- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.473
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
Dinimizde musluman olmayan erkekle evlenmek yasakKızlar benim bir arkadaşım var. Kendisi İtalyan. Bana uzun zamandır ilgisini belli ediyordu fakat emin olamıyordum kendimden. Geçenlerde net bir şekilde duygularını ifade etti.
Son günlerde sadece bu mesele üzerine odaklanmış durumdayım. Gece rüyamda bile onu görüyorum.
Konu şu ki, müslüman bir ailede büyüdüm. Annem babam her ne kadar muhafazakar olmasalarda -hatta babam sıcak bile bakıyor bu işe- ben dini mükellefiyetleri elimden geldiğinde yerine getirmeye çalıştım hep. şuana kadar farklı dinden biriyle olabileceğimi hiç düşünmemiştim. Güzel bir birliktelik yaşarsam sonra evlenir giderim diye düşünüyordum çoğu Türk genç kızı gibi. Hatta bir ara Avrupa’da bir ülkede uzun süre ikamet ettim, orada ilgi gösteren bir çok insanı bahsettiğim sebepten reddetmiştim.
Fakat bu kez durum farklı. Sanırım aşık oldum.
Avrupalıları da az çok biliyorsunuz. Sizce bu ilişki yürür mü? Benden cinsel beklentileri olacağını düşünüyorum ister istemez. Çünkü onlar için bir ilişkinin olmazsa olmazı. Benimse ön yargılarım yok cinsellik yaşayan insanlara karşı elbette fakat kendime göre bir yaşam tarzım var doğduğum büyüdüğüm sosyokültürel yapı nedeniyle.
Bir de kendisi Müslüman olmadığı için ilerde evlilik düşünürsek bu konuda dev sıkıntılı. Bir insandan dinini değiştirmesini talep etmek ise hiç hoş değil diye düşünüyorum.Bu durumu yaşayan yahut çevresinde bu tarz bir hikayeye şahit olan varsa, yol göstermesini rica edeceğim.
Bu konu kapanır.
Bize soruyorsunuz da bizim buna yorum yapmamız ne kadar doğru. Kendi aile yapınıza, inanışınıza, hayata bakışınıza göre karar vereceksiniz. Hiç birimiz sizin hakkınızda bilgi sahibi değiliz. Ben evlenirdim desem siz gidip evlenecek misiniz? Ya da asla olmaz desem başlamadan bitirecek misiniz?
Hayır Agnostik olduğunu söylüyor.O kişi katolik hristiyan mı
Hayır Agnostik olduğunu söylüyor.
Ailesi katolik mi. Kendisi agnostik bile olsa aileye bağlı gelenekleri devam ettirmek isteyebilir. Katolik klisesinin standartları biraz farklı.Hayır Agnostik olduğunu söylüyor.
icinde gercekten ask varsa olur. esim alman 9 senedir beraber/evliyiz.
din konusu cocuk oldukdan sonra hortladi bizde. oturduk konustuk müslümanligi kabul etti oglumuda müslüman yetistiriyoruz.
adam sabah aksam namaz kilmasada bir kac seyi uyguluyor. yapi geregi icki vs vs olmadigi icin pek fark olmadi yani. sadece biri sordugunda müslümanim yada ortamlara girdigimizde domuz yemiyor...
yarim yamalak idare ediyoruz.
dinden cok kültür farklari sorun olabilir. ama italyanlar türklere benzediginden fark hissetmezsiniz belki
Ailesi katolik mi. Kendisi agnostik bile olsa aileye bağlı gelenekleri devam ettirmek isteyebilir. Katolik klisesinin standartları biraz farklı.
şimdi dini konular yasak o yüzden o konulara pek girmeden cevap vermeye çalışsam.
Ben sizin için sıkıntı olur mu olmaz mı bilemem. Din farklılığının çok etkili olmayacağını düşünenlerdenim.
zaten günümüzde insanlar daha seküler. Birbirlerine yakın düşünceler içerisinde.
Tabiki atabilirsiniz.ailesi katolik evet.
Fakat dindarlar mı bilemiyorum. Zaten küçüklükten beri babasıyla görüşmüyor. Annesinden de ayrı yaşıyor. O yüzden aile bağları pek kuvvetli değil.
size dm’den mesaj atsam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?