- 19 Aralık 2022
- 28
- 67
- 3
- Konu Sahibi Girlsbelikegirls
-
EVet yabancı. Yemekleri olsun, ne biliyim oraya buraya götürüp misal pazarı göstermek, balık pazarı diyelim , dil konusunda, büyüklere saygı burda cok önemli o yüzden nasıl davranılır nasıl selam verilir vs gibi seyler.Eşiniz yabancı mı ? Öğrenmeniz gereken kendi kültürleri nedir ?
Eşim kredi (24 ay taksitle)+ kira + faturalar ihtiyaclar vs diye strese soktu kendini. Beni de sokup vazgecirmek mi istiyor anlamadım.babam mantıklı dedi aslında falan diyor bazen cidden sinirim kat kat artıyor. Sen onlarla otur o zaman dedim. Beni kiraya cıkar dddimO zaman zorlanmazsınız ki o kadar miktardan, burada öğrenciler daha yüklü kredi ödüyor
Sakın çocuk yapma, ne yap et taşın ordan , bence seni kandırıyorlar..1 aydır eşimin anne babasıyla yasıyoruz. Bazı konularda uyum saglayamadık ve bu yüzden eşimin annesi sürekli bir şeyden sikayetci olup eşiyle kavga ediyor oğluyla kavga ediyor. Ben aşırı stress oluyorum. Herkes oluyor. Çünkü eşimin annesi sorunu dile getirirken doğru beden dili ve ses tonunu kullanmıyor. Eşim de cok arada kalıyor. Bir kaç gündür eşimle tartısıyorum ayrı eve cıkalım diye. Yeni iş buldu eşim. Kredi cekip türkiye hesabından tasınalım diyorum (yurt dısında yasıyoruz). Anne babasıyla sa konustuk onlar tasınmayın az daha para toplayın subat Mart gibi tasının diyorlar. Anneniz sorun yapmıcak artık siz tasınana ladar anlayıslı olcak diyor babası. Üzülmeye basladı annesi biz tasıncaz diyince. Ama ben insanların zorla ya da bu yastan sonra ddğişceğini düşünmüyorum. Annesi bugün A diyorsa yarın a dediğine b diyor öyle biri. Dillerini anlamıyorum diye yanımda da eşimle eşiyle kavga edip şikayetleniyordu ama ben anlıyorum az cok tabi. Hissediyorum da. Ben subat marta kadar kalmak istemiyorum burada. Eşim de zor günler yasıycaz diyip stress oluyor. Bu arada eşimde bazen yana dönerdir. Onun sözüne de inanamıyorum biraz. Sizce zorlukları göze alıp tasınmalı mıyız? Ben cektiğim stresleri ve agladıgım zamanları yok sayamıyorum
E ama onun bağırması olmamış da sizin de yaptığınız olmamış. Şimdi birlikte yaşamanın getirdiği bazı sorumluluklar var madem kabul ettiniz uyacaksınız. Kadın dışarıda çalışıp eve para getiriyor siz de evde oturuyorsunuz anladığım kadarıyla, e bi zahmet yemeği yapın. Siz yapın yiyen yer yemeyen yemez. Valla ben de kızardım bu durumda, eşim home office çalıştığı günler, ben ofise gidip çalıştıysam çıkarken arıyorum, ben yola çıkıyorum salatayı yap veya sofrayı kur veya şunu bunu çıkar diyeBen de işte genelde belirsizlikten nefret ederim. Garantici tipimdir. Annesi genel olarak tamam iyi biri tamam. Ama aynı evin içinde bir konuya takınca takıyor. Misal ben yemek yapınca genelde yaptıgımda yemez. Yerse de tadımlık yerler.O yüzden bazen yemek yapmam. Bugün yapmadım misal ve işten eve geldi eşim de evdeydi. Birden bire bagırıp cagormaya basladı yemek yok bilmwm ne falan diye. Zaten evini temiz tutuyorum ben o ocagı pis bırakır onu bile ben temizlerim.Eşim de ona kızdı öyle söylenince.
Sizin evde tek idare edemeyeceğinizden mi endişeleniyor acaba. Başka bir mantık bulamadım. Ama sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla orada aile ilişkileri çok sıkı belki de ailesinden çekiniyordur. Yine de bence siz farklı bir eve çıkma konusunda ısrarcı olun, tüm gün evde olan sizsiniz onun için işten sonraki birkaç saatin ailesi ile geçirmesi problem olmayabilir ama sizin tüm zamanınız onlarla geçiyor.Eşim kredi (24 ay taksitle)+ kira + faturalar ihtiyaclar vs diye strese soktu kendini. Beni de sokup vazgecirmek mi istiyor anlamadım.babam mantıklı dedi aslında falan diyor bazen cidden sinirim kat kat artıyor. Sen onlarla otur o zaman dedim. Beni kiraya cıkar dddim
Zaten ben ve eşim cocuk düşünmüyoruz. Sanırım eşimin borc stresini görmezden gelip tasınalım dicem. Eşim tamam diyor zaten. Ama sorumluluk alma zamanı geldi onun da. Herseyin bir ilki bir baslangıcı vardır değil miSakın çocuk yapma, ne yap et taşın ordan , bence seni kandırıyorlar..
Ben zaten onların iç çamasırlarına kadar her gün asıp katlayıp odalarına kadar bırakıp, her gün evi süpürüp, aksam yemeğinden sonra da ya da her ne zaman bulasık cıksada yıkayıp, geldiğimden beri ocağı sürekli misal ben temizliyorum. Ben zaten temiz eve gelmedim.( kaynanam da calısmıyordu ben gelmeden bir kaç gün öncesi işe basladı) Evi ben temizledim köse bucak. Kapılara kadar. Bahcelerini de süpürüyorum. Çöpleri de atıyotum her gün. Ayrıca kendi kendime dillerini de öğrenme calısıyorıö ders calısıyorum. Annesi de hemen öğrenmemi istiyor. Ben zaten yemek yapıylrdum ama yemek yapınca neden cok yaptın diyip yemekten yememezlik yapıyorlar. Çöpe gidiyor o yemek. Kusura bakmayın ama onlar bizi cagırdı evlerine biz onların evine zorla gitmedik. Benim de eşim bu eve para getiriyor. Ben eşimin parasını yiyorum onların değil.Saygı karsılıklıdır. Ben söyleninlere karsı agzımı acmıyorsam yerimi biliyorsam büyüğüöden de onu beklerim. Ha bu eve ben hizmetci olarak gelmedim. Memnun olmayan insanlara da zorla hizmetci olamam. Ben yeterince kurallarına uyuyorum onların. Ama aynı evde yasamak anlasmak istiyorsak karslıklı kurallara uyup, sözümüzden dönmeyip, yalan konusmayıp, kişisel alanımızı mesafemizi bilip dilimizi ona göre ayarlayıp o sekilde yaşamalıyız. Aksi halde bir birinin kölesi olmak zorunda kalır.E ama onun bağırması olmamış da sizin de yaptığınız olmamış. Şimdi birlikte yaşamanın getirdiği bazı sorumluluklar var madem kabul ettiniz uyacaksınız. Kadın dışarıda çalışıp eve para getiriyor siz de evde oturuyorsunuz anladığım kadarıyla, e bi zahmet yemeği yapın. Siz yapın yiyen yer yemeyen yemez. Valla ben de kızardım bu durumda, eşim home office çalıştığı günler, ben ofise gidip çalıştıysam çıkarken arıyorum, ben yola çıkıyorum salatayı yap veya sofrayı kur veya şunu bunu çıkar diye
Eşim ailesinden bagımsız yaşamaya cok alıskın biri. Yurt dısılarında yasadı yıllardır da.Benim idare edemeyeceğimi düşünse açıkca söylerdi diye düşünüyorum. Ama idare edeceğimi biliyor çünkü ben de ailemden bagımsız yasamaya alıskın biriyim. Yakında cıkar söylet heralde baska düşüncesi varsa dayanamaz açılırt sanırımSizin evde tek idare edemeyeceğinizden mi endişeleniyor acaba. Başka bir mantık bulamadım. Ama sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla orada aile ilişkileri çok sıkı belki de ailesinden çekiniyordur. Yine de bence siz farklı bir eve çıkma konusunda ısrarcı olun, tüm gün evde olan sizsiniz onun için işten sonraki birkaç saatin ailesi ile geçirmesi problem olmayabilir ama sizin tüm zamanınız onlarla geçiyor.
1 aydır eşimin anne babasıyla yasıyoruz. Bazı konularda uyum saglayamadık ve bu yüzden eşimin annesi sürekli bir şeyden sikayetci olup eşiyle kavga ediyor oğluyla kavga ediyor. Ben aşırı stress oluyorum. Herkes oluyor. Çünkü eşimin annesi sorunu dile getirirken doğru beden dili ve ses tonunu kullanmıyor. Eşim de cok arada kalıyor. Bir kaç gündür eşimle tartısıyorum ayrı eve cıkalım diye. Yeni iş buldu eşim. Kredi cekip türkiye hesabından tasınalım diyorum (yurt dısında yasıyoruz). Anne babasıyla sa konustuk onlar tasınmayın az daha para toplayın subat Mart gibi tasının diyorlar. Anneniz sorun yapmıcak artık siz tasınana ladar anlayıslı olcak diyor babası. Üzülmeye basladı annesi biz tasıncaz diyince. Ama ben insanların zorla ya da bu yastan sonra ddğişceğini düşünmüyorum. Annesi bugün A diyorsa yarın a dediğine b diyor öyle biri. Dillerini anlamıyorum diye yanımda da eşimle eşiyle kavga edip şikayetleniyordu ama ben anlıyorum az cok tabi. Hissediyorum da. Ben subat marta kadar kalmak istemiyorum burada. Eşim de zor günler yasıycaz diyip stress oluyor. Bu arada eşimde bazen yana dönerdir. Onun sözüne de inanamıyorum biraz. Sizce zorlukları göze alıp tasınmalı mıyız? Ben cektiğim stresleri ve agladıgım zamanları yok sayamıyorum
Ocak şubat dediğiniz nedir ki maksimum 2 ay, insan ölü taklidi yapar yine dayanır. Haa tabi iki ay sonra eşiniz su koyuverirse orası başka.1 aydır eşimin anne babasıyla yasıyoruz. Bazı konularda uyum saglayamadık ve bu yüzden eşimin annesi sürekli bir şeyden sikayetci olup eşiyle kavga ediyor oğluyla kavga ediyor. Ben aşırı stress oluyorum. Herkes oluyor. Çünkü eşimin annesi sorunu dile getirirken doğru beden dili ve ses tonunu kullanmıyor. Eşim de cok arada kalıyor. Bir kaç gündür eşimle tartısıyorum ayrı eve cıkalım diye. Yeni iş buldu eşim. Kredi cekip türkiye hesabından tasınalım diyorum (yurt dısında yasıyoruz). Anne babasıyla sa konustuk onlar tasınmayın az daha para toplayın subat Mart gibi tasının diyorlar. Anneniz sorun yapmıcak artık siz tasınana ladar anlayıslı olcak diyor babası. Üzülmeye basladı annesi biz tasıncaz diyince. Ama ben insanların zorla ya da bu yastan sonra ddğişceğini düşünmüyorum. Annesi bugün A diyorsa yarın a dediğine b diyor öyle biri. Dillerini anlamıyorum diye yanımda da eşimle eşiyle kavga edip şikayetleniyordu ama ben anlıyorum az cok tabi. Hissediyorum da. Ben subat marta kadar kalmak istemiyorum burada. Eşim de zor günler yasıycaz diyip stress oluyor. Bu arada eşimde bazen yana dönerdir. Onun sözüne de inanamıyorum biraz. Sizce zorlukları göze alıp tasınmalı mıyız? Ben cektiğim stresleri ve agladıgım zamanları yok sayamıyorum
1 aydır burdayım. Zaten onların yemeklerinden birini yapmayı öğrendiğim için yapmıstım ama onu yemediler ki iyi yemek yaparım ve onlrın yaptıklarından farklı bir tat yoktu.Sadece eşimle ben yedik. Ama yemediler. Ben o gün arrık her gün yemek yapmaktan vazgectim. Yaparsam da kendi yemeklerimizden yapıyorum onu da tadımljk yiyorlar zaten. Sanki zehir koycam
Yok ben zaten kültürlerini biliyorum yıllardır. Ama onlarda kayınvalidenin yapması gerek bir görev haline gelmiş öğretmek bunu da kültür haline getirmişler. Dillerinden de az cok anladıgımı bir cok kez yazdım burda zaten.Yemeklerinden de bazılarınj biliyorum zaten.Benim onların yemekleriyle kültürleriyle bir derdim yok.6 sene boyunca ben eşimw türkçe öğrettim. İngilizce anlasıyorduk onu ara ızdan kaldırdık cünkü türkçe öğrenemiyordu ve ben de işlerde çalışıyordum o zamanlar ailemden ayrı sehirde.Eşim eger düğün sonrasında takı paraları da dahil tüm birikimi yemeseydi kripto da dolandırılmasaydı benden de gizledi bunu. suan bunun stresini ben de o da yaşamıyorduk. Ben zamanında 6 yılluık ilişkimizde dahil maddi manevi ve psikolojik cok sorumluluk oldum.Hersey sırayla değil mi fedakarlık ta öyle olmalı.Ama ben salağım ki o strese giriyor diye üzülüyorum hala bu durumdaYa ben şunu anlamıyorum başka bir ülkeye gidecekler neden dil, kültür, yemek öğrenme işini hep o ülkeye gidince yapıyorlar? Eşiniz 6 senedir hayatınızdaymış 6 sene boyunca neden Korece öğrenmediniz? Hangi ülkede olurdan olsun ev ev üstüne olmaz. Ayrı ev istiyorsunuz haklısınız da ama eşiniz tek başına kazancıyla ayrı eve çıkabiliyor mu? Bir tarafı çalışmıyorken ayrı ev baskısı doğru gelmiyor bana. Şubata çok bir şey kalmadı biraz daha sıkın bence dişinizi
Anladım. İşiniz çok zor, Allah yardımcınız olsun. Kore dizilerinden yemek kültürlerini görüyoruz, bizimkilerle alakası yok. Siz peki yiyebiliyor musunuz? Ben sanırım kalamar, karides dışında bir şey yiyemezdim.Evet koreli. Şöyle diyim tasınırsak biraz zorlancaz fakat tasınmazsak da ben sinir stresten huzursuz olucam. Çünkü bir kere ben sogugunca eskisi gibi olamıyorum samimiyetim direkt kayboluyor.unutamıyorum ben kolayca olanları. Öyle tip de biri değilm. Ben dillerini anlamıyorum ya bugün annesi işten gelmiş niye yemek yok diye bagırıp cagırdı eşime. Lafı bana tabiki. Ama ben az cok anşıyorum dilllerini bunlae farkında değil. Ki ben yemek yapınca türk yemeği oluyor ve yemiyor bile. Tadımlık yiyor sadece.
Sizden gizlemesi çok büyük bir sorunYok ben zaten kültürlerini biliyorum yıllardır. Ama onlarda kayınvalidenin yapması gerek bir görev haline gelmiş öğretmek bunu da kültür haline getirmişler. Dillerinden de az cok anladıgımı bir cok kez yazdım burda zaten.Yemeklerinden de bazılarınj biliyorum zaten.Benim onların yemekleriyle kültürleriyle bir derdim yok.6 sene boyunca ben eşimw türkçe öğrettim. İngilizce anlasıyorduk onu ara ızdan kaldırdık cünkü türkçe öğrenemiyordu ve ben de işlerde çalışıyordum o zamanlar ailemden ayrı sehirde.Eşim eger düğün sonrasında takı paraları da dahil tüm birikimi yemeseydi kripto da dolandırılmasaydı benden de gizledi bunu. suan bunun stresini ben de o da yaşamıyorduk. Ben zamanında 6 yılluık ilişkimizde dahil maddi manevi ve psikolojik cok sorumluluk oldum.Hersey sırayla değil mi fedakarlık ta öyle olmalı.Ama ben salağım ki o strese giriyor diye üzülüyorum hala bu durumda
İşte ben de yine bir sey cıkar da taşınmayın derler diye güvenemiyorum. Benim en sinir oldugum sey ne biliyor musunuz? Bir şeyi zamanında yapmazsınız. Sonra öyle bir zaman gelirken keşke o gün yapsaydım bu olmazdı demek.Bu duruma cok düştüm.Bunun pişmanlıgı insama kendini aptal hissetiriyor. Benim bu kulaklarım duyduklarını gözlerim gördüklerini nasıl unutur bilemem 2 ay sabretmek içinOcak şubat dediğiniz nedir ki maksimum 2 ay, insan ölü taklidi yapar yine dayanır. Haa tabi iki ay sonra eşiniz su koyuverirse orası başka.
Anlıyorum zaten benim için türk yemeklerinin onları uygun olmadıgı için yememeleri sorun değil. Ben zaten bunu sorun yapcak kadar dar düşünen bir insan değilim. Onların yemeğini de yapsam ya hiç yemiyorlar ya da yine tadımlık yiyorlar. Ama aynı yemeği kendisi yapsın 3 gün yer.Damak zevkleri ve yemek alışkanlıkları farklı değil mi ? Size karşı bir tepki olarak değil de , onların damak tadına uymadığı için tadımlık yiyor olabilirler.
Bu kadar az beklentiniz varken niye en başta nikahı ertelemek yerine aynı evi kabul ettiniz?Zaten yatak odamız vad. Bilgisayarlarımjz var. Ben daha bir sey istemiyorum ki. Sadece huzur ve minumum bir stress istiyorum. Diken üstünede yaşamamak, rahat hareket etmek istiyorum. Onun dısında ocağı bile 2 göz ya da tek gözlü olsun diyorum. Hersey zamanla olur.bunlarda sıkıntı yapmam zaten. Ben biraz mantık insanıyım sanırım bu yüzddn biraz katı oluyorum.
Anlıyorum zaten benim için türk yemeklerinin onları uygun olmadıgı için yememeleri sorun değil. Ben zaten bunu sorun yapcak kadar dar düşünen bir insan değilim. Onların yemeğini de yapsam ya hiç yemiyorlar ya da yine tadımlık yiyorlar. Ama aynı yemeği kendisi yapsın 3 gün yerDamak zevkleri ve yemek alışkanlıkları farklı değil mi ? Size karşı bir tepki olarak değil de , onların damak tadına uymadığı için tadımlık yiyor olabilirler.
Ben sıkıntı cekmiyorum seviyorum buranın yemeklerini ama tabi bazı istisna yemekler var. Ben göze almıstım da böyle biri cıkacagınu düşğnmedim ihtimal bile vermedim. Ben onlara kendi ymeğini de yapsam yemediler. Öyle olunca insanın şevki kırılıyor. Ki ben onlarun aşçısı değilim. Evin işlerini görüyorum temizliğini çamasırları odalarına kadar katlıyorum. Buna ragmen yemek yapmadıgım bir aksam için eve girer girmez hem de bagırıp cagırması insanın cidden sabrını sınıyor. Ben yine agzımı acıp bir sey demedim. Ters davranmadım. Ki ben onun ailesinde büyümedim. Birbirimizi aynı evde tam tanımadan bu sekilde eve tasımdıgumdan beri çıkışmaları bende birikip cok soguttu.Anladım. İşiniz çok zor, Allah yardımcınız olsun. Kore dizilerinden yemek kültürlerini görüyoruz, bizimkilerle alakası yok. Siz peki yiyebiliyor musunuz? Ben sanırım kalamar, karides dışında bir şey yiyemezdim.
Eğer gittiyseniz bazı şeyleri göze almışsınızdır, çok farklı bir kültür. Dizilerden gördüğümüz büyüklerine karşı çok saygılılar ve geleneklerine çok bağlılar. Annesi iyi biriyse sabredin derim. Bizim yemeklerle ortak yönleri olan yemekler yapın. Yani kadının daha şimdiden yemek yok diye bağırması yanlış, 1 ayda nasıl öğreneceksiniz yemeklerini. Anlayışlı olmalı biraz.
Ben suan ki durumdan bahsediyorum. Evlenmeden önceki durumdan değil.Bu kadar az beklentiniz varken niye en başta nikahı ertelemek yerine aynı evi kabul ettiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?