Yabancı annelere devlet napyor?

Aygun kazimova

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2017
401
338
53
34
Merhaba. Konuya nasıl başlıym bilmiyorum. Evliyim gebeyim.kısasüreli oturumu olan sıgortasız özelde öğretmen çalışan yabancıyım. Ama burda tam kanuni her senetlerim vergimi falan vermişm yani. Konu şu ki düğn oldu, resmi nigahımız yok. Kocamın eski eşiyle boşanmada ev sorunu var die resmi boşanma uzayıp gidiyor bi bitmiyor ama ayrılmşlar . Eşimn durumuda yağ gibi diğl. 2 çocuğu varmış. Ben bekardım aptal gibi geldim başıma bela etdim bunları artk ne desem gec yani .sıgortasız doğursam paha. Devlet yalnız kadınlara nasıl destek oluyor. ? Nereye baş vura bilirim sosyal yardım fln almaya. Bana hiç para düşüyormu?. Sonuçda doğacağm bebek türk vatandaşı olcak. Avukata gitdm saçma konuşdu yola verdi . Mayısa kadar zaman koymuşm artk git boşan yada defol git diye. Yalnz anne ola bilrm yani belki.Nereye başvura bilirm .suriyeli falan diğlm bu arada. Gerçekten nereye gitsem başka idareye yönlendiroyorlar süründürüyorlar adamı. Hiçolçasa aya 800 tl ala bilsem doğum ,bebe dönemini işsiz atlatırım.Hem özel hayatımı eleştirmesenz saygıduyarm açsam döksem bitmez karman çorman çünki.

Oturduğunuz ilçedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurun, bu vakıf ikamet ettiğiniz ilçenin kaymakamlığında bulunur.
Durumunuzu anlatın, oturma izniniz de varmış zaten, oturma izniniz ve pasaportunuzla gidin, hangi yardımlardan faydalanabileceğinizi söylerler.

Çok teşekker ederim. Sefaköy deyim. Sefaköy kaymakamlığına mı gideceğm ? Her semtde olyor mu yani?

Çok teşekker ederim. Sefaköy deyim. Sefaköy kaymakamlığına mı gideceğm ? Her semtde olyor mu yani?
Evet, Sefaköy kaymakamlığına gidin, oturma izni ve pasaportunuzu da yanınızda götürün, hangi yardımları yaparlar bilemiyorum ama belki hamileliğiniz sebebiyle para yardımı alabilirsiniz, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı Türkiye de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlara da yardım sağlıyor.

İnşallah yaparlar ilk işim gitmek. Teşk ederim tekrar. Sonuç alırsam bilgi yazarm benim gibilere destek olsn.

İnşallah yaparlar ilk işim gitmek. Teşk ederim tekrar. Sonuç alırsam bilgi yazarm benim gibilere destek olsn.
Umarım ihtiyaçlarınızı karşılarlar, belki Doğumla beraber bebek yardımı da alırsınız, iyi haberlerinizi bekliyorum, herşey dilediğiniz gibi olsun.

sanırım rus falansınız oyle rı ızlenım yarattınız bende , hata ustne hata yapmısınız bosanmamıs adamla dugun yapmak bıle kanunen suc hala resmen evlı ve esını aldatmıs oluyor sızınle kadın sıze tazmınat davası açsa kazanır..
kendınızı yakmısınız keske hamıle kalmasaymısınız , ben sıze soyleyım sıze bu eş müsvettesinden hayır gelmez gidin memleketınıze orada doğurun çoçuğunuzu geleceği içinde daha iyi olur. türk vatandaşı olmak bir kazanım sağlamıyor ne yazıkki ....

boşanmayan adamla düğün yapmak

Bir de ozel hayatimi elestirmeyin demek...

Adam artik asla bosanmaz. Cunku eşi mal mulk tazminat nafaka her seyi her turlu alir. Benle evli adam baskasiyla dugun ve cocuk yapacak?? Bobregi onda kalirsa sukretsin cunku donuna kadar alirim.

özel hayatınız maalesef hiç hoş değil. hamile olduğunuz için sizi üzmek kırmak istemiyorum ama resmen bataklıktasınız.
madem bu adam eşinden ayrı! sadece resmiyette evliler sahip çıkacak size ve çocuğuna. 800 lirayı karşılayamamak nedir ya?? geceleri taksicilik yapsın, pazarda limon satsın kazansın ve baksın size.

son olarak resmi mercilere elbette başvurun ama detaylıca bu olayları anlatmayın. zira duygularını ön planda tutan memurlara denk gelirseniz pek bir sonuç alamazsınız. kaymakamlığa, valiliğe, sosyal yardımlaşma derneklerine falan gidin. madem öğretmensiniz özel ders verin evde falan.

o kanun maalesef kalktı. yok tazminat falan alamıyor evli olan

o bu değil de senin hamile kalmana sebep adam neden karşılamıyor masraflarını? sonuçta baba belli, nüfusuna da alacak herhalde, düğün bile yapmış sana.. adam olsun da sahip çıksın masraflarını karşılasın. böyle bir adam varken devletten yardım beklemek neden?

yanlış bilmiyorsam nüfusuna da alamıyor sanıyorum. çünkü diğer kadınla nikahlı olunca otomatik olarak annesi diğer kadın olarak geçiyor.
ancak annenin soyadını alır çocuk baba adına da o adamın adı geçer o kadar.

Karşılıyor zaten. Yetmiyor işte. Hem sıgırtasızm müayene fln. Devlet bile ücretli bana. Onun içn

Ben kararımı vermişm zaten. Hem şimdi kazanyorm zaten doğrunca çalışamycam o dönem içn istyorm. Nie normal evli türk kadını doğum dönemnde çalışmasa da para alyor. Benm sadece sıgorta yüznden olmyor. Onu telafi etcek hakkıma düşen ne varsa onu almk istyorm

Bir de ozel hayatimi elestirmeyin demek...

Adam artik asla bosanmaz. Cunku eşi mal mulk tazminat nafaka her seyi her turlu alir. Benle evli adam baskasiyla dugun ve cocuk yapacak?? Bobregi onda kalirsa sukretsin cunku donuna kadar alirim.
Yok anlaşmışlarmş. Ev alması gerekiyordu o cocuklarn üzerine kadnda sadece onun içn bekliyor yoksa kendisi istemyor bunu. Boşanrsa almaya da bilir die şart kesmş bekletmş boşanmayı. Ev almak da kolay mı ki. Zaten hanım efendi lux düşkünü illa bağcılar olcakmş. Hem inan ki ymrumda diğil arfk. Çocuğumu kendim için doğuruyorum. Kendi ayağmda durmşm hep.

Naaıl duyguları önde oln memur anlamadm
Sapıklık mı yapar yani?

Ya ne enteresan bir de adamın karısını yeriyor eleştiriyorsunuz burda lüks düşkünüymüş falan filan pes doğrusu, bu yapılanların sizin başınıza gelmeyeceğinden ne kadar da eminsiniz

Boşanmamış bir adamdan çocuk yapıp üstelik yabancı olduğunuz memlekette çocuğu kendim için istiyorum demek iyi cesaret.

Yardım konusuna gelince resmi şekilde kayıtlarda olmadığınız için zannetmiyorum ki yardım alasınız.
Ülke de kendi vatandaşı bile mağdur durumdayken üstelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…