• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın arkadaş ve takı sorunu

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lizz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sadece taki olarak dusunmeyin. Evlenen arkadasiniza dugun hediyesi gibi dusunun..sonradan yapmayacak cunku zaten aylar gecti. Ufak bir anektod vardi konu dagilmasin diye eklemek istemedim ama soyleyeyim. Nikahta cekildigimiz ve sosyal medyasina koydugu fotografimizi sonradan silmis. Hangi tarihte sildi bilmiyorum ama yakin zamanda farkettim. Baska arkadasinin nikahindaki resim duruyor, benimkini silmis..baska zaman olsa derhal sorardim. Ama cok iyi oldu. Iyice gozumden dustu.
O zaman böyle anlatmalıydınız.
Konuyu ilk anlattığınızda tek konu takı gibi duruyordu.
Şimdi işin rengi değişti.
Demek ki sizi yakın görmüyor,hatta umursamıyor. Fotoğrafınızı silmesinden bunu çıkardım ben,takıyı da bu yüzden gereksiz görmüş olabilir.

cahilliğime verin, düğüne/nikaha ev hediyesi mi götürülüyor?
eve gittiğinde verilmiyor mu o hediye?
param ölçüsünde altın takarım, yada para.
belki evinize gelirken getiririm diye düşünmüştür.
de bu kadar takılmanızın anlamı yok.
kızın ekonomik durumuna, borcuna kadar düşünmüşsünüz. ki bilemezsiniz.

Hiç fark etmezdim bile. Hâlâ kim bana ne taktı, ne kadar taktı bilmiyorum. Konu sahibi özelinde söylemiyorum ama böyle şeylerin takip edilip karşılıklı hâle getirilmesini de ilginç karşılıyorum. :confused:

Inanin zerre kadar icimden gelmiyor. Nikahtaki resmimizi bile silmis o da beni gozden cikarmis, koptuk artik.
nerden silmiş :KK57:
size bişey için çok kızmış ve yılların hatırı için sadece nikahınıza gelmiş olabilir mi?

O zaman böyle anlatmalıydınız.
Konuyu ilk anlattığınızda tek konu takı gibi duruyordu.
Şimdi işin rengi değişti.
Demek ki sizi yakın görmüyor,hatta umursamıyor. Fotoğrafınızı silmesinden bunu çıkardım ben,takıyı da bu yüzden gereksiz görmüş olabilir.
Peki bir insan kendini istegiyle resmi koyup ( ben sonradan gormustum)suslu cumlerle tebrik edip bi zaman sonra o resmi neden siler? O resmin orda durmasi ona neden rahatsizlik verdi de yuzlerce resim geriye gidip onu sildi? Cok manidar.. Farkettigim gun icimde hemen arayip neden sildigini sorma istegi cok oldu ama esim bosver zaten diyalogunuz bitmis gitmis salla dedi. Oyle dedi:deli:

nerden silmiş :KK57:
size bişey için çok kızmış ve yılların hatırı için sadece nikahınıza gelmiş olabilir mi?
Sosyal medya hesabina nikahtaki resmimizi koymustu. Yakin zamanda o resmi sildigini gordum. Hem de kac ay onceki resmi gidip ordan silmis. Aramiz kesinlikle kotu degildi. Nikah sonrasi aile ve akrabalar arasinda ufak bir kutlama yaptik oraya da geldi yedik ictik vs. Anlam veremiyorum. Bir muamma olarak kaldi bende.

Almadı ki 16yıllık arkadaşımdı. Beraber büyüdüğümüz beraber okuduğumuz. Ne hediyesi, kınama nikahıma düğünüme gelmedi. Umrumda değil ama.. Bi ihtiyacı olsa yardım ederim artık o kadar. Hamile olduğumu öğrendi annemlere gitmiştim oraya sözde bana hayırlı olsun demeye geldi oturdu ablamla muhabbet etti yüzüme bakmadı. Arada mesafe var artık o yani. Ne yapayım bişey almadı diye pıçaklayayımmı😁😁😁
Hiç bi şey istemedim, beklemedim. Gelseydi yeterdi.
Canı sağolsun, düşman olacak değilim

Yok canim picaklamaya gerek yok:bicak::KK48::KK48: insan uzuluyor gercekten. Hele sizin ne kinaya ne dugune gelmemis bahanesi neydi merak ettim..insan birine gelemiyosa digerine gelir hicdegilse. Araya mesafe girdi evet. Fazlasiyla mesafe..
Takı vs. çok önemli değil de arkadaşınızın düşüncesizliği hoş olmamış. Hediye almasa bile evinize gelirken eli boş gelmemesi gerekir. En kötü bir kek yapıp getirir insan ilk gittiği eve. Benim en yakın arkadaşım ailesi ile yaşıyor, daha genciz biz, evlilik vs. yok. Evlerine yeni taşındılar. Ne alsam da gitsem, ne yapsam diye düşünüyorum. Kaldı ki birkaç senelik arkadaşım evlendi geçen yaz, 100 tl taktım. Öğrenciyim ben, elimden bu geldi. Zaten önemli olan bunu düşünmek.
Olay zaten bu. Hicbir sekilde dusunulmemek.. insanin cok zoruna gidiyor.

Belki cimri birisidir. Ancak, bunun dışında size karşı bir hatası olmamışsa sizin de yakın arkadaşınızı düğünde ya da ev için hediye getirmedi diye silmeye kalkmanız onun yaptığından daha anlamsız. Demek ki yakın arkadaş değilsiniz...
Konuya bir not ekliyorum. Cunku bu sekilde yarim oldu.
cahilliğime verin, düğüne/nikaha ev hediyesi mi götürülüyor?
eve gittiğinde verilmiyor mu o hediye?
param ölçüsünde altın takarım, yada para.
belki evinize gelirken getiririm diye düşünmüştür.
de bu kadar takılmanızın anlamı yok.
kızın ekonomik durumuna, borcuna kadar düşünmüşsünüz. ki bilemezsiniz.
Ayrica sosyal medya hesabindaki birlikyeki nikah resmimizi silmis bir sure sonra.
Hiç fark etmezdim bile. Hâlâ kim bana ne taktı, ne kadar taktı bilmiyorum. Konu sahibi özelinde söylemiyorum ama böyle şeylerin takip edilip karşılıklı hâle getirilmesini de ilginç karşılıyorum.
Konuya bir ek yapiyorum

Sosyal medya hesabina nikahtaki resmimizi koymustu. Yakin zamanda o resmi sildigini gordum. Hem de kac ay onceki resmi gidip ordan silmis. Aramiz kesinlikle kotu degildi. Nikah sonrasi aile ve akrabalar arasinda ufak bir kutlama yaptik oraya da geldi yedik ictik vs. Anlam veremiyorum. Bir muamma olarak kaldi bende.

sonradan sildi ise bu hediye hikayesini birine anlattınız da onu duymuş olabilir mi

yani hem sosyal medyaya koyup sonra da silmek özel bir sebep gerektirir

Bana yapanlar var. Hatta yakın arkadaşımdı. Şaşırmadım , şaşırmıyorum. Takısını istemiyorum ama evime bile gelmeyen yakın arkadaşlarım oldu. Demekki yakın değillermiş

sonradan sildi ise bu hediye hikayesini birine anlattınız da onu duymuş olabilir mi

yani hem sosyal medyaya koyup sonra da silmek özel bir sebep gerektirir
Esimden baska kimseye anlatmadim. Duyma ihtimali sifir. Ben soyle dusunuyorum, evlenip gittikten sonra onu hic aramadim? O da beni aramadi. Sadece iki farkli zamanda mesajlastik ama gayet normal havadan sudan. Belki de bu yuzden mi sildi ama yine sacmalik. Abuk sabuk daha dun tanidigi insanlarla boy boy resimleri dururken benim en ozel gunumun resmini ordan siliyor. Bravo.

Aynisi benim basimada geldi. Dugunun de taktim,cocugu oldu almadigim kıyafet oyuncak kalmamisti. Yedigimiz ictigimiz ayri gitmezdi. Isten cikar once onlara ugrqr oglunu sever yiyeceklere boğardım. Evlendim düğünümde takiyi birak bir bardak bile almadi. Cocugum oldu onada birsey gormedim. Bende butun muhabbeti kestim. Kendimi baya sagdirmisim enayi gibi

Esimden baska kimseye anlatmadim. Duyma ihtimali sifir. Ben soyle dusunuyorum, evlenip gittikten sonra onu hic aramadim? O da beni aramadi. Sadece iki farkli zamanda mesajlastik ama gayet normal havadan sudan. Belki de bu yuzden mi sildi ama yine sacmalik. Abuk sabuk daha dun tanidigi insanlarla boy boy resimleri dururken benim en ozel gunumun resmini ordan siliyor. Bravo.

bence bunun için sildiyse zaten bırakın çıksın hayatınızdan

canınızı sıkmaya değmez

Kıskançlığından falan almadı bence. Ne bileyim parası yok desem her türlü kabul edilir ama parası da varmış. Ya da taktığının ger dönmeyeceğini düşünmüştür.

Aynisi benim basimada geldi. Dugunun de taktim,cocugu oldu almadigim kıyafet oyuncak kalmamisti. Yedigimiz ictigimiz ayri gitmezdi. Isten cikar once onlara ugrqr oglunu sever yiyeceklere boğardım. Evlendim düğünümde takiyi birak bir bardak bile almadi. Cocugum oldu onada birsey gormedim. Bende butun muhabbeti kestim. Kendimi baya sagdirmisim enayi gibi
Iste boyle insanlar var hayatta. Bosverin, basinizin gozunuzun sadakasi olsun yaptiklariniz. O sizin dostlugunuzu kaybetmis oldu, ki en buyuk kayip bu devirde gercek bir dostun yoklugudur. Benim de icin de bitti zaten o kisi. Bazi arkadaslar olayi sadece taki sanmis,mesele onun cok otesinde. Nikah resmimi silen insan zaten beni silmis demektir..

Benimde böyle bi arkadasım vardı ablamla ortak samimi arkadasım
Ablama durumu fazla fazla olmasına ragmen bişey takmadıgı icin bende dügünüme davet etmedim sonucta iki yıl önce kişi bası 150lira veriyorum bide ailesiyle gelicek üc kişi bi takı takmayacak 250liralık ceyregi bile cok görecekse dügüne gelmesin bi zahmet dedim pişmanda değilim :)
Yine aynı dügünüme eşiyle gelip elli lira takan patron bi arkadasım var hala görüşüyorum ama baya seviye koydum araya ister istemez

Buarada hic durumu olmadıgını bildigim ama dügünüme davet ettigim baska bi arkadasım geldi mesela 3kişi geldiler yüz lira takmıs ama onu bile ondan istemezdim sadece yanımda olsun istedim cunku biliyodum ki yok durumu ve cok seviyorum kendisini
Böylede arkadaslar var

Mesele maddiyat degi evet. 10 liralik bir tabakta alabilirdi ama elini kolunu sallayarak gelmis. Ve arkadas bulusmasina bile şıkır şıkır hasirlanip giden kiz benim nikahimda o kadar gundelikti ki anlam veremedim..

Kesinlikle takmam zaten. Asla. Giderim ve donerim.
Özentisiz olmuş içten bir kiskançlik mi var acaba ?

Benimde böyle bi arkadasım vardı ablamla ortak samimi arkadasım
Ablama durumu fazla fazla olmasına ragmen bişey takmadıgı icin bende dügünüme davet etmedim sonucta iki yıl önce kişi bası 150lira veriyorum bide ailesiyle gelicek üc kişi bi takı takmayacak 250liralık ceyregi bile cok görecekse dügüne gelmesin bi zahmet dedim pişmanda değilim :)
Yine aynı dügünüme gelip elli lira takan patron bi arkadasım var hala görüşüyorum ama baya seviye koydum araya ister istemez
:KK48::KK48:
Benim de mesela baba tarafindan cok yakin bir akraba durumlari da gayet iyi 50 tl takmisti. Hele ki baska bir akraba o varligin icinde bana yarim gram takmisti. oluyor bunlar:))

Özentisiz olmuş içten bir kiskançlik mi var acaba ?
Fazlasiyla var,varmis. Dugun ceyiz hazirliklarimi bile sormazdi ya da ben kosturuyorken hafiften kucumserdi ama uzerinde durmuyordum. Bahsetmiyordum fazla ki sanki gozune sokuyor gibi olmasin diye. Onun o sira hayatinda kimse yoktu ve her evlenen arkadasimizin arkasindan mutlaka olumsuz bir yorum yapiyordu. Benim de yapmistir kesin:)

Back
X