- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.481
- 1.123
- Konu Sahibi teraziyeoglak
-
Butce derinden sarsilmiyor, ama daha once de dedigim gibi, bu iyi niyeti suistimal gozukuyor. Izin alarak, sorarak talep baska, gizemli tuketisler baska… aileniz sansliymis demek, bize hic denk gelmedi oylesi maalesef. Zor bi is neticede, baskasinin evinde kalmak baskasinin islerini yapmak, kolay seyler degil. Bu duyguyu da, baska turlu hareketlerle bastirmak istiyor olabilirler. Iki tabak esirgedigimizden degil, ama biz de malikanede yasamiyoruz, mutfagin takibini keselim…Çocuk olmasa daha sıradan şeyler alırdım çocuk herşeyin en iyisini yesin diye düzen değiştirdik dedinizya, ben yardımcı yemesin diye sizde mahrum kalın demedimki, madem bütçeniz zorlanıyor çocuğunuzu ayrı tutun dedim.
Babamların yıllar yılı gündüz çalışan yardımcıları vardı,kadın oturmadan sofraya oturmazdık,mangal filan yapacaksak kadının çocuklarınıda getirtirdik,iftara ailece misafir ederdik.
Bir dönemde yatılı Özbek yardımcıları oldu, evet et yemeğe alışkınlar,bizim bazı yemekleri sevmiyorlar,annem yemeği yapardı kadının yemediği birşeyse girer onların yemeklerinden birini yapar sofraya ikiside konuyenirdi.haftada bir gün onların özel bir pilavları var etli filan onu yapardı,haftada bir gün hamur işi yapardı,haftada birgün sebze sote tarzı birşey yapardı ekstradan,canı birşey isterse bizden almamızı rica ederdi.babamların durumu müsait olduğu için hiç göze batmadı rahatsızlık vermedi tüketilenler. Ama bütçe sarsılıyorsa insanca kırmadan bir çözüm bulunmalı
5 yaş artık akranla zaman gecirme, kreşe gitme zamanı değil
Bilmem siz oyle diyosaniz…5 yaş artık akranla zaman gecirme, kreşe gitme zamanı değil mi
Bilmem siz oyle diyosaniz…
Ajanslara sakin guvenmeyin , yiyecekleri ayiriyoruz artik dedik ozaman ben ayriliyorum dedi ve gitti hahahahahahahhaGünahını almayalım ancak bir ihtimal dışarı çıkıyorsa ailesine falan gidiyorsa yiyecek götürüyor olabilir. bir şirketten referanslı falan mı oluyor bu bakıcılar? nasıl güvenebiliyorsunuz merak ettiğim için soruyorum, hamileyim şimdiden bakıcı işini kara kara düşünüyorum. Bu arada çocuk 5 yaşında sanırım kreş düşünün derim.
Herkese selam. 5 yaşında oğlum var ve işlere yetişemediğim için yatılı türkmen bi yardımcı aldık. Genel olarak işlerimi hallediyor ama bazı sorunlarımız var. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fikir istiyorum. Yardımcımıza eve ilk geldiğinde istediğini yiyebilir, izin almadan dolaptan alabilirsin dedik ama, bu sefer de ipin ucu kaçtı. Etsiz yemek yemiyor. 6 ayda anca bitirebileceğimiz buzluktaki etler 2 haftada bitti, her sabah 3 yumurta ve kendine hazırladığı mükellef kahvaltıyla güne başlıyor. Biz az az yeriz herşeyden, haftada 1 alışsveriş yaparız bi hafta idare eder, ama resmen mutfak masraflarımız arttı. Oğlum da yiyip içtiği için en iyilerini almaya çalışıyoruz, çocuğumuz yokken ortalama bişey alır yer içerdik, şimdi daha pahalı ürünler haliyle, peynirdi süttü, baldı… yesin gözümüz yok, ama 1 haftada 1kilo antep fıstığı bitmez be arkadaş. Başka insanlardan dolapdaki malzemeleri ayırdıklarını duydum, kendi yiyeceğini al diyip, kendi yiyeceklerine dokundurmuyolarmış. Bu insanın içine sinmiyor ancak başka yol kalmadı gibi. Ben mesela kendi başıma olsam en iyi peyniri almam, stamdart bişey alır onu yerim. Ama oğlum yiyor diye aldığımız herşeyi yardımcımız yiyor… Siz nasıl yapıyorsunuz?
Evet en son onu dusunduk ekstradan biseyler verelim market alisverisini yapsin kendine, herkesinki ayri olsun diye ama heralde o da bizden memnun degilmis direk topukladi…Yemek parası verin kendine alışveriş yapsın.
Her aldığınız şey daha tadına bakmadan bitecekse olmaz öyle iş.
memlekette her gün et yiyordularsa yabancı memlekette işleri ne diyeceğim linçlenmem inşallah.
açıkça söyleyin, yiyecek ayırmaktansa başta "bak biz şu şu ürünleri 1 haftalık / 1 aylık aldık, daha kısa sürede biterse alamayız ve evde yemek pişmez" diyin. erken bitenleri de söylediğiniz süreden önce almayın.
bu şekilde anlar diye düşünüyorum.
benim de içime sinmez sen şunu yeme bunu ye demek. bence çok yakışıksız ancak o kişi en nihayetinde çalışan. bizler iş yerimizde gidip patronun dolabından her dakika istediğimizi alıp yiyemiyoruz sonuçta. aynısı onun için de geçerli.
Evet gordugumde ben de sok oldum nasil bitebilir diye, ama sanirim izne cikarken yaninda goturdu ailesine, baska aciklamasi yok gercekten bitemez. Kilolu degil ama istahlilar genel olarak.
mesele de tam olarak bu, evde bu yemekler nasil boyle cabuk bitiyor…
Yatılı bakıcı almayın. Hele yabancı asla almayın. Bence yatılıya vereceğiniz ücret yerine 8-5 çalışacak 40-45 yaslarında birini bulun. Haftada 1-2 kez de temizlik için birini alırsınız. Yatılı o kadar zor çevremdeki insanlar (özellikle yabancılar ile) o kadar sorun yaşadılar ki… Evdeki erkeğe bile mesajlarla sarkıntılık yapıp gün içinde eften püften şeyler için arayanından, komşulara evin sırlarını anlatanlara neler neler var. Madem anneniz de geliyor siz orta yaşlı bir çocuk bakıcısı bulun. Yiyecek için de çok sıkıntı yapıyorsanız mini bir buzdolabı alıp odasına koyun. Kişisel yiyeceklerini oradan almasını onun dışında sizin yediklerinize eşlik edebileceğini söyleyin. Eve de mutlaka 2-3 tane 360’ kameralardan alınHerkese selam. 5 yaşında oğlum var ve işlere yetişemediğim için yatılı türkmen bi yardımcı aldık. Genel olarak işlerimi hallediyor ama bazı sorunlarımız var. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan fikir istiyorum. Yardımcımıza eve ilk geldiğinde istediğini yiyebilir, izin almadan dolaptan alabilirsin dedik ama, bu sefer de ipin ucu kaçtı. Etsiz yemek yemiyor. 6 ayda anca bitirebileceğimiz buzluktaki etler 2 haftada bitti, her sabah 3 yumurta ve kendine hazırladığı mükellef kahvaltıyla güne başlıyor. Biz az az yeriz herşeyden, haftada 1 alışsveriş yaparız bi hafta idare eder, ama resmen mutfak masraflarımız arttı. Oğlum da yiyip içtiği için en iyilerini almaya çalışıyoruz, çocuğumuz yokken ortalama bişey alır yer içerdik, şimdi daha pahalı ürünler haliyle, peynirdi süttü, baldı… yesin gözümüz yok, ama 1 haftada 1kilo antep fıstığı bitmez be arkadaş. Başka insanlardan dolapdaki malzemeleri ayırdıklarını duydum, kendi yiyeceğini al diyip, kendi yiyeceklerine dokundurmuyolarmış. Bu insanın içine sinmiyor ancak başka yol kalmadı gibi. Ben mesela kendi başıma olsam en iyi peyniri almam, stamdart bişey alır onu yerim. Ama oğlum yiyor diye aldığımız herşeyi yardımcımız yiyor… Siz nasıl yapıyorsunuz?
Kendi dilinde telefonda biriyle konuşsa beni mi cekistiriyor diye düşünürüm. .nasıl olsa anlamadiginiz için küfür bile edebilir..istemezdimIhtiyacim olan boyle bi gaz :) tesekkur ederimmm
Evet guven ciddi bi sorun, neler duyuyoruz, ben 4 senede 5 kisi degistirdim maalesef. Ve kesinlikle onermiyorum yatili. Cunku isin aslinda yabancilar bizden nefret ediyor. Yani evlerinde calistiklari kisilerden nefret ediyorlar gibi hissediyorum…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?