yakami birak okb

uzunyaz

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
350
106
323
Merhaba. Daha once actigim konularim da var. 1 seneyi askin bir suredir okb ile bogusuyorum. Benim bir tek takintim var o da esim tarafindan aldatilma korkusu. Bu rahatsizligim icin 9 ay kadar ilac kullandim. Kendimi epey iyi hissediyordum. Ve doktor kontrolunde ilaci biraktim. Ama yine nuksetmeye basladi.
Yakin cevremdeki insanlardan şüpheleniyorum. Utanarak soyluyorum bir komsumdan mesela. Normalde yakin arkadasim ama bazi anlar geliyor ki ya esimle aralarinda bir sey varsa diye korkuyorum.
Mesela yaklasik iki haftadir cok iyiyken dun aksam o arkadasimi telefonla aramam icap etti. Sarjim olmadigi icin esime dedim Elif'i senden arayayim diye. arkadasimin numarasini esime soylemeye basladim ve ayni anda aklima durduk yere su geldi: Esimin Elif'le arasinda bir sey varsa numarasini el aliskanligiyla ben rakamlari soylemeden girebilir dikkatli bakayim dedim. Yavas yavas numaralari soylerken tuslara ben soylemeden once yazdi gibi geldi. Aksamdan beri o ani hatirlamaya emin olmaya calisiyorum. Benden once mi yazdi sonra mi diye? Cok ama cok sacma. Peki neden aklimdan atamiyorum. Niye gunumu zehir ediyorum kendime?
Bu arada "neden suphelendigin biriyle arkadaslik ediyorsun"diyebilirsiniz. Ama bu genelde olan bir durum degil. Gelip geciyor. Sonra da cok sacma geliyor.
Ben ne yapacagim? Hem esimin hem arkadasimin gunahini aliyorum. Ama yasadigim sey bor hissetme mi kuruntu mu? Hatta ben okb hastasi miyim? Yoksa gercekleri mi hissediyorum? sorulariyla boguyorum kendimi. Yasama sevincim kalmadi.

Hep aynı kişiden mi şüpheleniyorsunuz ?
Şüphelerinizi eşinize yansıtıyor musunuz ?

Olay bir tek Elif üzerinden mi cereyan ediyor ?

Zaman zaman başkaları ile ilgili de şüphelerin olmadı mı ?

Gecmis olmuş..Bende okb hastasıydim gerçi tam anlamıyla geçmedi ama rahat nefes alabiliyorum..Ne zordur saçma gelen düşünceleri bile bile yapmak yada düşünmek..Takıntı takıntı insanın hayatını zehir ediyo bir takıntı gider biri gelir saçma olduğunu bile bile yaparız düşünürüz bu hastalığın sonu yok anladığım kadarıyla ilaç kısa vadede çözüm etmiyor en az 1 yıl 2 iyileştim dersin bi süre sonra slklntl stres başa donersin

Gecmis olmuş..Bende okb hastasıydim gerçi tam anlamıyla geçmedi ama rahat nefes alabiliyorum..Ne zordur saçma gelen düşünceleri bile bile yapmak yada düşünmek..Takıntı takıntı insanın hayatını zehir ediyo bir takıntı gider biri gelir saçma olduğunu bile bile yaparız düşünürüz bu hastalığın sonu yok anladığım kadarıyla ilaç kısa vadede çözüm etmiyor en az 1 yıl 2 iyileştim dersin bi süre sonra slklntl stres başa donersin
Yendigimi dusunuyordum. Artik ilac kullanmiyorum demek gurur vericiydi benim icin. Yine psikiyatriste gitmwk oyle zor geliyor ki. Beni en iyi bu hastaligi yasamis kisiler anlar zaten. Dusunceler gecip esime guveniyorum eminim hic bir yanlisi yok diyorum su an mesela. Aama biliyorum ki yone gelecek. Engel olamiyorum.

Hayir arkadaslar. kisiler degisebiliyor. Surekli ayni kisiden degil.

Tedavine kaldığın yerden devam et.
Gerekirse dr. değiştir .

Bu şekilde devam etmeyeceğini sende biliyorsun .

Bu güvensizlik hissi , aşırı şüphecilik sadece eşine karşı mı var?

Tedavine kaldığın yerden devam et.
Gerekirse dr. değiştir .

Bu şekilde devam etmeyeceğini sende biliyorsun .

Bu güvensizlik hissi , aşırı şüphecilik sadece eşine karşı mı var?
Sanirim oyle yapacagim. Evet hep esimin beni aldatmasiyla ilgili suphelerim var. Baska konularda takintili bir insan sayilmam.

takıntılarım sadece bu yöndemi benim birden fazla takıntım vardı inan çıldırıyordum resmen.dua edemezdim edemedikce tekrar tekrar etmeye calisirdim,aileme bişey gerçek korkusu bunun yaninda eşimin bekarken ki hayatı üstüne çok gitmisimdir bu konuda şükür atlattım ama slklntl stres anında tekrardan gucsuzleseblilyosun mesela şuan ocağa,musluğu kapadım mi diye defalarca bakarım bunada sukurilaçsız devam gidebildiğin yere kadar ilaç zaten ayrı bi slklntl onuda kullanan bilir..inşallah sende atlatırsın

takıntılarım sadece bu yöndemi benim birden fazla takıntım vardı inan çıldırıyordum resmen.dua edemezdim edemedikce tekrar tekrar etmeye calisirdim,aileme bişey gerçek korkusu bunun yaninda eşimin bekarken ki hayatı üstüne çok gitmisimdir bu konuda şükür atlattım ama slklntl stres anında tekrardan gucsuzleseblilyosun mesela şuan ocağa,musluğu kapadım mi diye defalarca bakarım bunada sukurilaçsız devam gidebildiğin yere kadar ilaç zaten ayrı bi slklntl onuda kullanan bilir..inşallah sende atlatırsın
Evet canim. Tek takintim bu. Baska hic bor sorunum, sıkıntım yok. Tekrar ilaca baslamayi resmen gurur yapiyorum. Ama mecnurum galiba. Simdi kendimi iyi hissediyorum diye doktora gitmeyecegim. Ama tas catlasin 15 gün sonra yine bir ayrintiya kafayi takip esimden suphelenecegim. Hep boyle oluyor cunku.

okb ilac tedavisi ve psikoterapiyle tedavi ediliyor,tek ilacla gecmiyor cok duzgun bir uzman lazim.doktor nusret kayanin okb icin yasam enerjisinin bosa harcanmasi demektir gibi bir yazisini okumustum,olayin ozeti kesinlikle bu bence de...bu tarz dusunceleri kafanizdan atin diyemeyecegim cunku kolay degil kendimden biliyorum.en dandik ayrintidan atlaya atlaya o konunun ortasinda bulabiliyor insan kendini.bugun esin aldatmasindan korkma konusu yarin baska birsey olacak.

Ups! Durum fena! Tedavini sakin aksatma guzelim evliligini heder edersin yazik olur.

Kendine guven, cok guzelim mukemmelim kocam bana asik hayran benden baska kimseyi gozu gormez diye empoze et kendine.

Çok geçmiş olsun canım anlıyorum seni
Böyle korkulara kapılma doktora giymeyi ilaç kullanmayı ihmal etme
Aldatan zaten kendini aldatır öyle bir şey varsa er geç çıkar ortaya böyle şeylerle üzme kendini :)

Allah askina aldatsa ne olur..en fazla ne olur..aldatirsa da aldatsin.. affedersin devam edersin yada bosanirsin..aldatmasa da rahat degilsinki zaten.esine de yazik..

Evet canim. Tek takintim bu. Baska hic bor sorunum, sıkıntım yok. Tekrar ilaca baslamayi resmen gurur yapiyorum. Ama mecnurum galiba. Simdi kendimi iyi hissediyorum diye doktora gitmeyecegim. Ama tas catlasin 15 gün sonra yine bir ayrintiya kafayi takip esimden suphelenecegim. Hep boyle oluyor cunku.
gurur yapacak bişey yok herşey sağlığın için ilaçsız zor yine şükür tek bi takıntın var ilaç +kendinde üstüne gidersen allahım izniyle kurtulursun

Esin hastalığını bilıyor mu?

Benim esim beni terketti bu hastalığı bahane ederek.

Bence hemen tedavi olun.sanırım baya ileri seviyeye gelmişsiniz yazık kendinizi yıpratıyosunuz.eşiniz bu dusıncelerden haberdar mı peki

Back
X