- 6 Temmuz 2017
- 401
- 338
- 53
- 34
- Konu Sahibi Aygun kazimova
-
Ben dönemem dönersem çocuğu burakmak zornda kalcam. Saçma derken de çok az yapıyolar o anlamda.bizde çok destek olyor devlet. Hem lütfen okuyup yazn yaa. Adam benden önce ayrıydı. Bekar gibi .bilmuordm diyorm hala aldatmş diyorsnz ben öyle gurursuz diğlmKendisine saygısı olan kadın evli adamla düğün ve çocuk yapmaz hanımefendi. 2 tane evladı var kadının ustune aldatilmis en iyisi yapiyor .
Siz de dönün ülkenize orda doğurun burda kanunlara saçma filan diyorsunuz haddinizi aşıyorsunuz.
Teşekkür ederim . Rahatladımyok çocuğu alamaz zaten sadece nüfusuna alır. yani soyadını verir bu çocuk benim ve baharın der. atıyorum adam ölse mirastan diğer çocuklarıyla aynı oranda yararlanır. iyi bir şey yani bu. çocuk siz de yaşar
Küçükçekemceye gideceksiniz.Çok teşekker ederim. Sefaköy deyim. Sefaköy kaymakamlığına mı gideceğm ? Her semtde olyor mu yani?
Dönecek durumum yok gerçekten. Yerim de yok. Orda da sıfırdan başlamak zorunda kalacağm. Gücüm kalmadı artık. Gelince bekar kızdım. Şansım çokdu evlenmeye iş bulmaya.ama zordu ginede. Çocukla daha zor olacakDevletiniz bakıyorsa size niye dönmüyorsunuz? Dönetsem çocuğu bırakmak zorunda kalırım demişsiniz. Doğumu ülkenizde yapınca niye bırakasınız?
Aylık bi gelir zaten yok. 300 lira bi veriyorlar. 1000-1200 arası bir şey daha veriyorlar. Ama gayri meşru çocuğa verilir mi, bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığına bir sorun.
Merak ettim birlikte olduğunuz adamın neyi cazip geldi en çok? Mesleği nedir?Dönecek durumum yok gerçekten. Yerim de yok. Orda da sıfırdan başlamak zorunda kalacağm. Gücüm kalmadı artık. Gelince bekar kızdım. Şansım çokdu evlenmeye iş bulmaya.ama zordu ginede. Çocukla daha zor olacak
Burada nerde kalacaksınız? Başka ülkede nasıldır bilmiyorum da Türkiye’de tek başına çocuk büyütmek çok zor. Hele hele bu hikayeyi anlatırsanız. Devletten çok bir şey beklemeyin. Yabancı uyruklu birininde iyi bir iş bulması çok zor. İyi bir eğitimi olsa bile genelde burada denk bir iş bulamıyor.Dönecek durumum yok gerçekten. Yerim de yok. Orda da sıfırdan başlamak zorunda kalacağm. Gücüm kalmadı artık. Gelince bekar kızdım. Şansım çokdu evlenmeye iş bulmaya.ama zordu ginede. Çocukla daha zor olacak
Yok anlaşmışlarmş. Ev alması gerekiyordu o cocuklarn üzerine kadnda sadece onun içn bekliyor yoksa kendisi istemyor bunu. Boşanrsa almaya da bilir die şart kesmş bekletmş boşanmayı. Ev almak da kolay mı ki. Zaten hanım efendi lux düşkünü illa bağcılar olcakmş. Hem inan ki ymrumda diğil arfk. Çocuğumu kendim için doğuruyorum. Kendi ayağmda durmşm hep.
Ben kararımı vermişm zaten. Hem şimdi kazanyorm zaten doğrunca çalışamycam o dönem içn istyorm. Nie normal evli türk kadını doğum dönemnde çalışmasa da para alyor. Benm sadece sıgorta yüznden olmyor. Onu telafi etcek hakkıma düşen ne varsa onu almk istyorm
Evet. Ama tam tersine adamın içine sinmş ben bıkmışım kendime kapanmşm die. Soyadına alacak hatda gidersem çocuğu almak içn her şey yapacak gibi geliyor bana. Çocuğa çok bağlı biri. 2 cocuğuna davranşndan görüyorum. Korkarm almaya çalışır. Diplomamı denkleşdirmişim. Ankaradan cev bekliyorum. Öğretmen çalışmaya . Bilmiyorum kafam karışık. Mevzuyuda saat 5 de açdım. Geceleei yatamyorm fikirden. Zaten 2 senelk klomentedaviyle yapdm çocuğu. Kira değişir annemi getirirm herhalde.Burada nerde kalacaksınız? Başka ülkede nasıldır bilmiyorum da Türkiye’de tek başına çocuk büyütmek çok zor. Hele hele bu hikayeyi anlatırsanız. Devletten çok bir şey beklemeyin. Yabancı uyruklu birininde iyi bir iş bulması çok zor. İyi bir eğitimi olsa bile genelde burada denk bir iş bulamıyor.
Yapacağınız ilk iş çocuğunuza babasının soyadını vermel olsun. Başkabir şeyde beklemeyin o adamdan. Vermeyecek çünkü. Soyadını verirse şükredin. En azından çocuğunuzun baba hanesi dolsun, bazı haklara sahip olsun ileride.
Çom teşekkürler. Sayenizden nerden başlayacağmı öğrendim bari. Malesef suriyeli diğlm . )))Yaa ben de çok merak ettim memleketini.
Keşke Suriyeli olsaydın, onlar bol bol imam nikahıyla ikinci kadın olduğu için devlet sana her türlü yardımı yapardı
Senin için azıcık araştırdım. Şöyle bir sonuca ulaştım
"Vatandaşı Olduğu Ülkede Sosyal Güvencesi Olmadığına Dair Beyan Ve Taahhüt Belgesi” diye bir belge varmış. Bunu çıkartman lazımmış ve alo 170'i arayıp bunu söylersen sana yardımcı olurlarmiş
Edit: eşi lüks düşkünü olsa 'ille de Bağcılar'da demez, 'aman aman ille de Bağcılar olmasin' der. Bağcılar İstanbul'un gerçekten kötü semtlerindendir
Yabancıya sığorta yapması için en az 3 kişi türk çalıştırmalı sığortalı. Hemde son 2 senenin vergi hesabını gelirini giderini devlete beyan etmeli. Onun da işine yaramıyor.iyide çalıştığın yer sigortanı niye yapmıyor?
Emin olmadığm içn para alacağm yer aryorm zaten. Ben de bıkdım .mevzuda yazmşm ya mayısa kadar zaman tanımşm. Kimseyi eleşdirmyorm bana hoş. Sizsnz eleşdiren. Sonuçda senet dışında hayat yokmu. Adam bitirmiş. Anlayışlı kadın boşanır. Kendisine saygısı olsa. Para için ezilmez öyle. Ki ben evlenince bilmyordum ki yavaş yavaş çıkdı sırları
2 sene içinde düğün oluyor. Nikah yok. Mevzuyu anlıyorsunuz ama yinede devam. Bile bile lades demişsiniz. Aldatılan kadına, diğer 2 çocuğa değinmiyorum bile.Evet. Ama tam tersine adamın içine sinmş ben bıkmışım kendime kapanmşm die. Soyadına alacak hatda gidersem çocuğu almak içn her şey yapacak gibi geliyor bana. Çocuğa çok bağlı biri. 2 cocuğuna davranşndan görüyorum. Korkarm almaya çalışır. Diplomamı denkleşdirmişim. Ankaradan cev bekliyorum. Öğretmen çalışmaya . Bilmiyorum kafam karışık. Mevzuyuda saat 5 de açdım. Geceleei yatamyorm fikirden. Zaten 2 senelk klomentedaviyle yapdm çocuğu. Kira değişir annemi getirirm herhalde.
Çok iyiydi. Şimdide iyi. Kaygı saygı yapar. Elinden geleni yapıyor. Hem ne bileym sevdim işte.Merak ettim birlikte olduğunuz adamın neyi cazip geldi en çok? Mesleği nedir?
Bir de aileniz yok mu sizin? Bir ay çalışın bilet kesin gidin çok mu zor? Orda da Türkçe dersleri verirsiniz. Ayrıca doğmamış çocuğu karnınızdan alacak değiller. Gidin orda doğurun.
Yabancıya sığorta yapması için en az 3 kişi türk çalıştırmalı sığortalı. Hemde son 2 senenin vergi hesabını gelirini giderini devlete beyan etmeli. Onun da işine yaramıyor.
Bizim devlet bakıyor mesela. Eminim burda da olmalı. Düşüncen farklı ola bilr gine saygı duyarm. Sizce kürtaj yapsaydm katil olsaydm daha mı doğru yapmş olurdm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?