yağızım geldi hoşgeldi :))

seyyah2806

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
2.629
369
merhaba arkadaşlar. bir epidural sezeryan doğum hikayesi de benden olsun.
hamileliğim çok güzel geçti. 37. haftaya kadar çalıştım. herkez gibi ilk 3 ay mide bulantısı sürekli uyuklama hali yaşadım. son 1 ay da ellerim ayaklarım şişti.
doktorum doğum şekli konusunda çok rahattı. 32. haftada ben normal doğum istiyorum dediğimde sen nasıl istersen oyle doğurturum seni dedi. 41. haftaya kadar bekleriz hala gelmezse suni sancı veririz dedi. ama bebeğimin kafa çapı son aylarda hep önde gidiyordu. koca kafalı bir oğlun olacak dedi doktorumuz :) kılosu 4 kıloyu geçmediği sürece problem yok ama 38. haftada çatı muayenesi yapınca netleştirirz dedi.
36. haftada işyerinde koltuğuma oturunca birden bi ıslaklık hissettim. pantolunum iki karış kadar ıslanmıştı. allah dedim suyum geldi galiba. hatta hemen ocak annelerine yazdım . sonra doktorumu aradım. su olduğundan eminmisin idrar da kaçırmış olabilirsın dedi. su birden boşalır ve çok fazla gelir dedi. ama dedim az önce tuvaletten çıktım israr olamaz. tamam gel bakalım direkt doğumhaneye çık hemşireler sen gelince bana haber verir dedi. patronumu aradım hemen benım suyum geld diye. eşimi aradım oda panık oldu tabi,. sonra kardeşim yakınlardaymış geldi benı hastaneye götürdü. beni çatala çıkardılar önce ebeler muayene etti. çok şükür su değilmiş. meğer altıma yapmışım :))) ama nasıl dua ediyorum allahım hiç hazır değilim lütfen altıma yapmış olayım diye :)) sonra doktor geldi. çatala çıkmışken çatı muayenemı de aradan çıkartttı ama benı okadar çok muayene ettiler ki ben onun çatı muayenesi olduğunu anlamadım bile:))) sadece çıkınca ebelerin eli daha hafifmiş doktor canımı çok yaktı dedim:) tabi ben eşime annemlere falan madara oldum 1 hafta boyunca dalga geçtiler benle sidikli diye :)))
37. hafta rutin kontrole gittiğimde haftaya çatı muayeesi yapacakmısınız diye sordum ben geçen hafta yaptım çatı muyeneni dedi bana :)) yıne de yaparız tekrar dedi. 38. haftada çatı muyenem tekrarlandı. doktor bebeğin kafa çapını göz önüne aldığımızda çatının çok musait olduğunu söyleyemiyecem. normal doğum biraz zahmetli olabilir ama yinede deneyelim dedi. olmazsa sana çok eziyet etmem sezeryana alırım dedi. ama ben cesaret edemedim. hem normal doğum sancısı çekip hem sezeryan olmak istemedim. aynı hasatenede hemşire olarak çalışan ve doktorumu bana tevsiye eden çok yakın bi arkadaşım da beni epidural sezeryana teşvik etti. ve eğer açıklığın olmadan sana suni sancı vermek isterlerse sakın kabul etme dedi. bu tür doğumların çoğu sezeryanla tamamlanır. zaten sen dayanamayıp 3. satte beni sezeryan alın dersen de burası özel hastane hemen alırlar dedi. hem sancı çekmiş hem sezeryan olmuş olursun dedi. 39. haftada rutin kontrole gittiğimizde ne sancı nede başka bi belirti vardı bebeğinin gelmeye hiç niyeti yok ama 41e kadar bekleyelim dedi. ama ben artık beklemek istemıyordum. doktorumuzla sezeryan gününe karar verdik.
9 ocak pzartesi sabahı 5 te kahvaltı yapmak için uyandım 13.00 de sezeryana alınacaktım ve doktorum en son 5.30 bişeyler yıyebileceğimi söylemişti.camdan dışarı bir baktım ki eskişehir karlar altında. oğlum gelirken karı kışı da getirdi. hala da gitmedi kar kış :) kahvaltı yapıp son hazırlıklarımızı tamamladık kuran okuduk ve yola çıktık. odamıza yerleştik. biz daha 1 saat var derken hemşireler hazırlanmam için geldiler hemen alıyoruz seni dediler. damar yolum açıldı. ve ameliyathanenin yolu tutuldu. çok morelliydim. sakin rahat neşeli... ameliyathanede epiduralim yapıldı. anestezicim süperdi. çok kısa sürdü zaten sonra doktorum çağrıldı. ben anlamadan bebeğim doğmuştu bile. allahım o nasıl bir ağlama nasıl bir ses ortalığı inletiyo. doktorum yağızdan önce 3 kız çocuk doğurttum onlar bile bukadar ağlamadı senınkı çok cazgır olacak dedi, haklı çıktı :)) sonra temizleyip yanıma verdiler oğlumu. hayatımda duyduğum en güzel kokuydu oğlumun kokusu. dikişlerim de çok uzun sürmedi. ve ben yıne gülerek çıktım ameliyathaneden. ben odaya gittiğimde bebeğimi çoktan getirmişlerdi babasıyla tanışmıştı bile.
doğumdan sonrada hiç bir sorun yaşamadım. gazım kısa sürede çıktı. 8 saat sonra yürüttüler. sonra da sık sık kalkıp odana adımladım.mide bulantısı baş ağrısı vs. hiç birşey yaşamadım. ağrı hissettiğim anda butona bastım ağrım kesildi.zaten öyle dayanılmayacak ağrım da yoktu. gaz için kayısı kompostosu yapıp götürmüştüm hastaneye çok işe yaradı. süt için de ayva kompostosu ve humana götürmüştüm. litrelerce su içtim göğüslerıme sıcak havlu koydum masaj yaptım ama nafile sütüm gelmedi:KK43:( benım için doğumumla ilgili tek kötü şey bu oldu. 4. gün ağız sütüm gelmeye başladı. şuan çok şükür yetıyor sütüm ama bebeğimin açlıktan kızarana kadar ağladığı o anlar çok kötüydü:KK43:(
39+3 de 9 ocak pzt günü 12.55 de kara oğlum yağızım hayatımıza geldi. 3750 gr. ve 50 cm doğdu.şuan 37 günlük. allah isteyen herkeze nasip etsin. inşallah herkezın doğumu benımkı kadar kolay ve güzel geçer.
 
Allah Yağız oğlana sağlıklı ve hayırlı uzun bir ömür nasip etsin inş :nazar: :nazar: :nazar:
 
RABBIM INSALLAH bızlerede siniki gibi kolay dogum yapmayı nasip eder ınsallah.. ağladım kokusu nu duydum dediğiniz anda cunku bende duymak için sabırsızlanıyorum ınslalah evladınız size ve vatana hayırlı bı evlat olur ınsallah saglıklı olur RABBIM SİZE BAGISLASIN evladınızı ınsallah. :nazar::nazar::emir_bebek:
 
X