Yabancı erkek arkadaş

Daha ilişki çok yeni, evliliğe gider mi gitmez mi o belli bile değil. Valla ben de başka bir dine mensubum ama Türkiye'de yaşıyorum. Sevgilim Müslüman din sorunu yaşamadık aramızda. Kuzenlerim Hristiyan kişilerle evlendiler; hiçbir sorun yaşamadılar. Sorun çıkaran birileri varsa o da 3. kişiler oluyor. Ailem benim mutluluğuma din, dil, ırk gibi önemsiz meselelerden karışacak olsaydı resti çekerdim. Bu hayatı yaşayan ailen değil, sensin. Mutluluğuna abuk subuk şeyleri karıştırmalarına izin verme.

Ben yabanciyla evliyim, esim Avrupali.
8 senedir de yurtdisinda yasiyorum.
O isler hic sandiginiz gibi kolay degil.
Sevgiliyken hosbes ama evlenince illa ki aile ilede evleniliyor o yuzden aile rizasi onemli.
Benim ailem esimi sevdi ve kabul ettiler yoksa rizalarini almadan evlenmeye cesaret edemezdim.
Bu arada yurtdisinda yasayan hicbir arkadasim gidip yasadigi ulkedeki yabanciyla evlenmedi, tam tersi kosarak turk damat buldular.
Yani illa yurtdisinda yasayinca yabanciyla evlenmek dogallasmiyor.
Esim dogan gorunumlu sahin, disi avrupali ici turk sanki ve ona ragmen catistigimiz cok sey oldu.
Yabanciyla evlilik kulturel zenginlik ama ayni irktan biriyle evliyken verecegin cabanin 10 katini isteyen bisey.
Kaldi ki 1ayda evlilik dusunen hollandali hayal edemedim ben.
Zor evlenir onlar.

Hahah neden herkes evlilikten bahsediyor:D ben yakinda evlenecegiz demedim ki ailem herzaman bi turkle evlenmemi hayal ettiler dedim:D evet dogru cogu yine türkle evlendi zaten bende 40 yil dusunsem hollandaliyla birlikte olacagom aklima gelmezdi ama hoşlandık bi kere napalım:D

Bende yurtdusinda yasiyorum ve sana tek sunu diyebilirim: Senin kendi kültürün ve dinle alakan yoksa o zaman sorun cikmaz. Ha sen veya ailen dine ve kültüre bagli ise o zaman kesinlikle sorun cikar. Cünkü avrupalilar sen onlara benzedigin sürece kabul eder. Genelleme gibi olacak ama cevrende cok gördüm. En gec cocuklarda baslarlar: "Ama müslüman olmayacak cocuk diye". Dini konular yasak biliyorum ama bu böylenkonularda önemli birsey. Sahsen iyiki kendi milletim ve ayni dinden biriyle evlendigime sükrediyorum hep. Genclikte hersey güzel ve toy ama ben realistim bu konularda. Avrupalilarin cpgunda söyledikleri kadar toleransli degil

Arkadaslar öncelikle bunu belirteyim henüz evlenmeyi düşünmüyoruz ikimizde henüz cok taze. :D kafama takılan tek şey aileme bu durumu nasil kabullendirebilirim ya karsi cikarlarsa hollandali biriyle birlikte olamama sorun cikaracak olurlarsa napacam ailem cok zor :( oda daha önce dedi ailesi kabullenmedigi icin birinden asla vazgecmem hayat benim hayatim diye. Cok hakli bende aynisini dusunuyorum sirf kabul edilmedigi icin vazgecmek istemiyorum ama ailem benim hayatimi hic bana birakmadi ki herzaman onlar ne derse odur baska bildikleri yok

Hahah neden herkes evlilikten bahsediyor:KK70: ben yakinda evlenecegiz demedim ki ailem herzaman bi turkle evlenmemi hayal ettiler dedim:KK70: evet dogru cogu yine türkle evlendi zaten bende 40 yil dusunsem hollandaliyla birlikte olacagom aklima gelmezdi ama hoşlandık bi kere napalım:KK70:

Erkek arkadas edinmek icin ailenin onayina gerek yok sonucta, evlilikte aile isin icine girer .
O zaman sorunuzu o sekilde duzeltin.
Babaniz haciya gittiyse sizi de ona gore yetistirmistir belki bilemem.
Sevgili olmakta beis yok,sorun zaten is ilerleyince oluyor bunu da acikliyoruz ne var bunda

Boyle tepkilere anlam veremiyorum.
Musluman Turkle evlenince mutlu olacaginizin garantisi neymis?

Yani benim icinde aslında dini dili rengi ırkı fazla önemli degil nasıl bir insan oldugu önemli benim icin ama malesef ailem farkli dusunuyor zaten cogu konuda onlarla ayni dusuncede olamiyorum. Annem sürekli abimi tembihler gavur bulma yabanciyla evlenme diye fln. Tabi en cok türk olmasini isterler ama yabanci olup müslüman olsa bunuda kabul ederler ama benimki hem türk degil hem müslüman degil :D gecenlerde anlatiyordu islam dinini merak edip arastirdigini internetten okudugunu hatta bi gun bi camiye girmek istedigini sirf merakindan. Hosuma gitti tabi merak etmesi ama kendisine söyledim benim icin dinini degistirme ama gercekten icinden geliyorsa müslüman ol diye. Kendi bilir tabi ben onu zaten böyle kabullendim oda beni :)

Amerika'da..Almanya'da..İsveç'te..Norveçte..Hollanda da birçok yabancı ulkede hem akrabam hemde türk arkadaslarim var bir taneside yabancı biriyle evlenmedi..böyle bir talepleri olsaydı eminim hepsinin ailesi tepkili olurdu.yabanci fakat müslüman biriyse tabiiki olumlu olabilirlerdir diye düşünüyorum ama hiç yabancı ile evlilik talepleri olmadı.size tavsiyem ailenizin rızasını alın.

avrupalıların su yasamasalarda dınlerıne baglılıklarına gıpta ediyorum...kılısesız filmleri olmaz...krallarından tut sıyasılerı sanatcıları kılısede dugun yapar nikah kıyar sorun olmaz....birde bize baktım..neyse...evlilik bu...muslumanla mutlu olunur diye birşey yok...tercıh meselesı...kagıtta musluman yazıp hiçbir yasantısının buna uygun olmaması neyı degiştirirdi....ben olsam ınancım dogrultusunda biriyle evlenırdım...cunku kendim yasamaya claışıyorum...yasayamaya clışan birinide ısterdım....olumlu kalımlı dunya...musluman bildim kendimi oyle yasamak oyle olmek oylede gomulmek ıstıyorum...devreye evlenınce cocuklarda girecek...kultur farkı oda ayrı bir şey...ama bu kendi sahsi fikrim...kendi dusuncem.

Amerika'da..Almanya'da..İsveç'te..Norveçte..Hollanda da birçok yabancı ulkede hem akrabam hemde türk arkadaslarim var bir taneside yabancı biriyle evlenmedi..böyle bir talepleri olsaydı eminim hepsinin ailesi tepkili olurdu.yabanci fakat müslüman biriyse tabiiki olumlu olabilirlerdir diye düşünüyorum ama hiç yabancı ile evlilik talepleri olmadı.size tavsiyem ailenizin rızasını alın.

Evet benim ailemde der yabanci olsa bile müslüman olsun diye ama iste benim icin en önemlisi insanligi. Zaten ailemin rizasini almadan bir sey yapamam insallah bi sekilde ikna edebilirim :D

Back
X