• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın akrabaya düğünde ne takmak gerek?

Evet haklısınız gitmemem en doğrusu. Zaten gitme sebebim de eşim yüzünden. Arkadaşlar şöyle bi sorun var bizde: Eşim hep yukarıda bi arkadaşın yazdığı gibi kendi akrabalarını sevilesi ve iyi insanlar olarak gösterir bana. Ailesi de öyle. över dururlar. Ancak gerçek öyle değildir. Ama sürekli bu yönde bi şişirmeleri vardır. Onlara göre hepsi harika ve duyarlıdır, bunları çok sevdikleri için çok şey yaparlar vs. Ama aslında kıllarını kıpırdatmazlar. Sırf bana hava atmak ve bizim çevremiz çok geniş, akrabalarımız çok ve çok sevilen kalabalık bi aileyiz lafını ederler. Sonra da benimkilerle gizliden gizliye kıyaslarlar. Beni ve ailemi küçümsemek isterler. Ben de bu duruma çok üzülüyorum. çok kafama takıp sinirleniyorum. Ne yapmalıyım?

evet öyle. En azından 300 tl yol parası harcıcaz. Normalde hiç takılmayız böyle şeylere ama karşı taraftan bi samimiyet görmeyince insan 3 ün 5 in hesabını yapıyor.

yol parasıda çokmuş. düğüne gideceğine bir çeyrek alıp yollasan onlar için daha makbule geçer emin ol (eşine böyle anlatırsan bizim karımıza dersen razı olabilir)

(benim bir arkadaşımın düğünü şehir dışındaydı. aynı siz gibi tutacaktı yol. onun yerine balayı dönüşü çeyrek verdim hayırlı olsun dedim bayaa da makbule geçti):52:

evet aynen o yüzden. Bi de eşim sebebiyle

bazen böyle sevimsiz zorunluluklarla malesef karşılaşıyoruz.

istenmeyen misafirler veya misafirlikler:27: seni iyi anlıyorum bu

yüzden. geçenler de biz de eşimin kuzeninin düğününe gittik

hem de altın taktık:31:

Madem yakın akrabasınız senin düğününe gelmemek için geçerli bir sebebi olmalı eğer öyle bir sebep varsa git ama yok keyfi olarak gelmemişse aradan zaman geçmesine rağmen hediyesini yollamadıysa hiç oralara kadar gidip masraf yapma ufak bir hediye ( ev eşyası vs ) giden biri vardır elbet ailenden biri gidiyorsa onlardan biri ile yollamak bence yeterli.

Onun ailesi gelmiş
Sizin de aileniz gider herhalde, hediyenizi yollayın onlarla beraber olsun bitsin
Nefret kusacak bir şey yok

​Onun ailesi gelmiş dügüne sizin de aileniz gidecektir diye düşünüyorum o yüzden hediyenizi anneniz ile gönderebilirsiniz,siz gitmek zorunda degilsiniz hem yol parasıda çok gidiyormuş,ayrıca dügüne gidecekler için akrabanız otobüs vs tutmuyor mu?

Bence kendinizi zora sokmaya gerek yok, çünkü gönülsüz yapılmaz bu işler,
takısını yollayın bence.ve gelemeyeceğinizi söyleyin..ben olsam öyle yapardım

Arkadaşlar merhaba..
çok yakın bi akrabamın düğünü var. Ne takmalıyım sizce? Aslında şöyle bi durum var o benim düğünüme gelmedi, bişey de takmadı, ailesi geldi sadece. Bi miktar para taktılar. Uzak bi şehirde düğün. Hem oraya gitcem eşimle, bi sürü yol parası hem de bi miktar para takmalıyım. Hiç gidesim yok ya işte sırf akraba arası. Kötü olmayalım diye. Nefret ediyorum böyle zorunluluktan samimiyetsiz işlere.

mecburi düğüne gitme durumları insanı çok geriyor. Onların seni saymadığını düşünüyorsan, sende bir bahane bul ve gitme. Ben genelde öyle yapıyorum. Bazen öyle düğünler oluyor ki ayaklarınızı bağlasalar ellerinizin üstünde gitmek istersiniz. Bazende insan yoluna altın serseler gitmek istemiyor. Sizi çok iyi anlıyorum

o gelmediyse , gitmeyebilirsiniz .. :34:
birşeyde takmak zorunda değilsiniz ..
:16:

yakında düğünüm var. ve net bir kararım var, gelene giderim gelmeyene gitmem. her yere her şeye para ve vakit bulan insanlar için bunu kesinlikle uygulayacağım. arkadaşlarım da dahil. yani kısaca ben olsam gitmezdim.

​Onun ailesi gelmiş dügüne sizin de aileniz gidecektir diye düşünüyorum o yüzden hediyenizi anneniz ile gönderebilirsiniz,siz gitmek zorunda degilsiniz hem yol parasıda çok gidiyormuş,ayrıca dügüne gidecekler için akrabanız otobüs vs tutmuyor mu?

hayır tutmuyorlar. normalde öyle yapılır ama bunlar yapmıyor.
yorum yapan tüm arkadaşlara tşk ler. sağolun

Back
X