yakın akrabamız olan komşumdan bezdim

kedici betty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2020
193
124
53
Arkadaşlar ilk defa burada bir konu açıyorum, Buranın da yabancısıyım,tam anlayamıyorum ama derdimi aktarmaya çalışacağım, zamanla öğreneceğim,İnş.
Benim sorunum yan yana evlerde yaşadığımız çok yakın akrabamız ile ilgili. bunların maddi durumları Bizden çok daha iyi ama o kadar cimriler ki günde 2 kere bir şey mi istemeden durmaz.
market gibi her şeyini benden alır.
Evimize,bahçemize aldığımız aletleri bile kullanamıyorum,çünkü gördüğü anda bizden daha çok kullanıyor(!) hiç Kullanmadığımız aletleri bile eskittiler..dikiş makinemi geceleri gizli gizli karanlıkta kullanıyorum, görürse elinden alamayacağımı biliyorum..tatsızlık çıkarmak istemediğim için bi şey diyemiyorum ama delirmek üzereyim..ne yapacağımı bilemiyorum

Bu gibi durumlarda biraz Nasrettin Hoca gibi davranmak gerektiğini düşünüyorum
İpe un serdim fıkrasındaki gibi

Bir şey mi istedi? Cevap: aaaa onu şimdi ben kullanıyorum. Ya da ayyy şimdi ben kullanacaktım, sen başka zaman gel.
Ayyy onu başkasına verdim daha getirmedi
Yani bahaneniz saçma bile sorun yok. Sizi aptal yerine koyanı siz de aptal yerine koymaktan çekinmeyin.

Söylediğim gibi çok yakın bir akrabamız ve çok da dip dibe oturuyoruz..kendileri benden oldukça yaşlı
Yeni taşındıkları zaman bir iki kere küsmüştük, çok zorlandım

yakın akrabada olsa kendinize alıştırmayacaktınız .uyanıklık haline getirmişler nasılsa sizden alıyorlar gerek görmüyorlar almaya.
hayır veremem lazım diyip kendinizden uzaklaştırın
Evet benim evde olan bir şeye hayır deme uyum

Aminn..Çok teşekkür ederim
Hatta bazı şeylere "yok"dersem,Marketten sipariş veriyorlar..gene iş bana düşüyor

O kadar haklısınız ki bugün ben de bir karar aldım anlasa bile bazı şeylere "yok" diyeceğim, belki utanırlar diyorum ama onlarda utanma da yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…