Yağ çöz benim neyime!

elune

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
1.313
2.573
208
Kızlar
Malumunuz pasaklının önde gideni olduğumdan, akşam akşam bir şevk geldi şu fırını ocağı aspiratörü bir 40layım kendine gelsin dedim.
Bastım yağ çözü. Sağlam çözsün diye ne sulandırdım ne başka bir şey yaptım. Koydum bir boş camsil fısfıs'ına yapıştırdım.
Bekledim biraz temizledim. Buraya kadar sorun yok. Sıkıntı sonradan çıktı.
Sanki çok normal cildim varmış gibi anın heyecanıyla ben bu temizlik işine eldivensiz falan girmiştim. Yağ-çöz, çelik parlatıcı, deterjan derken ellerim haşat oldu. Öyle bir kurudu ki 15 dk da bir krem sürüyorum, krem kuruyunca geri yanmaya, gerilmeye başlıyor.
Acaba ellerimi yaktım farkında mı değilim?
Yoksa sadece hassasiyet yüzünden mi bu kadar kurudular?
1 saat içerisinde sürdüğüm ürünler, sebamed, biorderma, vaseline nemlendirici kremler ve ceres onarıcı jel.
Yok fayda etmiyor. Yazmaya başlamadan sürmüştüm, krem gitti başladı geri parmaklarımı bükemiyorum yahu.
Ellerimi suyla dolu leğende bekletmeyi düşünüyorum şu an.
Başına benzer bir olay gelmiş olan var mı? Veya fikri olan?
Bi' el atıverin noolur

2 hafta falan soyulacak kabak doğradıktan sonra elde olan gerilme, soyulma gibi.. ama iskeletora dönmeyeceksin merak etme.

Eldiveni bir daha unutma tabi ki..

Son düzenleme:
kimyasalla yakmışsınız...sadece teninize degil cigerlerinize de zararı olur...yarın bir dr. gidin...bu geceyi atlatında...bepante varsa bol bol sürün..

Eline el ativerelim :)
Gecmis olsun oncelikle.
Sen bugun bol bol yaglanarak gecir de yarin da devan ederse bir dermatologa git.
ellerindeki yaglari da sokup atmissin gorunen o.

doktora git, derine zarar verme farklı şeyler sürüp.. sadece bepantene sür kurudukça, geçmiş olsun..

kimyasalla yakmışsınız...sadece teninize degil cigerlerinize de zararı olur...yarın bir dr. gidin...bu geceyi atlatında...bepante varsa bol bol sürün..
Ufff. Bepanthen yok evde ama nöbetçi eczane nerdeymiş bakayım, uzakta değilse alırım artık. Çok teşekkürler.
Eline el ativerelim :)
Gecmis olsun oncelikle.
Sen bugun bol bol yaglanarak gecir de yarin da devan ederse bir dermatologa git.
ellerindeki yaglari da sokup atmissin gorunen o.
Aynen benim eldeki yağlarda gitmiş vesselam.

Ay aynı benim yaptığım temizliğe dönmüş işin. Bende aşırı titiz biri olarak tüm kimyasallari kullanirim. Sonra ellerim gergin, kuru, soyulmuş olarak kalır. Lakin o temizliğe baktıkça acısı falan kalmaz. Yağlı krem yada glıserin sür tatlım.
SEVGİLER;

Nemlendiriciye abanmadan önce cildi bi iyice arındırmak lazımdı kanımca. Yani, cilt o deterjanları emdiği için o halde. Bi süre bol suya tutman gerekli, bi süre derken tabi baya bi süre.
Bildiğimiz düz hacışakir tarzı bi sabunla iyice bi yıkayıp sonra bi süre suda beklet, ondan sonra da sadece vaseline sürüp eldiven takıp uyu diyorum ben.

dün benim eller de öyleydi çamaşır suyundan..
şimdi geçti...
zararlı ama önemsemiyoruz böyle oluyor....
sağlığa daha dikkat etmek gerek

Tamam bu kadar kremden sonra bile faydası olur mu? Arınmamış olacağı hiç aklıma gelmemişti ya, tüh keşke en başta gelip sorsaydım

Derindeki yağları da söküp atmışşsın tebrikler. Sürekli nemlendir. Ayrıca iş yaparken eldiven kullanmayı ihmal etme ki durum daha da kötüleşmesin.

Sen öyle anlatınca benim aklıma acı biber doğradıktan sonra ellerim yanmıştı felaket o geldi.
Hiç bir türlü geçmiyordu. Ellerimi sıvıyağ içinde beklettim ovdum ovdum. Süper ilaç gibi geldi valla.
Etkisi olur mu bilmem ama yerinde olsam.
Varsa zeytinyağına yoksa sıvıyağ içine koyardım ellerimi dklarca ovar rahatlatırdım.

Tamam bu kadar kremden sonra bile faydası olur mu? Arınmamış olacağı hiç aklıma gelmemişti ya, tüh keşke en başta gelip sorsaydım
Olur yav bişi olmaz, böyle salt bi sabunla iyice yıka, üç dört kere, biraz da suda beklet, sıkıntı olmaz yani.
Zaten o her türlü düzelir işte bunlar hep ekstra evham aslında bakma sen. :)

Derindeki yağları da söküp atmışşsın tebrikler. Sürekli nemlendir. Ayrıca iş yaparken eldiven kullanmayı ihmal etme ki durum daha da kötüleşmesin.
Yağ- çöz'e reklam olur bu. Yağ çöz deriyi bile söker alır diye.
Ve tövbe bir daha eldivensiz bulaşık deterjanına bile dokunmayacağım.

iyiki porçöz kullanmamışsın çıplak elle o daha kötü sonuçlar doğururdu...zaten yapılabilecek herşeyi yapmışsın nemlendirme konusunda

Bebek yağı ya da zeytinyağı daha sağlam nemlendirir gibime geliyor.
Yanma gibi bir durum olsa renkte falan da bir değişim olur bence.
Muhtemelen kimyasallara karşı aşırı bir duyarlılık gelişti.
Geçmiş olsun... (;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…