- 16 Ocak 2018
- 497
- 166
- 103
- 30
- Konu Sahibi Girlsbelikegirls
-
Birikimimiz vardı bir zamanlar. Uzun bir konu bu. Neyse işte türk lirasıyla söylersem 80 bini bulucak tasınması depozitosu işte buzdolabıydı vs. Doların sadece çok çok az altında bunları para birimi. Biz 100 bin kredi cekeliö dedim türkiyeden.aylık 6.400 tl ye geliyor. Eşimin maası zaten 3000 dolara yakın. Kira da 200-300 dolar arası.e bi gidip baksanız
size masrafı ne olacak hesapladınız mı?
eşiniz mesela ne kadarlık bir borçtan korkuyor?
hiç mi birikimi yok?
Annesi sözde daha anlayıslı olcakmıs. Stres alsa da belli etmicekmiş o sekilde davranmıcakmıs artık. İnanasım gelmiyor. Ya ben bu huyumu da sevmiyorum. Bir kere kızıp kırılıp ağlayınca yok unutamıyorum olanları.Seoullu min jing teyzenin icinden yozgatli hasibe teyze cikmasi
Butceniz elveriyorsa ayri eve cikin 1 ayda boyle olduysaniz marta kadar iyice zorlanirsiniz.
Ama bana ithafen kızıyor. Bana laf atıyor kızarken ben anlamıyoruö sanıyor ya. Beni şikayet ediyor eşime. Bana söyleniyor. En sinir oldugum hareket.Kaynana her yerde kaynana
İki ay sıkın dişinizi, kadının bağırmasını da kişisel algılamayın yapısı böyle diyorsunuz çünkü.
Herkes kendini tanır. Ben her zaman 'azicik asım,kaygısız basim' diyen bir insan olmusumdur. Bir şey benim psikolojimi bozacak hale gelecek gibiyse o şeyden kaçarım. Bu iş olsun,ilişki olsun böyleyim yani. Akıl sağlığımi böyle koruyorum:) yerinde olsam dolup dolup büyük kavga edeceğime , onlardan iyice nefret edecegime, evliligimin ilk günlerini kocamla zehir edeceğimize bir eve çıkardım. Çok eşya almanıza gerek yok, ileriki aylarda alirsiniz. Zaten yer yatağının yaygın olduğu bir ailede yaşıyorsunuz,oda takımı almaz yerde yatarsiniz mesela. Bulaşık makinası almazsınız, her şeyi zamana yayarsiniz. en azından rahat edersniz.Evet koreli. Şöyle diyim tasınırsak biraz zorlancaz fakat tasınmazsak da ben sinir stresten huzursuz olucam. Çünkü bir kere ben sogugunca eskisi gibi olamıyorum samimiyetim direkt kayboluyor.unutamıyorum ben kolayca olanları. Öyle tip de biri değilm. Ben dillerini anlamıyorum ya bugün annesi işten gelmiş niye yemek yok diye bagırıp cagırdı eşime. Lafı bana tabiki. Ama ben az cok anşıyorum dilllerini bunlae farkında değil. Ki ben yemek yapınca türk yemeği oluyor ve yemiyor bile. Tadımlık yiyor sadece.
O zaman hiç çekmeyin ayırın evi,sıkıntı da yaşarsınız bir süre yapacak başka bir şey yok bu durumda.Ama bana ithafen kızıyor. Bana laf atıyor kızarken ben anlamıyoruö sanıyor ya. Beni şikayet ediyor eşime. Bana söyleniyor. En sinir oldugum hareket.
İşte ben de tam sizin gibi düşünüyorum. Eşim bana asla hayır demeyen biri. Her istediğimi yapan biri. Bu konuda sanşlıyım.Her şeyimde destekleyen biri oldu hep. Bu seferde tamam diyor lakin onu borc stresine girdiği için stresli olucagını görüyorum. Kendisi de söyledi sadece endişeleniyorum diye. Onu bu halde görünce hem üzülüyorum hem daha da sinirleniyorum. Ama buna ragmen yine de tasınalım desem o da tamam derHerkes kendini tanır. Ben her zaman 'azicik asım,kaygısız basim' diyen bir insan olmusumdur. Bir şey benim psikolojimi bozacak hale gelecek gibiyse o şeyden kaçarım. Bu iş olsun,ilişki olsun böyleyim yani. Akıl sağlığımi böyle koruyorum:) yerinde olsam dolup dolup büyük kavga edeceğime , onlardan iyice nefret edecegime, evliligimin ilk günlerini kocamla zehir edeceğimize bir eve çıkardım. Çok eşya almanıza gerek yok, ileriki aylarda alirsiniz. Zaten yer yatağının yaygın olduğu bir ailede yaşıyorsunuz,oda takımı almaz yerde yatarsiniz mesela. Bulaşık makinası almazsınız, her şeyi zamana yayarsiniz. en azından rahat edersniz.
Bir de yeni evli genç insanlarsiniz, aile evinde insanın özel hayatı ne kadar renkli olabilir ki? En heyecanlı olmanız gereken zamanlarda emekli çifte bağlayıp Heyecani kaçırmaya hiç gerek yok. Sırf bu yüzden bile kucuk ve az eşyalı bir evde kocamla sarilip uyumak isterim. Zorluk yaşanacaksa da yaşansın, dediğiniz gibi kredi ceker,aylara böler zamanla ödersiniz. Zaten krediyi TL ile cekecekmissiniz,eşiniz de her gün biraz daha değerlenen döviz kazanıyor. Rahatça odersiniz
O zaman esinizle konusup son sans veriyorum bir sonraki cirkinlesmede buradan gidiyoruz diye cizginizi cizin.Annesi sözde daha anlayıslı olcakmıs. Stres alsa da belli etmicekmiş o sekilde davranmıcakmıs artık. İnanasım gelmiyor. Ya ben bu huyumu da sevmiyorum. Bir kere kızıp kırılıp ağlayınca yok unutamıyorum olanları.
Zaten yatak odamız vad. Bilgisayarlarımjz var. Ben daha bir sey istemiyorum ki. Sadece huzur ve minumum bir stress istiyorum. Diken üstünede yaşamamak, rahat hareket etmek istiyorum. Onun dısında ocağı bile 2 göz ya da tek gözlü olsun diyorum. Hersey zamanla olur.bunlarda sıkıntı yapmam zaten. Ben biraz mantık insanıyım sanırım bu yüzddn biraz katı oluyorum.2-3 ayda ne değişecek ki? Eğer eşinizin maaşı dışında başka yerden beklediğiniz bir para yoksa beklemeye değer bir birikim yapılamayacak demektir.
Aslında belirttiğiniz kiralar maaşa oranla çok yüksek değil. Sanırım ev eşyaları vs. pahalı. Onu da yavaş yavaş tamamlamak üzere asgari şeyleri alarak aşamaz mısınız? Ben olsam öyle yapardım.
Bencil davranıyor demek ki.Evet malmak istemiyorum ben. Ama eşimi borç stresindd görmek de üzüyor beni.Ailesiyleyken de arada kalıp stres olyor. Eşim için sanırım borc stresi daha korkutucu. Öyle hissediyorum. Garip ki böyle düşündüğü içinde ona kızıyorum.
O zaman eşinizin stresini biraz görmezden geleceksiniz. Onun için düzen değiştirip başka bir ülkeye taşınmışsınız. Bırakın biraz da o düşünsün.Zaten yatak odamız vad. Bilgisayarlarımjz var. Ben daha bir sey istemiyorum ki. Sadece huzur ve minumum bir stress istiyorum. Diken üstünede yaşamamak, rahat hareket etmek istiyorum. Onun dısında ocağı bile 2 göz ya da tek gözlü olsun diyorum. Hersey zamanla olur.bunlarda sıkıntı yapmam zaten. Ben biraz mantık insanıyım sanırım bu yüzddn biraz katı oluyorum.
COk haklısınız son yazdıgınız cümlü cooook doğru.Ben zaten bu eve ilk geldikten bir kaç gün sonrası bagırısmalar tartısmalar basladı. O zaman ilk bas alınganlım yapmadım ama baktım annesi bunu rutine bindirsi taktı kafaya. Eşime dedim ayrı eve cıkalım o da dedi ki subat gibi cıkarız para biriktirelim. Ama hafta sonu onlar evdeydi eşim calısıyordu ve ben yatak odamızdaydım. Annesi kendi eşine yine bir seyler diyordu. Ben anlıyorum tabi az cok. Bir de bizim köpeğimiz var. Bunun hakkında da şikayet ediyoe hep ki ilk baş kendi sorun değil dsmişti sonra döndü. Eşimin annesi yüzünden hayvan 3-4 metrelik catıdan düştü sokagın ortasına. Benim elim ayağım titredi. Ya bir sey olsaydı ya hayvan sokaklarda kaybolsaydı. Nasıl bulurdum? Yoldan gecen insanlara havladı peşlerine gitti. Ya insanlar şikayet etseydi? Bu ülkede çok ciddi konu bu. Eşim işten geldi oğluna sadece düştü dedi. Ama nerden kimin yüzünden nasıl anlatmadı.Ben işte o gün yani bu hafta sonu son dedim eşime artık gidiyoruz. O kadar agladım korktum ki. Asla unutamıyorum o anı.O zaman esinizle konusup son sans veriyorum bir sonraki cirkinlesmede buradan gidiyoruz diye cizginizi cizin.
Bir de su var genelde bir insan bekarken aile evinde yasiyorsa o evin cocugudur, ne zaman evlenir yada kendi evine cikar o evin lideri/hanimi/beyi olur. Siz evlenmissiniz ama o evin cocugu/ misafiri olarak kaldiginiz icin hakettiginiz saygiyi gormuyorsunuz.
Olgunlaşssın az daha dsğil mi? Sorumluluk insanı olgunlastırıyor. O da benim için türkiyeye tasınmıstım bir zamanlar ama tabi bu kadar sorumluluk yoktu üzerinde.O zaman eşinizin stresini biraz görmezden geleceksiniz. Onun için düzen değiştirip başka bir ülkeye taşınmışsınız. Bırakın biraz da o düşünsün.
Yok ben onlara kendi yemeğini de yaptım kendi kültürlerinde sık sık yedikleri yemeği. Ama onu da yemediler. Tadında sorun vardı dicem ama anormal bir tadı yoktu. Eşim ve ben yedik.Eşiniz askere gittiğinde maaş ödemesi nasıl olacak peki? O askerdeyken ev kirasını nasıl karşılayacaksınız ki? Böyle de sizin için çok zor tabi farklı kültürden insanlar ile yaşamaya çalışıyorsunuz. Konudan bağımsız olarak yemeğinizi yemediler diye üzülmüşsünüz, belki yemeğiniz farklı gelmiştir onlara sizi kasıtlı olarak üzmek istememişlerdir yaşlı insanların damak tadları daha farklı olur kendi yaptıkları şekile alışmışlardır.
Maaş alacak eşim. Miktarı görevine göre değişr diye biliyorum ama zaten en az maas burda ki asgari ücret yani 2000 dolara yakın.Eşiniz askere gittiğinde maaş ödemesi nasıl olacak peki? O askerdeyken ev kirasını nasıl karşılayacaksınız ki? Böyle de sizin için çok zor tabi farklı kültürden insanlar ile yaşamaya çalışıyorsunuz. Konudan bağımsız olarak yemeğinizi yemediler diye üzülmüşsünüz, belki yemeğiniz farklı gelmiştir onlara sizi kasıtlı olarak üzmek istememişlerdir yaşlı insanların damak tadları daha farklı olur kendi yaptıkları şekile alışmışlardır.
Dediğiniz gibi 3bin dolar kazaniyorsa, 350 ev kirası 300 Türkiye'deki kredinin taksidini odeyecekse zorlanmazsiniz ki.İşte ben de tam sizin gibi düşünüyorum. Eşim bana asla hayır demeyen biri. Her istediğimi yapan biri. Bu konuda sanşlıyım.Her şeyimde destekleyen biri oldu hep. Bu seferde tamam diyor lakin onu borc stresine girdiği için stresli olucagını görüyorum. Kendisi de söyledi sadece endişeleniyorum diye. Onu bu halde görünce hem üzülüyorum hem daha da sinirleniyorum. Ama buna ragmen yine de tasınalım desem o da tamam der
Şöyle ki biz ailesiyle de konusup ben dil kurusuna yazılıp işte biraz buraya alısana kadar ve eşimib askerlik durumj belli olana kadar hem de annesi sözde kültürlerini bana öğretmek istiyordu kendisi. Lakin böyle olmadı. Onlar teklif etti. Ama söylenilenler yapılmadı tabi. Ne umduk ne bulduk hesabı oldu.
Haklısınız. Sorun şu eşim inşaat sektöründe oldugu için. Önümüz de kış işler biraz durgun olabilir diyor.. ama sanırım en kötü karar kararsızlıkta iyidir değil miDediğiniz gibi 3bin dolar kazaniyorsa, 350 ev kirası 300 Türkiye'deki kredinin taksidini odeyecekse zorlanmazsiniz ki.
Kendi kendinizi zora sokmayın, çıkın evinize rahatlayin, derim ben.
300 dolar ne ki, Türkiye'de çevremde neredeyse herkes aylık 300 dolar eserinde (5500) kredi ödüyorlar ev araba için,bir şekilde yasiyorlar da adam onca para kazanırken mi odeyemeyecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?