Yabancı sevdicek meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Simdi ablacim bu is ailen yuzunden degil ama sana sebep olmaz

Neden dersen diyorsun ki senin icin din onemli, dini dert ediniyorsan Musluman biriyle ol

Cinsellik dert diyorsun

Eee yani Avrupali kafasina hic benzemiyorsun, Avrupali insanlar dini gunluk meselelerin icine sokmayan cok da dert edinmeyen insanlar. Kafalariniz farkliysa nasil gecineceksiniz?

Ben yabanci biriyle oldum daha once, dinin hayatimda oncelikli bir yeri yok, dini gunluk hayata dahil etmeyi de cok konusmayi da hos karsilamam mesela, sevmem. O yuzden hic dusunmedim bile bu konuyu.

Sen bilirsin. Ben aski tercih ettim. Ask benim icin her seyden once gelir, dini zaten cok onemsemiyorum benim icin siralamada 2si karsilastirma bile goturmez. Ask sevgi kolay bulunan bir sey degil asla, adam dinsizse de dinsiz sen kendi dinini yasa karismaz ki o adam sana ... dindi suydu buydu derken kapina gelen aski ziyan edersen bence aptallik yaparsin, hayatinin buyuk firsatini kacirirsin

Not: Balik burcuyum, ask insaniyim, alinti yapip taslamayin :bicak:

Yani ailenizi anlattığınıza göre pek uygun olmayacağını düşündüm ben aileniz kaldıramaz o italyanı
İtalyanda ailenizi kaldıramaz
Boşverin derim
Ailesi muhafazakar değilmiş babasi cok sicak bakıyormuş. Konu sahibi ben ailemden daha muhafazakarim diyor.

Konuya gelirsek dini açıdan (yasak vs) olabilir ama o konuda cok sey yazmak istemiyorum ban yerim. Benim esim musluman namaz kiliyor da ne oluyor kac kere kalbimi kirdi hakkimi yedi adaletsiz davrandi.

Muslumanlardan cok mu hayır görüyoruz allah askina? Insani insan yapan dini degildir. Benim esimin muslumanlik anlayisi kıyafetime karisip fetva vermek ara sira namaz kilmak icki içmemek oruc tutmak hepsi bu.

Bu da mutlu olmaya yetmiyor. Onemli olan iyi kalpli vicdanli ahlakli sadık bi insan olmasi. Anlayisli saygili olmasi. Mutlu etmesi. Kadını kendinden asagida görmemesi.

Ayrica italyanlar eğlenceli insanlar. Mesela danilo zannanin eşinin agzindan daniloyu dinleseniz nasil tanistiklarini danilonun ona yaptığı evlilik tekliflerini evlerinde kahkahanin eksik olmadigini vs. dini yönden düşünüp hareket edersen belki de hayatın sana verdiği hediyeyi geri cevirmis olacaksin.

Arkadaşınız İtalya da mı şuan?Ne iş yapıyor.Onun dışında hem sizin aile hem onun ailesi kabul edecek mi bakalım.Benim fikrim şimdiden bunları düşünme akışına birak cinsellik yaşamadan😉

Kızlar benim bir arkadaşım var. Kendisi İtalyan. Bana uzun zamandır ilgisini belli ediyordu fakat emin olamıyordum kendimden. Geçenlerde net bir şekilde duygularını ifade etti.
Son günlerde sadece bu mesele üzerine odaklanmış durumdayım. Gece rüyamda bile onu görüyorum.
Konu şu ki, müslüman bir ailede büyüdüm. Annem babam her ne kadar muhafazakar olmasalarda -hatta babam sıcak bile bakıyor bu işe- ben dini mükellefiyetleri elimden geldiğinde yerine getirmeye çalıştım hep. şuana kadar farklı dinden biriyle olabileceğimi hiç düşünmemiştim. Güzel bir birliktelik yaşarsam sonra evlenir giderim diye düşünüyordum çoğu Türk genç kızı gibi. Hatta bir ara Avrupa’da bir ülkede uzun süre ikamet ettim, orada ilgi gösteren bir çok insanı bahsettiğim sebepten reddetmiştim.
Fakat bu kez durum farklı. Sanırım aşık oldum. o_O
Avrupalıları da az çok biliyorsunuz. Sizce bu ilişki yürür mü? Benden cinsel beklentileri olacağını düşünüyorum ister istemez. Çünkü onlar için bir ilişkinin olmazsa olmazı. Benimse ön yargılarım yok cinsellik yaşayan insanlara karşı elbette fakat kendime göre bir yaşam tarzım var doğduğum büyüdüğüm sosyokültürel yapı nedeniyle.
Bir de kendisi Müslüman olmadığı için ilerde evlilik düşünürsek bu konuda dev sıkıntılı. Bir insandan dinini değiştirmesini talep etmek ise hiç hoş değil diye düşünüyorum. :KK17:Bu durumu yaşayan yahut çevresinde bu tarz bir hikayeye şahit olan varsa, yol göstermesini rica edeceğim.
Benim Ikı arkadasın da yabancıyla evlendı kendileri din degıstırmedi. Eslerıde degıstırmedi.

Dini hassasiyetleri olan bir insansanız zaten din buna malesef izin vermiyor. Evlilik için din değişmesi gerek.

Ha derseniz şimdilik evlilik düşünmüyoruz, bu sefer dediginiz sorunlar ortaya çıkabilir. Yine dini hassasiyetlerinizden dolayı cinselliğe uzak kalmayı tercih edersiniz fakat karşınızdaki insan yetiştiği kültürden dolayı sizden böyle bir paylaşımda bulunmayı isteyebilir.

Bana kalırsa eğer duygularınızı konuşacak kadar acildiysaniz birbirinize, oturun konuşun. Benim aklımda bu sorular var diyin. Orta yolu buluruz derse veya hayır ben buyum derse ona gore yol çizersiniz.

kisaca dinsiz diyelim biz ona,

sizin inanciniza gore dinsiz biri ile evlenmek yasak, nasil olacak ?

hani bence olur da, cok zor olur, yapan nasil yapiyor ben sasiriyorum.

Onun disinda farkli kulturden biri ile arkadas olmak guzeldir bence ama es olunca cok zorlanilir diye dusunuyorum. Insan ayni kulturden dinden gorusten kisiyle ayni eve girince bile orta yolu bulmakta zorlaniyor.
Bence böyle düşünmeyin. Karsılıklı anlayıs olunca hiç sorun olmuyor bunlar. Ben bizzat yasıyorum. Bircok seyleri bizden farklı esimin ve ailesinin ama onlar bize karsı canayakınlar bizde onlara karsı önyargısız davranıyoruz (tabi tanışmadan önce önyargı vardı) Farklı kültür güzel birsey hatta bana sorarsanız. Konu sahibinin farklı bir milletten elbette dil sorunu büyük bir problem olacaktır. Türkiyede mi yasıyor? Türkçe biliyor mu? Bunlar önemli ama neden olmasın ki aşk güzel sey 🙈

Simdi ablacim bu is ailen yuzunden degil ama sana sebep olmaz

Neden dersen diyorsun ki senin icin din onemli, dini dert ediniyorsan Musluman biriyle ol

Cinsellik dert diyorsun

Eee yani Avrupali kafasina hic benzemiyorsun, Avrupali insanlar dini gunluk meselelerin icine sokmayan cok da dert edinmeyen insanlar. Kafalariniz farkliysa nasil gecineceksiniz?

Ben yabanci biriyle oldum daha once, dinin hayatimda oncelikli bir yeri yok, dini gunluk hayata dahil etmeyi de cok konusmayi da hos karsilamam mesela, sevmem. O yuzden hic dusunmedim bile bu konuyu.

Sen bilirsin. Ben aski tercih ettim. Ask benim icin her seyden once gelir, dini zaten cok onemsemiyorum benim icin siralamada 2si karsilastirma bile goturmez. Ask sevgi kolay bulunan bir sey degil asla, adam dinsizse de dinsiz sen kendi dinini yasa karismaz ki o adam sana ... dindi suydu buydu derken kapina gelen aski ziyan edersen bence aptallik yaparsin, hayatinin buyuk firsatini kacirirsin

Not: Balik burcuyum, ask insaniyim, alinti yapip taslamayin :bicak:

ben de balık burcuyum ya.:KK51:
Aynı b.kun lacivertiyiz işte.
Aşkla doyarım ben de...

Herhangi bir dine mensup olmayan biriyim. Dini inanış/görüşün aynı ya da en azından paralel olması gerektiğini düşünüyorum. Kendimi agnostikle ateist arası bir noktada tanımlayabilirim. Erkek arkadaşım da deistti ilk tanıştığımızda, ancak o da zamanla agnostikliğe yöneldiğini belirtti. İkimiz de katı şekilde dine bağlı insanlarla arkadaşlık dahi etmiyoruz. Çünkü o insanlarla hayata bakış açımız aynı değil, dünya görüşümüz farklı. Bu kadar temel bir özellikte farklılık çok ciddi. Hayata aynı pencereden bakamazsınız. Saygı ile de bir yere kadar yürür. Her hareketini dine göre hesaplayan insanlarla hayatında dinin hiçbir yeri olmayan insanın birbirleriyle uyumlu kararlar verebileceğini, uyumlu bir hayat sürebileceğini hiç sanmıyorum.
Ve evet bende katılıyorum. Din konusunda fazla olmasada hassasiyetleri olan bir insanım. Evet inançsız arkadaşlarım oldu fakat herhalde evlenmezdim. Çünkü yukarıda hanimefendinin yazdığı son cümle çok çok doğru

İnancı sadece inanmanın ötesinde gerekliliklerini yerine getirmeye çalışıyorsanız pek oluru yok bence bu işin.

Evlilik ve çocuk yetiştirmek için hayata aynı yerden bakmanın, aynı şeylere inanmanın, aynı hassasiyetleri taşımanın önemi büyük.

Ben hayatımı inancıma göre yaşamaya çalışıyorum eşimde aynı şekilde. İnancini yaşamayan aynı dinde olduğum biriyle bile evlenmezdim. Özellikle çocuklardan sonra bunun ne kadar önemli olduğunu görmüş oldum.

Ask evlilik icin çok şey ama herşey değil.

ehehe teşekkür ederim.
O sizin tatlılığınız:)
Sonunu düsünen kahraman olamaz şans verin derim ben aklinizda kalmasın. Siz asiri dindar o da tam tersitse sıkıntı yaşarsınız. Kaldi ki agnostik dediniz sizin inanciniza saygı duyar. İlla kendi dinimden olması şart değil müslüman olup diğer huylari kötü olan bircok insan var. Yabancilar hayatta daha cesur bence deneyin

Ailesi muhafazakar değilmiş babasi cok sicak bakıyormuş. Konu sahibi ben ailemden daha muhafazakarim diyor.

Konuya gelirsek dini açıdan (yasak vs) olabilir ama o konuda cok sey yazmak istemiyorum ban yerim. Benim esim musluman namaz kiliyor da ne oluyor kac kere kalbimi kirdi hakkimi yedi adaletsiz davrandi.

Muslumanlardan cok mu hayır görüyoruz allah askina? Insani insan yapan dini degildir. Benim esimin muslumanlik anlayisi kıyafetime karisip fetva vermek ara sira namaz kilmak icki içmemek oruc tutmak hepsi bu.

Bu da mutlu olmaya yetmiyor. Onemli olan iyi kalpli vicdanli ahlakli sadık bi insan olmasi. Anlayisli saygili olmasi. Mutlu etmesi. Kadını kendinden asagida görmemesi.

Ayrica italyanlar eğlenceli insanlar. Mesela danilo zannanin eşinin agzindan daniloyu dinleseniz nasil tanistiklarini danilonun ona yaptığı evlilik tekliflerini evlerinde kahkahanin eksik olmadigini vs. dini yönden düşünüp hareket edersen belki de hayatın sana verdiği hediyeyi geri cevirmis olacaksin.

kesinlikle katılıyorum.
Dini vecibeleri yerine getirmek eşit değil iyi insan olmak diyorum bazen. Ama bu da kendime sunduğum bir bahane mi acaba diyorum sonra.

Sonunu düsünen kahraman olamaz şans verin derim ben aklinizda kalmasın. Siz asiri dindar o da tam tersitse sıkıntı yaşarsınız. Kaldi ki agnostik dediniz sizin inanciniza saygı duyar. İlla kendi dinimden olması şart değil müslüman olup diğer huylari kötü olan bircok insan var. Yabancilar hayatta daha cesur bence deneyin

zaten dinlere karşı saygılı olduğunu söylüyor.
Fakat benim psikopat-derece-plancı kişiliğim hemen sahneye çıkıp evlilikten çoluk cocuğa sonra da boşanmaya kadar kafada kurmaya başlıyor.🤣
Teşekkür ederim yorumunuz için.:KK200:

Din konusuna indirgememek lazım bunu aslında. Hayata aynı pencereden bakıyor musunuz bakmıyor musınuz? Çünkü aynı dinde olanlar da farklı görüşlere sahip olabiliyor. Bu saygı duyarız birbirimize ile de ilerlemez.
Ayrıca çok mutasıp bir müslüman olarak sizin gayrimüslim biriyle evlenemeyecek olmanızı herkesten iyi bilmeniz gerekiyor.

Evlilikte din çok önemli bana kalırsa. Hatta dinsiz için bile dinı tercihi olan biriyle olmak çok zordur diye düşüyorum . Çocuk olduğunda daha çok sıkıntısı olur..
Kültür farklılığı da zorlar insanı. Mutlaka çatışma olur gibime geliyor.

sağlıklı kalmayı başarıp aşk meşk işlerine girebilmişse genler iyi demek :p

kusura bakmayın, corona etkisiyle insan saçma esprilere giriyor.. şaka bir yana, türk ve müslüman dediğimiz çoğu adam da ilişkide cinsellik bekliyor. öyle biriyle de olsanız, sonuç evlilik olur mu bilinmez.
elbette farklı kültür zor. her ne kadar akdeniz insanı olsalar, rahat olsalar da her ülkenin farklı alışkanlıkları var.
dini anlamda yorum yapmak doğru değil ancak o da bağlı ve inançlı bir hristiyansa bence zaman içerisinde mutlaka sıkıntı baş gösterir.

bence soru işaretlerinizi paylaşın ve cevaplarını dinleyin. mutlaka bir yerden birşeyler sezersiniz. iç sesiniz sizi yönlendirir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X