Yabancı sevdicek meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
Kızlar benim bir arkadaşım var. Kendisi İtalyan. Bana uzun zamandır ilgisini belli ediyordu fakat emin olamıyordum kendimden. Geçenlerde net bir şekilde duygularını ifade etti.
Son günlerde sadece bu mesele üzerine odaklanmış durumdayım. Gece rüyamda bile onu görüyorum.
Konu şu ki, müslüman bir ailede büyüdüm. Annem babam her ne kadar muhafazakar olmasalarda -hatta babam sıcak bile bakıyor bu işe- ben dini mükellefiyetleri elimden geldiğinde yerine getirmeye çalıştım hep. şuana kadar farklı dinden biriyle olabileceğimi hiç düşünmemiştim. Güzel bir birliktelik yaşarsam sonra evlenir giderim diye düşünüyordum çoğu Türk genç kızı gibi. Hatta bir ara Avrupa’da bir ülkede uzun süre ikamet ettim, orada ilgi gösteren bir çok insanı bahsettiğim sebepten reddetmiştim.
Fakat bu kez durum farklı. Sanırım aşık oldum.
Avrupalıları da az çok biliyorsunuz. Sizce bu ilişki yürür mü? Benden cinsel beklentileri olacağını düşünüyorum ister istemez. Çünkü onlar için bir ilişkinin olmazsa olmazı. Benimse ön yargılarım yok cinsellik yaşayan insanlara karşı elbette fakat kendime göre bir yaşam tarzım var doğduğum büyüdüğüm sosyokültürel yapı nedeniyle.
Bir de kendisi Müslüman olmadığı için ilerde evlilik düşünürsek bu konuda dev sıkıntılı. Bir insandan dinini değiştirmesini talep etmek ise hiç hoş değil diye düşünüyorum. Bu durumu yaşayan yahut çevresinde bu tarz bir hikayeye şahit olan varsa, yol göstermesini rica edeceğim.

Yani ailenizi anlattığınıza göre pek uygun olmayacağını düşündüm ben aileniz kaldıramaz o italyanı
İtalyanda ailenizi kaldıramaz
Boşverin derim

icinde gercekten ask varsa olur. esim alman 9 senedir beraber/evliyiz.

din konusu cocuk oldukdan sonra hortladi bizde. oturduk konustuk müslümanligi kabul etti oglumuda müslüman yetistiriyoruz.

adam sabah aksam namaz kilmasada bir kac seyi uyguluyor. yapi geregi icki vs vs olmadigi icin pek fark olmadi yani. sadece biri sordugunda müslümanim yada ortamlara girdigimizde domuz yemiyor...

yarim yamalak idare ediyoruz.

dinden cok kültür farklari sorun olabilir. ama italyanlar türklere benzediginden fark hissetmezsiniz belki

Bu konu kapanır.

Bize soruyorsunuz da bizim buna yorum yapmamız ne kadar doğru. Kendi aile yapınıza, inanışınıza, hayata bakışınıza göre karar vereceksiniz. Hiç birimiz sizin hakkınızda bilgi sahibi değiliz. Ben evlenirdim desem siz gidip evlenecek misiniz? Ya da asla olmaz desem başlamadan bitirecek misiniz?

Dinimizde musluman olmayan erkekle evlenmek yasak

İtalyanlar Türklere benziyor gerçekten. İtalya'ya aşık olma sebeplerimden biri de bu çok cana yakın ve samimiler. Evlilik için bunlar yeterli değil tabi ama her ilişkide olduğu gibi yaşayıp görün süreci sonucta size evlenme teklifi etmemiş sonu evlilik olur mu bilemezsiniz Türk - Müslüman biriyle ilişki yasasaydınız da aynı şekilde.

dini konu açmak yasak fakat bu konu sadece dinle ilgili değil. Farklı bir ırk, kültürden iki insanın birlikte olup olamayacağına dair fikir istiyorum.
Mesela bir üye kendisini anlatmış beni de yüreklendirdi sağolsun.
Ki sizin demenizle bir şey yapmacağım burada aklımın yattığı fikirleri göz önünde bulundurarak kendi irademle karar vereceğim.

Hayır Agnostik olduğunu söylüyor.

kisaca dinsiz diyelim biz ona,

sizin inanciniza gore dinsiz biri ile evlenmek yasak, nasil olacak ?

hani bence olur da, cok zor olur, yapan nasil yapiyor ben sasiriyorum.

Onun disinda farkli kulturden biri ile arkadas olmak guzeldir bence ama es olunca cok zorlanilir diye dusunuyorum. Insan ayni kulturden dinden gorusten kisiyle ayni eve girince bile orta yolu bulmakta zorlaniyor.

Herhangi bir dine mensup olmayan biriyim. Dini inanış/görüşün aynı ya da en azından paralel olması gerektiğini düşünüyorum. Kendimi agnostikle ateist arası bir noktada tanımlayabilirim. Erkek arkadaşım da deistti ilk tanıştığımızda, ancak o da zamanla agnostikliğe yöneldiğini belirtti. İkimiz de katı şekilde dine bağlı insanlarla arkadaşlık dahi etmiyoruz. Çünkü o insanlarla hayata bakış açımız aynı değil, dünya görüşümüz farklı. Bu kadar temel bir özellikte farklılık çok ciddi. Hayata aynı pencereden bakamazsınız. Saygı ile de bir yere kadar yürür. Her hareketini dine göre hesaplayan insanlarla hayatında dinin hiçbir yeri olmayan insanın birbirleriyle uyumlu kararlar verebileceğini, uyumlu bir hayat sürebileceğini hiç sanmıyorum.

Hayır Agnostik olduğunu söylüyor.
Ailesi katolik mi. Kendisi agnostik bile olsa aileye bağlı gelenekleri devam ettirmek isteyebilir. Katolik klisesinin standartları biraz farklı.
şimdi dini konular yasak o yüzden o konulara pek girmeden cevap vermeye çalışsam.
Ben sizin için sıkıntı olur mu olmaz mı bilemem. Din farklılığının çok etkili olmayacağını düşünenlerdenim.
zaten günümüzde insanlar daha seküler. Birbirlerine yakın düşünceler içerisinde.

çok tatlı bir hikaye.
Teşekkür ederim. Sizinki yapısı gereği içkiye meyyal değilmiş, benimki genciz güzeliz şimdi dağıtmazsak ne zaman ? Kafasında biraz.
bilmiyorum İslam’ı seçer mi gönlüne yatar mı.
Ah ne zor işler.

ailesi katolik evet.
Fakat dindarlar mı bilemiyorum. Zaten küçüklükten beri babasıyla görüşmüyor. Annesinden de ayrı yaşıyor. O yüzden aile bağları pek kuvvetli değil.
size dm’den mesaj atsam?

Benim böyle tanıdığım 3 aile var.
Birinci aile adam fransız kdın türk ikisininde 2. Evliliği ikiside kendi dinince gereklerini yapıp evlatları inanç konusunda kend vicdanlarına bıraktılar.

ikinci çift biri Mısırda hıristiyan diğeri bizden türk müslüman olduğu için ikiside dininden dönmedi ve aileleride evliliği istememişti zaten, ayrılıp başkalarıyla evlendiler kaçamak görüşmeye devam ediyorlar çocuklara birbirleriin isimlerini vermişler falan. Tam bi dram.

üçüncü tanıdıklarım ise arkadaşım türk müslüman amerikaya kısa eğitime gitmişti annesi amerikalı babası türk bi çocukla aşık oldular. Çocuk babadan aşina olduğu için müslümanlığı kabul etti sünnet bile oldu.
Amerikada mutlu mesut yaşıyorlar :)

Yani burada dini tavsiye verecek değilim herkesin inancı kendinedir nihayetinde.. Allah adına haşa konuşmakta hiçbirimizin haddine değil tabi. Allah hayırlısını versin ikinize de :) tabi bana sorarsan inşallah müslüman olur yada en azından üçlemeyi reddeder inşallah derim :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…