- 23 Ağustos 2025
- 1.228
- 2.132
- 48
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Niye ağlıyorsun yahu. O salakla da görüşme bence. Kaç yıllık arkadaşın ama daha seni tanımıyor, bir de belli ki şuursuz biraz, sorunlu kocasından hemen çocuk yapıyor. Kim ne derse desin çocuk konusuna takılma onların kendi buldumcuklugu.Merhabalar. Yakın arkadaşımla ilgili karmaşa yaşadığım bir konu var sadece farklı bir bakış açısına ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim. 4 kişilik bir çocukluk arkadaşı grubumuz var bizim yıllardır bağımız hic değişmedi aile gibiyiz gerçekten. Ben 2 buçuk senedir evliyim. Bir arkadaşımız da 2 ay önce evlendi. Yeni evlenen arkadaşım iki gün önce bize hamilelik haberi verdi. Tebrik ettik falan ama öyle coşkulu bir mutluluk yaşamadım açıkçası. Çünkü eşinden hoşlanmıyorum. Davranış problemleri var. Önce bunları çözüp tam bir bağ kurup öyle çocuk sahibi olmaları onun için daha iyi olurdu diye düşündüm sadece. Ama sarıldım tebrik ettim falan. Sonra oturduk kızlar hiç aklında isim var mı falan dedi. Arkadaşım da benim liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım diye dolandığım ismi söyledi. Kız olursa bunu koyacağım dedi. Bu ismi ben sürekli dile getirdiğim için beni tanıyan herkes biliyor bu yüzden kızlar da bi dönüp bana baktılar ama o isim alındı falan dediler. Ben de olur mu öyle şey isim bu sonuçta kimsenin tekelinde değil herkes istediği ismi koyabilir dedim.
Neyse sonra evlere dağıldık arkadaşım beni aradı. Hamilelik haberinde özellikle senin ne tepki vereceğine odaklanmıştım ama beklediğim tepkiyi vermedin mutlu olmadın sanırım senden daha güzel bir tepki beklerdim dedi. Ben de yanlış anladığını sadece çok erken olduğu için evliliğe alışmadan nasıl çocuğa alışacak zorlanır mı diye tedirgin olduğum için o an öyle geldi sana dedim. Bana dedi ki ben zaten sana söyleyip söylememek konusunda çok tereddüt yaşadım. Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm dedi. Böyle diyince benim boğazım düğüm düğüm oldu sanki çok ağır bir hakaret duymuşum gibi. Bir şekilde sonra konuşuruz diyip kapadım telefonu.
Çocuk istiyoruz evet ama bu nasip sonuçta 2. ayda hamile kalmak istemezdim eşimle çok güzel bir bağ kurduk çok güzel anılar biriktirdik ben bundan çok büyük üzüntü duymuyorum nasibimde varsa olacak zaten bunu biliyorum. Mesela o böyle diyince isim konusu da beni üzmeye başladı. Böyle çok duygusal bir ruh halindeyim. Dramatize ediyor da olabilirim bilmiyorum ya da bu konu benim için hassas hale gelmiş de olabilir. Ağlayıp duruyorum. Çocuğum olmadığı için değil her erken çocuğu olan benden çekinecek heralde diye düşünüyorum. Dışardan bir göze ihtiyacım var sadece.
Ahsen :) Kötü niyetli değil tabi ki ben çocuk konusunda herkesten bir sürü laf duyuyorum hiç etkilenmiyorum. Ama onun lafı çok üzdü beni ben de üzerimde bu kadar etki bırakmasına şaşırdım. İnşallah eşi de kendini toparlar da tedirginliğimiz asılsız çıkar bizim de.
O haberi de özellikle bana verdi. Hepimizi oturttu sen buraya sen buraya diye beni oturttuğu sandalyede yastık vardı yastığı kaldırdım ultrason görüntüsü vardı. Ben de şok oldum tabi. Çünkü çocuk kesinlikle istemiyoruz demişti bana. Ben o mutlu mu değil mi onu analiz etmeye çalıştım önce. Plansız gebelik çok da mutlu etmez ya öyle düşündüm anlık. Sonra da sarıldım öptüm Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin sen şimdi anne mi olacaksın falan dedim. Yani mutsuz gibi değildik gerçekten. Beklediğim tepkiyi vermedin diye araması başlı başına saçmaydı bence
Işte bu kesinlikle. Tepkini beğenmemiş e üzüldüğünü düşünse lafini etmezdiArkadaşınızı hiç iyi niyetli bulmadım ben. Normalde ay şu seni kıskanıyor, ay bu beni kıskanıyor diyen bir insan değilim, çok boş bulurum kıskançlık muhabbetini ama arkadaşınızın size karşı bir ezikliği, kompleksi var bence.
Neden özellikle sizin tepkinize bakmış mesela?
Üzüleceğinizi düşündüğü için olsa senden daha güzel bir tepki beklerdim demezdi. Tepkinizin durgunluğunu üzülmenize yorardı zaten.
Üzüleceğinizi düşünen ve daha fazla üzmek istemeyen insan arayıp üzüleceğini düşündüm demez.
Hem bunların çelişkisi hem sizin senelerdir istediğiniz ismi söylemesi böyle düşündürdü bana.
Arkadaşınız hayatında ilk defa sizden iyi olduğu bir konu bulmuş, hevesle üzerine atlamış gibi.
Çocuk yapmak bir başarı değil tabii ama o böyle düşünmüyor bence.
Seni baya kıskanıyor belli ki hatta sana inat bile çocuk yapmış olabilir. Hiç yok artık demeyin manyak çok. Kıskançlık hasetlik insana herşey yaptırır. Ama sana bişey diyeyim senin de daha 2. Ay çok erken bence diye düşünmen senin içerlemen ile alakalı bence. Çünkü evlenmiş zaten ötesi yok isterse evlendiği gün çocuk yapar. Evliliği oturan insanlar çocuk yapınca o evlilik ilelebet olurmuş olmuyor ki her zaman bi yerde patlak verebilir. Allah sana da nasip eder kafana takma ama ben olsam böyle bi karakterle görüşmezdim. İsim mevzusu konusu da ya hadi seninle aynı ismi koymak isteyebilir tamam mı normal bişey bu olabilir ama hiç yoktan senin koyacağını biliyorsa da önden sana bi sorar ben de koymayı düşünüyorum diyeMerhabalar. Yakın arkadaşımla ilgili karmaşa yaşadığım bir konu var sadece farklı bir bakış açısına ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim. 4 kişilik bir çocukluk arkadaşı grubumuz var bizim yıllardır bağımız hic değişmedi aile gibiyiz gerçekten. Ben 2 buçuk senedir evliyim. Bir arkadaşımız da 2 ay önce evlendi. Yeni evlenen arkadaşım iki gün önce bize hamilelik haberi verdi. Tebrik ettik falan ama öyle coşkulu bir mutluluk yaşamadım açıkçası. Çünkü eşinden hoşlanmıyorum. Davranış problemleri var. Önce bunları çözüp tam bir bağ kurup öyle çocuk sahibi olmaları onun için daha iyi olurdu diye düşündüm sadece. Ama sarıldım tebrik ettim falan. Sonra oturduk kızlar hiç aklında isim var mı falan dedi. Arkadaşım da benim liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım diye dolandığım ismi söyledi. Kız olursa bunu koyacağım dedi. Bu ismi ben sürekli dile getirdiğim için beni tanıyan herkes biliyor bu yüzden kızlar da bi dönüp bana baktılar ama o isim alındı falan dediler. Ben de olur mu öyle şey isim bu sonuçta kimsenin tekelinde değil herkes istediği ismi koyabilir dedim.
Neyse sonra evlere dağıldık arkadaşım beni aradı. Hamilelik haberinde özellikle senin ne tepki vereceğine odaklanmıştım ama beklediğim tepkiyi vermedin mutlu olmadın sanırım senden daha güzel bir tepki beklerdim dedi. Ben de yanlış anladığını sadece çok erken olduğu için evliliğe alışmadan nasıl çocuğa alışacak zorlanır mı diye tedirgin olduğum için o an öyle geldi sana dedim. Bana dedi ki ben zaten sana söyleyip söylememek konusunda çok tereddüt yaşadım. Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm dedi. Böyle diyince benim boğazım düğüm düğüm oldu sanki çok ağır bir hakaret duymuşum gibi. Bir şekilde sonra konuşuruz diyip kapadım telefonu.
Çocuk istiyoruz evet ama bu nasip sonuçta 2. ayda hamile kalmak istemezdim eşimle çok güzel bir bağ kurduk çok güzel anılar biriktirdik ben bundan çok büyük üzüntü duymuyorum nasibimde varsa olacak zaten bunu biliyorum. Mesela o böyle diyince isim konusu da beni üzmeye başladı. Böyle çok duygusal bir ruh halindeyim. Dramatize ediyor da olabilirim bilmiyorum ya da bu konu benim için hassas hale gelmiş de olabilir. Ağlayıp duruyorum. Çocuğum olmadığı için değil her erken çocuğu olan benden çekinecek heralde diye düşünüyorum. Dışardan bir göze ihtiyacım var sadece.
Bu cümleyi arkadaşınıza yedirecekler.Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm
Lütfen üzülmeyin. Dışardan biri olarak söylüyorum, bu kız kıskançlığından, hasedinden çatlıyor. İsim olayı da çok çirkin, yerinizde olsam asla kimsenin tekelinde değil demezdim, benim bu ismi koyacağımı bilmiyor musun diye açık açık sorardımMerhabalar. Yakın arkadaşımla ilgili karmaşa yaşadığım bir konu var sadece farklı bir bakış açısına ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim. 4 kişilik bir çocukluk arkadaşı grubumuz var bizim yıllardır bağımız hic değişmedi aile gibiyiz gerçekten. Ben 2 buçuk senedir evliyim. Bir arkadaşımız da 2 ay önce evlendi. Yeni evlenen arkadaşım iki gün önce bize hamilelik haberi verdi. Tebrik ettik falan ama öyle coşkulu bir mutluluk yaşamadım açıkçası. Çünkü eşinden hoşlanmıyorum. Davranış problemleri var. Önce bunları çözüp tam bir bağ kurup öyle çocuk sahibi olmaları onun için daha iyi olurdu diye düşündüm sadece. Ama sarıldım tebrik ettim falan. Sonra oturduk kızlar hiç aklında isim var mı falan dedi. Arkadaşım da benim liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım diye dolandığım ismi söyledi. Kız olursa bunu koyacağım dedi. Bu ismi ben sürekli dile getirdiğim için beni tanıyan herkes biliyor bu yüzden kızlar da bi dönüp bana baktılar ama o isim alındı falan dediler. Ben de olur mu öyle şey isim bu sonuçta kimsenin tekelinde değil herkes istediği ismi koyabilir dedim.
Arkadaşınız sizi çok düşünse ultrason resmini yastığım altına koymaz. Bana asla iyi niyetli gelmedi . Hatta kötü giden evliliği varken çocuk yapıp kurtarmaya çalışıyor ve bunu yaparken de evliliği iyi olan arkadaşını başka bir şeyle vurmak ve üzmek istiyor gibi geldi. İsim olayına hiç girmiyorum bileO haberi de özellikle bana verdi. Hepimizi oturttu sen buraya sen buraya diye beni oturttuğu sandalyede yastık vardı yastığı kaldırdım ultrason görüntüsü vardı. Ben de şok oldum tabi. Çünkü çocuk kesinlikle istemiyoruz demişti bana. Ben o mutlu mu değil mi onu analiz etmeye çalıştım önce. Plansız gebelik çok da mutlu etmez ya öyle düşündüm anlık. Sonra da sarıldım öptüm Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin sen şimdi anne mi olacaksın falan dedim. Yani mutsuz gibi değildik gerçekten. Beklediğim tepkiyi vermedin diye araması başlı başına saçmaydı bence
Yakın arkadaş olduğunuza emin misiniz? Madem sizin üzüleceğinizi düşünüyor neden ısrarcı bir şekilde size soruyor neden sizin seçtiğiniz ismi koymak istiyor(normal şartlarda herkes istediği ismi koyabilir ikiniz aynı ismi koysanız da sorun yok bence) ama bile bile tepkinizi ölçüyor gibi hissettim kasıtlı sinir bozma ihtiyacı duymuş gibiMerhabalar. Yakın arkadaşımla ilgili karmaşa yaşadığım bir konu var sadece farklı bir bakış açısına ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim. 4 kişilik bir çocukluk arkadaşı grubumuz var bizim yıllardır bağımız hic değişmedi aile gibiyiz gerçekten. Ben 2 buçuk senedir evliyim. Bir arkadaşımız da 2 ay önce evlendi. Yeni evlenen arkadaşım iki gün önce bize hamilelik haberi verdi. Tebrik ettik falan ama öyle coşkulu bir mutluluk yaşamadım açıkçası. Çünkü eşinden hoşlanmıyorum. Davranış problemleri var. Önce bunları çözüp tam bir bağ kurup öyle çocuk sahibi olmaları onun için daha iyi olurdu diye düşündüm sadece. Ama sarıldım tebrik ettim falan. Sonra oturduk kızlar hiç aklında isim var mı falan dedi. Arkadaşım da benim liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım diye dolandığım ismi söyledi. Kız olursa bunu koyacağım dedi. Bu ismi ben sürekli dile getirdiğim için beni tanıyan herkes biliyor bu yüzden kızlar da bi dönüp bana baktılar ama o isim alındı falan dediler. Ben de olur mu öyle şey isim bu sonuçta kimsenin tekelinde değil herkes istediği ismi koyabilir dedim.
Yani isim bu herkes ıstedıgı ısmı koyabılır. Her şey nasip. Güzel bağ kurmuşsunuz insanların yuvaları bıle yok flortlerı bıle yok. Sızın sevdıgınız esınız var. Lıseden berı kopmayan arkadaslık var ama ıcınızde alınıosunuz. Garip geldı bana.Merhabalar. Yakın arkadaşımla ilgili karmaşa yaşadığım bir konu var sadece farklı bir bakış açısına ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim. 4 kişilik bir çocukluk arkadaşı grubumuz var bizim yıllardır bağımız hic değişmedi aile gibiyiz gerçekten. Ben 2 buçuk senedir evliyim. Bir arkadaşımız da 2 ay önce evlendi. Yeni evlenen arkadaşım iki gün önce bize hamilelik haberi verdi. Tebrik ettik falan ama öyle coşkulu bir mutluluk yaşamadım açıkçası. Çünkü eşinden hoşlanmıyorum. Davranış problemleri var. Önce bunları çözüp tam bir bağ kurup öyle çocuk sahibi olmaları onun için daha iyi olurdu diye düşündüm sadece. Ama sarıldım tebrik ettim falan. Sonra oturduk kızlar hiç aklında isim var mı falan dedi. Arkadaşım da benim liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım diye dolandığım ismi söyledi. Kız olursa bunu koyacağım dedi. Bu ismi ben sürekli dile getirdiğim için beni tanıyan herkes biliyor bu yüzden kızlar da bi dönüp bana baktılar ama o isim alındı falan dediler. Ben de olur mu öyle şey isim bu sonuçta kimsenin tekelinde değil herkes istediği ismi koyabilir dedim.
Senin ne düşündüğünü o an düşünemez mutlu olduğu bir konuyu paylaşmış burda siz de problem ondaki soruna gelecek olursak eğer gerçekten yakınsa senin tepkini bununla ölçüp olmadı diye üzülürsün demek yerine bunu sana söylerken çekimser davrandım üzülürsün diye korktum diyebilirdi ne söylediğini nasıl söylediğin belirler isim mevzusuna gelince ilham olmuşum de heryerde geç. Ve mümkünse çok yakın olma.Merhabalar. Yakın arkadaşımla ilgili karmaşa yaşadığım bir konu var sadece farklı bir bakış açısına ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim. 4 kişilik bir çocukluk arkadaşı grubumuz var bizim yıllardır bağımız hic değişmedi aile gibiyiz gerçekten. Ben 2 buçuk senedir evliyim. Bir arkadaşımız da 2 ay önce evlendi. Yeni evlenen arkadaşım iki gün önce bize hamilelik haberi verdi. Tebrik ettik falan ama öyle coşkulu bir mutluluk yaşamadım açıkçası. Çünkü eşinden hoşlanmıyorum. Davranış problemleri var. Önce bunları çözüp tam bir bağ kurup öyle çocuk sahibi olmaları onun için daha iyi olurdu diye düşündüm sadece. Ama sarıldım tebrik ettim falan. Sonra oturduk kızlar hiç aklında isim var mı falan dedi. Arkadaşım da benim liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım diye dolandığım ismi söyledi. Kız olursa bunu koyacağım dedi. Bu ismi ben sürekli dile getirdiğim için beni tanıyan herkes biliyor bu yüzden kızlar da bi dönüp bana baktılar ama o isim alındı falan dediler. Ben de olur mu öyle şey isim bu sonuçta kimsenin tekelinde değil herkes istediği ismi koyabilir dedim.