Ya sinifta kalirsam? Cok stresliyim

Canım bende anksiyete var üni giderken vize final haftasi stresten kendimi yiyip bitiriyordum sadece bir dersten büte kaldım diye gunlerce agladigimi bilirim sonuc olarak bute girip gecmistim o dersi.he gecmeseydim alttan alsaydim da dunyanin sonu degilmis daha sonuclarin aciklanmamis bunun butunlemesi var olmadi alttan alirsin inan hersey gelip geciyor ve olacagina variyor sadece kendini yiyip bitirdiginle kaliyorsun

Üniversite hayatım boyunca hiçbir dersten kalmayıp, alttan ders almadan bitiren biri olmadı sınıfımda.
Bir de ilk sene ilk dönem derslere, üniversitenin sınav tarzına alışma dönemidir.

Ya sınıfta kalmazsan ? Ya başarirsan ?

Oo üniversitedeyken alttan o kadar dersim vardı ki, finallerde birinden çıkıp öbürüne girerdim ne oldu, okulu uzatmadım bile. Dert etme, bir şekilde biter... kimseye de birşey deme. Notlarım iyi okuyorum işte de. Millete kaç aldığını söylemene gerek yok...

yaaa
üniversite sınavına hazırlanan biri olarak yorumunuz beni tebessüm ettirdi :')

1. akrabalarinin söylediklerini umursama
2. Kendini sakin kimseyle kiyaslama iyice mutsuz olursun. Baskasinin kiyaslamasi da umrunda olmasin
3. Bence okul durumunla ilgili hatta kendinle ilgili bisey anlatma ve annen/ailen de anlatmasin. Kime ne ki? Hem seni elestirmelerine karismalarina zemin hazirlamamis olmazsin.

Lise ögretmeniyim ve ögrencilerimde bu tür sıkıntılarla sık sık karşılaşıyorum

Üni de sınıfta kalmak yok, dersten kalmak var onu da diğer seneye geçtiğinde almak zorunda kalıyorsun. 3 tane dersle bir üst sınıfa geçersin merak etme. Karşında 15 dersin 7sinden kalarak bir üst sınıfa geçip dersleri de hep birlikte verip mezun olan biri duruyor sırrımı söyleyeyim 4 kredilik dersin bütü 90'dı. 20 puan getirmişti 7 zayıf olsa bile geçme puanım yeterliydi.

Bir üst sınıfa hangi durumlarda geçilmiyor?

Genel ortalaman ilk dönem ve ikinci dönemin toplamların ikiye bölündüğünde 2.00 ın altında olursa galiba

Benim anlamadigim şey arkadaslarim benden az çalışıp yüksek alıyorlar Kendimi aptal gibi hissediyorum
İktisat zor bi ders ne yapacağım bilmiyorum

şimdi kalma var sanırım ortalama belli bir seviyenin altına düşünce kaldığın yıldaki dersleri alabiliyorsun sadece diye okumuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…