara gozluk taktim arada hic ilerlemedi, gozlugu değiştirince 1 senede numaram artti.

Ben gün içinde lens kullanıyorum akşamları gözlük. Lensi altı aylık alıyorum yükselirse sadece lens numaramı değiştiriyorum.Gözlük düşük numaradan devam ediyor.
Görmeme gibi bir durum yok ilerde. Doktor sadece telefona,bilgisayara çok bakma,kitap okuma okumuşsun okucağın kadar diyor.Çocukluğumdan beri gidiyorum iyi bir doktordur ailecek ona gidiyoruz başka bir konuda uyarmadı beni korkulacak bir şey yok.

Aynısı canım benim memnun oldum benimle tanıştın benim de 7 falan lens kullanıyorum 25 yaşındayım hala her gittiğimde gö derecem durmamış oluyo bende tedavi olmak istiyorum ama çözüm yok valla bitkisel şeyler uygulamaya başladım artık ben bal limon falan benimde endişelerim var ama işte herşey Allah tan Allah şifa versin Can'ım

Bal limonu nasıl kullanıyorsun canım ?
Ay dursun ama büyü büyü nereye kadar

Gozlugunu surekli yenilersen durmaz. Gozun tembellesiyor. 9 olsa 8.5la devam etmen lazim. Ayni seyi yasadim. 4 sene kucuk numara gozluk taktim arada hic ilerlemedi, gozlugu değiştirince 1 senede numaram artti.

Al işte
En sonki doktoruma o kadar yalvardım değiştirmeyin alışmasın diye
Retinan yırtılır diye korkuttu değiştirtti.
Normalde bende 1 dereceye kadar düşük takardım eski doktorumun tavsiyesiyle

Benim bir akrabam da 9 numara takıyor, hatta lense geçmiş şimdi daha rahat ediyor, sana lens olmuyor mu ? bu yıllarda lens takabılırsın lensle daha yavas ılerlıyor, bır de gözünde astıgmat olabılır bellı olmuyordur aılede genetık astıgmat var mı bır baktır ıyıce baska yerlere de,
goz cızdırme ıcın de durması gerekır durmazsa yenıden 2.defa yaptırabılıyormuşsun,

benım bıldıgım doktorlar 28de durur dıyor, sonra 30-40 arası ilerlemıyor zaten aynı gozluk veya amelıyat olucaksan ol 28 yasında durum böyle.

astıgmat olabılır ama mıyopu arttırman da astıgmatı kapatmaz.

Astigmat numaram da ayrı var canım
O da ayrı bir dert
Lens kullanıyordum bende giç büyümüyordu sonra iltihap kaptı bıraktım

bu bir hastalık amelıyat sert lens falan gıbı çözümler veriolar prof. a gidin...

Back
X