yağ oranımı %28 den %13 e çekebildim:):)

tokevinackedisi

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2012
15
0
16
İstanbul
Esasında diğer başarı öykülerine baktığımda muazzam kilolar veren arkadaşlarımınkiler gibi değildi benim durumum..boyum 1.78 10 ay önce 67 kiloyla başladım diyet macerasına..diyetisyenim kilodan daha ziyade temel problemimin vücut yağ oranımda olduğunu söylemişti.. vücut ağırlığımın %28si yağdı..bel ölçüm 73 cmdi 25 yaşındaki bir genç kız için bu durum epey sıkıntılı yağ oranınız fazla ve beliniz kalın olduğunda çok daha iri çok daha şişmanmışsınız gibi görünüyorsunuz..40 beden pantalonumun içine bile giremediğimi göremediğim an karar verdim zayıflamaya..tatlıyı kestim öncelikle aklıma tatlı geldikçe yoğurt yiyordum o isteği epey bastırdığını gördüm.. sonra her akşam mutlaka 45 dakika yürüyordum..ilk 3 hafta sonraki kontrolümde kilom değişmese de yavaş yavaş yağ oranımın azalıp kas oranımın artmaya başladığını söylemişti diyetisyenim.. 6 ay sonra..belim 62 cmdi kilomsa 53 benim için en sevindirici olan artık yağ oranım %13 olmuştu..:)

%13 müü:53::53: % 18 den altı sanırım normal değil vücüt organlar için ayrıca 170 boyda 53 klio çok zayıfsın aman dikkat ett

aa şaşirdim diyetisyenin buna nasil izin verdiki? boyun neredeyse 180 kilon sadece 53? aşiri zayifisin yani boyunla kilon arasinda 25 kilo fark var, gerçekten diyetisyenin beni şaşirtti!

bu arada benim tartimmi yanliş bilmiyorum ama benim yag oranimi %34 gösteriyor, ve benim en fazla 10 kilo fazlam var

bayanlarda yağ oranı %18 olmalı minumum.netten araştırırsanız görürsünüz.şişmanlık sınırı sanırım %30 da başlıyor.ve kilonuz minumum 60 olmalı diye düşünüyorum.

Bu boya bu kilo ile, % 13 yağ oranıyla nasıl ideal olduğunuzu düşünüyorsunuz şaşırdım
Ayrıca o nasıl bir diyetisyen ki ? Normal yağ oranı sınırını öğretmemişler galiba okulda ona..

Esasında diğer başarı öykülerine baktığımda muazzam kilolar veren arkadaşlarımınkiler gibi değildi benim durumum..boyum 1.78 10 ay önce 67 kiloyla başladım diyet macerasına..diyetisyenim kilodan daha ziyade temel problemimin vücut yağ oranımda olduğunu söylemişti.. vücut ağırlığımın %28si yağdı..bel ölçüm 73 cmdi 25 yaşındaki bir genç kız için bu durum epey sıkıntılı yağ oranınız fazla ve beliniz kalın olduğunda çok daha iri çok daha şişmanmışsınız gibi görünüyorsunuz..40 beden pantalonumun içine bile giremediğimi göremediğim an karar verdim zayıflamaya..tatlıyı kestim öncelikle aklıma tatlı geldikçe yoğurt yiyordum o isteği epey bastırdığını gördüm.. sonra her akşam mutlaka 45 dakika yürüyordum..ilk 3 hafta sonraki kontrolümde kilom değişmese de yavaş yavaş yağ oranımın azalıp kas oranımın artmaya başladığını söylemişti diyetisyenim.. 6 ay sonra..belim 62 cmdi kilomsa 53 benim için en sevindirici olan artık yağ oranım %13 olmuştu..:)

merhaba.yağ oranıyla ilgili konu çok dikkatimi çekti çünkü;
boyum:173 cm
kilo:61 kg
bel:76 cm
yağ oranı: %30
kas oranı hatırlamıyorum ama oldukça düşük.
aslında insanlar benim zayıf olduğumu düşünüyor çünkü bacak ve kalçam ince ama maalesef tüm yağlar karnımda birikmiş :( ''skinny fat'' deniliyormuş bu vücut tipine.
tam olarak ne uyguladınız ?
sadece 45 dk yürüyüş yeterli mi?
biraz detaya ihtiyacım var aslında...
müthiş bir başarı hikayesi sizinkisi çünkü biliyorum skınny fat insanların zayıflaması (yağ yakıp kasları artırmak çok kilo kaybı olmadan hemde) ZOR.
bana biraz tiyo verirseniz çok sevinirim açıkcası, şimdiden teşekkürler.

Back
X