Bugün Naci Bey'e gittim.Benim gibi çok az bir hasta grubunda maalesef lazere bağlı çukurlaşmalar görüldüğünü,bu yüzden kendisinin öncesinde küçük bir test uyguladığını söyledi.Bu konuyu laserle yüz gençleştirme topiklerinde ayrıca anlatacağım.Çukurlukların geçeceğini büyük oranda düzeleceği söyledi yüzümün.YAşlılarda bu çukurlukların düzelmeyebildiğini de ekledi.Sanırım yaşla birlikte kolajen üretimi azalıyor ve iyileştirmeye yeterli olmuyor.Protein önerdi.Ben de çıkışta gittim aminoasit ve c vitamini ilaçları aldım.Tabi eğer yağ dokusu eridiyse yapılacak hiçbir şey yokmuş.
3-4 ay hiç bir şey önermedi.Şu anda fazla bir şeye ihtiyaç yok dedi istersem yağ enjeksiyonu yapılabileceğini söyledi.Endoskopik germeyi sordum uygulamıyormuş ve erken olduğunu söyledi benim için.Tamamen kök hücreye ayrıştırma işlemini kimsenin yapmadığını belirtti..Benim doktorum ise sadece iki kişinin yaptığını söylemişti.Neyse oralara girmiyorum hiç.Normalde de özel işlemlerden geçiriliyor ama bu makineyi önceden de duymuştum.Maliyeti aşırı artırıyordu, başka iki hekim söylemişti, o yüzden uygulamıyorlardı..Hatta Nuri bey de uygulamıyordu öncesinde.
Bu arada yağların aşağı kayması, dalgalı yüzey oluşması gibi konuları da sordum.Doğru yapıldığında asla böyle yan etkileri olmadığını belirtti.
Evde bu arada kendimce deneyip yüzümün üst kısmını yukarı kaldırıp biarz şişiriyorum fakat garip oluyor sanki.Elmacık kemiklerim belirgin yüzümün üstü altından geniş , aşağıya dogru daralıyor..yağ yukarı ekleniyor sanırım çoğunlukla, aşağı eklenirse köşeli ceneler oluşabiliyor.Bu durumda elmacık kemiklerinin üstün eklenirse tuhaf bir görünüm oluşabilir mi diye endişeleniyorum. yüz şeklim değişsin istemiyorum .benim aslında yüzün her yerine eşit yağ dağıtacak bir uygulamaya ihtiaycım var.bir de çukurları dantel gibi işlemek nasıl mümkün olacak.şu an bile iki yanağım bir değil.yüzün üsüen cila gibi çok ince kat bir yag tabakası lazım.Bağ dokum gevşek, onların da sıkılaşması lazım.İşte laserler de bana uymuyor gördük.
Bu sculpture yöntemi nedir acaba şimdi onu araştıracağım.Gönderdiğin fotoğraflarda geçiyor.
Bakalım Teoman Doğan ve Hasan Fındık ne diyecekler.Naci Bey'e yaptırmayacağım gibi görünüyor.Kendi doktorumun yanından çıktığımdaki ruh halim daha iyiydi.
Senin adıan çok sevindim tatlım.Umarım istediğin oranda yağ kalır yüzünde ve hiç erimez